Ravivihje: Toto64 Vermo 20.11.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO64
Beat of Love ja Heporix ovat Toto64-suositusten luottohevoset.

Toto64-1

Suosikit: Toto64-pelin avauskohteen pelatuin kaksikko 7 Pauhis-8 Larsman on kohdannut kahdesti viimeisen kuukauden aikana ja Pauhis on kummallakin kerralla vetänyt pitemmän korren. Kouvolassa Olavi Nisonen kaasutti matkalla johtavan rinnalle, josta ori haastoi hienosti kovaa Koveria. Hevonen on ollut pitkään hyvässä vireessä, mutta sen kohdalla on hyvä muistaa, että voitot ovat silti olleet sille aavistuksen harvinaisuuksia.

Larsman kiri Kouvolassa taustalta vahvasti Pauhiksen tuntumaan. Ruuna joutui nyt eturivin uloimmaksi, mutta on ehdottomasti yksi kisan nopeimmista avaajista ja pääsisi täältäkin johtoon, mikäli alkuun halutaan satsata. Viime aikoina niin ei ole tehty ja hevonen onkin sitten palkinnut ne taktiikat hyvillä lopetuksilla.

Haastajat: 6 Jetsu on syksyn ja talven hevosia, kun huippunopeus ei ole ainakaan vielä ihan paras hyve. Voimaa sen sijaan löytyy, eikä ori häpeä suosikkikaksikollekaan, mikäli malttaa vain vaihteeksi ravata.

Aikansa Derby-yllättäjä 2 Humirolla on alla pari laihaa vuotta, mutta nyt tunnelin päässä näkyy valoa. Ori tuli Kouvolassa Koverin takana pussissa maaliin. Voimia ei tainnut olla määrättömästi, mutta taso on yleisesti noussut paljon viime aikoina ja lähtöpaikka on mitä mainioin.

5 Kihisee sai tuossa Kouvolassa kisassa kiritilaa vasta loppusuoralla ja lähestyi viime metreillä tässä mainittuja vastustajia. Tämäkin ori on ollut piristymään päin.

Yllättäjät: 3 Tuviker on harmillisen epävarma, mutta fysiikaltaan riittävä peli koviinkin lähtöihin. Kaksi kierrosta on hevoselle toki vähän lyhyt matka ja lisää laukkariskiä. 4 Tementikko yllätti Teivossa, mutta ansaitsi voittonsa pitkällä kirillä, eikä se tullut vahingossa. Nyt rima on korkeammalla, mutta ruuna voitti viime talvena koviakin lähtöjä. 1 Holari punnersi edellisessä Vermon kisassaan sitkeästi yllätyskakkoseksi, mutta varsinkin ykkösradalta laukkariski on iso.

Pelijakauma: Pauhis (35 %) ei ole mikään erityinen voittokone ja 35 prosenttia on sille aika paljon lähdössä kuin lähdössä. Jetsu (11 %) on aliarvostettu ja Kihisee (4 %) on kiinnostavin yllättäjä.

Juoksunkulku: Humiro avaa ensin johtoon, mutta voisi olettaa, että sille kelpaa selkä eteen. Larsman olisi tosi nopea, mutta sillä ei ole aikoihin satsattu. Ruuna pääsee halutessaan johtoon, mutta jos sillä halutaan jatkaa selkäjuoksutaktiikalla, niin Jetsu on sen jälkeen todennäköisin lopullinen johtonimi. Pauhiksellakaan ei ole viime aikoina peruuteltu, mutta se ei avaa kovin lujaa.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 7, 8, 6
Suuri: 7, 8, 6, 2, 5

Toto64-2

Suosikki: Toto64-kohteista kaksi on Pekka Korven 70-vuotisjuhlalähtöjä, joissa ohjastavat legendan nykyiset tai entiset työntekijät ja mies itse. Toisen kohteen maililla sännätään taatusti vauhdikkaasti liikkeelle, sillä eturivissä on monta nopeaa avaajaa. Sillä varjolla katseita suunnataan ensisijaisesti kirihevosiin. 9 Beat of Love on epäonnistunut pari kertaa putkeen, mutta on nyt sopivassa tehtävässä ideasuosikki. Viimeksi tuli laukka ja sitä edellinen kisa oli hurjatasoinen St. Leger, jossa tamman "ei kuulunutkaan pärjätä". Viimeisimpien menestyskisojen taso riittää tässä takuulla.

