Ravivihje: Toto5 Teivo 19.11.2019

Julkaistu:

Toto5
Kaksivuotiaat varsat värittävät tiistain T5-peliä. Vihjesysteemin varma löytyy kuitenkin toisaalta.

Toto5-1

Suosikki: 2 An-Aiolos hyödynsi viimeksi tallikaverinsa An-Dorran laukan ja oli lopulta ylivoimainen suurkilpailuvoittaja keulapaikalta. Nyt kun An-Dorra jäi pois, koko matkan johto häämöttää, aivan kuten Hevosenomistajapokaalin karsinnassa toissa kerralla. Silloin An-Aiolos aloitti 15,5- ja lopetti 15-vauhdilla, kirmaten keulasta ylivoimavoittoon. Ori on niin suoritusvarman oloinen 2-vuotias, että se nousee illan T5-rivin todennäköisimmäksi voittajaksi.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Power Blaster oli tosi hyvä johtavan rinnalta toissa kerralla Jokimaalla. Ori niittasi keulahevosen tyylikkäästi ja hävisi vain kovaa kirineelle Full Picturelle. Sen perusteella Antti Veteläisen suojatti keräsi jonkin verran peliä finaalissa jopa Palomäen kaksikkoa vastaan, mutta iskukyky jäi näkemättä pahan lähtölaukan vuoksi. 4 Free Unique matkasi viimeksi Hevosenomistajapokaalissa 3. ulkona ja kiri lopussa sisäkautta kolmanneksi. Sen perusteella ruuna ei mahda mitään An-Aiolokselle nytkään, mutta muistetaan myös, että 2-vuotiaiden voimasuhteet voivat vaihdella yllättävän nopeasti. 1 Wera Winner lopetti syyskuussa keulasta 14,5-vauhtia ja taisteli loppuun saakka voitosta Power Blasteria vastaan. Sen juoksun perusteella tamma pystyy petraamaan aikojaan selvästi, mutta niin pitääkin, jotta An-Aioloksen lyömisestä voisi edes haaveilla. Viimeksi tuli kakkostila keulasta karanneen Sahara Kellyannen takaa. 6 Repo Man on vaihtanut kovalla voittoprosentilla treenaavan Hannu Isotalon talliin viime kilpailunsa jälkeen.

Juoksunkulku: An-Aiolos lähtee taas viemään joukkoa. Wera Winner on vahvimmilla sen selkään.

Pelijakauma: An-Aiolos (71%) on paljon pelattunakin ihan kelvollinen suosikkivarma T5-peliin. Jos sitä varmistelee, edullisin haku on Power Blaster (6%).

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2
Suuri: 2, 8

Toto5-2

Suosikki: 1 Prodigy Shark ei hyödy sisäradan lähtöpaikasta, mutta on kirikykyinen menijä, joka varsinkin vauhtijuoksussa nousisi voittotaistoon lopussa. Toissa kerralla Turussa ruuna nousi 5. ulkoa hyvin kolmanneksi. Viime viikolla Vermossa Prodigy Shark liittyi 6. ulkoa kolmannen radan kirijunaan jo 1200 metriä ennen maalia ja kulki kiritonnin 14,8-vauhdilla. Esitys oli mainio ja sijoitus kirkastui lopussa pykälällä, kun Fuscus H.L. laukkasi edeltä loppusuoralla. Jos ruuna voittaa, ehkä startin jälkeen nähdään, kuinka Teivon voittajakehästä paremmin mikrofonin varresta tuttu Sami Sandberg haastattelee itseään?

Haastajat: 8 Capo The Yankee on noussut mainioon syyskuntoon. Kouvolassa ruuna otti keulat kakkosradalta 15,5-avauksessa ja hallitsi lähtöä varmoin ottein perille, näyttäen että meno maistuu myös kengät jalassa. Viimeksi hieman tätä tasokkaammassa kilvassa se riitti 3. sisältä viidenneksi. Amatööriohjastajien kilvassa on pieni etu, että tuttu kuski jatkaa ohjissa, kuten myös 10 Knockout Sesin kohdalla. Jälkimmäinen nousi viimeksi 3. ulkoa reissuun 1200 metriä ennen maalia ja eteni johtavan rinnalle, mistä kulki kiritonnin voitokkaasti 16,4-vauhtia märällä radalla.

Yllättäjät: 6 Ready Credit ei ole noussut taukonsa jälkeen vielä samanlaiseen vireeseen kuin viime talven voittoputkensa aikaan, vaan tamman kirit ovat olleet lähinnä tasaisia. Vire voi olla nousussa ja tehtävä näyttää sopivalta paperilla hyvälle kirihevoselle. 2 After Knight vei liian kovaa keulassa viimeksi. Vermossa ruuna jäi sisäratajuoksun jälkeen pussiin hyvävoimaisen näköisenä. 5 Classical Dream palasi viimeksi loukkaantumisen aiheuttamalta tauolta ja oli tukkoinen kirissä, kuten valmentaja Jenni Autio arvelikin tallikommenteissa. Ruuna lienee nyt startti alla parempi. 4 Mosquito Mili kasasi viime talvena hienon voittoputken. Se palaa nyt radoille uusista käsistä. 11 Melody Road saa Olli-Pekka Holopaisen rattailleen. Tamma ei ole esittänyt vielä ihmeitä Suomessa.

