Ravivihje: Toto65 Magic Monday 9.12.2019 – 50 000 euron jackpot

Julkaistu: , Päivitetty:

MAGIC MONDAY
Whogonow ja Bluebird Nash ovat pelillisesti kiinnostavan Magic Mondayn yksinäiset Toto65-rastit.

Toto65-1

Suosikki: 11 kertaa tällä kaudella voittanut 4 Vilju palaa pieneltä tauolta ja valmentaja Olli-Pekka Hämäläinen varoittaa, että hevonen ei varmastikaan ole heti ihan letkeimmillään. Voitokasta ja vahvaa oria ei voi kokonaan teilatakaan, mutta alustava aika selkeä suosikkiasema on näistä lähtökohdista väärin.

Haastajat: Haastajat ovat kovakuntoisia, mutta ikävän epävarmoja. 7 Siporin Santtu jyräsi Vermossa pitkällä kirillä vahvasti ykköseksi, mutta Kouvolassa oli taas vaihteeksi laukan vuoro. Ruuna olisi menestynyt sielläkin ilman viimeisen kaarteen hyppyä.

8 Intoiivari ansaitsisi jo onnistumisen. Toissa startissa ruuna paikkasi lähtölaukkansa vahvasti ja viimeksi hyppy tuli kesken vahvan kirin loppusuoralla.

6 Laksin Lyyti puursi Kouvolassa vahvasti ykköseksi johtavan rinnalta, mutta laukkaili puolestaan sen molemmin puolin. Vermossa vahva tamma osoitti alkulaukan jälkeen, että kunto pitää.

Yllättäjät: 1 Hulluduunari nousi Kouvolassa taustalta mukavasti totoon. Ykkösrata on nyt iso plussa kärjestä ja sen tuntumasta parhaat esitykset tekevälle hevoselle. 9 Vuvuzela ei häpeä fysiikaltaan tässä kenellekään, mutta laukkoja tahtoo tulla jatkuvasti ja vielä ilman järkevää syytä. 5 Vekraus on saanut pari starttia tauolta ja parantaa otteitaan. Jaksava menijä on yleensä pärjännyt talvikeleillä. 3 Erika Kultamaa on loistanut viimeisissään montéssa. Kärrylähdöissä pärjäämisestä on tosin aikaa. Nopea 2 Vilox seuraa kovissakin porukoissa, mutta ei ohita mielellään.

Pelijakauma: Vilju (34 %) on liikaa pelattu. Intoiivari (14 %) on paras merkki, mutta lähdössä on monta muutakin edullista ja leveä rastitus on paikallaan.

Juoksunkulku: Hulluduunari torjuu Viloxin ja lähtee vetämään joukkoa. Siporin Santulla saatetaan tulla alkumatkalla aktiivisesti kyselemään keulapaikkaa.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 7, 8, 6
Suuri: 4, 7, 8, 6, 1, 9

Toto65-2

Suosikki: 9 Whogonow on tottunut kovempaankin vastukseen kuin maanantain kilpailijat. Oriilla on ollut paljon epäonnea ja se on huomattavasti voittosummaansa kyvykkäämpi menijä. Voittoja on tullut tänä vuonna seitsemän, mutta monessa rahakkaassa paikassa on tullut epäonnistumisia. Kuopiossa 4-vuotias paikkasi lähtölaukkansa vahvasti ja otti Lahdessa helpon voiton. Oikea suunta vaikuttaisi vaikean jakson jälkeen taas löytyneen.

Haastajat: 7 Nemea Geisir otti viimeksi lounasraveissa kirivoiton ja osoitti, etteivät raskaatkaan olosuhteet ole kynnyskysymys. Tamma on lähdön kolmesta kovasta ainoana eturivissä ja se on tietysti pieni etu.

11 Stay On Top jäi Teivossa isona suosikkina toiseksi edettyään matkalla johtoon, mutta jatkoi asiallisia esityksiään. Tukala paikka vaikeuttaa nyt aika lailla ja hevonen tuntuu liikaa luotetulta.

Yllättäjät: 1 Giovanni de Veluwe ei viihtynyt Joensuun kuraisissa olosuhteissa, mutta on muuten ollut hyvässä vireessä läpi loppukauden. Nappipaikalta tarjoutuu hyvä juoksu. 6 Capo Birdland ehti näyttää tulemistaan marraskuussa ja saikin viimeksi onnistumisen lounasraveista. Vastus kovenee tähän ja kutosrata on tasaiselle avaajalle ikävä paikka, mutta fysiikka riittää tässäkin totokamppailuun. 3 Brass N Sassy on ollut viimeisissään hieman sijoituksiaan parempi ja nyt pitkästä aikaa säädyllisellä lähtöpaikalla. 5 Glint Match on tehnyt pitkään varmaa työtä mitenkään erityisesti loistamatta, mutta on varmuudellaan taas totokamppailussa. 12 Amour Amiko oli Lappeessa ihan sitkeä sairaspaussilta, mutta 12-radalta kärkisijat taitavat jäädä nyt haaveeksi. Nopea 2 Micro Queen on ollut viime ajat aika saamaton. Parhaalla tasollaan tamma ei olisi ihan vaaraton hyvältä paikalta.

