Ravivihje: Toto65 Magic Monday 25.11.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

MAGIC MONDAY
Willow Pride palaa kultakantaan Magic Mondayssa.

Toto65-1

Suosikki: Toto65-avauksessa pakkaa sekoittaa useammankin avainhevosen paluu tauolta. Peräti 11 kertaa peräkkäin totoon sijoittunut 7 Pofori on tosin tottunut kilpailemaan viime ajat harvakseltaan, eikä reilun kuukauden tauko ole sen kohdalla ihan niin merkittävä asia. Ruuna jaksaa tehdä töitä, eikä ulkona oleva lähtöpaikkakaan ole siten järkyttävä haitta. Hevonen ei ehkä viimeisissään ole kuitenkaan ollut aivan terävimmillään, eikä siksi saa aivan täyttä luottoa, mutta on takuulla taas ainakin mukana kärkikamppailussa.

Haastajat: 6 Hissun Turbon edellinen viikonloppu oli tehokas, kun hevonen voitti sekä lauantaina että sunnuntaina. Talven kelit ovat nostaneet hetken alisuorittaneen monipuolisen ruunan tason taas huippuunsa.

10 Alvar Hem paikkasi viimeksi laukkansa vahvasti, vaikkakin pääsi pujottelemaan taustalta aika sujuvasti sisäratoja. Ruuna tuli vielä ihan voittaneen Hissun Turbon tuntumassa maaliin. Alvar Hem ei ole viime aikoina ollut hanakka voittamaan, mutta Mauri Jaara jaksaa muistuttaa, että sisällä on vielä paljon nähtyä enemmänkin, kunhan hevonen alkaa antamaan kaikki ulos.

Kesäkautensa voittoon päättänyt 1 Iinan Prinssi kerää myös paljon peliä ja paikka suosii, mutta valmentaja varoittaa, ettei hevonen varmastikaan ole vaikeiden viimeistelykelien vuoksi tauolta normaalin terävä.

Yllättäjät: Pienillä prosenteillakin on mahdollisia menestyjiä. 2 Punta-Pate on voittanut yli puolet starteistaan, vaikka taulu on nyt sekaisin. Ori palaa lähes vuoden tauolta, eikä alla ole kovempaa ajoa kuin koelähdön muodossa, mutta kyvyiltään hevonen on tähän riittävä ja alustavilla prosenteilla rastin arvoinen arpa hyvältä paikalta. 9 Aika-Sisu ja 12 Nopsa Palma jatkoivat viimeksi keskipitkällä matkalla hyvää alkutalveaan ja olivat kierrellen ihan tässä lähdössä huomattavasti enemmän peliä keräävän kärjen tuntumassa. 4 Vincent Lax on tehnyt amatöörin ajamana ihan kelpo esitykset viimeisiin ja saa nyt Ville Pohjolan kyytiin. 5 Warre oli viimeksi pettymys ja on pitänyt sen jälkeen pienen tauon. Paras taso riittää tässä kärkikamppailuun, mutta voittoja on toki uralla muutenkin vain yksi. Tasaisen rehdisti suorittavan 8 Suviprinssin valmentaja epäilee, että laiska treenaaja vaatii ehdottomasti startin tai startteja terävöityäkseen.

Pelijakauma: Lähtö on pelattu alustavasti aika tasaisesti, mutta tuntuu, että se voisi olla pelattu vieläkin tasaisemmin. Iinan Prinssi (21 %) vaikuttaa liian luotetulta valmentajan varoittelujen myötä. Punta-Pate (3 %) on selvästi mielenkiintoisin rasti, vaikka alla on hurjan pitkä tauko.

Juoksunkulku: Punta-Pate on alussa nopein ja keulasta parhaiten suorittavalla hevosella saatetaan tauoltakin ajaa johtopaikalta. Poforilla kaasutellaan varmasti ulkoakin eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 7, 6, 10, 2
Suuri: 7, 6, 10, 2, 1, 9, 12, 4, 5

Toto65-2

Suosikki: Teivossa jatketaan suomenhevosten parissa. 10 Pärttyl on voittanut viimeisestä kuudesta kisastaan neljä ja rivi voisi olla komeampikin, mutta Porissa tuli laukka ja viimeksi Teivossa hevonen jäi 2. ulos paljon voimia tallella pussiin. Edellisestä heikosta suorituksesta alkaa olla aika lailla aikaa ja ruuna jaksaa puskea voittotaistoon raskaillakin juoksuilla.

