Ravivihje: Toto75 Turku 30.11.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto75
Turun Metsämäen isännöimä T75-kierros tarjoaa vahvoja suosikkeja Mascate Matchin ja Lexus Dreamin johdolla.

Toto75-1

Suosikki: 7 Lexus Dream starttaa suursuosikkina lämminveristen avoimessa lähdössä. St. Legerissä tuli tappio paalulta karanneelle Peanutsille 40 metrin takamatkalta, mutta muuten ruuna on ollut lyömätön tänä syksynä. Hevonen on ollut jopa niin hyvä, että siitä on povattu kansainvälisen tason hevosta ensi kaudelle. Tässä tehtävässä hevonen kaiken järjen mukaan etenee keulaan ja voittaa, jos on normaali. Kenkäpakkoaika ei haittaa, Lexus Dream on mennyt hienosti myös popot alla. Viime kilpailussaan ruuna hallitsi Kavioliigan GP-lähtöä keulapaikalta mielin määrin.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Sobel Conway jäi Kavioliiga GP:n neljänneksi 2. ulkoa, kun Chief Orlandon selkä ei vetänyt odotetusti ja ruuna oli pitkään pussissa. Hevonen näytti ravaavan ongelmitta kengät jalassakin. 1 Workout Wonder on petrannut vihdoin tämän syksyn starteissaan. Vermossa ruuna oli hyvä kakkonen Lexus Dreamin puserosta ja se varmasti tähtää samalle paikalle nytkin. Viime lauantaina Killerillä helpommassa lähdössä ruuna kokeili keulasta, mutta Celebrity Lane spurttasi peesistä ohi. 2 Shadow Of Brisbane oli taukostartissaan Teivossa liikkeellä matalalla profiililla ja teki ihan positiivisen suorituksen. Ruunassa on ainesta talven menestyjäksi, mutta tähän paikkaan voitto vielä yllättäisi. 8 Seabiscuit on kunnossa, mutta hävisi rata-arvonnan eikä normaalitapauksessa pääse mielipaikalleen keulaan Lexus Dreamin ulkopuolelta.

Juoksunkulku: Lexus Dream torjuu taas Seabiscuitin ja etenee keulaan.

Pelijakauma: Lexus Dream (68%) on korkean kannatuksensa ansainnut. Sobel Conway (18%) on hyvä varmistusmerkki porukkalapulle.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 7
Suuri: 7, 5

Toto75-2

Suosikki: 2 Nelson Hilly on suosikkimme kokelasohjastajien Salamakypärät-finaaliin. Ruuna oli nuorempana tosi hyvä ja voitokas, mutta sitten tuli ongelmia ja Petri Mäkisen oli pidettävä välivuosi kovaluokkaisen suojattinsa kanssa. Tänä syksynä ruuna on ollut kolme kertaa peräkkäin oikein hyvä, mikä antaa luvan olettaa, että paluu vahvalle suoritustasolle on pysyvää.

Forssan-starteissaan Nelson Hilly tuli hyvissä voimissa maaliin kilttien ajosuoritusten jälkeen. Viimeksi oli sitten jo odotetun voiton vuoro. Ruuna kulutti voimia rapakelillä pitkässä kiihdytyksessä, mutta jaksoi silti jyrätä ykköseksi kärjen rinnalta. Tämän lähdön hevosista selvästi taakse jäivät 7 Olle Roc ja 8 War Paint. Nelson Hilly on jäänyt alustavasti mukavan vähän pelatuksi, joten kokeilemme sitä T75-varmana, vaikka sisäradan lähtöpaikalle tippuminen on pieni miinus. Niki Finnström on laatukuski Salamakypäriin ja taistelee koko kisan voitosta. Hänelle riittää kakkostila voiton varmistamiseksi.

Haastajat: Finnströmin ainoa uhkaaja kilpailusarjan voittajaksi on Olli-Pekka Holopainen, joka ajaa 5 Westcoast Skipperiä. Nopea avaaja on mukavassa vireessä ja oli viimeksi ihan hyvä kolmas 2. ulkoa. 10 Inaccessible oli toissa kerralla Vermossa oivallinen keulasta jenkkikärryt perässä. Viimeksi tamma oli hyvä kakkonen johtavan takaa Double Revengen voittaessa. Koivuset ovat todenneet monta kertaa, että lahjakas Inaccessible pystyy vielä nähtyä parempaankin, kun alkaa mennä tosissaan kilpailutilanteessa. Takarivin lähtöpaikka laskee osakkeita hieman.