Haastajat: Gävlessä myöhään tilaa saanut ja terävästi rytmiä vaihtanut 2 Hijack'em on todennäköisin keula, josta hevonen vastaa kyllä sitkeästi, mutta kuten todettua ylivauhdin vaara on ilmeinen.

1 Grainfield Aiden loisti kesällä, mutta ei ole tauon jälkeen ollut ihan terävimmillään. Nyt luvassa on se kuuluisa kolmas startti paussin jälkeen ja kropasta voisi alkaa jo irtoamaan. Vauhtijuoksuissa sisärata on aina hyvä paikka, jos vain tilaa löytyy.

11 Reverend Dred on ollut tasaisen asiallinen läpi syksyn. Näistä asemista hevonen vaatii ehdottomasti vauhtijuoksun ja kentän kääntymisen, mutta se voisi olla ihan realismia.

6 Past Or Flash on palannut menestyskantaan. Ruuna vaatii tarkan juoksun ja näistä asemista sellaista on vaikea saada, mutta jos juoksunkulussa on tuuria, niin taso riittää tässä kyllä.

3 Denver Brodde on äärimmäisen varma suorittaja ja pystyy tekemään omaakin juoksuaan. Kaksariputki katkesi Killerillä, mutta 3. ulkoa ei ollut kiihtyvässä vauhdissa kovinkaan miellyttävää kiriä ja hevonen oli edelleen hyvä.

Yllättäjät: 12 Andree on palailemassa radoille oltuaan pitkään sivussa. Ruuna on ollut tulosriviään parempi paluunsa jälkeen ja yllättää pian, mutta tässä ja näistä asemista ei tietysti ole maililla helppoa. 4 Fast Time on aloittanut uusista käsistä hyvillä sijoituksilla, mutta on myös saanut oikein nappijuoksut ja voitto vaatisi vielä nähtyä enemmän.

Pelijakauma: Beat of Loven (20 %) kuuluisi olla suosikki ja siinä on ainesta varmaksi saakka. Grainfield Aiden (24 %) on selkeimmin yliarvostettu, vaikka parannuspotentiaalia on.

Juoksunkulku: Hijack'em yrittää torjua lähinnä Fast Timen ja Shameless sekä Past Or Flash pääsevät myös reippaasti liikkeelle. Ainakin jonkin matkaa päästetään urku auki.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto64-3

Suosikki: 2 Heporix jäi ikäluokkalähdöissä maltillisempiin ansiohin, kuin ehkä luokka olisi edellyttänyt, kun ongelmat varjostivat sitä taivalta. Plussapuoli on, että 5-vuotias pääsee nyt aloittamaan aikuisten lähdöissä varsin maltillisella voittosummalla. Alla on sairastauko, joka tuo luonnollisesti arvoituksen, mutta ei hevosen tarvitse tässä sopivassa tehtävässä olla edes ihan parhaimmillaan voittaakseen. Ori oli Derby-finaalissa sairas, mutta nyt kaiken pitäisi taas olla kutakuinkin kunnossa ja nopea hevonen voisi johtaa tätä mailia alusta loppuun.

Haastajat: 7 Tohtori kuuluu edellisen tapaan tulevaisuuden lupauksiin, mutta ei ehkä säväyttänyt varsalähdöissä ihan Heporixin tapaan. Ruuna on kerännyt jo rutiinia aikuisten lähdöistä ja hyvällä menestyksellä. Lahdessa 5-vuotias eteni 2. kaarteessa keulaan ja voitti oikein helposti. Maili ei ole ehkä ihan paras matka, mutta pieni lähtö auttaa vähän sitä murhetta.