Pelijakauma: Whogonow (45 %) on oiikein pelattuna suosikkina varma-ainesta. Haastajakaksikko on vaikeilta paikoilta liian luotettu ja parhaat apumerkit löytyisivät yllättäjistä, mikäli ei halua luottaa suosikkiin.

Juoksunkulku: Micro Queen avaa lujaa, mutta nykykunnossa selkäjuoksu voisi olla viisaampi ratkaisu ja Glint Match lienee ensimmäinen kysyjä.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto65-3

Suosikki: 1 Capo ei riittänyt viimeksi Kasvattajakruunu-finaalissa kahdeksatta sijaa korkeammalle 3. ulkoa, mutta palaa nyt omiensa joukkoon ja on kiistaton suosikki. Sisärata on jonkinmoinen riski, mutta hevonen avaa asiallisesti ja Vermo on parhaimpia paikkoja kiihdyttää ykköseltä.

Haastajat: 11 Inaccesible on ollut aiemmin täysin keulariippuvainen, mutta viime aikoina siihenkin on tullut ilahduttavaa muutosta. 11-radalta riittää toki mutkia, mutta tamma on löytänyt hyvän vireen ja kirii varmasti ainakin lähelle.

Voitokas 5 Star Cat vaikuttaa vaihteeksi nousukuntoiselta. Ori jäi Porissa pussiin ja oli viimeksi aivan rehti johtavan rinnalta.

12 Gossip's Hero voitti lounasraveissa johtavan rinnalta, vaikka palasi kahden ja puolen kuukauden tauolta. Otteet tuskin ainakaan heikkenevät startti alla.

Yllättäjät: 2 Vitesse palaa pikkutauolta arvoituksena, mutta tamma on parhaimmillaan riittänyt tätä kovemmissakin lähdöissä ja on nyt namupaikalla. 8 Here Comes Martyn esitykset ailahtelevat melkoisesti, mutta taulun kakkosissaan ruuna oli oikeinkin rehti. Vain prosentin pelattuna kiinnostava haku ehdottomasti. 4 Dalton Hoss on löytämässä hiljalleen parasta virettään, joka toi keväällä menestystä Toto75-tasoltakin. 10 Albino Brave vaatii tarkan juoksun, mutta osaa sellaisella yllättää koviakin. 6 Queen Adele on kerännyt rutiinia ikäluokkalähdöistä, eikä ole ihan vaaraton, jos juoksu natsaa.

Pelijakauma: Capo (47 %) on aavistuksen ja Inaccessible (27 %) hieman enemmän liikaa pelattu. Yllättäjissä on hyviä merkkejä ja lähtö kannattaa rastata leveästi.

Juoksunkulku: Capo saattaisi onnistua puolustamaan sisäradalta keulapaikan. Dalton Hoss on suurin uhka ja Star Cat pääsee myös hyvin liikkeelle. Eiköhän Capo pääse ainakin toiselle, vaikka ei pystyisikään puolustamaan keulaa.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 1, 11, 5, 12, 2, 8, 4
Suuri: 1, 11, 5, 12, 2, 8, 4, 10

Toto65-4

Suosikki: Neljännessä Toto65-kohteessa useammankin pelihevosen vire on arvoitus ja lähtö on luonnollisesti sen myötä hankala arvioitava. 10 Valtroks voitti lokakuussa suoraan tauolta ja valmentaja uskoo, ettei hevosen vireessä pitäisi olla suurta muutosta, vaikka starttiväli on taaskin venynyt. Takarivi on tietysti miinus nopealle hevoselle, mutta on ruuna osannut kiriä takaakin.

Haastajat: 1 Mopoheikki oli viimeksi kipeä ja kymppisijan voi unohtaa tulosrivistöstä. Ruuna voitti rata-arvonnan ja saa nopeana hevosena makoisat asemat. Valmentajan mukaan hevosen pitäisi palata iskussa tauolta.

11 Tuuren Lento on menestynyt läpi kauden kovissakin lähdöissä, mutta viimeksi Joensuun raskaissa olosuhteissa hevonen oli vaisu. Se luo tietysti kysymysmerkin tämän kisan ylle, mutta hevosena oriin ei tarvitse hävetä tässä yhtään.

9 Helun Kuva ja 3 Siinan Tähti ottavat välillä aivan turhia laukkoja, mutta niillä on kunto todistetusti kohdallaan ja kaksikko kannattaa rastata ajoissa.

Yllättäjät: 6 Aparis on todella nopea hevonen, joka voi yllättää nappijuoksulla koviakin. 7 Minskaus puolestaan viihtyisi jaksavana raskaissa olosuhteissa. 2 Rajatapaus seuraa kovassakin vauhdissa, mutta ei voita kovinkaan mielellään.

