Ravivihje: Toto5 Joensuu 26.11.2019

Julkaistu:

TOTO5
Joensuun Toto5-pelissä riittää haastetta eikä selvää varmaehdokasta ole helppo löytää.

Toto5-1

Suosikki: 5 Hello Kent kokee mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen, ja ruuna starttaakin ensimmäiseen kohteeseen selvähkönä ykkösmerkkinä. Toissa kerralla keulasta niukasti voittanut viisivuotias matkasi viimeksi 3. sisällä, mistä kiritilaa ei koskaan tullut. Hello Kent on ollut tasainen lähtijä, mutta huippukuskilla siltä saattaa löytyä uusia vaihteita starttiin. Ruunaa kuuluu sopivassa tehtävässä odottaa mukaan kärkimatsiin.

Haastajat: 3 Makemake menetti toissa kerralla väsyvän takana mahdollisuuksiaan eikä hyvästä lopetuksesta huolimatta ehtinyt viidettä sijaa parempaan. Viimeksi Makemake kiri 4. ulkoa asiallisesti perille varsin reipasvauhtisessa lopetuksessa. Huippuasemista nelivuotias kuuluu pelihevosiin. 4 Easy Ri alisuoritti Kouvolassa keulasta, mutta viimeksi esitys oli parempaa tasoa sisäratajuoksulla. Easy Ri on hyvä avaaja, joka pystyy oikeana päivänään paljoon.

Yllättäjät: 7 Queasy Du Point omaa hyvän kapasiteetin, mutta samalla tamma on epätasainen suorittaja. Kirjaimia on tullut paljon tulosrivistöön eikä ravaamista tälläkään kertaa voi pitää varmana. 2 Oogie Boogie voitti Kuopiossa nappireissulla sisältä. Viimeksi ruuna oli tarkan juoksun jälkeen lopussa tasainen, ja tälläkin kertaa voitto olisi ainakin pieni yllätys. 11 Killing Windcape lopetti viimeksi hyvin siihen nähden, että ruuna joutui alussa pakittelemaan hännille. Starttiväli on toki pitkä.

Pelijakauma: Makemake (16%) on kuumimmista pelihevosista paras merkki, yllättäjistä poimitaan Queasy Du Point (5%) ja Killing Windcape (1%). Oogie Boogie (17%) ei tällä kertaa maistu hirveästi.

Juoksunkulku: Eeyore, Easy Ri ja Indianapolis ovat eturivin nopeimmat ja saattaapa Hello Kentkin osallistua alkurynnistykseen. Easy Ri lienee lopulta todennäköisin keulanimi.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5, 3, 4, 7
Suuri: 5, 3, 4, 7, 11

Toto5-2

Suosikki: 9 Maatian Tähti on aloittanut uransa neljällä ykkösellä eli kyseessä on varsin lahjakas peli. Tällä kertaa kierrettävää tulee aiempaa enemmän, kun aikaisemmin tamma on päässyt juoksemaan sisärataa. Viimeksi tamma piti ykköseksi keulasta. Maatian Tähti kuuluu ensimmäisenä lapulle, mutta varmaksi sitä ei uskalla jättää.

Haastajat: 11 Teppana olisi Kuopiossa noussut totomatsiin ilman laukkaa loppukurvissa. Ruuna oli juuri löytämässä sisältä vapaata kunnes hyppy tuli hevosen ollessa paineissaan. Viimeksi Teppana lähti ensimmäisellä takausoralla kolmannelle ja pääsi pudottamaan johtavan rinnalle vasta kierrosta myöhemmin. Tähän nähden yhden vastustajan hylkäyksen myötä tauluun tullut kolmossija oli hyvä saavutus. 10 Virel alisuoritti viimeksi ja startin jälkeen oriin vatsaa hoidettiin. Kyseessä on hyväluokkainen peli, jonka kanssa vastustajat saavat olla tarkkana, mikäli ongelmat ovat ohi ja hevonen suorittaa tasollaan. Virel on hyvä lähtemään voltista. 3 Lento-Liisa voitti viimeksi keulasta vaikka olosuhteet eivät valmentajan mukaan olleet nopeimmat mahdolliset. Lento-Liisa veti välillä keulassa reipastakin ja voitti varmasti. Tällä kertaa tamma joutuu 30 euron takia starttaamaan takamatkalta.