Juoksunkulku: After Knight ja Mosquito Mili avaavat parhaiten. After Knight puolusti viimeksi keulapaikkaa 12-avauksessa, joten ehkä nytkin.

Pelijakauma: Yllätysosastosta löytyy hyviä rasteja. Ready Credit (4%), After Knight (3%) ja Classical Dream (3%) ja ovat kaikki alakanttiin pelattuja.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 1, 8, 10, 6, 2, 5
Suuri: 1, 8, 10, 6, 2, 5, 11, 4

Toto5-3

Suosikki: 1 Pärttyl palasi viimeksi yhden hudin jälkeen voittokantaan ja jatkaa suosikkina. Hyvällä avaajalla on sisäradalta saumat koko matkan johtoon. Porin-startin laukka tuli heti kiihdytyksessä volttilähdön juoksuradalta. Pärttyl kulki laukan jälkeen viimeiset 1900 metriä 28,6-vauhdilla ja kiri hyvin maaliin. Viimeksi Killerillä Pärttyl kiihdytti ulkoradalta toiseen pariin ulos, mistä se nousi kiriin 750 metriä ennen maalia ja jyräsi niukkaan mutta varmaan voittoon.

Haastajat: 6 Annan on suosikin kovin haastaja. Toissa kerralla Vermossa Lulun Lupauksen voittamassa T64-lähdössä tamma teki hyvän 26,8-vauhtisen 700 metrin kirin 2. ulkoa ja piisasi kolmanneksi. Myös viimeksi Annan sai onnistuneen reissun 2.-3. ulkona ja kiri lopun vahvasti, tällä kertaa voittoon saakka. Nyt lyhyemmällä starttivälillä tamma voi vielä terävöityä ainakin hieman. Hannu Torvisen rattailleen saava 8 Jamas Viljo on ulkoradaltakin pelihevosia. Reilu kuukausi takaperin Teivossa ruuna ei näyttänyt voittajalta 2. ulkona loppukaarteen alussa, mutta vastustajien laukat helpottivat tehtävää ja Jamas Viljo piti vauhtinsa lopulta selvästi parhaiten. Toissa kerralla Forssassa voitto tuli kolmella kilometrillä johtavan rinnalta, vaikka laukka oli pinnassa varsinkin lopussa. Viime viikolla Vermossa ruuna oli ihan hyvä neljäs 4. ulkoa Suloviiman voittamassa kilvassa.

Yllättäjät: 4 Rikastuva ei ole onnistunut vielä taukonsa jälkeen, mutta on pohjimmiltaan hyvä hevonen illan lähtöön. Toissa kerralla Teivossa ruuna ei ollut huono johtavan rinnalta varsinkin kun huomioi pitkän tauon. Viimeksi vire jäi näkemättä, kun ruuna retkuili pahalle laukalle alussa. 7 Edustava otti toissa kerralla Turussa kauden avausvoiton helposta sakista. Se leiskautti puolimatkassa neljännen radan kautta keulaan ja kulki siitä kirikierroksen 31,3-vauhdilla, voittaen niukasti. Perjantain välistartissa Porissa Edustava seurasi keulavoittaja Merran Petran takaa loistamatta neljänneksi.

Juoksunkulku: Pärttyl lähtee viemään joukkoa ja saa Rikastuvan tai Annanin rinnalleen.

Pelijakauma: Pärttyl (44%) on hieman liian selvä suosikki. Annan (22%) on hyvä rasti ja Rikastuvan (3%) ei kuuluisi olla lähes pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 1, 6
Suuri: 1, 6, 4

Toto5-4

Suosikki: 9 Star Martini starttaa suosikkina, vaikka viimeksi tuli 11. sija. Kisa oli Sahara Sandstormin voittama taktiikkajuoksu, jossa takahevosten tehtävä oli mahdoton. Star Martini lienee nousukunnossa talvea kohden ja illan tehtävä näyttää sille oikein sopivalta. Lokakuussa Teivossa ruuna kiersi tätä vastaavan tehtävän kakkoseksi pitkällä kirillä 4. ulkoa. Toissa kerralla tuli helppo kirivoitto 3. ulkoa.