Haastajat: 11 Aron Viima polkaisi jo 5-vuotiaana täyden voltin 25,0 ja se kertoo luokasta aika paljon. Ruuna otti Teivossa vaivattoman voiton johtopaikalta, mutta viimeksi tuli laukka. Suunta on kuitenkin vihdoin vaikeuksien jälkeen oikea.

8 Sarmööri on todella nopea hevonen, jonka taistelutahto hieman vaihtelee. Ori on eturivin uloimpaakin todennäköisesti lopullinen keula, eikä se saa pelästyttää, jos veto kestää perille. Viimeksi taakse jäi ihan tasokas joukko.

6 Arvon Herra keräsi suurimman osan rahoistaan nuorena, eikä ole aikuisena aivan päässyt odotetulle tasolle. Ori on siirtynyt Leo Mönttisen käsiin ja palaa pitkältä tauolta. Tallikommentti on ympäripyöreä, kuten yleensä, mutta 7-vuotias on ehdottoman varottava tähän paikkaan.

1 I.P. Vapari on pystyvä, mutta todella epävarma. Esimerkiksi viimeisestä seitsemästä kisasta ori on malttanut ravata koko matkan vain kerran. Autolähtö ja sisärata eivät takuulla ole mieluisa paikka kiihdyttää ravilla, eikä valmentajakaan ollut viime kerran taukosuoritukseen tyytyväinen, joten 15 prosenttia ja kakkossuosikin asema tuntuu väärältä.

Yllättäjät: 3 Masun Vilke alkaa päästä vihdoin taas rytmiin ja tuikkasi viimeksi jo mukavasti totoon. Hyvä talvihevonen yllättää pian jossain. 4 Vennelmon Tyyne eteni Turussa matkalla keulaan ja puski mukavasti keulapaikalta. Viimeksi tuli vaihteeksi taas laukkoja. 5 Rojaali ja 7 Pilskeri ovat myös sitkeitä menemään ja kuuluvat kupongeille, mikäli lähtöön haluaa mukaan "kaikki mahdolliset". 2 Sointu-Esteri on seuraillut tauon jälkeisissään nappijuoksuilla hyviin sijoituksiin. Tamma saattaisi edelleen terävöityä, mutta ainakin voittoa ajatellen pitääkin.

Pelijakauma: Pärttyl (39 %) erottuu aiheesta ja on aika oikein pelattu suosikki. Sen takana voidaan tehdä korjausliikkeitä. I.P. Vapari (15 %) on aivan liikaa luotettu. Sen peliosuutta siirrettäisiin Aron Viimalle (11 %), Sarmöörille (9 %) ja Arvon Herralle (6 %).

Juoksunkulku: Sarmööri hehkuttaa ulkoakin johtoon ja alku on väkisinkin reipas. Ainakin Pärttylillä voi tehdä halutessaan aikaisen ratkaisun.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 10
Suuri: 10, 11, 8, 6, 3, 5

Toto65-3

Suosikki: 1 Exaudio Vici on hurmannut läpi kauden ja voimanpesällä on potentiaalia nousta sarjoissa vielä jonkin matkaa. Maanantaina ruunalle lankesi kuitenkin todella kinkkinen lähtöpaikka, jonka myötä varmistaminen on ehdottomasti paikallaan. Sisäradalta keulapaikan puolustaminen ei onnistu millään ja pussitusriski on aika merkittävä.

Haastajat: Ykköshaastajien kohdallakin on kysymysmerkkejä. 2 Vie de Dreamin Porin reissu meni monellakin tavalla pieleen, eikä ruuna ollut lopulta tasollaan. Sitä ennen tuli komeat neljä voittoa putkeen, eikä hevosta teilata yhden heikomman suorituksen perusteella.

4 Kivarin Raindance vietti syksyn Tapio Perttusella ja se oli 25000 euron arvoinen reissu. Uusvanha valmentaja varoittaa, että kelihaasteiden vuoksi ei ole päästy viimeistelemään normaalisti ja tauko on siksi normaalia isompi kysymysmerkki. Vauhdikas hevonen on ensimmäinen keula ja lähelläkään normaalitasoaan suorittaessaan vaikea ohitettava.

Tauluaan vaarallisemmalla 5 Surprise Leaderilla voisi olla iskun paikka, sillä sen kohdalla kysymyksiä on vähemmän kuin enemmän pelatuilla. Porissa juoksu meni ihan mahdottomaksi ja viimeksi hevonen tuli kovassa lopetuksessa voittajan takaa 2. sisältä itsekin lujaa sisään.

