Ravivihje: Toto4 Kouvola 1.12.2019

Julkaistu:

TOTO4
Wutan ja Turelius erottuvat kiinnostavimmiksi pelihevosiksi Kouvolassa.

Toto4-1

Suosikki: Toto4-pelin avaavalla avoimella maililla palaa moni hevonen tauolta ja lähtö on sen vuoksi hankala arvioitava. Pari avainhevosta joutuu lisäksi kisaamaan kengillä, vaikka riisuminen olisi optimibalanssi. 1 Top of the World on palannut Juuso Holttisen talliin. Ruuna selvisi kesällä Suur-Hollolan finaaliin ja oli esimerkiksi SM-lähdössä mukavasti neljäs. Alustava pelisuosikki ei ole juossut näin helpossa lähdössä aikoihin ja hevosen kuuluu olla luokallaan ykkösmerkki tauoltakin. Kengät arvelluttavat valmentajaakin, mutta ainakin viime talvena esitykset olivat parissa kengällisessä kisassa aivan asiallisia.

Haastajat: 2 Mr Hot Shot taipui Vermossa viimeksi hieman lopussa luovutettuaan johtopaikan voittajalle 1. takasuoran lopussa. Maili on hevoselle parempi matka ja se saatetaan täräyttää johtopaikalta. Vire on pieni kysymysmerkki venähtäneellä starttivälillä ja heikkojen valmennuskelien myötä.

5 Rambo Rivner on lähdön hevosista säännöllisimmässä kunnossa ja starttirytmissä ja se voi olal merkittävä etu. Ruuna kisaa normaalisti edellisiä alempana sarjoissa, mutta ei eron tarvitse nyt välttämättä olla näistä lähtökohdista suuri niiden eduksi.

Yllättäjät: 3 Special Envoy ei loistanut Lahden tauolta paluussaan, mutta voisi parantaa startti alla. Ruuna tarvitsee ehdottomasti sisäratajuoksun ja sen myötä aina vähän tuuriakin. Vauhdikas 7 Hunters Hero on railakkaassa ylisarjassa. Keulassa viihtyvä ruuna tuskin pääsee sinne nyt, sillä sisäpuolella on monta tosi nopeaa. 4 Invantaggio oli kesällä vaisu. Veteraani yrittää kerran vielä uutta tulemista uusittujen valmennusmetodien kera.

Pelijakauma: Pelisuosikin ja tekstin haastajaosaston kuuluisi olla lähempänä toisiaan.

Juoksunkulku: Oikeastaan kaikki lähdön osallistujat avaavat lujaa ja voisivat olla keulataistossa melkein missä vain lähdössä. Mr Hot Shot on kuitenkin aika selvä keulasuosikki, sillä sen pitäisi pystyä ohittamaan sisäradan suosikki, eikä tästä ruunasta ole taas ulkopuolelta kovinkaan helppo ottaa mittaa.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 1, 2, 5
Suuri: 1, 2, 5

Toto4-2

Suosikki: Ohjastajahyvitys-lähdössä alle kolme voittoa urallaan voittaneet ohjastajat pääsevät hevosineen matkaan 20 metriä kokeneempia ohjastajia edempää. Todennäköisimmät menestyjät löytyvät silti takamatkalta. 13 Wutan palaa pieneltä sairastauolta ja takamatkan takarivistä riittää kierrettävää, mutta ruunalla on huomattava kapasiteetti tähän seuraan ja kun valmentajakin on optimistinen, niin hevonen saa olla vihjeen suosikki. Viimeksi Wutan ei riittänyt JTT-karsinnassa, mutta eipä se olisi ollut helppo tehtävä muillekaan tämän lähdön osallistujille.

Haastajat: 7 Mickey The Artist on pelaajien valinta ykköshevoseksi, eikä sekään ole nolo valinta. Ruunalla on alla pari sitkeää esitystä ja se on nyt aika sopivasti takamatkan kakkosella, josta löytyy hyvä paikka parijonosta.

11 Ciao Ferrarissa voisi olla pelillistä ideaa, vaikka mistään voittokoneesta ei voi puhua. Ruuna oli Lahden raskaissa olosuhteissa vaisu, mutta kiri sitä ennen pari kertaa vahvasti ja vastaavat suoritukset riittävät tässä korkealle.

4 Lewis Li vaikuttaa paalun kovimmalta. Ihan paras vire on ollut hakusessa, mutta ruuna osaa voittaa ja olisi varsinkin keulasta terävimmillään.

Yllättäjät: 3 PT's Revit aloitti viimeksi tauolta ja uusista käsistä kohtalaisesti, eikä tässä tarvitsisi paljon kummoisemmin esiintyä napatakseen paalulta totosijan. 6 Belgram Pinus pystyy viime kisojaan parempaan, mutta hyvästä esityksestä alkaa olla aikaa. 10 PT's Queenly osaa kiriä nappijuoksulla terävästi ja on yllätellyt hyvillä sijoituksilla välillä kovissakin tehtävissä. 9 Fillyjonka Fellow aloittaa arvoituksena uusista käsistä.

