Ravivihje: Toto75 Jyväskylä 23.11.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO75
Kasvattajakruunu-finaalit ja Tammaderbyn loppukilpailu tähdittävät Toto75-kohteita.

Toto75-1

Suosikki: 2 Peanuts on suosikkimme siitäkin huolimatta, että tamma joutuu todennäköisesti runttamaan ykköseksi pahimman uhkaajan 1 Bosses Ladyn ulkopuolelta. Peanuts klaaraa monipuolisena menijänä niin paikan johtavan rinnalla kuin pitkän kirin takaa, sillä tamman fysiikka ja taistelutahto on lähdön parhaimmistoa. Se ei anna periksi vaan runttaa aina rehdisti perille. Derby-kolmonen oli lähellä suurkilpailuvoittoa Lappeessa Villinmiehen Tammakilvassa, missä BWT Divine kiri kalkkiviivoilla edelle. Porissa tamma otti St. Legerissä arvovoiton, mitä voi pitää tämän kauden otteilla ansaittuna. Tuolloin nelivuotias lähti voltista ravia ja pystyi pitämään keulapaikan, minkä jälkeen se ei päästänyt edes Lexus Dreamia ohitseen. Viimeksi karsintalähtö oli pelkkä muodollisuus tamman edettyä keulaan ennen toista kaarretta.

Haastaja: Peanutsin ja Bosses Ladyn kohtaamiset ovat tasan 4-4, ja näistä viimeiset kolme ottelua on päättynyt Peanutsin eduksi. Bosses Lady juoksee mitä todennäköisimmin keulapaikalla, mikäli tamma selvittää ykkösradan ravia. Bosses Lady on startannut urallaan kahdesti ykkösradalta ottaen toisella kerralla voiton ja toisella kerralla lähtölaukan. Nelivuotias on sairastelujen jälkeen menossa parempaan suuntaan, ja Porissa sisäratajuoksulla tullutta kolmossijaa seurasi vakuuttava karsintavoitto keulajuoksulla.

Yllättäjät: 9 Sweet Carolina lopetti karsinnassa 3. ulkoa juosten kakkoseksi ja sai startin alle. Sen ansiosta tamma pystyy petraamaan. Juoksupaikka Bosses Ladyn takana olisi ideaali. 5 Ambriel tähtää Sweet Carolinan tavoin Bosses Ladyn kantaan 2. sisälle. Vermossa maililla rajusti ensimmäiset 300 metriä avaamaan joutunut tamma taipui hieman viime metreillä ja joutui tyytymään kakkossijaan. Tätä ennen tamma lopetti hyvin 3. ulkoa. 10 Daze kiri karsintalähdössä pirteästi sisäratajuoksulla päästyään pois vetämättömästä selästä. Hyvällä selkäjuoksulla totosija on otettavissa. 3 Smiley Match on tasainen avaaja. Tamma pääsi Jyväskylässä Bosses Ladyn kantaan 2. sisälle, mistä kakkossija oli maksimisuoritus. Tauon jälkeen starttien myötä eteenpäin menevä 4 Haley Web ja karsinnassa pirteästi lopettanut 11 Tesslove tulevat seuraavina ennen heikolta lähtöpaikalta starttaavaa 12 Justine Casea ja karsinnassa hyvin kirinyttä 6 Spill The Beansia.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Bosses Lady pitää johtopaikan ja saa Ambrielin tai Sweet Carolinan taakseen. Peanuts kiertää viimeistään etusuoralla rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-2

Suosikki: 8 Virin Camilla on kuningatarkilvan jälkeen starttaillut harvakseltaan. Vermossa tamma näytti menemisen mallia hyökkäämällä ahnaasti 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja painumalla päätöspuolikkaan alussa keulaan. Ylivoimaisesti voittanut Virin Camilla kulki kirikierroksen 22,2-kyydillä. Lähtöpaikka on tällä kertaa ulkona, mutta keulaan voi olla hyvät saumat edetä, kun sisäpuolelta starttaa tukku tasaisia avaajia.

Haastajat: 3 Hetviina lopetti hyvin sekä Lahdessa että Porissa tarkoilla taktiikoilla. Viimeksi tamma oli tekemässä hyvää kiriä ulkoradoilla ennen laukkaansa loppukurvissa. Ilman hyppyä Hetviina olisi ollut mukana voittotaistossa ja kenties voittanut koko lähdön. 6 Vilma Lyydia kiri Oulussa hyvällä selkäjuoksulla loppua 23,5-kyydillä ja voitti helposti. Tamma on nousuvireessä kun taas 4 Liisan Tulilintu ei valmentajan mukaan ole pitkän kauden ja kovien starttien jälkeen ehkä ihan huipussaan. Vermossa lähtölaukan jälkeen alle 25-kyytiä kulkenut tamma on hyvä 80-90 -prosenttisenakin, mutta voittoon asti yltääkseen pitää yleensä olla sataprosenttisessa iskussa, kun vastassa on maan ykkösmenijät.