1 Elitenillä on alla kaksi totosijaa hyvillä esityksillä ja nappipaikalta totosijaputki voisi saada jatkoa.

Yllättäjät: 10 Tosi-Tonni kisaa lähes elämänsä vireessä. Viimeksi ruuna tsemppasi keulasta asiallisesti. Takarivi haittaa, sillä parhaat juoksut ovat vapaalta radalta. 9 Krannin Pihla on selvästi paras ilman kenkiä, joten kenkäpakkoaika laskee sen kiinnostavuutta. 3 Usko Eevertti on iskussa, mutta laukka tulee oikeastaan aina. 6 Siiking ja 8 Villihiisi ovat pohjimmiltaan hyviä hevosia lähtöön. Kummallakin on nyt yksi startti alla pitkän tauon jälkeen, joiden perusteella niillä on vaikeaa, mutta otteet saattavat tietysti terävöityä nopeastikin.

Pelijakauma: Heporixin (35 %) kuuluisi arvoituksineenkin olla suosikki.

Juoksunkulku: Heporix avaa vaivatta johtoon, josta sillä luultavasti ajetaan.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto64-4

Suosikki: 3 Truedream A.F:n Jokimaa Tekee Tähtiä -finaali meni penkin alle, mutta Mika Taittonen vahvistaa, että hevosen selästä löytyi tuon kisan jälkeen ongelmia, jotka selittävät laukat. Nyt ruunalla pitäisi olla taas kaikki hyvin ja silloin se on tosi kova tekijä tällaiseen lähtöön.

Haastajat: Samassa tallissa asustava 9 Crazeman näytti viimeksi pitkästä aikaa oikeaa osaamistaan ja oli kirissä aivan omaa luokkaansa. Ruunan murheet ovat tainneet vihdoin jäädä taakse ja se yrittää takarivistä toistaa viime kerran kanuunakiriään.

Nina Pettersson-Perklenin tallista tulee kisaan kaksi mielenkiintoista hevosta, joilla on potentiaalia yllättää. 6 Dont Press Send on aloittanut Suomessa vaihtelevasti, mutta väläyttänyt kapasiteettiaan. Meneväinen ruuna aloittaa nyt mielenkiintoisesti uudesta tallista ja taustajoukoilla on ihan positiiviset odotukset.

7 No Vice loisti keväällä ja näytti, ettei ole ihan tavallinen 3-vuotias. Kesä oli vaikea ja taukostartissa tuli laukka, mutta kykyjä on taatusti tähän seuraan.

Yllättäjät: 11 Confidence Man on ollut tauon jälkeen hyvä. Kouvolassa ruuna laukkasi viimeisessä kaarteessa todennäköisen voiton ja oli sen kisan molemmin puolin asiallinen kakkonen. 2 Parisiodi on parantanut paljon viime aikoina ja siirtynyt vielä viime kisan jälkeen Hietasten käsiin. Rima nousee aiemmasta, mutta hyvältä paikalta kaikki on mahdollista. 8 Shadow Pro McQueen sai viimeksi sairastauolta startin alle ja parantaa takuulla, mutta paikka on aika toivoton. Sama laulu vaivaa 12 Cool Typeä, joka oli pari kertaa oikeinkin pirteä, mutta masentui viimeksi johtavan rinnalta. 4 Deal Boost ja 5 Athletic Style ovat kunnossa ja merkkejä vielä niille, jotka revittävät kunnolla. 1 Raindance Maggie palaa aika tarkalleen vuoden tauolta ja on tuskin heti terävimmillään.

Pelijakauma: Nina Pettersson-Perklenin kaksikko Dont Press Send (10 %) - No Vice (8 %) on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Raindance Maggie on nopea, mutta tuskin vuoden tauolta lopulta keula. Dont Press Send ilmestyy nopeasti sen rinnalle, mutta halunnee selkäjuoksun ja tallikaveri No Vice voisi olla lopullinen johtonimi.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 3, 9, 6, 7
Suuri: 3, 9, 6, 7, 11, 2

Toto64-5

Suosikki: 3 Deangelo aloitti syyskuussa uudesta tallista takkuisasti, mutta lokakuussa tahti muuttui ja nyt alla on kaksi komeaa keulavoittoa. Varsinkin viimeksi Lahdessa ruuna oli todella vakuuttava. Keulapaikan pitäisi irrota taaskin. Juostava keskipitkä matka on hevoselle harvinaisempi asia, mutta toisaalta siltä nähtiin aikoinaan Derby-karsinnassa vähintäänkin hyväksyttävä esitys tällä matkalla.

