Ravivihje: Toto65 Forssa 06.12.2019 – 25 493 euron jackpot

Julkaistu:

TOTO65
Itsenäisyyspäivän Toto65-peliä piristää pieni jackpot. Shadow of Brisbane on rivin pankki ja Kartos kiinnostava apuvarma.

Toto65-1

Suosikki: 4 Shadow of Brisbane on yksi ratojemme luotettavimmista kilpureista. 102 startistaan uskomattomat 76 kertaa totoon sijoittunut ruuna on jälleen kerran palannut iskussa tauolta. Ruuna kiri jo taukostartissaan hyvin ja otti viimeksi Turun avoimesta Toto75-lähdöstä komean kakkosen. Perjantaina on taas voiton vuoro, sillä Shotproofin poisjäännin myötä realistiset haastajat loistavat poissaolollaan.

Yllättäjät: Loppujoukko on tasainen ja mikäli suosikin haluaisi varmistaa, niin yhtä tai kahta kiinnostavaa on vakea nimetä. 1 Sahara B Boy oli asiallinen Jokimalla ja pääsee juoksemaan sisärataa. 2 Invantaggio ja 3 Special Envoy hakevat ensimmäistä keulaa, jonka jälkeen kaksarisijaa voisi tavoitella parhaiten luovuttamalla keulapaikan suosikille. Kaksikko oli Kouvolan taktiikkajuoksussa aika tasavahva, eikä takaa ollut mahdollista pärjätä siinä kisassa. 5 Victor Quo Vadis ei ole loistanut viimeisissään, mutta ei sen tarvitse suosikkia lukuun ottamatta tässä muille hävetä.

Pelijakauma: Shadow of Brisbane (87%) on aiheesta jättisuosikki ja aika turha spekuloida, että onko se sitten muutaman prosentin liikaa luotettu vai ei.

Juoksunkulku: Invantaggio ja Special Envoy iskevät alussa yhteen. Shadow of Brisbane hakee johtopaikan viimeistään 1. takasuoralla ja lähdössä tuskin mennään matkalla kovinkaan kovaa.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto65-2

Suosikki: 2 Kartos laukkaili Vermossa hylkäykseen, mutta sen kisan saa unohtaa, sillä hevonen joutui parikin kertaa ahtaisiin paikkoihin, eikä kestänyt niitä ravilla. Pieneltä paalulta ruuna pääsee nopeasti johtoon, josta se oli parissa edellisessään oikein mainio.

Haastajat: 10 kertaa 22 starttiin voittaneella 13 Firellolla oli pitkään ongelmia ravin kanssa, mutta viime kisan perusteella suunta on vihdoin oikea.

14 Villiheili on ollut pitkään kunnossa, vaikka täydellistä onnistumista ei ole tullut hetkeen. Perjantain sarja ei ole sen kannalta järkevin mahdollinen, mutta tamma jaksaa kiertää ja nousee muuten sopivassa tehtävässä varmasti ainakin kärjen tuntumaan. Porin kisassa tamma olisi vielä pahan alkulaukankin jälkeen menestynyt tätä kovemmassa tehtävässä ilman toista hyppyä.

7 Marttius on tottunut menestymään, mutta alla on pitkä tauko. Valmentajan mukaan ruuna on ollut kotona asiallinen, mutta sitä on kuitenkin pidettävä nyt arvoituksena.

1 Porttikallion Ässä päässee peesailemaan suosikkia. Neljä kertaa vuoden tauon jälkeen kilpaillut ruuna parantaa tasaisesti otteitaan. Lappeen kolmonen tuli juuri johtavan takaa. 7-vuotias oli pussissa lopussa, mutta kovassa lopetuksessa ei tainnut jäädä hirveästi jossiteltavaa.

Yllättäjät: Nopea 10 Jemmatar paikkasi Kouvolassa viimeisen takasuoran laukkansa ihan vauhdikkaasti. Takamatkan juoksuradalta tamma ilmestyy nopeasti kärkiporukkaan. 5 H.V. Tureks on laukkaillut viime ajat, mutta kunto vaikuttaisi olevan kohdallaan. Antti Teivainen voisi löytää lääkkeen hevosen epävarmuuteen. 9 Viksu Vilperi tekee tasaisen varmaa työtä, mutta voittaminen on ollut tuskaisen hankalaa. 8 Marvin oli Kausalassa hyvä tauolta, mutta ollut sen jälkeen taas sivussa, eivätkä taustajoukkojen odotukset ole kovin korkealla.