Yllättäjät: Niko Jokela otti Vermossa ensituntumaa 11 Tutun Impiin, joka laukkasi ensimmäisellä takasuoralla ja liikkui tämän jälkeen varsin mukavasti. Kirikierroksen se kellotti 24,8-vauhtiseksi. Tammalla oli vaikeuksia ensimmäisellä puolikkaalla myös Porissa eikä se saanut heti vauhtia päälle Vermossakaan, missä kärki paineli toki avauskierroksen reippaasti 25-kyydillä. Kunnosta ei menestys jää kiinni, mikäli tamma ei menetä mahdollisuuksiaan avauspuolikkaan aikana. Vahva 7 Naputus lopetti Porissa viime metrit terävästi ja runttasi Vermossa pitkällä kirillä kakkoseksi etusuoralla keulaan edenneen 12 Poikolan Neidon jälkeen. 10 Vennelmon Varma jäi Lappeessa yllättävän kauas voitosta 2. ulkoa sopivassa tehtävässä, mutta viimeksi tamma otti omansa 19-avauksesta huolimatta. Takarivi on miinus nopealle avaajalle. 9 Sokru paineli toissa kerralla avauskierroksen tasaista 25-kyytiä ja joutui lopussa tyytymään kakkossijaan Tutun Impin ehdittyä edelle. Viimeksi Sokru joutui pakittelemaan hännille, mistä esitys oli kelpo tasoa. 1 Elias Juonetar kiri lokakuun lopussa 3. ulkoa kakkoseksi Vennelmon Varman jälkeen. Ykkösrata ei ole tasaiselle lähtijälle plussaa.

Pelijakauma: Virin Camilla (26%) on papereissamme peliprosenttejaan selvempi suosikki. Tipsimerkki Tutun Impi (4%) saattaa jäädä alipelatuksi.

Juoksunkulku: Loikkaus avaa sisäradalle ja odottaa Virin Camillasta selän eteensä. Liisan Tulilintu saattaa myös haluta johtopaikalle, mikäli tamma pääsee kriittiset ensimetrit ravia matkaan. Sen jäädessä johtavan rinnalle matkavauhti olisi reipasta.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 8, 3, 6, 4, 11
Suuri: 8, 3, 6, 4, 11

Toto75-3

Suosikki: Huippukunnossa kilpaileva 10 Selene Lune starttaa suosikkina matkaan kilpailuun, joka kisataan tamman lempimatkalla 2600 metrillä. Turussa vahvan juoksun tehnyt Selene Lune jatkoi upeita otteitaan viimeksi Toto75:ssa runttaamalla keulahevosen rinnalta ansaittuun voittoon. Voltin kakkosrata ei ole paras mahdollinen, ja riskit tiedostaenkin sillä ajetaan jenkkikärryt perässä. Selene Lune pystyy paljoon niin johtohevosen rinnalta kuin pitkällä kirillä takaa.

Haastajat: Kykyihin nähden maltillisella voittosummalla kisaava 3 Look Complete on todellinen uhka suosikillekin, mikäli ruuna pääsee ravia matkaan ja saa hyvän juoksupaikan. Etenkin keulaan päästessään ruuna olisi erittäin vaikea ohitettava. Viimeksi ruuna ravasi ensimmäiset askeleet, kunnes laukka tuli. Epävarmuustekijä on jälleen olemassa ainakin kiihdytyksen osalta. 7 Die Kaiserin runttasi viimeksi keulahevosen viereltä väkisin ykköseksi. Die Kaiserin olisi paras sisäradalta keulasta tai kärjen tuntumasta, minne ohjastaja tammalla havitellee.