Yllättäjät: Edellä mainittu Olle Roc olisi hyvin todennäköisesti voittanut tätä helpomman lähdön viimeksi johtavan takaa, jos ei olisi laukannut maalisuoralle käännyttäessä. Ruuna on näyttänyt osaavansa voittaa vaativillakin juoksuilla. 3 Patman esitti toissa kerralla kipakan lopetuksen 5. sisältä ja oli myös viimeksi hyvä 3. sisältä. Kiritila aukesi vasta 100 metriä ennen maalia Fountain Dynamiten voittamassa cupin finaalissa. 11 Dalton Hoss otti viimeksi lähtölaukan. Toissa kerralla se meni kovan ajan johtavan takaa ja hävisi vain Capolle sekä Credit To Lovelle. Harri Koivunen arvioi, että pystyvä 6 Oilsheik on nyt parempi kuin viimeksi, kun starttiväli on lyhyempi. 4 Ranch Pronto spurttasi viimeksi hyvin loppua sisäratajuoksun jälkeen pussista päästyään.

Juoksunkulku: Westcoast Skipper avaa kovaa joukon keskeltä ja on todennäköisin keulahevonen. Nelson Hillyllä voi olla piilevää lähtönopeutta, jos kuski haluaa ladata starttiin, kuten sisäradalta luultavasti pitää.

Pelijakauma: Nelson Hilly (38%) on alipelattuna suosikkina mainio varma. Jos sitä varmistelee, parhaita hakuja ovat Olle Roc (7%) ja Oilsheik (1%).

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-3

Suosikki: 6 Larsman nousee rankingin kärkeen vähäväkisessä tasoitusajossa. Ruuna jatkaa hyvässä kunnossa, vaikka viime juoksuissa ei ole tullut voittoa. Kouvolassa vaativissa olosuhteissa Mika Forss antoi Larsmanille tarkan selkäjuoksun ja hevonen spurttasi viimeiset 300 metriä lujaa ulkoratoja pitkin. Viime viikolla Kihiseen voittamassa II-divarin lähdössä Vermossa kulki hänniltä viimeiset 700 metriä hienosti 22,5-vauhdilla ja saa puhtaat paperit, vaikka ei tavoittanut kärkikolmikkoa. Varmaksi asti emme Larsmania luota, sillä ei ole pelkkää sattumaa, että kiri on jäänyt usein hieman myöhäiseksi.

Haastajat: 5 Tutun Impi on mennyt hyvin Niko Jokelan käsissä. Toissa kerralla Vermossa vahva tamma paikkasi mahtavasti alkumatkan laukan. Viime lauantaina Killerillä avoimessa tammalähdössä Tutun Impi jyräsi vahvasti neljänneksi 6. ulkoa. 11 Uljas Suomalainen teki Kouvolassa kilometrin kirin kolmatta rataa ilman selkää eikä mahtanut lopussa mitään vetoavustaan nauttineelle Larsmanille. Viimeksi Kuopiossa ori oli hyvä kakkonen johtavan takaa. Se hävisi vain Vaellukselle ja löi mm. keulassa juosseen Koverin. Näemme mahdolliseksi, että Tapio Perttunen kaasuttaa takamatkan juoksuradalta keulapaikalle ja siitä valjakko olisi vaikea lyötävä.

Yllättäjät: 7 Jetsu juoksi viimeksi lyhyestä lähtölaukasta huolimatta suurimman osan matkasta Larsmanin edellä eikä hävinnyt tälle paljoa. Väkivahva 10 Tementikko oli viime viikolla vaisu Larsmania, Jetsua ja 8 Holaria vastaan, mutta lienee nyt taas parempi, kun starttiväli on lyhyempi. 3 Tamburiini meni hienosti elo-syyskuussa. Vastus on nyt tosi kova ja valmentaja Jouni Hillbom arvioi, ettei tamma ole makeimmillaan suoraan huoltopaussilta.

Juoksunkulku: Tamburiini ainakin aloittaa keulassa, mutta luovuttanee paikkansa jollekin hyvälle takamatkalaiselle, kuten vaikkapa Uljas Suomalaiselle.

Pelijakauma: Tutun Impi (17%) on loistorasti ja kannattaa poimia jo kapeille lapuille.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 6, 5, 11
Suuri: 6, 5, 11

Toto75-4

Suosikki: 4 Callela Einstein on säilyttänyt voittovireensä ihailtavasti, vaikka sarjat nousivat JTT-voiton myötä ja ruuna on kilpaillut jo vuoden putkeen ilman taukoja. Toissa kerralla ruuna kiitti Olli Koivusta säästöjuoksusta ja viimeksi se lopetti keulasta voitokkaasti 10,5-vauhtia. Jos Callela Einstein voittaa taas, se on todella tiukasti kiinni vuoden voitokkaimman ravurin tittelissä.

