Ravivihje: Toto65 Magic Monday 2.12.2019 – 50 000 euroa ekstraa

Julkaistu:

TOTO65
Sue’s Photo on IS Ravien Toto65-varma bonuskierrokselle.

Toto65-1

Suosikki: 7 Annan voitti toissa kerralla 2./3. ulkoa ja viimeksi hevonen teki kelpo suorituksen johtohevosen rinnalta. Kunto on hyvällä mallilla emmekä näe syytä miksei 2600 metrin matka sopisi vahvalle Annanille.

Haastajat: Tasavauhtinen 10 Jamas Viljo on mennyt hyvin 2600 ja 3100 metrin matkoilla eli distanssi on sille plussaa. Ruuna voitti valmentajan yllätykseksi heti ensimmäisen kisansa tauolta eikä ole ollut huono viimeisimmissäkään kisoissaan. Vermossa ruuna matkasi 5. ulkona kaukana kärjestä ja teki asiallisen kirin kärjen tuntumaan. Viimeksi Jamas Viljo lähti kolmannelle 1200 metriä ennen maalia ja kiersi riskisti perille. 8 Merran Petra palasi tauolta upeassa vireessä ja tamma voitti heti ensimmäisen kisansa johtopaikalta. Merran Petra on erittäin hyvä avaaja, joka päässee kasikaistaltakin alussa asemiin. Juoksu kärkipaikalla saattaa tälläkin kertaa tulla kyseeseen. Juostava matka on enemmän laskettavissa plussaksi sen kovimmille kilpakumppaneille.

Yllättäjät: 2 Voima-Simon ravaaminen ei ollut Teivossa kovin lähellä, sillä ruuna otti pahan laukan heti kiihdytyksessä. Ruuna ei ole alussa nopeimpia auton takaa, eli lähtöpaikka on sille selvä plussa. Voima-Simon kyvyt riittävät pitkälle. 6 Valssaus lopetti Porissa sisäratajuoksulla Merran Petran tuntumaan. Ailahteleva ja jonkin verran epävarma Valssaus pystyy oikeana päivänä lopettamaan kärjen tuntumaan, mikäli se saa sopivan selkäjuoksun. 3 Villiheili matkasi Vermossa 2. sisällä. Viimeisellä takasuoralla keulahevonen tuli syliin, mutta kuskin nopealla peliliikkeellä tamma pääsi vapaalle ja otti kelpo sijoituksen. Tasaista jälkeä tekevä 4 Edustava, vapaalta radalta parhaat esityksensä runttaava 5 Naskalin Helmi ja ehjää suoritusta hakeva 1 Jussin Sointu tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Merran Petra katsoo kasikaistaltakin keulat, mutta viime kerrasta poiketen 2600 metrin matkalla selkä saattaa kelvata eteen. Jamas Viljo kiertää eteenpäin, mikäli matkavauhti rauhoittuu selvästi.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 7, 10
Suuri: 7, 10, 8, 2

Toto65-2

Suosikki: 3 Look Complete oli Jyväskylän Toto75:ssa matkalla kohti voittoa, mutta Arctic Lover kiri viime metreillä niukasti ohi. Look Complete teki täysipainoisen esityksen kierrettyään 2. ulkoa etusuoralla johtavan rinnalle ja runtaten vahvasti perille. Tehtävä on tällä kertaa sopivampi ja ruuna starttaa ansaitusti selvänä suosikkina matkaan. Look Completen kuuluu tällä kertaa taistella juoksulla kuin juoksulla lähdön voitosta.

Haastajat/yllättäjät: Kovimmat haastajat ovat saaneet paussin jälkeen yhden startin alle ja hakevat sitä kautta parannusta otteisiinsa. 8 Einstein Sisu laukkasi Lahdessa alussa, minkä jälkeen ruuna eteni viimeisellä takasuoralla 4. ulos. Einstein Sisu kiri asiallisesti perille ja tällä kertaa sille tehdään varuste- ja balanssimuutoksia. 9 Don Corleone Trot oli Vermossa 5. sisältä vailla mahdollisuuksia. Tällä kertaa ruuna pääsee parempiin asemiin ja pystyy nousemaan ainakin tototaistoon. 7 Finest Chocolate kiri Lahdessa nätillä juoksulla mukavasti perille ja meni valmentajan mukaan startin ansiosta "noin suoranmitan" eteenpäin. Finest Chocolate on tasavauhtinen menijä, joka ei anna tuumaakaan periksi, kun asiat ovat kohdallaan. 2 Cool Conclusion lääkittiin valmentajan mukaan viime kisan jälkeen ja se on tuntunut harjoituksissa paremmalta. Rahasija olisi kuitenkin tässä vaiheessa hyvä suoritus samoin kuin 1 Tougherthantherestilla, joka yrittää tosissaan vain satunnaisesti.

Pelijakauma: Look Complete (72%) on kierroksen todennäköisin voittaja, mutta suuren peliosuuden myötä siinä ei ole pelillistä mielenkiintoa.