Pelijakauma: Wutanin (24 %) kuuluisi luokallaan olla suosikki. Ciao Ferrari (8 %) on avainhevosista aliarvostetuin.

Juoksunkulku: Kokemattomien kuskien paalu on hankala arvioitava lähtötouhujen suhteen, mutta Lewis Li:n kuuluisi olla johtonimi. Mickey The Artist menee parhaiten vapaalta radalta, joten sillä saatetaan ajaa aktiivisesti eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 13, 7, 11
Suuri: 13, 7, 11, 4, 6, 10

Toto4-3

Suosikki: Ikäluokkamenestyjä 4 Turelius vaikuttaa hevoselta, joka on ajan kanssa taatusti matkalla kohti rodun huippua. Kuopion taukostartissa ori laukkasi jonkinlaista menestystä viimeisellä takasuoralla ja sen pitäisi olla nyt muutenkin valmiimpi, sillä viime kisaan hevosta ei oltu juurikaan viritelty.

Haastajat: 9 Tuurin Toivo oli aika sekaisin kesällä, mutta tauko teki hyvää ja ori aloitti Teivossa puristamalla ykköseksi johtavan kupeelta. Ori käynnistyy kankeasti, mutta tulee aina vahvasti loppua.

8 Tee Wee Paroni on tehnyt monena talvena tuhoisaa jälkeä, joten nyt alkaisi olla ruunan etsikkoaika. Pelaajien suosikki on juossut viime ajat tasokkaita divisioonakarsintoja, mutta riittää tässäkin vastusta ja mielummin hevoselta olisi nähnyt hieman terävämpiäkin otteita.

1 Tuviker puskee rehdisti, mutta vauhtia saisi olla enemmän. Olisi mielenkiintoista nähdä, jos ori pystyisi hakemaan nyt pieneltä paalulta keulan ja välttyisi kerrankin kiertelyltä.

Yllättäjät: Komeaa uraansa päättelevä 7 Vieskerin Valo ei ole ollut tänä syksynä enää parhaimmillaan, mutta sarja istuisi nyt paremmin kuin aikoihin. 5 Hexan Voksun kapasiteetti riittäisi näihin lähtöihin, mutta ongelmia on riittänyt. Pitkältä tauolta hevoselle haetaan nättiä avausstarttia. Viime talvena hevonen lähti kulkemaan näihin aikoihin.

Pelijakauma: Vihjaaja näkee pelatuimman kolmikon aika tasaveroisena.

Juoksunkulku: Viksun Tyttö on aluksi nopein, mutta Tuviker pyrkii nopeasti hakemaan siltä johtopaikan takaisin. Takamatkan kovilla voi monellakin ajaa aktiivisesti. Tee Wee Paroni saattaa juoksuradalta ilmestyä kyselemään ajoissa johtopaikkaa.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 4
Suuri: 4, 9, 8

Toto4-4

Suosikki: Yli puolet starteistaan voittanut 5 Piirron Tuisku oli lokakuussa paras suoraan pitkältä tauoltakin, mutta floppasi seuraavaan ja jäi veriarvo-ongelmien vuoksi hetkeksi sivuun. Nyt asioiden pitäisi olla taas oikealla tolalla ja silloin ori on aina kova tekijä omiin sarjoihinsa.

Haastajat: 12 Siporin Santtu ailahtelee ja on epävarma, mutta nyt hyviä esityksiä on putkessa useampi. Esimerkiksi lokakuun Sisusarjassa viimeisen kaarteen laukkaan taisi palaa voitto. Viimeksi ruuna otti hyvityksen pitkällä kirillä ja puskee taaskin lähelle, jos malttaa ravata.

10 Kilhakka voitti edellisellä Kouvolan visiitillään johtopaikalta. Joensuun raskaissa olosuhteissa meno ei maistunut lainkaan ja hevonen on nyt pieni arvoitus.

1 Tvitterillä on hyvä fysiikka, mutta laukka tahtoo tulla melkein väkisin joka kerta. Viimeksi tamma ravasi, mutta sillä piti ajaa äärimmäisen varmistellen ja sillä taktiikalla on vaikea voittaa.

Yllättäjät: 13 Hulluduunari on pärjännyt Toto75-tasollakin, mutta parhaat esitykset ovat kärjen tuntumasta ja asetelmat ahdistavat. 7 Lumo-Pekuna on vahva ja 11 Eurovaltikka nopea, mutta kumpikaan ei voita kovinkaan mielellään.

Pelijakauma: Suosikkipari erottuu aiheesta. Hulluduunari (16 %) on liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Piirron Tuisku etenee alkumatkalla johtoon. Haastajat yrittävät pitkällä kirillä takaa.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 5, 12
Suuri: 5, 12