Ravivihje: Toto4 Oulu 17.11.2019

Julkaistu:

TOTO4
Oulussa on sunnuntaina yliarvostettuja suosikkeja. Toto4-vihjeessä hypätään Gambino Degaton kelkkaan.

Toto4-1

Suosikki: 7 King Casper on pelattu Toto4-avauksessa roimasta ylisarjasta huolimatta suosikiksi. Ruuna on esittänyt vahvaa syysvirettä ja taulussa voisi olla paremmalla onnella useampikin ykkönen. Viimeksi Bodenissa juoksu meni vaihteeksi nappiin ja 5-vuotias karkasi keulasta aika selvään voittoon.

Haastajat: 4 Replay Pellini ja 5 Diablo Sisu ovat suosikkia kovemmissa liemissä keitettyjä. Ensimmäinen palaa tauolta arvoituksena. Valmentajan mukaan hevonen on yleisesti paljon pirteämpi kuin kesällä, jolloin sitä vaivasi jokin mystinen alavire, mutta kelien vuoksi vajaaksi jääneet viimeistelyt huolestuttavat.

Diablo Sisu puolestaan on kilpaillut tauon jälkeen kolmesti ja vaikuttaisi nousuvireiseltä. Viimeksi ruuna lopetti taktiikkajuoksussa muiden mukana kovaa, mutta on aina hieman juoksusta riippuvainen.

Yllättäjät: 3 Explosive River oli viimeksi keulasta loistamatta kakkonen, muttei tämäkään lähtö tietysti tasollaan loista. 9 Smooth Criminal aloittaa kotivalmennuksesta maltillisin odotuksin. Hyvä talvihevonen oli polkenut harjoitusraveissa 18-läpi, joten paikkojen pitäisi olla auki. Talvibalanssi on laskenut 1 Spitfire Effen tasoa, mutta hyvä avaaja saa juoksun.

Pelijakauma: Replay Pellinin (16 %) kuuluisi jo luokallaan olla enemmän pelattu. Smooth Criminal (1 %) ei saisi olla aivan nollakerhossa pitkältä tauoltakaan.

Juoksunkulku: Spitfire Effe pitää ensiksi keulan, mutta Replay Pellini tulee nopeasti kyselemään johtopaikkaa ja saanee sen. King Casperilla voi ajaa halutessaan rohkeasti.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 7, 4
Suuri: 7, 4, 5, 9

Toto4-2

Suosikki: 1 Gambino Degato aloitti uusista käsistä ja lievän hankosidevamman jälkeen lennokkaasti. Kisassa ajettiin matkalla hölkkää, jolloin luokkahevosten pitää tietysti lopettaakin kovaa, mutta ruunan olemus oli kuitenkin aika näyttävää mallia. Ykkösradalta juoksu ei mene missään tapauksessa kovin pieleen.

Haastajat: 6 Broadway Appolo ei ole Suomessa päässyt ehkä aivan odotetulle tasolle, mutta ei esitykset nyt mitään aivan toivottomiakaan ole olleet. Nopea hevonen olisi parempi maililla, mutta Oulun vastus ei pelota ja ruuna on avainhevosia täydellä matkallakin. Viime ajat on ajettu nättejä selkäjuoksuja, mutta nyt voisi olla keulayrityksen vuoro.

Menestymään tottunut 4 Willy Wingston palaa tauolta vähän huonosti sattuvaan sarjaan, joskaan sen huipputason ei pitäisi olla kovin kaukana näistä pohjoisen talven avoimista lähdöistä. Mauri Jaara väläyttää kuitenkin paussilta passiivisia ajolinjoja, joten ehkä hevosen odotetaan terävöityvän vasta starttien myötä. Tähtäin on tiukemmin vajaan viikon päästä olevassa divisioonakarsinnassa.

7 Falcon Håleryd on parantanut pitkän tauon jälkeen hitaasti, mutta varmasti. Ruuna oli Killerillä ennen Broadway Appoloa maalissa ja siihen nähden erityisesti sen kaksikon peliosuudet ovat vähän hassusti.

8 Loving You Deeply oli viimeksi raskaalla juoksulla sijoitustaan sitkeämpi ja mikä tärkeintä osoitti, että meno maistuu myös hokeilla.

Yllättäjät: 10 Rhapsody Ås juoksi perjantaina Bodenissa, jota ei ainakaan allekirjoittaneen lähtölistoissa näy ja se on aika käsittämätöntä. Ruuna oli hänniltä kovassa lähdössä aavistuksen tasapaksu, mutta vastaavista asemista monella tämänkin lähdön hevosella olisi ollut tekemistä. 9 Sentryllä on rutiinia Kultadivisioonistakin, mutta hevonen ei vanhemmilla päivillä ole hevillä voittanut helppojakaan lähtöjä.

Pelijakauma: Gambino Degato (29 %) voisi olla enemmänkin pelattu ja se on selkeä varmaehdokas.

Juoksunkulku: Gambino Degato, Willy Wingston ja Broadway Appolo avaavat kovaa. Jälkimmäinen on keula, jos sillä vaihteeksi vain halutaan ajaa vapaalta radalta.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto4-3

Suosikki: Suomenhevosten keskipitkässä voltissa on monta mahdollista menestyjää. Normaalia pidempi matka on erityisesti mieleen 6 Pankerille, jonka paras ase on vahvuus. Ori jyskytti viimeksi pitkällä kirillä vahvasti, mutta matkalla edessä juossut ja välillä taakse jäänyt 11 Aika-Sisu työntyi lopussa ohi.