Juoksunkulku: Look Complete pääsee etenemään johtopaikalle ellei Einstein Sisulla satsata alkuun täysillä parantuneen lähtöpaikan myötä.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 3, 8
Suuri: 3, 8

Toto65-3

Suosikki: 1 Gillian Comery pystyi toissa kerralla runttaamaan ykköseksi haastavalla juoksulla, kun tamma jäi vauhtijuoksussa toisen radan veturiksi. Viimeisellä takasuoralla Gillian Comery jäi hetkellisesti alakynteen kunnes se eteni maalisuoralla takaisin ykköseksi. Tamma on ollut vakuuttava ja starttaa lähtöönsä suurehkona suosikkina. Kuusivuotias starttaa ensimmäistä kertaa sisäradalta auton takaa, mikä saattaa joissain tapauksissa tuottaa ongelmia ensimmäisellä puolikkaalla.

Haastajat: 3 Promptus on kyvykäs menijä, jota pohjoisessa valmentanut Petteri Joki piti varsin lahjakkaana menijänä. Viimeksi Promptus kiri 2. ulkoa kakkoseksi vaikka matkasi kaukana kärjestä 6-7. hevosen kohdalla. Viimeisessä kurvissa Promptus haparoi ja oli aivan laukan partaalla eikä ravi muutenkaan vakuuttanut, mutta maalisuoralle selvittyään hevonen sai rytmistä uudelleen kiinni ja kiskaisi kakkoseksi. Voiton vei hyvän juoksun kärjen takana sisäradalla saanut 6 Mr Nice Way. 2 Ove taipui viimeksi johtavan rinnalta, mistä ori voitti Teivossa ylivoimaisesti. Näiden starttien välissä hevonen teki asiallisen kirin 4. ulkoa. Lähtöpaikka on mainio ja Ove kuuluu pelihevosiin.

Yllättäjät: 4 Kathy Heel jäi Porissa heikolta lähtöpaikalta hännille ja starttivälikin oli pitkähkö. Huippukuskilla tamma pystyy parempaan saatuaan kisan koneeseen. 9 Here Comes The Sun runttasi Porissa johtavan takaa totoon. 7 Zizzy Highness kiri Forssassa 4. sisältä tasaisesti Jarmo Saarelan ajamana. Zizzy Highness sai tauon jälkeen startin alle ja olisi parhaimmillaan vieläkin tiheämmällä starttaamisella.

Pelijakauma: Gillian Comery (66%) on kohonnut liiankin paljon pelatuksi merkiksi eikä käy varmaksi. Promptus (9%) on maistuva ruksi.

Juoksunkulku: Gillian Comery pyrkii pitämään johtopaikan nimissään, mutta on suuri vaara, että ainakin Promptus pääsee edelle. Se saattaakin olla yllättävän sitkeä kanto kaskessa, mikäli hevonen pääsee keulaan.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 1, 3
Suuri: 1, 3

Toto65-4

Suosikki: 6 Nuga Rols oli viimeksi epäonninen ajauduttuaan edellä menneen kärryihin, mutta toisaalta onneakin oli mukana, kun hevosen jalka ei juuttunut kärryihin pahemmin vaan irtosi ajoissa. Toissa kerralla ruuna kiri sen verran pontevasti 6. ulkoa, että se pystyy hyvinkin palaamaan voittokantaan, mikäli hevonen tällä kertaa saa kunnon mahdollisuuden.

Haastajat: 5 Milridin emä on Aava S, aivan kuten ravikuningatar Saaga S:lla. Viimeksi ensimmäisellä takasuoralla ja loppukurvissa laukannut tamma pystyy ehjällä juoksulla kamppailemaan voitosta monenlaisella eri juoksulla, sillä onpa hevonen tehnyt hyviä esityksiä johtavan kupeeltakin. 8 Eliten otti Jyväskylässä pronssia johtavan takaa, minne ori pääsi viimeksikin. Eliten eki kelpo suorituksen vaikkei Heporixin ohi asiaa ollutkaan. Poisjäännin myötä seiskaradalta starttaava ori saattaa hyvänä avaajana päästä alussa yllättävän hyviin asemiin.

Yllättäjät: 1 Melkeri ei toissa kerralla riittänyt viidettä sijaa parempaan, mutta viimeksi ruuna oli parempi kirittyään viime metrit terävästi. Samanlaisilla otteilla ruuna saattaa pian napata voitonkin. 3 Villihiisillä ajettiin Vermossa maltillisesti 5. sisältä, mistä hevonen teki aivan asiallisen suorituksen. 9 Tulipiippu oli viimeksi lähtölaukan jälkeen tasainen matkattuaan sisäradalla. Ehjällä suorituksella ruuna pystyisi parempaan, mutta laukka on ollut ikävän pinnassa. Villinmiehen Tammakilvassa 3. sisältä nelossijan napannut 7 Nevan Neito on paussilta revityskamaa samoin kuin epävarma 4 Packer.

Pelijakauma: Melkeri (9%) on paras ruksi tähän kohteeseen.