Yllättäjät: 6 Gold Narva taipui Seinäjoella johtavan rinnalta ja ihan paras loisto on ollut viime aikoina hukassa. Parhaimmillaan ori pystyisi lyömään luun kurkkuun kovillekin hevosille. 10 Hard To Trick oli Lahdessa rehellisen vaisu. Pellikan tallin hevoset ovat sairastelleet syksyllä ja hieman alisuorittaneet viime aikoina, mutta luokaltaan tamma ei häpeä tässä yhtään. 12 Shiny Boss kärsi viime kisan jälkeen veriarvo-ongelmista, mutta nyt kaikki on taas hyvin, paitsi lähtöpaikka. Oulussahan toki riittää suoraa ja ylivauhtisessa hevonen ei ole ihan mahdoton, mutta ei tasokkaassa lähdössä ole helppo kiertää siinäkään tapauksessa kaikkia. 9 Redhot Tap Dancer oli vaisu viimeksi. Senkin parhaat esitykset oavt riittäneet kovissakin lähdöissä, mutta viime esityksiä ei voi kehua.

Pelijakauma: Exaudio Vici (46 %) on varsin ongelmalliselta lähtöpaikalta liikaa luotettu. Surprise Leader (4 %) on paras haku.

Juoksunkulku: Kivarin Raindance heilahtaa johtoon ja vetää yleensä ainakin jonkin matkaa innoissaan kovaa. Vie de Dream ja Gold Narva ovat hevosia, jotka voisivat käydä kysymässä johtopaikkaa, jos sähäkälle Kivarin Raindancelle halutaan tässä kohtaa selkäjuoksu. Santtu Raitala saa käyttää Exaudio Vicin kanssa koko työkalupakkiaan yrittäessään päästä sisältä toiselle.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 1, 2, 4, 5
Suuri: 1, 2, 4, 5, 6, 10, 12

Toto65-4

Suosikki: 2 Willow Pride on jäänyt kolme kertaa peräkkäin toton ulkopuolelle, mutta tamma on ollut kivikovissa lähdöissä edelleen mainio. Nappipaikalta upean kauden tehnyt 5-vuotias marssii keulaan ja nyt on aika palata kultakantaan tammalähdössä. Kavioliiga Grand Prix'ssä Toto65-pankki lopetti hänniltä kympin pintaan viimeiset 400 metriä, mutta taktiikkajuoksussa oli aika mahdoton taistella ihan kärkisijasta.

Haastaja: 7 Stoneisle Oceaninkaan sijoitukseen tuossa Grand Prix'ssä on turha tuijottaa, kun tamma yritti kiriä hurjassa lopetuksessa kolmatta viimeiset 600 metriä. Luokaltaan haastaja ei häpeä hirveästi suosikille, mutta näistä asemista sen lyöminen on oikein hankala tehtävä.

Yllättäjät: 1 Spirit Squad voisi tuoda lähtöön väriä, mutta eiköhän nopealle avaajalle kelpaa suursuosikin selkä. Viimeksi Tammatähdessä hevonen lopetti mukavasti 3. sisältä. 5 Merit juoksi tuossa kisassa edellisen etupuolella 2. sisällä ja piti paikkansa loppuun saakka. Tamma on terävöitynyt saatuaan startteja tauon jälkeen. Edessä on taas hyvä talvi, mutta tässä voitto olisi vielä iso yllätys.

Pelijakauma: Willow Priden (72 %) peliosuus voisi olla vielä asteen kovempikin.

Juoksunkulku: Spirit Squad on todella vikkelä avaaja, mutta eiköhän sille kelpaa suursuosikki Willow Priden selkä. Willow Pride tapaa itsekin pitää vauhdin tasaisen reippaana, vaikka prässääjiä nyt tuskin ilmenee.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto65-5

Suosikki: 7 Gambino Degato on palannut loukkaantumisen jälkeen uusista käsistä terävänä radoille. Ruuna lopetti Kaustisella johtavan rinnalta hölkkävauhdista komeasti kymppiä ja oli viimeksikin mainio keulasta saatuaan alkumatkalla ihan tolkutonta prässiä. Keulapaikan pitäisi irrota nytkin ja tasaisemmalla vauhdinjaolla suosikki on vaikea lyötävä.