Pelijakauma: Kartos (31 %) on edullinen suosikki ja yksi varmaehdokkaista. Firello (6 %) kiinnostaa haastajista selvästi eniten.

Juoksunkulku: Kartos hakee nopeasti johtopaikan ja Porttikallion Ässä seuraa. Matkalla tuskin hurjastellaan.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 2
Suuri: 2, 13, 14

Toto65-3

Suosikki: 4-7 -vuotiaille suomenhevostammoille rajatussa lähdössä erottuu kaksi pitkän takamatkan tammaa selvästi jo rutiinillaan. 5 Huima Lento yritti torstaina jo avoimia tammoja vastaan ja oli Hetviinan takaa 2. sisältä upeasti kolmas. On vaikea arvioida, että miten peräkkäisinä päivinä kilpaileminen vaikuttaa nuoreen hevoseen, mutta Villinmiehen Tammakilvan voittajaa pitää pitää tässä suosikkina.

Haastaja: 8 Ponutella on löytänyt Jouni Miettisen käsissä lisää suoritusvarmuutta ja puskee äärimmäisen rehellisesti juoksulla kuin juoksulla. Ponutella ei pärjää Huima Lennolle vauhdissa, mutta on jaksavampi tapaus ja kaksikon välille on hankala saada tässä suurta eroa suuntaan tai toiseen.

Yllättäjät: Tammaderby-finalisti 4 Isosalon Kiira vaikuttaa loppujoukon kovakuntoisimmalta, kun 7 Amoriinikin hakee parasta teräänsä, mutta vaikea uskoa, että molemmat isot suosikit epäonnistuisivat. 1 Isosalon Ihme on lupaava, mutta tehtävä vaikuttaa 4-vuotiaalle aika tiukalta rutinoituneempien puristuksessa.

Pelijakauma: Ei mainittavaa. Kaksi hevosta erottuu selvästi, kuten kuuluukin.

Juoksunkulku: Vauhdikas Huima Lento edennee avauskierroksella johtoon. Ponutellalla voi myös ajaa rohkeasti.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 5, 8
Suuri: 5, 8

Toto65-4

Suosikki: 9 Gillian Comery hävisi Porissa isona suosikkina, eikä saa esityksestään aivan puhtaita papereita, vaikkei nyt mitenkään sysihuonokaan ollut. Tamma jäi alussa 3. sisälle, missä se oli pitkään pussissa. Erityistä rytminvaihdosta ei tosin löytynyt kun kiritila löytyi. Sopivassa seurassa 6-vuotias jatkaa suosikkina, mutta päälle 60 prosentin peliosuus tuntuu tasainen suoritus alla aika suolaiselta.

Haastajat: Haastajaosastosta moni palailee tauolta. 7 Zizzy Highness juoksee kolmannen kisansa tauon jälkeen. Tamma sai Porissa paljon suosikkia vaikeamman juoksun ja tuli loppua siinä missä sekin.

2 Gabriella la Renta aloitti viimeksi Pekka Korven valmennuksesta ja pitkältä tauolta. Tamma polki 4. sisältä ihan mukavasti loppua ja tallin hevoset tapaavat vielä parantaa saatuaan startteja.

1 Zavenue laukkasi taukostartissaan, mutta oli viimeksi varsin sitkeä johtavan rinnalta. Nyt tamma on todennäköinen keulahevonen.

4 Champagne Bath ei olisi kesän parhailla esityksillään tässä laisinkaan ulkona, mutta on luonnollisesti kolmen kuukauden tauolta arvoitus.

Yllättäjät: 6 Majestic Missy on kavio-ongelmien jälkeen tauolta pieni arvoitus, mutta kyseessä on kuitenkin Tammaderby-finalisti, jolle viime vuonna talvikelit tuntuivat sopivan oikein hyvin. 8 PT's Queenly jäi Kouvolassa pussiin ja on hieman tauluaan vaarallisempi.

Pelijakauma: Gillian Comery (64 %) on oikea, mutta aivan liian selvä suosikki. Moni haastaja on kiinnostavan edullinen ja suosikin varmistaminen on paikallaan, vaikka se voittaakin kisan melkein kerran kahdesta.