Yllättäjät: 6 Savon Akka lopetti Jyväskylässä tarkalla reissulla totoon ja paransi Joensuuhun saatuaan startin alle. Tuolloin tamma nousi 3. sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ja tsemppasi Lento-Liisan kupeelta kakkoseksi. 2 Vauhtipoku voitti toissa kerralla keulasta ja viimeksi ruuna tsemppasi kakkoseksi edettyään etusuoralla johtoon. Syysvire on tällä hetkellä hyvä. 5 Liisinko palasi viimeksi paussilta eikä olisi menestynyt ilman hyppyäkään, joka tuli toiseksi viimeisessä kaarteessa. Liisinko matkasi 5. sisällä 8 Rapsodi edessään. Tämä kamppaili neljänneksi selvästi kärjelle häviten. Tauolta palaava 4 Riutan Taika ja loistoasemista matkaan pääsevä 1 Tutun Tuomas eivät mahdu pienimpiin systeemeihin, mutta revityksiin niitä kannattaa harkita mukaan.

Pelijakauma: Virel (4%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Vauhtipoku tai Lento-Liisa etenee kärkipaikalle avauspuolikkaan aikana.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 9, 11, 10
Suuri: 9, 11, 10

Toto5-3

Suosikki: 3 Sand Of Holmö kiri hyvin loppua jo toissa kerralla, mutta viimeksi tamma vasta pankin räjäyttikin. Kuusivuotias kiersi ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa ennen kuin pääsi pudottamaan keulahevosen rinnalle ensimmäisellä takasuoralla. Sand Of Holmö siirtyi keulaan kierrosta myöhemmin ja pakeni ylivoimaiseen voittoon. Samanlaisilla otteilla tamma on ilman muuta mukana voittotaistossa tälläkin kertaa.

Haastajat: Huono ei ole ollut myöskään 9 Carmen Lindy, joka tykitti Kuopiossa kärkeen 3. ulkoa. Viimeksi ruuna ehti ykköseksi 5. ulkoa vaikka juoksunkulku meni kaikkea muuta kuin putkeen. Carmen Lindy kilpailee kovassa iskussa ja on voitontahtoinen menijä. Kärkikaksikon jälkeen tulee pieni väli 2 Blade Runner Dk:n, joka otti Teivossa maksimit 2. ulkoa. Vermossa ruuna menetti väsyvien takana asemiaan eikä ehtinyt tilaa saatuaan parannella. Hevonen oli ainakin jonkin verran sijoitustaan parempi. Valmentaja ei paukutellut henkseleitä etukäteen vaikka lähtöpaikka mainio onkin.

Yllättäjät: 8 Rim Bay Gift voitti hyvällä tyylillä Joensuussa. Viikko sitten ruuna oli epävarman oloinen ja laukkasikin lopulta loppukurvissa ilmeisesti balanssiongelmien takia. Sopivalla juoksulla ruuna ei ole täysin ulkona tässä lähdössä. 10 Giovanni de Veluwe voitti toissa kerralla kaukaa parijonosta kun taas viimeksi meno ei maistunut keulasta. 4 He's A Keeper on tämän kauden ansioykkönen tässä lähdössä vaikka viime aikoina meno ei olekaan maistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Rim Bay Giftin tallikaveri 7 Ride oli viimeksi kelpo kolmas 3. ulkoa ja 11 Maccabi Yosef nappasi hopeaa matkattuaan 2. ulkona.

Pelijakauma: Kärkikaksikko erottuu, ja näiden takana Blade Runner Dk (19%) vaikuttaa ylipelatulta.

Juoksunkulku: He's A Keeper etenee aktiivisella kuskilla kärkipaikalle eikä luovu tämän jälkeen paikastaan suosiolla.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 3, 9
Suuri: 3, 9

Toto5-4

Suosikki: 8 Thai Profit kilpailee nousuvireessä ja starttaa selvänä suosikkina neljänteen kohteeseen. Kuun alussa johtavan rinnalta kakkoseksi tsempannut ruuna oli viimeksi 2. ulkoa vakuuttava ykkönen runtattuaan varmasti ohi Star Martinista. Tällä kertaa vastus on tasainen ja kaiken kaikkiaan sopivampi kuin viimeksi.

