Ravivihje: Toto5 Teivo 3.12.2019

Julkaistu:

Toto5
Tiistain T5-kohteet potevat verenvähyyttä. Suosikkipitoisen rivin vaara on ilmeinen.

Toto5-1

Suosikki: Omistajan valmennukseen palannut 10 Merran Tahti olisi rankingin ylivoimainen kärkinimi, jos mittarina käytettäisiin absoluuttista lahjakkuutta. Ruudikkaan tamman yllä on kuitenkin kysymysmerkkejä tauosta alkaen, joten se rankataan passiivisesti vain niukaksi suosikiksi, varsinkin kun emme tavoittaneet valmentaja Tapio Laaksoa tallikommenttia varten lukuisista yrityksistä huolimatta. Huippupäivänään Merran Tahti olisi ylivoimainen, mutta yhtä lailla se voi olla paussilta liian paineissaan ja juoda limunsa turhan aikaisin.

Haastajat: 9 Teppana on vihdoin varmistunut ja tulosta tulee. Toissa kerralla muutamaa taas vastassa olevaa hevosta vastaan ruuna kierteli kaksi kaarretta kolmannella radalla ja pääsi pudottamaan johtavan rinnalle vasta loppukurvin käynnistyessä. Se kesti vaativan juoksun hyvin 2 Jasun Ilon voittamassa kilvassa. Tuohon kohtaamiseen verrattuna Teppana on nyt 20 metriä paremmin sarjassa sisällä. Viime torstaina Joensuussa Santtu Raitalan ajokki kiersi voittoon 60 metrin pakilta. Se kulki kiritonnin 6. ulkoa 28,8-vauhdilla kolmatta rataa pitkin ja voitti helposti. Edellä mainittu Jasun Ilo kesti toissa kerralla hienosti vaativan juoksun. Viimeksi se onnistui voittamaan lyhyen lähtölaukan jälkeenkin, joten hyvässä kunnossa kilpaileva tamma on pelihevosia paalulta. Hannu Torvinen nosti tamman toiselta radalta hyökkäykseen 400 metriä ennen maalia ja hevonen spurttasi lopun hiukan alle 30-vauhdilla.

Yllättäjät: 6 Taika-Trombi kulki toissa kerralla Teivossa 1. kaarteen laukan jälkeen viimeiset 1800 metriä noin 32-vauhdilla ja siitä viimeiset 400 metriä voitokkaasti 29,4-vauhdilla. Viimeksi Jasun Iloa ja kumppaneita vastaan ruuna sai nappijuoksun kärkiryhmässä ja suunnitteli hyökkäystä maalisuoran alussa, mutta laukkasi samassa voimia tallella. 1 Villin Viksu on mainio yllätyshaku. Toissa startissaan Teivossa se laukkasi kärkiryhmästä 1500 metriä ennen maalia ja menetti asemiaan, mutta kiri sen jälkeen hyvin ja löi vielä mm. edellään kolmatta rataa pitkin kirineen Jasun Ilon. Viimeksi Killerillä Villin Viksu haki 600 metriä juostuna keulapaikan ja kesti ihan hyvin kolmanneksi. 12 Villiheili on noussut hyvään kuntoon. Se paljasti kuntonsa jo Porin-startissa, missä kaikki meni pieleen juoksunkulussa. Vermossa tamma oli hyvä kolmas johtavan takaa ja hävisi vain koville vastustajille. Maanantain välistartissa Porissa Villiheili menetti pelin pahaan lähtölaukkaan auton takaa. 5 Golda Napanderi laukkasi viimeksi keulasta viimeisellä takasuoralla kovakuntoisen Hollauksen paineen alla, mutta ei näyttänyt siinä vaiheessa enää menestyjältä.

Juoksunkulku: Tasainen kiihdytys, jossa lopullisen keulahevosen veikkailu on arpapeliä. Villin Viksu ja Golda Napanderi lienevät alun nopeimmat. Merran Tahdilla on niin hurjat vauhdit, että se voi keikkua yllättävän aikaisin kärjessä pitkästä takamatkasta huolimatta, jos ravi maittaa.

Pelijakauma: Villin Viksu ja Taika-Trombi voisivat olla hieman pelatumpia.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 10, 9, 2, 6, 1, 12
Suuri: 10, 9, 2, 6, 1, 12

Toto5-2

Suosikki: 11 Leemark's Ghost kilpailee hienolla statistiikalla ja palasi hyvässä kunnossa radoille 1,5 viikkoa sitten parin kuukauden paussilta, joten Tapio Mäki-Tulokkaan suojatti nousee rankingin kärkeen. Kyseessä on rehti kilpuri, joka pystyy kiertämään illan vastuksen työt tekemälläkin. Viimeksi sairaustauolta hevonen oli liikkeellä hyvin passiivisella taktiikalla ja se tuli voimia tallella maaliin. Startti alla Leemark's Ghost on todennäköisesti terävämpi ja saa mahdollisuuden.