Haastajat: 1 Broadway Appolo oli luokaton viimeksi, mutta valmentaja painottaa, että silloin ei päästy viimeistelmään kelien vuoksi ja nyt on luvassa taatusti parempaa. Nopea avaaja on ensimmäinen keula, mutta viime aikoina on ajettu suosiolla selkäjuoksuja ja eiköhän nyt täydellä matkalla kelpuuteta suosikki eteen.

Takarivissäkin on kovia hevosia, jotka on luonnollisesti matkavauhdin armoilla. 12 Obrigadolla voi ja on usein tehty jo matkalla ratkaisuja. Vahva menijä ei ole ollut viimeisissä ihan terävimmillään, mutta lähdötkin ovat olleet tätä kovempia.

10 Willy Wingston prässäsi viimeksi Gambino Degatoa, mutta oma bensa loppui johtavan rinnalta ajoissa. Nyt on startti alla tauolta ja alku sujuu takarivistä väkisinkin maltillisemmin.

8 Ypäjä Hereiam taipui taukostartissaan johtavan rinnalta, mutta valmentaja varoittaa, että nätisti laiteltu hevonen parantaa tähän paljon ja silloin menestys ei saa olla kovin iso yllätys.

Yllättäjät: 9 Anaheim Kempillä on takana hyvä syksy, mutta viimeksi ruuna heitti keulasta pyyhkeen kehään ja on nyt pieni arvoitus. 4 Tapiro Jetin juoksut olisivat voineet mennä viimeisissä paremminkin. Ori on tottunut koviin Toto75-lähtöihin. 2 Rhapsody Ås eteni viimeksi nappijuoksulla suosikin tuntumaan, mutta nyt vastus kovenee aika laajalla rintamalla.

Pelijakauma: Gambino Degato (28 %) saisi olla suurempi suosikki ja se on selkeä varmaehdokas. Vähemmän pelatuista Obrigado (7 %) ja Ypäjä Hereiam (3 %) olisivat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Broadway Appolo pystyisi puolustamaan keulapaikan, mutta selvästi todennäköisin skenaario on, että Gambino Degaton selkä kelpaa.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto65-6

Suosikki: 1 Bismarck Comery kamppailee tiukasti vuoden voitokkaimman tittelistä. Seinäjoella ruuna nappasi hienon kirivoiton, vaikka joutui polttamaan alussakin ruutia. Nyt tehtävä vaikuttaa suoraviivaiselta keulajuoksulta, eikä vastus varsinaisesti pelota.

Haastaja: 12 Amazing Warrior ei ole väheksyttävä haastaja, mutta joutuu antamaan lähtöpaikassaan rutkasti tasoitusta. Ruuna voisi tosin päästä kiertämään tässä aika järkevästi johtavan rinnalle, eikä se hevonen hevosta vastaan ole ainakaan suosikkia heikompi hevonen. Viimeiset voitot ovat tulleet todella helposti keulapaikalta, mutta hevonen menee kyllä muualtakin.

Yllättäjät: 2 Tokarevin Suomen ura on edistynyt kankeasti, mutta ruunalla tuntuisi olevan riittävästi vauhtia. Juoksut ovat menneet pääsääntöisesti pieleen ja ihan nappireissulla hevosella voisi olla potentiaalia yllättää. 8 Quick Petrolin taulu on komea ja menestystä on tullut, vaikka lähtöpaikat ovat olleet kurjia. Ruunalla oli viime kisan jälkeen pieniä murheita ja valmentaja varoittaa, että viimeistelyt ovat nyt aika vajaat. 4 Newport Brodde on ottanut viimeisissä turhia laukkoja, mutta tuntuisi muuten olevan kunnossa. Ravilla vaarallinen. 3 Edward Sisun juoksu onnistui viimeksi vaihteeksi ja hevonen palkitsi sen kakkosella. Totoon on nytkin mahdollisuuksia hyvältä paikalta. Tasaisen rehtiä työtä Harri Koivuselta tehnyt 6 Expanse's Tornado on palannut kasvattikotiinsa ja aloittaa sieltä arvoituksena.

Pelijakauma: Amazing Warriorin (20 %) kuuluisi olla näistäkin asemista lähempänä Bismarck Comerya (68 %).

Juoksunkulku: Bismarck Comery pitää sisältä johtopaikan. Vauhti on rauhallista, kunnes Amazing Warrior kiertää rinnalle. Lopussa otetaan hevoista tosissaan mittaa.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 1, 12
Suuri: 1, 12