Ravivihje: Toto4 Lahti 29.11.2019

Julkaistu:

TOTO4
Jokimaan Toto4-kohteet ovat tasaiset ja mielenkiintoiset.

Toto4-1

Suosikki: 9 Captivate ei ole viime starteissaan kohdannut suuria ongelmia, kun ruuna on ottanut ykköset keulasta. Tällä kertaa juoksusta tulee erilainen, mutta toisaalta mahdollinen raskas keli ei haittaa ja ruuna pystyy vahvana menijänä tekemään töitä ulkoradoilla. Captivate starttaa takarivistäkin lähdön suosikkina.

Haastajat: Montéssa hienosti kulkenut 6 Nitro Diablo on mennyt hyvin myös kärryt perässä. Ruuna lennähti Teivossa 5. sisältä ykköseksi ja kuritti alussa hurjastellutta kärkeä. Lappeessa ruuna laukkasi maalisuoralle kaarruttaessa, muttei olisi ehjällä juoksullakaan pystynyt taistelemaan kuin sijoituksista kärjen tuntumassa. Onnistuessaan Nitro Diablo pystyy paljoon samoin kuin Kuopiossa pussiin juuttunut 2 Piedmont, joka pääsee matkaan loistoasemista. 10 Ice Wine näytti teivossa hyvältä johtavan rinnalla ennen taipumistaan viimeisellä 400 metrillä. Kuivalla ja napakalla kelillä tammassa voisi takarivistäkin olla ideaa, mutta kostealla ja todennäköisesti raskaalla kelillä se ei ole pelimielessä yhtä mielenkiintoinen.

Yllättäjät: 1 Fikan kilpaileminen on ollut katkonaista, ja Matti Riipisen mukaan tammalla on ollut aivan riittävästi kurkunpääntulehduksia tämän ja viime kauden aikana. Fika pystyisi nähtyä parempaan, mikäli se saisi kilpailla terveenä ja mennä kovien starttien myötä eteenpäin. Sairauspaussilta voitto olisi ainakin pieni yllätys. 5 Valentin Laday oli Lappeessa asiallinen 2. ulkoa. Ruuna on kokenut paljon vastoinkäymisistä uransa aikana, ja nähtäväksi jää, vieläkö kymmenvuotias löytää hyvän vaihteen päälle. 8 Zo Zo Hoss on tulosriviään kyvykkäämpi, mutta lähtöpaikka pudottaa osakkeita sen kohdalla. 4 Sacramento S avaa hyvin ja tähtää johtavan kantaan, mistä ruuna otti viimeksi yllätyskakkosen.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Sacramento S avaa sisäradalle ja odottaa selän eteensä, joka saattaisi eturivistä olla Valentin Laday, Nitro Diablo tai Zo Zo Hoss. Captivatella saatetaan kokeilla takarivistäkin aktiivisesti alussa eteeenpäin, kun ruuna on ollut niin hyvä keulasta.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 9, 6, 2
Suuri: 9, 6, 2, 10, 1, 5, 8

Toto4-2

Suosikki: 8 Estelle Nordiquen lähtöpaikka on heikko, mutta onnistuneella juoksulla se pystyy paljoon. Toissa kerralla helposti 3. ulkoa voittanut tamma laukkasi viimeksi ahtaan oloisessa paikassa 2300 metriä ennen maalia tehden harha-askelien jälkeen positiivisen suorituksen. Viimeiset metrit Estelle Nordique polki pontevasti ja osoitti jatkavansa huippuvireessä. Hyvän fysiikan omaava tamma on kasikaistaltakin mielenkiintoinen pelihevonen.

Haastajat: 3 Lady Nightingale lopetti viimeksi haastavissa olosuhteissa terävästi 4. ulkoa ja ehti kakkoseksi ylivoimaisen voittajan takana. Tamma vaikuttaa nousuvireiseltä. 2 Je t'Aime Zonin vire on sen sijaan hämärän peitossa, kun alla on kolmen kuukauden paussi. Valmentajan mukaan viisivuotias palaa suht' valmiina starttiviivalle, mutta treenarin mukaan on todennäköistä, että se tulee vaatimaan yhden startin alle. Lähtöpaikka on hyvä ja asiallinen avaaja on yksi mahdollisista keulahevosista. 9 Nemea Facade oli toissa kerralla keulasta kolmas Estelle Nordiquelle häviten ja viimeksi tamma otti 2. sisältä hopeaa. Lähtöpaikka on hyvälle avaajalle miinus. 10 Coldspring juuttui viimeksi pussiin. Tamma omaa ainekset menestykseen, mikäli se saa tarvitsemansa tarkan reissun.

Pelijakauma: Estelle Nordique (19%) on alipelattu ja kierroksen paras ideavarma. Myös Lady Nightingale (11%) on tähän lähtöön liian vähän vedetty.

Juoksunkulku: Je t'Aime Zon on avainasemassa. Se avaa keulaan, mistä sillä saatetaan tauoltakin ajaa, mutta yhtä hyvin Lady Nightingalen tai Estelle Nordiquen selkä saattaisi kelvata eteen.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto4-3

Suosikki: 5 Koivikon Miisu on kisannut ensimmäisen kunnollisen kilpailukautensa yhdeksänvuotiaana, mikä ei tällä tasolla ole jokapäiväistä. Vieläkin harvinaisemmaksi tilanteen tekee tulokset, jotka ovat tamman kohdalla olleet erittäin hyviä. Viime starteissaan Koivikon Miisu ei ole joutunut antamaan parastaan, sillä toissa kerralla se voitti varmasti edettyään etusuoralla johtoon ja viimeksi tamma oli omaa luokkaansa selkäjuoksulla. Koivikon Miisu pystyy parantamaan ja starttaa suosikkinamme matkaan.