Haastajat: 1 Wide Game kisaa myös orastavassa voittoputkessa. Vermossa pitkällä matkalla ruuna löi keulasta muun muassa Borgmesterin. Viimeksi Forssassa samalta juoksupaikalta tuli ylivoimavoitto tätä helpommassa tehtävässä. 3 Proserpine teki kelpo kirin tauolta Uumajassa. Se juoksi 5. ulkona kaukana kärjestä ja tuli viimeisen kurvin hyvin neljättä rataa pitkin. Mika Forss ohjastaa tällä kertaa. Ikäluokkalähdöissäkin menestynyt kiriherkkä tamma on huippumielenkiintoinen startti alla.

Yllättäjät: 8 Rapid Leader keräsi viimeksi peliä Callela Einsteinia vastaan, mutta pilasi lähtölaukkaan ja oli kovassa lopetukssa pussissa. Ruuna on liian pelaamaton kehno lähtöpaikka huomioidenkin. 2 T.M. Chagall on väkivahva puurtaja ja aloitti positiivisesti tauolta juostuaan 3. sisällä. Taktiikkajuoksun kova lopetus ei puoltanut tasavauhtista ruunaa millään lailla, mutta nyt käänteisellä vauhdinjaolla se olisi yllätysvalmis. 5 Bewitch Boy kiri viimeksi raikkaasti 4. ulkoa ja otti vuoden avausvoittonsa. Saldon komistuminen heti perään T75-tasolla yllättäisi.

Juoksunkulku: Proserpine ottaa ensimmäiset keulat, mutta tyytynee Callela Einsteinin selkään.

Pelijakauma: Proserpine (11%) on edullinen haku. Rapid Leader (2%) ja T.M. Chagall (1%) ovat suotta lähes pelaamattomia.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 4, 1, 3
Suuri: 4, 1, 3, 8, 2

Toto75-5

Suosikki: 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu on lauantain todellinen makupala. Välierät sotkivat pakkaa mukavasti ja muutama yllättäjäkandidaatti näyttää nostaneen tasoaan huomattavasti vuoden loppua kohden. Suosikki on silti Kriterium-voittaja 5 Raskolnikov Frido, joka pystyy suurkilpailuvoittoon vaikka johtavan rinnalta. Välierässä sisäradan lähtöpaikka koitui ansaksi ja ori jäi pussiin keulavoittaja 1 BWT Echon selkään. Markku Niemisen mukaan tähän kisaan on taas satsattu tiukemmin kuin esimerkiksi turhan pian kuluttavan Kriteriumin jälkeen tulleeseen Vermon EM-lähtöön.

Haastajat: Edellä mainittu BWT Echo oli Kriteriumissa hyvä kolmas 800 metrin kirillä 3. ulkoa. Välierävoitto tuli siis keulasta, 12,5-avauksen jälkeen. BWT Echolle päästiin valitsemaan finaalin lähtörata ensimmäisenä ja kun orille otettiin sisärata, se tarkoittaa taustavoimien uskovan vahvasti, että ori pystyy nytkin valtaamaan kärkipaikan. 9 Battle Jack varmistui välierään varustemuutoksista ja jyräsi vahvasti kärkeen johtavan rinnalta, tosin vain 17,5-vauhtisessa lopetuksessa. Parhaiten kiritti 3. ulkona matkannut 2 Pastor Jackson, jota Pekka Korpi pitää paljon voittosummaansa kyvykkäämpänä tulevaisuuden hevosena.

Yllättäjät: 3 Qvidja's Aapo kiri hänniltä tuulispäänä neljättä rataa pitkin välierässä ja oli niin hyvä, että on suorastaan pakko ottaa lapulle, vaikka voitot ovat olleet vähissä tällä kaudella. Nopea avaaja yrittää alussa keulaan ja jos temppu onnistuu, paljon on voitettu. Komean kirin välierässä teki myös 8 Marschall Match, jota rasitti paha lähtölaukka. 11 Mas Dominant oli välieränsä suosikkina iso pettymys keulasta. Ruuna oli edelliskilpailuissaan Kymenlaakso-ajossa niin hyvä, ettei sitä kannata vielä unohtaa.

Juoksunkulku: BWT Echo ja Qvidja's Aapo ratkaisevat keulapaikan kohtalon. Etu on BWT Echolla sisemmän lähtöradan turvin, mutta myös Qvidja's Aapolla on mahdollisuutensa.