Yllättäjät: 8 Harmimatic Tinker voitti Kuopion starttinsa mielipaikaltaan keulasta, minne suljetulta lähtöpaikalta ei taida olla asiaa. Toisten takaa tehtävästä tulee todennäköisesti haastavampi. 15 Sahara Sandstorm voitti toissa kerralla keulasta. Viimeksi ruuna lähti kolmannelle radalle etusuoralla ja teki kaikkensa, muttei pystynyt nousemaan mukaan kärkimatsiin. Tehtävä oli liian vaikea ja viimeisellä 200 metrillä hevonen taipui parhailta sijoilta. 6 Dancinginthedark on ollut paras keulasta, mutta myös kärjen tuntumasta se on pystynyt napsimaan kelpo sijoituksia. Lappeessa keulasta niukasti mutta varmasti voittanut ruuna jäi viimeksi kakkoseksi samalta paikalta. Teivossa 2. ulkoa kaksariin puristanut 1 Gresille Boko tulee saamaan maukkaan juoksun kärjen tuntumasta, mistä se pystyy oikeana päivänä paljoon ja ainakin kärjen tuntumaan. 4 Don Pescador ja 5 Callaway Scoop ottivat edelliset voittonsa johdosta, minne ei tällä kertalla todennäköisesti ole asiaa. Tehtävä on molemmille muutenkin haastavampi. 9 Elliot Web juuttui Vermossa 2. ulos pussiin ja kiri tilaa saatuaan pirteästi. Ruuna on väläytellyt toisinaan saamatta kuitenkaan viime kauden kaltaista lentoa päälle.

Pelijakauma: Näemme suosikkikaksikon Selene Lune (32%) - Look Complete (15%) peliprosenttejaan todennäköisimpinä voittajina ja rastaamme peleihin pelkästään kyseisen duon.

Juoksunkulku: Dancinginthedark ja Die Kaiserin käyvät alussa kamppailun keulapaikasta, ja jälkimmäinen edennee lopulta johtoon. Se puolustaa paikkaansa ellei Look Complete tai Selene Lune tule vaativana rinnalle. Niille keulapaikka saatetaan luovuttaa, tuskin muille.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 10, 3
Suuri: 10, 3

Toto75-4

Suosikki: Kriterium-voittaja 3 Lewis Ale teki kauden parhaan esityksensä Solvallassa puolitoista kuukautta sitten UET GP:n karsinnassa, muttei tämän jälkeen ole ollut samanlainen. UET GP:n finaalissa ori taipui keulasta kauas kärjestä ja viimeksi ori jäi keulasta sopivassa lähdössä kakkoseksi, vaikka sai vetää maltilla. Lewis Alen luokka on hurja, mutta tällä hetkellä siihen tekee mieli suhtautua varauksella.

Haastajat: 4 Knows Best juoksi Jyväskylässä keulassa, mistä hevonen joutui lopulta tyytymään kakkossijaan vastustajan kiskaistua sisäradan ohituskaistaa pitkin ohi. Derby-kakkonen on eturivin parhaita avaajia. 5 Majestic Man lopetti Jyväskylässä 4. ulkoa positiviisesti. Aikaisemmissa starteissa outojakin laukkoja ottanut ruuna on erittäin hyvä avaaja, jolla saatetaan tällä kertaa satsata voimakkaasti lähtöön, kun lähtöpaikka on pitkästä aikaa hyvä. Toisten takaa hyppyjä on tullut, eli selvintä olisi ajaa keulasta, mistä ruuna otti edelliset voittonsa näytöstyyliin. 1 Mainio kiri Jyväskylässä open stretchiä pitkin kärkeen ohi Knows Bestin. Timo Korvenheimolta voitokkaasti avannut ruuna on erittäin hyvin matkaan pääsevä hevonen, joka pystynee torjumaan ulkopuolelta lähtevät mikäli kuski näin haluaa.

Yllättäjät: 2 Ronaldo Malibu pääsi viimeksi nauttimaan harvinaisesta hetkestä, kun lähtörata-arvonnassa tuli kelpo lähtöpaikka. Ronaldo Malibu avasi sisäradalle ja kuritti lopussa Lewis Alea. Finaalissa voitto on tiukemmassa, mutta toisaalta ruuna pystyy edelleen petraamaan. Teivossa ylivoimavoiton selkäjuoksulla ottanut 6 Tattoo Avenger taipui viimeksi keulahevosen rinnalta. Parhaimmillaan ruuna on ollut tällä kaudella pitelemätön, mutta myös keskinkertaisia suorituksia on mahtunut mukaan, kuten viimeksi sekä Lahdessa lokakuun puolivälissä. Jyväskylässä pirteästi lopettanut ja hyviin asemiin tähtäävä 9 Kaptah, tauluaan vaarallisempi 11 Joyride Luxi ja karsinnassa Lewis Alen ulkopuolelta erittäin hyvin taistellut 10 Capo tulevat etukäteiskaavailuissa seuraavina.