Haastajat: 12 Prodigy Shark oli hyvä jo Turussa ja Vermossa, ja palasi viimeksi sopivassa tehtävässä voittokantaan johtavan rinnalta. Kirikykyinen ruuna pystyy nousemaan taistoon huonolta lähtöpaikaltakin. 3 Selfie Star kasasi vuosi sitten näihin aikoihin komean voittoputken ja voitti jopa T76-lähdön, mutta tämä kausi on ollut massiivinen pettymys. Viimeksi tamma tuskin olisi pärjännyt ilman viimeisen takasuoran laukkaakaan, vaikka pinnisteli siinä vaiheessa vielä kärkikolmikossa. Jos Selfie Star palaa tasolleen, se pystyy vetämään kisaa alusta loppuun. 6 Quell on tehnyt 9-vuotiaana parhaan kautensa ja oli viime kilpailussaankin hyvä 3. sisältä laatulähdössä. Kunnossa ei pitäisi olla vikaa tallitietojen perusteella, vaikka alla on poisjäänti. Varsinkin sisäradalle päästessään Quell pystyisi ihan kärkeen.

Yllättäjät: 10 Knockout Ses kiersi toissa kerralla heikon vastuksen pitkällä kirillä. Viimeksi ruuna ei mahtanut 2. ulkoa mitään edellään matkanneelle Prodigy Sharkille, mutta löi hyvän sisäratareissun saaneen 1 After Knightin. 5 Micro Queen oli vaisu viimeksi Kuopiossa, mutta edelliskerralla Olli Koivusen ajamana se hävisi keulasta vain Loveya Fashionille. 9 Freddy K. on viime tuloksiaan osaavampi kirihevonen. Viimeksi se matkasi 3. ulkoa eikä hävinnyt Prodigy Sharkille kamalasti.

Juoksunkulku: Micro Queen on nopein alussa, mutta sille kelvannee selkäjuoksu. Siltä hakee keulat Selfie Star tai Quell.

Pelijakauma: Leemark's Ghost on alakanttiin rastittuna kärkirankkauksena mainio T5-varma.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto5-3

Suosikki: 5 Grainfield Aiden on noussut nopeasti huippukuntoon alkusyksyllä pidetyn parin kuukauden tauon jälkeen. Alla on kaksi vaivatonta keulavoittoa, ja tästä voi vallan hyvin tulla kolmas, jos ja kun vire on ennallaan. Ainoa pieni kysymysmerkki on todennäköinen hokkikeli. Hannu Korpi kertoi ennen Vermon-starttia, ettei hevonen ollut makeimmillaan hokit alla Killerillä, mutta lausunnoissa taisi olla myös värikynää ja vastustajien psyykkaamista mukana.

Haastajat: 2 Past Or Flash on nopea, kirikykyinen ja viime kilvan lyhyestä lähtölaukasta huolimatta ravivarma ruuna, joka tähdännee keulassa juoksevan Grainfield Aidenin selkään. Viimeksi tehtävä oli mahdoton 6. sisältä, kun sisärata veti pikamatkalla lopussa. Kouvolassa Rambo Rivnerin voittamassa II-divarissa Past Or Flash oli ihan hyvä kolmas 3. sisältä. 1 Real Red saa myös hyvän sisäratareissun. Viimeksi Turussa tamma kiri mukavasti loppusuoraa 3. ulkoa ja hävisi vain ylivoimaiselle Selene Lunelle.

Yllättäjät: 8 Golden Eleven teki syksyllä oikein hyviä esityksiä muuten, mutta viimeksi jotain oli pielessä, kun vahva ruuna alkoi menettää asemiaan 3. ulkona jo viimeisellä takasuoralla. Tallitietojen mukaan hevosen pitäisi olla taas parempi, mutta ulkoradalta se putoaa yllättäjien kategoriaan. 4 Flirt Fortuna riitti viimeksi Oulussa sisäratareissulla kakkoseksi, mutta nyt rima on paljon korkeammalla vastuksen puolesta.

Juoksunkulku: Grainfield Aiden on taas todennäköisin keulahevonen, vaikka sisäpuolelta varsinkin päävastustaja Past or Flash avaa lujaa.