Pelijakauma: Qvidja's Aapo (8%) on kisan paras haku peliprosenttien valossa.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 5, 1, 9, 3
Suuri: 5, 1, 9, 3, 2, 8, 11

Toto75-6

Suosikki: Huippuvireen syksyllä löytänyt 9 New Life Wheels nousee rankingin kärkeen ääritasaisessa kilvassa, vaikka kisa on sille lievä ylisarja. Toissa kerralla Teivossa vahva ruuna leikitteli kirivoiton tätä helpommasta lähdöstä. Viimeksi se kiri kärkeen 2. ulkoa ja piti vetoavustaan nauttineen Questionmark Men ongelmitta kurissa loppusuoralla. Ysiradalta nopean vastustajan takaa voi saada maukkaat juoksuasemat.

Haastajat: 2 Com Milton sai suosikeista parhaan lähtöpaikan ja voisi sekin hyvin olla kärkirankkaus. Lappeessa ruuna oli oikeinkin hyvä rapakelissä ja spurttasi iloisesti kärkeen kovassa lopetuksessa. Viimeksi Teivossa samanlaista kiriä ei irronnut enää lopussa johtavan takaa, kun paukkuja oli kulunut jo kovassa avauksessa 2620 metrillä. 12 Selene Lune petti viime lauantaina suosikkina, kun kesken kirin 1000 metriä ennen maalia tuli laukka. Umpirehdin tamman kunto ei ole kadonnut mihinkään. 3 Arctic Lover on myös pakkorasti. Vaikka se oli viime lauantaina Killerillä onnekas juoksunkulun suhteen, 14-alkuinen aika voltista keskipitkällä matkalla ei synny vahingossa marraskuussa. 5 Sahara Sandstorm ei ollut toissa kerralla Vermossa terävimmillään kirissä. Viime lauantaina Killerillä 4-vuotias oli taas parempi ja teki voitavansa toivottomista asemista. Kesällä säkenöinyt 1 Juiceman huomioidaan myös huippupaikalta, vaikka kovaluokkaisen ruunan päivän vire on arvoitus tauolta.

Yllättäjät: 4 Carleman voitti viime sunnuntaina tosi helpon lähdön ylivoimatyyliin 2. ulkoa 800 metrin kirillä. Hevosessa ei ole vikaa, vaikka alla on poisjääntimerkintä perjantain välistartista. Se menee toimistosählingin piikkiin. 8 Lightningsky on vain väläytellyt osaamistaan Suomessa toistaiseksi. Kykyjä pitäisi olla nähtyä enemmänkin, mutta lähtöpaikka pudottaa ruunan armotta yllättäjien kategoriaan. Kentän kääntyminen olisi mannaa Lightninskylle, joka kiri viimeksi hyvin 5. ulkoa ja tuli varsinkin loppusuoran kovaa viidettä rataa pitkin. 11 Freelancer treenaa hyvin, mutta ei ole ollut kaksinen kiertelijä.

Juoksunkulku: Com Milton avaa keulaan, mutta Suomen-starttien perusteella ei yllättäisi, vaikka sille haettaisiin taas selkäjuoksua. Siinä tapauksessa Sahara Sandstormille voisi aueta paikka hakea piikkipaikka.

Pelijakauma: Sahara Sandstorm (6%) on unohtunut pelaajilta yllättävästi ja myös Lightninsky (4%) on liian pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 9, 2, 12, 3, 5, 1, 4, 8
Suuri: 9, 2, 12, 3, 5, 1, 4, 8

Toto75-7

Suosikki: 2 Mascate Match jatkaa suursuosikkina. Tamma oli tappiosta huolimatta mahtava vaativalla juoksulla Breeders’ Crownin finaalissa toissa kerralla. Kuluttavan reissun päälle olisi ollut ihan ymmärrettävää, jos viimeksi vain noin viikkoa myöhemmin Kasvattajakruunun välierässä olisi tullut vaatimattomampi suoritus. Mascate Match oli kuitenkin taas kerran huikea ja meni keulasta kovan ajan väljällä tyylillä, lopettaen kymppiä. Normaalisuorituksella se voittaa taas.

Haastajat ja yllättäjät: 4 First Class Lady seurasi selvästi parhaiten Mascate Matchia viimeksi ja on nytkin kilvan todennäköisin kakkonen. Kolmantena rankataan kovassa nousussa kilpaileva 1 Piece Of Glory, joka voitti välieränsä hienolla tyylillä keulasta. 11 Tingalingin pitäisi olla nyt parempi kuin välierässä, kun starttiväli on lyhyempi ja treeni ollut taas täysipainoista.

Juoksunkulku: Mascate Match ottaa taas asemansa keulassa. Kiihdytys voi hieman venyä, jos ja kun sekä Piece Of Glory että First Class Lady tähtäävät toivepaikalle suursuosikin selkään.

Pelijakauma: Ei olennaista huomautettavaa. Piece Of Glory (1%) voisi olla rahtusen pelatumpi.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2
Suuri: 2