Pelijakauma: Lewis Ale (42%) olisi parhaimmillaan ollessaan alennuksessa, mutta näemme sen jopa hieman ylipelattuna normaalia vaisumpien starttien jälkeen. Majestic Man (4%) kiinnostaa selvästi eniten.

Juoksunkulku: Radoilta 1-5 lähdetään hippulat vinkuen matkaan. Mainio pitää aluksi keulan ja saattaa myös kokeilla piikistä ainakin muita kuin Lewis Alea vastaan. Majestic Man on jokerikortti kiihdytyksessä eikä ole mahdotonta että ruuna nappistartilla räjäyttää johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 3, 4, 5, 1
Suuri: 3, 4, 5, 1, 2, 6, 9, 11, 10

Toto75-5

Suosikki: 3 Hipatsulla on eturivistä laukanvaara olemassa. Vermossa ruuna haparoi mutta pääsi kuin pääsikin ravia matkaan ja keulapaikalle saakka, mistä ruuna kamppaili kakkoseksi. Seinäjoella kirivoiton napannut Hipatsu otti viimeksi pelätyn lähtölaukan ja jäi muista selvästi. Jatkossa ruuna teki mainion esityksen ja osoitti jatkavansa huippuvireessä. Hipatsulla on kaikki eväät nousta sarjoissaan ja loistopaikalta se on ehjällä juoksulla tiukasti mukana voittomatsissa.

Haastajat: 6 Aronin Muisto ei Vermossa Henri Bollströmin ajamana yltänyt 4. ulkoa totoon, mutta viimeksi ruuna oli herra ja hidalgo johtopaikalta. Aronin Muisto on hyvä avaaja, joka on yksi keulapaikan tavoittelijoista. 1 Limuska kuritti toissa kerralla Hipatsua tämän takaa. Viimeksi tamma pääsi itse keulaan ja tsemppasi totoon. Epävarmuustekijöitä on alussa olemassa sisäradan paikalta laukan ja keulapaikan pitämisen muodossa. Kaiken mennessä hyvin menestys ei jää vireestä kiinni.

Yllättäjät: 11 Tähtisekki sai Seinäjoella myöhään tilaa matkattuaan 6. ulkona. Lopun ori tuli terävästi samoin kuin 10 Humiseva, jolla ajettiin tauon jälkeen maltilla. Humisevalla näytti jäävän voimia käyttämättä. 8 Aaprahami ei Kuopiossa yltänyt parhaaseensa 3. ulkoa, mutta startti alla se saattaa olla terävämpi. Tuolloin Kuopiossa 5 Pilkkeen Toivo kiri takaa 4. ulkoa paremmin ja oli maalissa kakkonen Aronin Muiston jälkeen. Myös Pilkkeen Toivo sai startin koneeseen. Seinäjoella 4. sisältä voittomatsiin pinkonut 2 Huuger pääsee loistavista asemista matkaan. Ylivieskassa ehkä jopa voiton maalisuoralla laukannut 9 Helun Kuva kilpailee hyvässä vireessä, mutta vastus on toki kovaa tasoa.

Pelijakauma: Hipatsu (25%) on arviomme mukaan peliprosenttejaan todennäköisempi voittaja. Nousuvireinen Tähtisekki (1%) on jäänyt liian pelaamattomaksi.

Juoksunkulku: Hipatsu, Eurovaltikka, Aronin Muisto ja R.R. Valssitar avaavat terävimmin matkaan ja myös Limuska pyrkii pitämään sisäradalta keulat. Eurovaltikka pystynee nappaamaan ensimmäisenä piikin, minkä jälkeen Hipatsu tai Aronin Muisto etenee johtoon.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 3, 6, 1
Suuri: 3, 6, 1, 11, 8

Toto75-6

Suosikki: 3 Lumi-Oosa on ollut tyly emäntä tällä kaudella ja harjoitusotteiden perusteella vauhti on kiihdymässä, kun tamma on valmentaja Harri Kotilaisen mukaan tuntunut paremmalta kuin koko kesän aikana kertaakaan. Viisivuotias on ollut suoritusvarma menijä, joten se on selvä suosikki nappaamaan Tammaderbyn 15000 euron ykkösrahat. Lumi-Oosa on hyvä avaaja, mutta keulapaikkaa ei voi heti startista pitää itsestäänselvyytenä. Viimemistään ensimmäisellä takasuoralla tamma mitä todennäköisimmin pääsee johtoon, mistä sen kukistaminen on vaikeaa ellei mahdotonta.