Pelijakauma: Golden Eleven on yllättävän unohdettu tällä kertaa.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5, 2
Suuri: 5, 2, 1, 8

Toto5-4

Suosikki: 1 Guilty Pleasure voi tuoda heti perään toisen voiton Hannu Korven talliin keulajuoksulla. Ainakin toissa kerralla Porissa ruuna kiihtyi sen verran hyvin keulaan, että se pystyy nytkin pitämään hyvät asemat alussa. Tuolloin piti helposti ykköseksi ennen tallikaveri 8 Gashaw Bokoa. Viimeksi Vermossa tuli lähtölaukka voltin sisäradalta. Mikään salamastarttari Guilty Pleasure ei ole, mutta pussitusriski on minimaalinen.

Haastajat: 7 Burnhill's Luck on lähdön toinen kova. Se jäisi joka tapauksessa alussa, joten lähtöpaikka ei ole ratkaiseva negatiivinen tekijä. Viimeksi Teivossa ruuna laukkasi lyhyesti kiihdytyksessä mutta selvisi silti mukaviin asemiin kolmanteen pariin ulos, mistä kiri hyvin neljänneksi. Burnhill's Luck palasi tuohon kisaan pitkältä tauolta, joten se voi olla nyt terävämpi. 10 Sign Of Secret on kovassa kunnossa, mutta on ollut paras sisäradalta, joten lähtöpaikka hankaloittaa tehtävää ainakin hieman. Viimeksi ruuna kesti kyllä yllättävän hyvin johtavan rinnalta, vaikka oli joutunut paikan saadakseen kiertämään ensimmäisen kaarteen kolmatta rataa pitkin reippaassa avauksessa. Edellä mainittu Gashaw Boko teki alkusyksystä pari tosi hyvää esitystä ilman kenkiä, mutta on ollut sen jälkeen asiallinen kengät jalassakin. Viimeksi Porissa ruuna eteni 1500 metriä ennen maalia johtavan Guilty Pleasuren rinnalle ja tyytyi pitämään asemansa lopussa voittajaa uhkaamatta.

Yllättäjät: 3 Leon menetti viimeksi Vermossa sijoja maalisuoran alun laukkaan. Edelliskerralla Vermossa ruuna jäi pussiin. 11 Langen's Cza Cza on väläytteli joitakin asiallisia kirejä syksymmällä ja voisi järjestää paukun ainakin ylivauhtisessa juoksussa. Tamma on juossut usein ilman kenkiä, mutta teki kesällä pari ihan hyvää esitystä popot jalassakin. 6 O.F.V.Prince on kelpo hevonen illan lähtöön, mutta terävin vire on ollut hakusessa viime aikoina. Porissa ruuna pääsi iskemään Guilty Pleasuren ja Gashaw Bokon kimppuun nappireissun jälkeen, mutta ehti vain jäämään loppusuoralla. Viimeksi Forssassa kirikuti jäi myös piippuun 4. ulkoa.

Juoksunkulku: Tallikaverukset Guilty Pleasure ja Leon tähtäävät keula-selkä-asetelmaan. 5 Kitty Beat on niin nopea, että voi sotkea suunnitelmia.

Pelijakauma: Burnhill's Luck kuuluu kaikille lapuille alipelattuna. Leon on lähdön paras yllätyshaku.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 1, 7, 10, 8
Suuri: 1, 7, 10, 8, 3

Toto5-5

Suosikki: Kun varmakandidaattimme Masterstroke Aria jäi pois, 5 Stay On Top nousee selväksi suosikiksi. Ruunalla on alla helppo voitto Killeriltä. Santtu Raitala ajoi ruunan puolimatkassa keulaan ja loppu oli voiton varmistelua. Edelliskerralla Jokimaalla Stay On Top hyökkäsi 2. ulkoa 700 metriä ennen maalia. Keulavoittaja Black Emperor lipui alta pois ja Stay On Top sai pistellä tosissaan kakkostilaa puolustaessaan.

Haastaja: 10 Glint Match oli viimeksi Killerillä pelatumpi kuin Stay On Top. Alun spurttailu maksoi lopussa sen verran, että ruuna putosi kyydistä lopussa. Nyt takarivistä voimat säästyvät loppuun ja Olli Koivunen ohjastaa tällä kertaa.

Yllättäjät: 12 Langen's Airborne on joukon kyvykkäimpiä ja henkihevosia huonolta lähtöpaikaltakin. 7 BWT Duracell tekee tasaista jälkeä loistamatta. Viimeksi Kaustisella ruuna kiri hänniltä asiallisesti kolmanneksi. 6 Sunnie laukkasi viimeksi hännilllä 1200 metriä ennen maalia eikä esittänyt sen jälkeen ihmeitä. Kenkäpaikkoaika taitaa olla tammaa vastaan.

Juoksunkulku: Stay On Top satsaa starttiin ja myös saanee paikan suosiolla nyt, kun Masterstroke Aria jäi pois.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 5, 10
Suuri: 5, 10, 12