Haastajat/yllättäjät: 6 Boulder Cannon ei ole tällä kaudella vielä avannut voittosaldoaan, mitä voidaan pitää yllätyksenä. Ori palaa valmentajan mukaan viivalle hyvältä treenitauolta ja sitä on viimeistelty varsin täysipainoisesti tätä kisaa silmällä pitäen. Joensuussa 5./4. ulkoa asiallisesti kolmanneksi kirinyt 4 Johnny Flame olisi kova sana keulasta, minne halunnee myös 3 Herzog Greenwood, joka otti toissa kerralla voiton juuri piikistä. Viimeksi ori ei yltänyt 5. sisältä kärkeen. 5 Detroit Rock Sisu pystyy parhaana päivänään paljoon juoksulla kuin juoksulla, mutta viime starttien jälkeen se starttaa kysymysmerkkinä, kun onnistumisia ei ole tullut. 11 Danne Edel kiri Kuopiossa 2. ulkoa kolmanneksi selvästi kärkikaksikolle häviten ollen joka tapauksessa positiivinen. 2 Edfromed on valmentaja Markus Pulkkisen mukaan tasainen avaaja. Bodenissa etusuoralla johtavan rinnalle kiertänyt ori pystyy tekemään vahvan suorituksen eikä ole ulkona kärkikuvioista.

Pelijakauma: Thai Profit (69%) on raskaasti pelattu eikä maistu varmaksi. Boulder Cannon (5%) on paras merkki tähän kohteeseen.

Juoksunkulku: Herzog Greenwood tai Johnny Flame etenee keulapaikalle ja Edfromed jää toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 8, 6
Suuri: 8, 6, 4, 3, 5, 11

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohde on tasainen, jossa nostamme niukaksi ykkösmerkiksi 11 Nuga Rolsin. Se ei kuukauden parissa ensimmäisessä startissa yltänyt voittomatsiin, mutta viimeksi ruuna teki yhden kauden parhaista starteista kirien 6. ulkoa kärkimatsiin yhdessä Varoituksen kanssa. Samanlaisilla otteilla ruuna nousee tälläkin kertaa korkealle.

Haastajat: 9 Tähtihohto kilpailee hyvässä iskussa, mutta laukkariski on korkea. Sisäradan lähtöpaikka ei ainakaan auta asiaa. 10 Melkeri lopetti Lahdessa sisäratajuoksun jälkeen kaksariin ja oli viimeksikin asiallinen 3. ulkoa. Ruuna kuuluu aikaisin peleihin. 3 Sykloni on tasavauhtinen menijä, jolla tähdätään syys- ja etenkin talvikauteen. Valmentaja Seppo Suurosen mukaan hevonen tulee vaatimaan startteja alle.

Yllättäjät: 1 Taikatulen Liekki olisi viimeksi ehjällä juoksulla noussut hyville sijoille, mutta laukka loppusuoralla pilasi pelin. Hevonen otti hypyn maalisuoralla myös toisella kerralla, eli viimeisen suoran laukoista tulisi päästä äkkiä eroon. 13 Yön Aavistus omaa hyvän kapasiteetin mutta on tauolta ainakin pieni arvoitus. Kuopiossa 2. ulkoa tasaisesti esiintynyt 2 Pitska pystyy nähtyä parempaan ja saattaa saada hyvän juoksun kärjen imussa. Teivossa hänniltä sisäradalta kolmanneksi ehtinyt 7 Venlan Vekkuli ja kyvykäs mutta epävarma 14 Kopran Suhari tulevat rankingissa seuraavina.

Pelijakauma: Sykloni (23%) on pelattu suosikiksi kun taas Nuga Rols (19%) on papereissamme ykkösmerkki. Näiden peliosuudet ehtivät muuttua päivän aikana ja Nuga Rols voi hyvinkin olla lopullinen suosikki. Joko tai -tyyppinen Tähtihohto (12%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Taikatulen Liekki johtaa lähtöä pitkään, mikäli pystyy ravilla. Etukäteen selvää keulojenhakijaa ei ole takamatkalla näköpiirissä, mutta toki ravilähdöissä tilanteet saattavat muuttua hetkessä. Sykloni, Tähtihohto ja Nuga Rols kääntelevät takapareista ajoissa kolmannelle.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 11, 9, 10
Suuri: 11, 9, 10