Haastaja: 10 Bilettäjä on toinen kuumista pelihevosista, sillä tamma ei ole viime aikoina parempaansa kohdannut. Vermossa kuusivuotias runttasi ykköseksi keulahevosen rinnalta ja viimeksi Bilettäjä oli ykkönen keulasta. Tällä kertaa tamma ei pääse kärkiporukkaan kiinni ensimetreistä lähtien eli reissusta tulee erilainen kuin aiemmin.

Yllättäjät: 4 Savon Sanna matkasi Jyväskylässä 2. ulkona ja veti kirivaiheessa perässään tallikaveri Koivikon Miisua, jolle tamma ei voinut lopulta mitään. Savon Sanna sai startin alle ja ero Koivikon Miisuun voi tällä kertaa olla kapeampi. Myös 2 Landen Likka käynnistelee koneitaan paussin jälkeen. Jyväskylässä esitys jäi 2. ulkoa tasapaksuksi. 8 Vilviiri ei kapasiteetiltaan pärjää kahdelle edelliselle, mutta hyvä kilpailuvire tasoittaa tilannetta, sillä Vilviiri kilpailee hyvässä iskussa tällä hetkellä. Kouvolassa 2. ulkoa hopealle kirinyt 1 Kopsahovin Humma pääsee loistoasemista matkaan huippukuskin kera. Voittoa ei ole tälle kaudelle vielä tullut, mutta viime kertaisilla esityksillä sellainen ennen pitkää napsahtaa tilille. 12 Ojalan Vilkas lopetti Vermossa johtavan takaa terävästi aivan Bilettäjän kupeelle. Ojalan Vilkkaalla todennäköisesti tähdätään selkäjuoksuun tälläkin kertaa. Myös 7 Carmenina vaatii tarkan juoksun menestyäkseen. Voittoreissussa sellainen tuli, ja tamma kiitti lopussa. 9 Passikuva on epävarma menijä, joka pystyisi ehjällä juoksulla nähtyä parempiin sijoituksiin. Harvoin voittava mutta usein hyvin sijoittuva 6 Montsan Vippi tulee rankingissa seuraavana.

Pelijakauma: Koivikon Miisu (35%) on papereissamme ykkösmerkki ennen Bilettäjää (37%) ja saattaakin lopulta kääntyä pelipohjaksi. Kaiken kaikkiaan ei suurta huomautettavaa.

Juoksunkulku: Koivikon Miisu etenee avauspuolikkaan aikana johtoon.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 5, 10
Suuri: 5, 10, 4, 2, 8, 1, 12

Toto4-4

Suosikki: 4 Mark More on erittäin hyvä hevonen sarjoihinsa, joka starttaa paussiltakin lähtönsä suosikkina. Usein ruunalla on ajettu keulasta, mutta tällä kertaa sillä tähdätään taustavoimiin kuuluvan Niki Finntrömin mukaan selkäjuoksuun, kun vapaan radan lähtöjä on tullut sen verran usein. Vapaata saadessaan Mark More kirii kovaa, mutta tuleeko tilaa sopivasti, jää nähtäväksi. Varmaksi Mark Morea ei tällä kertaa uskalla jättää.

Haastajat: 7 Deux En Un sai viimeksi hyvän reissun 3. sisällä ja kiri tilaa saatuaan voitokkaasti. Ruuna pystyy tekemään itse töitäkin eikä paikka johtavan rinnallakaan syö sen menestymismahdollisuuksia minimiin. 2 Even Smaller Plum laukkasi Vermossa lähtöön. Tamma on nopea avaaja, jolla saatetaan tällä kertaa kokeilla keulasta, kun lähtöpaikka on auton takana paras kolmeen kuukauteen. Ehjä suoritus on varmasti ykkösasiana mielessä ohjastajalla. 9 Mister Lane kilpailee vahvassa vireessä, ja viimeksi Vermossakin ruuna kiri mainiosti perille 5. ulkoa. Voittaja Deux En Un sai sen verran maukkaan reissun ettei sitä ollut mahdollista lyödä. Toissa kerralla Mister Lane oli hyvä kuolemanpaikalta.

Yllättäjät: 1 Gene Touch on asiallinen avaaja ja paras kärkipäästä, eli asetelmat eivät voisi olla herkullisemmat. Lappeessa ruuna kiri asiallisesti 5. sisältä kuukausi sitten. 10 Rebel Rapid on tauon jälkeen ollut laukkatuulella. Ruuna kohtaa muutaman kovan eikä ilman näyttöjä kuulu kuumimpiin pelihevosiin. Nopeat 5 Enjoy Pepper ja 6 Rose Coger pystyvät oikeana päivänään paljoon ja ovat revityskamaa. 8 Mamajuana ei sen sijaan ole saanut aivan parastaan irti kuten ei myöskään 11 Justine Case pitkän kauden jälkeen.

Pelijakauma: Mark More on lähes 40-prosenttisena merkkinä ylipelattu. Even Smaller Plum (11%) ja Mister Lane (8%) tekee mieli ottaa jokaiselle kuitille.

Juoksunkulku: Even Smaller Plum lähtee hyvin matkaan ja Mark More asettuu tämän perään. Even Smaller Plum juoksee keulassa tai luovuttaa keulat rinnalle kiertävälle Deux En Unille.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 4, 7, 2, 9
Suuri: 4, 7, 2, 9