Haastajat: 4 Hudson Web'kin vaihtoi syksyllä tallia ja Ilkka-ajon voittaja onkin palannut tasolleen. Vermon voitto tuli näyttävästi johtopaikalta ja viimeksi ori pujotteli hankalista asemista pirteästi toiseksi.

8 Muscleman yritti Turussa puolustaa johtopaikkaa hurjassa 08-avauksessa ja meni luonnollisesti lopussa maitohapoille. Ruuna on muuten tehnyt viime aikoina hyvää jälkeä.

9 Qvidja's First on saanut jokusen startin kroppaansa pitkän tauon jälkeen. Viimeksi ori kiri parijonosta siihen malliin, että voittokin tulee taas pian.

Yllättäjät: Selästä sähäkästi kirivä 7 Tanpopo palaa tähän tauolta ja on luonnollisesti arvoitus. Valmentajan mukaan ruuna oli viimeistelyissä tukkoinen, mutta on yleensä terävöitynyt starttiin. 6 Filius Felix aloitti viimeksi Timo Korvenheimolta ja jäi voimissaan pussiin. Nopea 1 News Point saanee asemat suosikin takaa, josta hyvä sijoitus ei saa yllättää.

Pelijakauma: Pelihevoset erottuvat aiheesta. Muscleman (3 %) ja Qvidja's First (4 %) olisivat näin pelattuna kiinnostavia hakumerkkejä.

Juoksunkulku: Deangelo torjuu Hudson Webin alussa ja saa News Pointin taakseen.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 3, 4, 8, 9
Suuri: 3, 4, 8, 9, 7

Toto64-6

Suosikki: Teräsmiesliigassa kilpailevat vaihteeksi matalamman sarjan hevoset. 10 Credit To Love koki viimeksi pitkästä aikaa tappion, vaikka ei varsinaisesti lähtöä hävinnytkään. Sitkeästi johtavan rinnalta runtannut ruuna siirrettiin tuomariston määräyksellä toiseksi loppusuoran mutkien vuoksi. 3100 metriä on uusi matka ja tietysti aina jonkinlainen arvoitus, muttei yhden keskipitkän matkan esityksen perusteella vaaran paikka.

Haastajat: Haastajalaumasta erottuu muutama kiinnostava nimi. Forssassa pitkällä kirillä voittanut 3 Treasure of Pirate lähtee vetämään joukkoa ja se on näissä lähdöissä aina etu. Oriillakaan ei tosin ole kokemusta kolmelta kilometriltä.

5 Guilty Pleasure sai vetää Porissa keulassa hiljaa ja otti suosikkina varman voiton. Esitys ei ollut loistokas, mutta voitto on voitto. Sillekin tämä on ensimmäinen kolmen kilometrin kisa.

13 Fullhand Comery aloittaa Pekka Korvelta. Tamma nappasi kesällä parikin voittoa pitkiltä matkoilta ja fysiikka riittää takuulla.

15 BWT Bayernin debytti Juha K Jokiselta pilaantui laukkaan, mutta viimeksi ruuna kehitti niin napakan loppuvedon, että voittokin tulee pian.

Yllättäjät: 1 Cover Princess yllätti syksyllä kirimällä Villinmiehen Tammakilvan finaaliin. Tamma voi yllättää taas, sillä se pääsee nappipaikalta peesailemaan kärjen takana sisäradalla. 12 War Paint on voittanut kauden mittaan Toto64-tasolla, eikä homman pitäisi jäädä jaksosta kiinni.

Pelijakauma: Credit To Love (58 %) on jokusen prosenttiyksikön liian suuri suosikki, muttei sen varmaksi rastaaminenkaan ole täysin väärin. Fullhand Comery (6 %) on aliarvostettu, vaikka tähän kisaan onkin paljon kysymysmerkkejä.

Juoksunkulku: Treasure of Pirate hakee johtopaikan Cover Princessiltä. Takamatkojen pelihevoset saattavat tulla varhaisessa vaiheessa eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 10
Suuri: 10, 3, 5, 13, 15