Haastajat: 4 Shadow Of Brisbane aloitteli mahtavaa talvikautta vuosi sitten näihin aikoinin ja pärjäsi kovissa lähdöissä viikosta toiseen kevään korvalle. Keväällä voittokulku laantui ja kesäkuisen Suur-Hollolan välierän jälkeen hevonen sai jäädä tauolle. Ruuna on pelihevosia suoraan tauoltakin, vaikka sillä tuskin ajetaan taukostarttia hampaat irvessä. 8 Brooklyn Hill on ilmeisen kyvykäs ja vauhdikas hevonen, jolla on kuitenkin ollut usein vaikeuksia ravin kanssa. Loppusyksy tuskin on orin etsikkoaikaa, kun kenkäpakko tuli voimaan. Myös valmentaja Tapio Mäki-Tulokas arvioi, että Star Martini on illan lähtökohdista vahvemmilla. Viime kilpailussaan ennen taukoa Brooklyn Hill haastoi hyvin Bret Bokoa avojaloin 10,5-lopetuksessa. Kovakapasiteettisen maineessa kilpaileva 2 Espoir De Ginai oli turhan ahkerana keulassa viime viikolla Vermossa, kuten valmentaja Antti Ala-Rantala osasi etukäteen pelätäkin. Jos paukut säästyvät nyt loppuun, sijoituskin paranee. Ruuna vaikuttaa varsin vauhdikkaalta tapaukselta.

Yllättäjät: 7 Thai Profitille jäi lokakuun kilpailuissa jossiteltavaa. Toissa tiistaina Teivossa ruuna viimein onnistui ja otti kakkostilan johtavan rinnalta. Vastus on nyt vielä hieman kovempi. 6 Zo Zo Hoss jämähti viime kilpailussaan Vermossa pussiin, mutta jäi sen jälkeen pois Lappeesta.

Juoksunkulku: Espoir De Ginai hakee keulat 1 Fast Timelta. Star Martini voi nappistartin saadessaan painua linkolangalta heti kärkiryhmään ja matkalla jopa keulaan saakka.

Pelijakauma: Star Martini (36%) on aliarvostettuna suosikkina varma-ainesta.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto5-5

Suosikki: 1 Liimatan Väiski on tavallista lahjakkaampi aloittelija ja hakee uran viidettä voittoa kahdeksannessa kilpailussa melko selvänä suosikkina. Viime voittonsa hevonen otti keulasta, Killerillä jopa loppukaarteen jarruttelujen kera. Viime viikon kilpailussaan ruuna laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja joutui sen jälkeen juoksemaan jo tosissaan. Se kulki viimeiset 1800 metriä 28,2-vauhdilla ja ehti kakkoseksi. Lähdön voitti keulat hakenut voitokas Koivikon Miisu.

Haastajat: 4 Jasun Ilo saa rattailleen Hannu Torvisen. Tamma oli viimeksi sijoitustaan parempi, kun se kiersi ensimmäisen puolikkaan kolmatta kaistaa pitkin ja sen päälle kiristä tuli vielä pitkä. Silti Jasun Ilo taisteli loppuun saakka mitalisijoista. Toissa kerralla se teki asiallisen 31-vauhtisen 600 metrin kirin 2. ulkoa. 2 Villikuti voitti Vermossa keulasta. Se vastaili vaivattomasti ainoalle uhkaajalleen 28,5-vauhtisessa lopetuksessa. Viimeksi Kouvolassa raskaissa olosuhteissa juoksu meni pieleen, kun suurin osa matkasta taittui kolmannella radalla. 9 Ossian Totki on nopea ja ravivarma, mutta hieman paremmin se olisi saanut puristaa lopussa viime kilpailuissaan.

Yllättäjät: 6 Kuun Obeliks yllätti ennen paussiaan johtavan takaa. Nopea avaaja saa pienen paalun äkkiä kiinni. 8 Teppana on viime tuloksiaan vaarallisempi. Toissa kerralla Teivossa ruuna laukkasi johtavan rinnalta reilut 500 metriä ennen maalia. Päivää myöhemmin Kuopiossa ruuna matkasi 3. sisällä ja hyökkäsi loppukaarteen pohjassa halukkaasti kohti kärkeä, mutta laukkasi samassa. Nyt on Henri Bollströmin vuoro yrittää pitää ruudikas menijä ravilla. 5 H.V. Tureks laukkaili viimeksi alussa mutta otti kirikierroksella hyvin kyytiä takajoukoissa ja nousi vielä neljänneksi. Valmentaja Jyrki Filatoff arveli ennen viime kisaa, että hevonen on nousussa. 3 Taika-Trombi kulki viimeksi 1. kaarteen laukan jälkeen viimeiset 1800 metriä 32,2-vauhdilla ja spurttasi siitä viimeiset 400 metriä voitokkaasti 29,4-kyytiä.

Juoksunkulku: Liimatan Väiski lähtee viemään joukkoa.

Pelijakauma: Jasun Ilo (19%) on kiinnostavin merkki pelihevosista ja H.V. Tureks (3%) yllättäjistä.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 1, 4, 2, 9, 6, 8, 5, 3
Suuri: 1, 4, 2, 9, 6, 8, 5, 3, 10