Haastaja: Villinmiehen Tammakilvan viime kaudella nimiinsä vienyt 1 Huima Lento on suosikin ykkösuhka. Tamma avaa mainiosti ja pystyy tarvittaessa torjumaan suosikin kiihdytyksessä. Karsinnan helposti keulasta nimiinsä vienyt Huima Lento on todennäköisemmin liikkeellä selkätaktiikalla, kun suosikin peesistä 7500 euron kakkoskaurat olisi erittäin liki.

Yllättäjät: 2 Oi Emma kuittasi karsinnassa 3. sisältä ohi johtavan takana matkanneen 4 Villimissin. Näistä jälkimmäinen on parempi avaaja ja päässee sisäradalle Oi Emmaa lähemmäs keulaa. Karsinnassa 2. ulkoa neljänneksi kirinyt 5 Ciiran Tähti ja Huima Lennon takaa kakkoseksi pitänyt 9 Tulipallo omaavat jonkinnäköiset saumat taistella viimeisestä totosijasta.

Pelijakauma: Lumi-Oosa (79%) kelpaa hieman ylipelattunakin varmaksi, kun kyseessä on suht' usein osuva merkki.

Juoksunkulku: Huima Lento, Lumi-Oosa ja Villimissi erottuvat kiihdytyksessä. Lumi-Oosa etenee lopulta keulapaikalle ja saa tämän jälkeen tehdä oman juoksunsa.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto75-7

Suosikki: Lämminveristen Kavioliiga-osakilpailun suosikki 7 T.Rex palasi hyvässä iskussa tauolta ja pystyi voittamaan vaikkei sitä ei valmentaja Tapio Mäki-Tulokkaan mukaan oltu viritelty hirveästi treeneissä. T.Rex teki rehdin suorituksen toisesta ulkoa ja nappasi kauden kuudennen ykkösen. Ruunan lähtöpaikka on ulkona, mutta vastus on sen verran sopiva että sitä kuuluu odottaa juoksulla kuin juoksulla mukaan voittotaistoon.

Haastajat: Kavioliigan pistepörssissä kakkosena majaileva 4 Workout Wonder kiskaisisi 25 pisteen voitolla kahden pinnan päähän johtavasta Lexus Dreamista. Sellainen saattaa hyvinkin tulla, sillä kunto on hyvällä mallilla ja ohjastaja Tommi Kylliäisellä on ässiä hihassaan, kun lähtöpaikka löytyy suosikkia sisempää. Lahdessa hyvin kirinyt, mutta Vermossa juoksunkulun uhristi joutunut 2 Celebrity Lane on erittäin hyvä avaaja, jota ei sovi näistä asemista väheksyä, kun ruunalle kerrankin sattui hyvä lähtöpaikka. Pidämme Celebrity Lanea todennäköisimpänä keulanimenä, jotka usein saavat vetää lämminveristen ykkössarjassa maltilla, kun kuolemanpaikkahevoset ovat minimissä. Esimerkiksi viikko sitten Kavioliiga GP:ssä Lexus Dream sai vetää hävyttömän hiljaa piikkipaikalla.

Yllättäjät: 9 Bret Boko ei Kouvolassa piisannut takapareista kärkeen, kun keulapäästä parhaat suorituksensa tekevää ruunaa ei kurakelikään suosinut. Vermossa ruuna kiri sisäratajuoksulla lopun erittäin pirteästi. 8 Callela Lisbeth voitti Vermossa tammalähdön erittäin varmasti keulasta. Tällä kertaa juoksusta tulee erilainen ja viime statista poiketen hyviä oriita ja ruunia on viivalla. 3 Pajas Face ei ehtinyt Vermossa vaihtaa kunnolla rytmiä, kun keula karkasi alta pois. Valmentaja näki suojattinsa tulosriviä vaarallisempana. Tauolta palaava 5 Edward Ale on hyvä avaaja, mutta nähtäväksi jää kuinka reippaasti se pääsee matkaan kun parin kuukauden paussi on alla. Taukokarstat monesti näkyvät hevosissa jo kiihdytyksesssä, etenkin jos kyseessä on niinkin paljon maileja nähnyt hevonen kuin Edward Ale. Valmentaja Tiina Koskisen mukaan kotona on tehty kaikki voitava, että ruuna olisi heti valmis.

Pelijakauma: Celebrity Lane ja Bret Boko kelpaavat mainiosti kuitille 3-4 pinnaisina merkkeinä.

Juoksunkulku: Celebrity Lane torjuu ulkopuolelta lähtevät ja asettuu johtopaikalle. Edward Ale tai T.Rex juoksee keulahevosen kupeella.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 7, 4, 2, 9
Suuri: 7, 4, 2, 9