Juoksunkulku: Zavenue puolustanee johtopaikan. Gillian Comery iskee todennäköisesti vasta kirissä.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 9, 7, 2, 1
Suuri: 9, 7, 2, 1, 4, 6, 8

Toto65-5

Suosikki: Viidennessä Toto65-kohteessa radalle astelee itsenäisyyspäivän kunniaksi avoimen luokan suomenhevosia. Monen kovan vire on hieman kyseenalainen, kuten 5 Larvan Hurmoksenkin. Ori on parissa viimeisessä tuhlannut voimansa matkalla, kun se on joutunut ravaamaan johtavan rinnalla ja ne kisat saa siinä mielessä unohtaa. Pohjimmiltaan 9-vuotias on kisan kovin jyrä.

Haastajat: Suosikin tallikaveri 7 Rapin Aatos palaa tauolta. Oriilla on tähdätty talveen ja se on siksi saanut huilata hetken, eikä ongelmia ole ollut. Valmentajan mukaan hevosta on päästy viimeistelemään hyvin ja sen pitäisi olla heti iskussa.

1 Aatsi viihtyy keulapaikalla ja voi siitä tehdä takamtakan kovien tehtävän haastelliseksi. Ruuna on juoosut kesätauon jälkeen kolmesti ja vire on vahvasti nousujohteinen.

3 Rokin Maxin syksyn otteissa ei ole ollut kehumista, mutta rajun fysiikan omaava hevonen pärjää yleensä varsinkin talvella.

Yllättäjät: Uraansa päättelevä 4 Vieskerin Valo oli Kouvolassa lyhyen laukan jälkeen vain tasainen. 2 Tementikko kuuluu 9-vuotiaana hauskasti lähdön junioreihin. Kunto on hyvä, mutta ruuna on pohjimmiltaan alempien sarjojen menijä kuin pääasiassa lähes kaikki vastustajat.

Pelijakauma: Tasaisesti pelattu lähtö, jonka kuuluukin olla pelattu tasaisesti. Ei jakaumassa nyt suuri virheitä ole, vaikkakin ranking-järjestys on vihjaajalla aavistuksen poikkeava kansaan nähden.

Juoksunkulku: Aatsi lähtee vetämään joukkoa. Larvan Hurmos saattaa tulla alkumatkalla voimalla kyselemään keulapaikkaa, mutta oletettavasti se ei ole tarjolla. Rokin Maxillakin ajetaan takuulla rohkeasti.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 5, 7, 1, 3
Suuri: 5, 7, 1, 3

Toto65-6

Suosikki: 6 Amazing Warrior kasaa voittoputkea ja hakee jo neljättä peräkkäistä ykkössijaansa. Viimeksi ruuna kiersi näyttävästi kaikki, vaikka starttasi kurjalta 12-radalta. Nyt suosikki pääsee sujuvasti johtoon, eikä sitä ole kirissä helppo ohittaa.

Haastajat: Pieni paalu auttaa takamatkan hevosia ja kiritykki 8 Carleman ei ole sen jälkeen vaaraton haastaja suosikillekaan. Ruunan taulu on sekalainen, mutta se on ollut varsin epäonninen läpi syksyn ja tulosrivistö valehtelee jonkin verran.

7 Arctic Lover pujotteli Jyväskylässä hienosti Toto75-voittoon, mutta oli Turussa tasapaksu. Hannu Torvinen hyppää puikkoihin ja on mielenkiintoista nähdä piristääkö se hevosta kuten Raitala Killerillä.

Yllättäjät: 5 All Ready Match on ollut pitkään positiivinen ja tasonsa ylärajoilla. Ruuna tarvitsee tarkan juoksun ja voltin vitoselta se voi olla ongelma. 3 Qvidja's First on parantanut pitkin syksyä, mutta voittoa ajatellen vastassa on pari liian kovaa. 1 Pesco Velvet oli viimeksi vaisu tauolta, mutta saattaa parantaa nopeastikin. Nopea hevonen pääsee suosikin selkään 2. sisälle, joten juoksu ainakin luonaa.

Pelijakauma: Carlemanin (15 %) kuuluisi olla lähempänä Amazing Warrioria (62 %).

Juoksunkulku: Amazing Warrior hakee nopeasti johtopaikan Pesco Velvetiltä.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 6, 8
Suuri: 6, 8, 7

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 4
Toto65-2: 2
Toto65-3: 5, 8
Toto65-4: 9, 7, 2, 1
Toto65-5: 5, 7, 1, 3
Toto65-6: 6, 8
Hinta: 6,40 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto65-1: 4
Toto65-2: 2, 13, 14
Toto65-3: 5, 8
Toto65-4: 9, 7, 2, 1, 4, 6, 8
Toto65-5: 5, 7, 1, 3
Toto65-6: 6, 8, 7
Hinta: 50,40 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi