Ravivihje: Toto65 Magic Monday 18.11.2019

Julkaistu:

TOTO65
Maanantain Toto65-rivi ratkeaa Joensuun ja Turun raviradoilla. Pelillisesti kierros on mielenkiintoinen.

Toto65-1

Suosikki: Asko Hyvönen on saanut 10 Dream Of Celebrityn kilpailemaan hyvällä tasolla, vaikka viime starteissa sijoitukset ovatkin jääneet heikoiksi. Toissa kerralla lähtölaukka pilasi pelin ja Kouvolassa ruuna oli sijoitustaan parempi 4. sisältä reipasvauhtisessa lopetuksessa Toto75:ssa. Dream Of Celebrity kiri hyvällä tyylillä maaliin ja arvioimme sen iltaraveissa suosikiksi takarivistäkin. Hevonen starttaa nopean 3 Crystal Coolin takaa ja päässee alussa asemiin.

Haastajat: 9 Rebel Rapid joutui Kouvolassa juoksemaan johtavan rinnalla ja jäi startin jälkeen pienelle paussille. Lappeessa hevonen laukkasi lähtöön ja vire jäi hämärän peittoon. Rebel Rapid on hyvä avaaja, joten takarivin lähtöpaikka on laskettavissa miinukseksi. 12 Johnny Flame hyötyy poisjäänneistä. Nopea avaaja olisi ollut eturivistä paras, mutta tehtävä ei näytä näistäkään asemista mahdottomalta. Toissa kerralla viisivuotias paikkasi erittäin hyvin lähtölaukan, viimeksi kuolemanpaikka oli lopulta liikaa. Crystal Cool avasi viimeksi keulaan ja jatkoi ensimmäisellä takasuoralla johtavan takana, mistä esitys jäi vaisuksi. Tätä ennen tamma voitti keulasta, eikä sitä kannata yhden heikomman startin perusteella tuomita. Kyseessä on erittäin hyvä aukaisija. 1 Marshall Maurice lopetti viimeksi Bring Me Brodden takaa terävästi voitto-otteluun. Ruuna kilpailee hyvällä tasolla ja ravaa hyvin eikä se jää alussa jalkoihin. Menestyksen ainekset ovat olemassa. 4 Honorary Consulin kapasiteetti kestää vertailun, mistä kertoo kova ennätys täydellä matkalla. Kuopiossa ruuna oli tasapaksu 4. ulkoa, ja tällä hetkellä se hakee parasta virettään päälle.

Pelijakauma: Kakkossuosikiksi pelatussa Dream Of Celebrityssa (21%) on ainesta ideavarmaksikin.

Juoksunkulku: Crystal Cool avaa keulaan ohi Marshall Mauricen ja todennäköisesti myös lopulta juoksee piikissä, kun ainakaan eturivin vastustajille johtopaikkaa tuskin luovutetaan. Mikäli joku takahevosista tulee heti eteenpäin, piikkipaikka saattaa olla tarjolla.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 10
Suuri: 10, 9, 12, 3, 1

Toto65-2

Suosikki: Helsingin IFK:n raviliigavarsa 6 Mascate Match alisuoritti pahaan paikkaan Kriterium-finaalissa, missä hevonen oli kipeä. Parissa viime kisassaan tamma on ollut oma itsensä, ja viimeksi Eskilstunassa kolmevuotias superlahjakkuus möi nahkansa kalliilla jouduttuaan juoksemaan keulahevosen rinnalla. Vain Jorma Kontion ohjastama ja Stefan Melanderin valmentama Ganga Bae jäi edelle tämän pystyttyä torjumaan alussa Mascate Matchin. Tällä kertaa tehtävä on passeli ja Mascate Matchin kuuluu hoidella homma kotiin.

Haastajat/yllättäjät: 5 First Class Lady nousi Kymenlaakso-ajon karsinnassa 3. ulkoa finaaliin, missä tamma eteni etusuoralla johtavan rinnalle ja tsemppasi hyvin perille. Kunto on jaksavalla menijällä edelleen mainio. Mikkelin Jukureiden raviliigaylpeys 8 Tingaling kävi näyttäytymässä länsinaapurissa Solvallan ja Bergsåkerin raviradoilla, joista se otti näyttävät keulavoitot ilman mitään harmia. Mascate Match on liian kova lyötävä, mutta onnistuneella juoksulla Tingaling kamppailee muista totosijoista. Mielenkiintoisen ohjastajanvaihdoksen kokeva 4 Lex Liberty sai Kymenlaakso-ajon finaalissa First Class Ladyn eteensä etusuoralla ja lähti turhaan tämän perästä kolmannelle viimeisellä takasuoralla. Kääntö osoitti kuskin luottamuksen hevoseen kovassa tehtävässä eikä Lex Liberty koskaan luovuttanut vaikka näyttikin välillä taipumisen merkkejä. Tamma osoitti korkealuokkaista periksiantamattomuutta eikä ole samanlaisilla otteilla ulkona totomatsista. 2 Manana eteni Vermossa keulaan, minkä jälkeen vaihde jäi päälle. 7 Universe Leader on tasainen avaaja eikä todennäköisesti pysty osallistumaan kiihdytykseen. Kunto on hyvä, sillä Porissakin tamma lopetti hyvin matkattuaan 2. sisällä.

Pelijakauma: Mascate Match (87%) on yksi vuoden todennäköisimmistä voittajista, emmekä näe sen varmistamista tarpeellisena.

Juoksunkulku: Mascate Match hakee keulapaikan nimiinsä alkumatkan aikana ja saa tehdä oman juoksunsa.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto65-3

Suosikki: 9 Myrskyri omaa hyvän kapasiteetin ja tällä kaudella ruuna on edennyt varsin voitokkaasti. Kyseessä on vahva menijä ja varsin voitokas sellainen, joka tietää miten kääntää tiukat kamppailut edukseen. Myrskyrin sisäpuolella ei kenenkään ole kiva olla, kun ruuna alkaa pidentää lopussa askeltaan. Paussilta kuusivuotiaassa ei kuitenkaan ole ainesta varmaksi.

Haastajat: 6 Tuuren Lento oli Porissa tasainen lopussa johtavan rinnalta ja Seinäjoellakin tilanne olisi saattanut mennä tiukaksi, mikäli matka olisi jatkunut. Nyt ori piti keulasta ykköseksi vastustajien lähestyessä uhkaavasti. Tuuren Lennolla on vielä vähän rutiinia ja se parantaa starttien myötä. Kyseessä on hyvä avaaja. 5 Kilhakka nakersi Kouvolassa viimeisellä takasuoralla kärkeen matkattuaan kärkihevosen kupeella ja piti ykköseksi. Ruuna ei jää alussa jalkoihin. 4 Tokumentti voitti Kouvolassa tasokkaan porukan 5. ulkoa. Viimeksi laukka pilasi kuolemanpaikalla juosseen oriin pelin.

Yllättäjät: 7 Aron Viima piti Teivossa keulasta varmaan voittoon ja nappasi kauden ykköstilan. Ruuna pääsee hyvin liikkeelle kuten moni muukin eturivissä. 1 Nuga Rols oli Lappeessa tasainen ratkaisuhetkillä saatuaan hyvän reissun 3. ulkona. Ruuna pääsee asiallisena lähtijänä asemiin ja pystyy hyvällä reissulla kamppailemaan totosijoista. Seinäjoella johtavan rinnalta neljänneksi nyrkkeillyt 2 Kaappi ei ole alussa hätäisimpiä mutta jaksaa pitää vauhtinsa hyvin perille.

Pelijakauma: Tuuren Lento (37%) on aivan liikaa pelattu hyvätasoisessa lähdössä. Myrskyri (11%) maistuu eniten ja myös Kilhakka (4%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Nuga Rols, Kilhakka, Tuuren Lento ja Aron Viima pääsevät parhaiten liikkeelle. Tuuren Lento haluaa keulaan, mutta ainakin Kilhakka saattaa olla asiasta eri mieltä. Ensimmäiset sadat metrit on totista kilvanajoa.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 9, 6, 5, 4, 7, 1, 2
Suuri: 9, 6, 5, 4, 7, 1, 2, 11, 10, 12

Toto65-4

Suosikki: Ohjastaja Santtu Raitala ei ollut pettynyt 2 MAS Dominantin kolmossijaan, vaikka huippupäivänä voittokin olisi ollut otettavissa. Kymenlaakso-ajon karsinnassa ruunan juoksu meni ohjastajan mukaan selväpiirteisemmin, kun kolmevuotias juoksi pääosin johtavan rinnalla. Finaalissa ruuna joutui tekemään kirinsä takapareista. MAS Dominant on hyvän fysiikan omaava menijä, joka on näistä asemista kova luu.

Haastajat: 9 Sahara Peyote jäi Oulu Express -finaalissa kalkkiviivoilla kakkoseksi, mutta Kymenlaakso-ajossa ruuna otti pitkään ilmassa roikkuneen suurkilpailuvoiton tililleen. Mitään ei tullut ilmaiseksi, sillä kolmevuotias joutui tekemään paljon töitä ulkoradoilla ilman selkää. Tästä huolimatta se löysi maalisuoralla vielä viimeisen vaihteen, millä ruuna runttasi väkisin ohi keulahevosesta. Autolähdössä takarivin lähtöpaikkaa ei voi pitää hyvälle lähtijälle etuna. 1 Main Stage eteni Kymenlaakso-ajon karsinnassa toisen kaarteen jälkeen vauhdilla keulahevosen rinnalle, mistä ori tsemppasi itsensä finaaliin. Pääkilpailussa tuli laukka, mikä pilasi sauman menestyä.

Yllättäjät: Kymenlaakso-ajon karsinnassa terävästi 6. ulkoa lopettanut 8 Samurai Comery ja tulosrivistönsä sekavaan kuntoon saanut 6 Battle Jack maistuvat yllättäjosastolta eniten, kun kaksikko näyttää jäävän täysin pelaamattomaksi. Battle Jackin kunto ei ole niin huono kuin viime sijoitukset näyttävä. Oikeana päivänä se ei jää keulahevosen rinnaltakaan vaille mahdollisuuksia. 5 Stonecapes Seth omaa viime sijoituksiaan paremman kapasiteetin eikä ole huippupäivänä täysin ulkona tässäkään tehtävässä. 4 Unbounded Stride meni Teivossa prässin jälkeen keulahevosen kantaan, mistä ruuna oli lopussa tasainen. 3 Combatant Motion elää nopeudellaan samoin kuin 11 Bastian, joka on parhaimmillaan 300-400 metrin kirillä. Combatant Motion tulee hyvänä avaajana pääsemään alussa sisäradalle.

Pelijakauma: Samurai Comery ja Battle Jack ovat alipelattuja 1-2 prosentin peliosuuksillaan.

Juoksunkulku: Combatant Motion on eturivin nopein ja avaa sisäradalle, minkä jälkeen keulapaikka on tarjolla. Unbounded Stride saattaa päästä lopulta keulaan. MAS Dominant tai Battle Jack kiertää johtohevosen rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 2, 9, 1
Suuri: 2, 9, 1, 8, 6, 5

Toto65-5

Suosikki: 11 Lucky Cloud teki keväällä kovia juoksuja ja tallikommenttien mukaan ruuna on palaamassa huippuvireeseen, sillä hevonen on harjoituksissa tuntunut jopa menneen eteenpäin. Kuopiossa viisivuotiaalla ajettiin johtavan rinnalle, missä Lucky Cloud piti kolmannella puolikkaalla tempon reippaana. Päätöspuolikkaalla tauko näkyi otteissa ja ruuna putosi ulos totosta. Startti alla Lucky Cloud pystyy parantamaan. Sillä ajetaan todennäköisesti aktiivisesti eteenpäin joko keulaan tai johtavan rinnalle. Molemmilta paikoilta Lucky Cloud pystyy paljoon.

Haastajat: 6 Going Above on kolmessa viimeisessään ajautunut johtavan rinnalle, mistä hevonen on jokaisella kerralla tehnyt hyvän suorituksen. Lähtöpaikka on hieman ulkona, ja nähtäväksi jää, satsataanko ruunalla lähtöön ja otetaan riski joutua neljättä kertaa peräkkäin keulahevosen rinnalle. Going Aboven kunto on stabiili ja normaalilla juoksulla sitä pitää odottaa mukaan tototaistoon. 1 Uomo Show lopetti Jokimaa Tekee Tähtiä -karsinnassa sisäratajuoksulla terävästi voitto-otteluun Personal Trainerin kanssa. Finaalissa ruuna oli pitkään pussissa ja lopetti tilaa saatuaan mukavasti. Ykkösradalta tasainen avaaja ei todennäköisesti pysty pitämän keulapaikkaa hallussaan. Kuusivuotias on pieni arvoitus, kun sillä ei valmentajan mukaan ole viime kisan jälkeen ajettu hirveän paljon kovempaa kotona.

Yllättäjät: 8 Hard Chip laukkasi viimeksi lähtöön ja lopetti tätä ennen 6. sisältä erittäin hyvin viidenneksi. Voittostarteissaan ruuna sai hyvän juoksun ja rokotti vastustajiaan. Onnistuneella juoksulla ruuna pystyy paljoon eikä raskas keli olisi haitaksi. 9 Ali Baba Rajmar meni viimeksi hyvin montéssa, mutta kärryt perässä otteet ovat jonkin verran ailahdelleet. 5 Alladin Bro juoksi Lappeessa porukan perällä, mistä ruuna kiri viime metrit mukavasti. 3 Triple Ray on tarvittaessa hyvä avaaja. Näin kovassa lähdössä voitto yllättäisi. Joka kelillä hyvin suorittava 4 Madman, Jyväskylässä 2. ulkoa tasaisesti lopettanut 10 Lewis Li ja viime kertaista permpaan pystyvä 7 Madonna S.T. tulevat rankingissa seuraavina.

Pelijakauma: Lucky Cloud (18%) maistuu kolmossuosikkina suuresti ja jätämme ruunan suuressa systeemissä apuvarmaksi Mascate Matchille.

Juoksunkulku: Triple Ray avaa johtopaikalle ja odottaa tämän jälkeen selän eteensä. Going Above tai Lucky Cloud edennee johtoon.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 11, 6, 1, 8, 9, 5
Suuri: 11

Toto65-6

Suosikki: Kriterium-sankari 1 Raskolnikov Frido ei ollut huono Euroopan parhaita ikätovereita vastaan viimeksi kirien 4. sisältä/2. ulkoa asiallisesti totoon. Pari kovempaa oli sinä päivänä vastassa, mutta tällä kertaa tehtävä on sopivampi. Lähtöpaikka ei ole parhaasta päästä, kun lähtönopeus ei ole oriin vahvuus vaan hevosen parhaat puolet tulevat esiin lopussa periksiantamattomuutena.

Haastajat: Kriterium-kolmonen 2 BWT Echo pääsee loistopaikalta liikkeelle ja Jorma Kontio jatkaa oriin rattailla. Myöskään BWT Echo ei ole rakettiavaaja, mutta pääsee kuitenkin sen verran asiallisesti matkaan että saattaa saada johtopaikan lopulta nimiinsä. Niin tai näin, näistä asemista Bwt Echoa kuuluu odottaa mukaan voittotaistoon. 9 Marschall Match runttasi Teivossa vakuuttavasti ykköseksi kuolemanpaikalta. Vapaalta radalta ruuna on ollut mainio, mutta toisten takaa laukkoja on saattanut tulla. Kyseessä ei ole sataprosenttisen suoritusvarma pelikohde.

Yllättäjät: 11 Callela Lincolnin suorituksessa ei ollut vikaa viimeksi Kouvolassakaan, missä ori teki keulahevosen viereltä sen minkä pystyi. Tilanne näytti hyvältä viimeiseen kurviin asti, kunnes hevonen alkoi taipua. Teivon voittonsa kolmevuotias otti samalta juoksupaikalta. 6 Racing Boy on ollut tällä kaudella aivan hyvä vaikka voittosumma ei ikäluokkalähdöissä olekaan päässyt lihomaan. Kouvolassa ruuna voitti tyylikkäästi 2. ulkoa. 4 Samvais kiri Teivossa 3. ulkoa Kriterium-finaaliin, missä juoksu ei onnistunut. 8 Ferus Galax otti EM-lähdössä nelossijan hyvällä sisäratajuoksulla. Viimeksi ori otti laukan etusuoralla.

Pelijakauma: Oikean suuntaisesti pelattu.

Juoksunkulku: BWT Echo pyrkii pitämään ulkopuolelta starttaavat rinnallaan, mutta todennäköistä on, että joku vastustajista pääsee edelle. BWT Echo juossee lopulta keulassa ja Raskolnikov Frido tämän rinnalla ellei Marschall Matchilla ajeta heti eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 1, 2
Suuri: 1, 2, 9