Haastajat: 10 I.P. Vapari jaksaa myös puurtaa, mutta on oikein epävarma. Talven hitaammat vauhdit auttavat sitä. Ori on luonnollisesti tauolta arvoitus, kun Kotilaisellakin ajokelit ovat olleet vaihtelevan heikot viime aikoina.

8 Nopsa Palma on lähdön kiehtovimpia pelihevosia. Ruuna on rajussa iskussa ja ansaitsisi jo pian voitonkin. Hevonen on juossut ihan tasokkaita lähtöjä ja sille on viime aikoina jäänyt jossiteltavaa. Rovaniemellä juoksusta tuli tosi raskas ja viimeksi kiritila löytyi liian myöhään.

5 Alvar Hem menee kuin jarru päällä ja Mauri Jaarakin allekirjoittaa sen. Kolme starttia uudesta tallista tehneellä ruunalla on kuitenkin hurja määrä potentiaalia, kunhan se oppii kilpailemisen syvimmän olemuksen. Aina vaarallinen näissä sarjoissa.

2 Hissun Turbo leiskautti eilen Seinäjoella taustalta hyvällä kirillä kaikkien ohi. Nyt ruunalle vaikuttaisi olevan tarjolla keulajuoksu, jollaisella se vetää pitkään.

Jo mainitun Aika-Sisun mahdollisuuksia laskee takamatkan takarivi, vaikka ruuna vaikuttaisi olevan kunnossa.

Yllättäjät: 12 Ruhvanan Urho oli viimeksi Santtu Raitalan käsistä pitkästä aikaa hyvä, mutta näytti edelleen tosi epävarmalta. Kahdelta pakilta ei ole tässä tasokkaassa lähdössä helppo ohittaa kaikkia. 9 Vilkkaan Tuuri on napannut kaksi totosijaa viimeiseen kolmeen kisaan ja saa nyt vielä pitkästä aikaa ammattikuskin kyytiin. 7 Suvileillä on kyytiä, mutta laukka tulee käytännössä aina.

Pelijakauma: Pankeri (35 %) erottuu liiaksi. Erityisesti Nopsa Palma (8 %) erottuu pelimielessä, mutta lähtö on aika klassinen revityskohde.

Juoksunkulku: Hissun Turbo lähtee paalulta vetämään joukkoa. Vahvojen hevosten koitoksessa saatetaan miehittää kirikaistoja jo varhaisessa vaiheessa, mutta on vaikea arvioida kuka ohjastajista olisi erityisen mielellään aktiivisin.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 6, 10, 8, 5
Suuri: 6, 10, 8, 5, 2, 11

Toto4-4

Suosikki: 4 Jeppas Roulett on Toto4-pelin alustavasti pelatuin hevonen. Ruuna on noussut Eija Sorviston käsissä uudelle tasolle. Lähtö ei ole erityisen kovatasoinen, mutta on hyvä muistaa, että suosikinkin viime kisojen menestykset ovat tulleet oikein nappijuoksuilla, eikä se nyt hevosena ole sellainen, jonka prosentit saisivat keikkua lähempänä viittäkymmentä oikein missään lähdössä. Yksi mahdollisista, mutta ylipelattu.

Haastajat: 2 Snowline Ace masentui viimeksi alkurevityksen jälkeen johtavan rinnalta. Esitys oli huomattavan vaisu, mutta taipuminen saattoi olla henkistäkin laatua, kun juoksusta tuli tosi raskas. Maili suosii ja hyvältä paikalta luvassa voisi olla keulajuoksu. Siitä ruuna voitti toissa kerralla ja voisi tehdä saman taas, ellei viime kisasta jäänyt turhan kovaa muistijälkeä.

3 Curakao on kylvettänyt kovempiakin vastuksia kuin tämä. Ruuna palaa tauolta, mutta valmentaja vaikuttaa varsin luottavaiselta.

Koko takarivin nelikko omaa sauman yllättää, mutta tietysti se vaatii maililla kisaan reipasta alkuvauhtia. 12 Moonwhisper kiri viimeksi vastaavista asemista vahvasti kakkoseksi. 10 Rose's Nella iloitteli perjantaina keulassa ja kesti ykköseksi. 11 She Is Frida jäi viimeksi huomattavan paljon voimia tallella pussiin ja vaikuttaisi olevan nousussa. 9 Hillbilly Bruce on valmentajansa ajamana huomattavasti nahkeampi kuin muilla, mutta kunnossa.

Yllättäjät: 5 Ypäjä Lamborghinin esityksissä on ollut tauon jälkeen hyviäkin asioita ja vire alkaa löytyä starttien myötä. Hokit ovat olleet 6 Gladstone Comerylle aiemmin iso miinus, eikä paikkakaan suosi monen nopean ulkopuolella. 1 Capitano Web saa nopeana hevosena hyvän juoksun, mutta loppuun kaivattaisiin lisää puristusta.

Pelijakauma: Jeppas Roulett (42 %) on aivan liian suuri suosikki ja on siinä ja tässä kuuluisiko sen olla suosikki laisinkaan. Moni hevonen on edullinen. Revityslähtö.

Juoksunkulku: Kaikilta kolmelta sisimmältä radalta lähdetään liukkaasti. Snowline Ace on todennäköisin lopullinen johtonimi.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 2, 3, 12, 10
Suuri: 4, 2, 3, 12, 10, 11