Juoksunkulku: Eliten avaa ulkoakin sisäradalle, mikäli sillä satsataan lähtöön. Se on ollut hyvä selästä, joten Milrid tai Nuga Rols edennee lopulta keulaan mikäli jompi kumpi pääsee auton takaa asiallisesti matkaan.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 6, 5, 8, 1
Suuri: 6, 5, 8, 1

Toto65-5

Suosikki: 3 Sue's Photo olisi hyvä keulasta, minne hyvä avaaja saattaa hyvinkin päästä. Teivossa johdosta voittanut Sue's Photo esitti Porissa hyvän loppuvedon 3. ulkoa, eli vire ei ole ainakaan laskemaan päin. Näemme Sue's Photon lähdön todennäköisimpänä keulahevosena ja sitä kautta lähdön ykkössuosikkina. Rohkeimmille pelureille kyseessä voisi olla hyvä varmaehdokas.

Haastajat: 1 Excalibur It jäi Seinäjoella johtaneen Edward Alen rinnalle, mistä ruuna kamppaili kakkossijasta aina viimeiselle sataselle asti kunnes tuoreemmat kirivoimat jylläsivät. Excalibur It sai startin alle ja pystyy parantamaan. Kyseessä on asiallinen avaaja, jolle valmentaja toivoi keulajuoksua. Ykkösrata ei ole ollut ruunalle etu, sillä edellisellä kerralla sisäradalta startatessaan hevonen otti laukan toissa kesänä. Tätä ennen Excalibur It jäi alussa selvästi hitaaksi sisimmältä kaistalta kiihdyttäessään. 6 Jugador voitti Turussa 3. ulkoa ja yritti Vermossa kiriä samalta paikalta kärkeen yli kierroksen hyökkäyksellä, mutta keulassa juosseen Sahara Sandstormin lisätessä samalla tempoa, oli sisäradalla juosseilla selvä etu ulkoradoilla kiertäneisiin nähden. Juoksusta tuli liian hankala, eikä Jugadoria voi täysin lytätä. 2600 metrin matka käy tasaväkevälle menijälle hyvin. 2 Por Nie Rock sai tasaisena lähtijänä hieman yllättäen viimeksi paikan 2. sisältä, mistä kiritilaa ei koskaan tullut. Por Nie Rock tekee aina parhaansa, ja sopivalla vauhdinjaolla se omaa sauman menestyä. Tasaisen reipas matkavauhti suosisi, kun Por Nie Rockilta ei löydy niin kovaa pätkänopeutta kuin monelta muulta.

Pelijakauma: Sue's Photossa (29%) on kakkossuosikkina varma-ainesta.

Juoksunkulku: Excalibur It pyrkii torjumaan Sue's Photon kiihdytyksessä, mutta jälkimmäinen painuu ohi. Avauksen jälkeen vauhti rauhoittuu tuntuvasti.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto65-6

Suosikki: 11 O.P.Roc on tasaisen päätöskohteen niukka ykkösmerkki. Ruuna on joutunut viime kisoissa tekemään kirit haastavista asemista ja tällä kertaa tilanne saattaa olla sama. Lahdessa 4. ulkoa viidenneksi kirinyt ruuna osoitti Vermossa ettei kunto ole ainakaan laskussa kirien 6. sisältä viime metrit terävästi.

Haastajat: 3 Memphis Minnie on terävä starttari, joka juoksee todennäköisesti keulasta. Siitä tamma otti viimeksi hopeaa. Voittokin on mahdollinen, mikäli tamma taistelee tarmokkaasti perille. 8 Othellos Magi on joko tai-tyyppinen hevonen. Se osaa voittaa lähtöjä, mutta toisaalta laukka voi tulla milloin vain. Viime kertaisiin laukkoihin ei löytynyt selvää syytä. Valmentaja on hevosen suhteen luottavainen, mikäli ravi maistuu koko matkan ajan.

Yllättäjät: 10 BWT Bayern kiri toissa kerralla erittäin kovaa loppua 2. ulkoa ja pystyy samanlaisilla esityksillä paljoon amatöörikuskillakin. Viimeksi Bwt Bayern kiersi 6. ulkoa johtavan rinnalle, mistä hevonen tsemppasi viidenneksi. 1 Excalibur Sisu nappasi Kouvolassa voiton onnistuneella juoksulla 2. ulkoa. Tehtävä on tällä kertaa ainakin jonkin verran kovempi. 2 The Rector pystyy oikeana päivänä kirimään terävästi loppua, eikä lähtöpaikka voisi olla parempi. 4 Smoky Ray oli viimeksi valmentajalle pettymys keulasta. Tällä kertaa sillä tähdätään selkään.

Pelijakauma: BWT Bayern (4%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Memphis Minnie avaa keulaan ja Smoky Ray pyrkii tämän taakse. Myös Wonder Woman saattaa osallistua kiihdytykseen. Avaus saattaa olla reipasvauhtinen.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 11, 3, 8, 10
Suuri: 11, 3, 8, 10, 1, 2, 4, 6, 9, 7, 5, 12