Pelijakauma: Siinan Tähti (7 %) ja Helun Kuva (6 %) ovat selvästi kiinnostavimmat merkit.

Juoksunkulku: Mopoheikki lähtee lujaa, mutta Okkolin maalailee open strech -radalla selkätaktiikkaa. Lopullinen keula ei olekaan sitten helppo pähkinä. Aparis on eturivin toinen nopea, mutta sekin olisi paras selästä.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 10, 1, 11, 9, 3
Suuri: 10, 1, 11, 9, 3

Toto65-5

Suosikki: 11 Truedream A.F:n taulun ainoa huti tuli Jokimaa Tekee Tähtiä -finaalissa, kun ruuna ei ollut selkävaivojen vuoksi sinä päivänä ihan parhaimmillaan. Vermossa 4-vuotias palasi tyylikkäästi voittokantaan ja se jatkaa selvänä suosikkina, vaikka rata-arvonnassa olisi voinut käydä parempikin onni. Hevosella voi kuitenkin näissä lähdöissä ajaa aktiivisesti jo matkalla eteenpäin.

Haastajat: 3 Casimir Tof laukkasi viimeksi häiriöstä ja menetti kärkisijan. Ruuna on palannut hyvällä sykkeellä tauolta ja on suosikin selvä ykköshaastaja.

4 La Can Star Chip on hieman ailahdellut ja alla on pieni breikki, mutta paras taso ei ole kaukana suosikinkaan kyvyistä.

7 Catahecassa Zest on tehnyt sitkeitä esityksiä jo pitkään. Nopea avaaja voi yllättää tässä jo kiihdytyksessä ja olisi varsinkin keulasta mahdollinen yllättäjä.

5 Triple Rayn tuloskäyrä on kääntynyt nousuun kelien hidastuttua, mutta nyt vastassa on aika paljon kovempia kuin edellisissä.

8 Angel Raziel on paljon tauluaan parempi hevonen, mutta epäonni jatkuu nyt jo heti lähtöpaikan muodossa. Ori onnistuu kyllä pian jossain ja tämänkin päivän 2 prosentin peliosuus on kiinnostavan matala.

Yllättäjät: 2 Lady Nightingale on nousussa ja hyvä talvihevonen, kun vain tulisivat kunnon talviolosuhteet. 1 Hazelhen Hemera jäi taukostartissaan pussiin ja on hyvällä paikalla. 6 White Cross Bicho ei tahdo päästä säännölliseen starttirytmiin, mutta ei ole luokaltaan nolo menijä tähän.

Pelijakauma: Truedream A.F. (41 %) on aika oikein pelattuna suosikkina selkeä varmavaihtoehto, mutta vähemmän pelatuista kiinnostaisi rutkasti Catahecassa Zest (1 %), sekä Angel Raziel (2 %).

Juoksunkulku: Catahecassa Zest on 7-radaltakin aika selkeä keulasuosikki. La Can Star Chip on toinen nopea. Truedream A.F:llä ajetaan varmasti jo matkalla eteenpäin, ainakin mikäli vauhti menee kovin hiljaiseksi.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 11
Suuri: 11, 7, 8

Toto65-6

Suosikki: 8 Bluebird Nashin juoksu meni Vermon maililla 8-radalta aivan mönkään, mutta hevonen tuli paljon voimia tallella maaliin ja osoitti, että kunto pitää. 8-rata on taaskin murheena, mutta täydellä matkalla on enemmän variaatioita, eikä vastuskaan ole yhtä kovaa kuin viimeksi. Tamma on lähellä paluuta voittokantaan.

Haastajat: 6 Quick Petrol oli Teivossa tauolta vaisu, mutta syyksi paljastui kengän irtoaminen. Ruuna teki sitä ennen monta vahvaa juoksua putkeen, eikä sitä unohdeta vielä.

2 Titan As taipui Porissa He Is Felixin mankelin alla, mutta saa hyväksyttävän arvosanan. Ruuna suorittaa yleensä vapaalta radalta sitkeästi.

1 Sign of Secretillä on pitkästä aikaa sauma avata johtoon, josta se on tehnyt hyviä esityksiä. Hevonen oli Teivossa ensin sitkeä johtavan rinnalta ja kiri viimeksi selästäkin mukavasti.

Yllättäjät: 3 Excalibur Sisu jäi Lappeessa täysissä voimissa pussiin ja vaikuttaa nousukuntoiselta. 9 Expanse's Tornado on jatkanut varmaa työtään, vaikka talli vaihtui. 7 The Best Spruce vaikuttaisi piristyneen kelien viilennettyä, mutta lähtöpaikka vie suurimmat toiveet. 11 Caakao jaksaa kierrellä, mutta näistä asemista totosijakin olisi jo onnistuminen.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Bluebird Nash (53 %) on aika oikein pelattuna suosikkina varmaehdokas. Sign of Secret (4 %) on hieman aliarvostettu hyvältä paikaltaan.

Juoksunkulku: Moni avaa kovaa, mutta Sign of Secret on sisäradalta avainasemassa.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 8
Suuri: 8