Ravivihje: Toto75 Superlauantai 16.11.2019 – 500 000 euroa ekstraa

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO75
Superlauantain Toto75-rivi ratkeaa Vermon ja Seinäjoen raviareenoilla. Päävoitto voi kohota jopa miljoonaan euroon. Peliaika sulkeutuu klo 19.00.

Toto75-1

Suosikki: 1 Ambriel on ykkössuosikki mailin matkalla, kun tamma juoksee mitä todennäköisimmin keulassa. Lisäksi Ambrielilla on hyvä, tuore näyttö kunnosta tiistailta Jyväskylästä, missä hevonen kiri 3. ulkoa hyvin perille. Ambriel pystyy paljoon, kunhan avaus ei mene liian kovaksi.

Haastajat: 6 Even Smaller Plum oli Teivossa tasainen 2. ulkoa. Porissa St. Legerissä hevonen yritti alussa keulaan ja pakitteli lopulta 4. sisälle, kun Peanuts antoi johtopaikan suhteen kielteisen päätöksen. Even Smaller Plum laukkasi toiseksi viimeisessä kaarteessa. Tamma on erittäin hyvä avaaja, mikäli sillä satsataan lähtöön. 2 Die Kaiserin lopetti toissa kerralla positiivisesti 4. sisältä eikä saanut täyttä mahdollisuuttakaan. Viimeksi tamma otti johtavan takaa sen mitä otettavissa oli. Die Kaiserin olisi paras sisäradalta, kun kurveissa sillä on toisinaan haasteita. Ainakin johtopaikka on tiukassa ja epätodennäköinen juoksupaikka, sillä eturivissä on useita hyviä avaajia. 8 May Rose on väkivahva vääntäjä, joka tekee ensiesiintymisensä Iikka Nurmosen tallista. Tamma hyötyisi tasavahvana menijänä kärjen reippaasta matkavauhdista eikä jäisi statistiksi kuolemanpaikaltakaan. 4 Midsummer Love ei viimeksi kestänyt johtopaikalta perille ja viimeiset sadat metrit oli liikaa. Mailin matka käy sille hyvin. Tamman osallistuminen on ollut viikolla epävarmaa, mutta mikäli hevonen nähdään viivalla, pystyy se osallistumaan kiihdytykseen ja taistoon parhaista paloista.

Yllättäjät: 3 Wall In Carlina palasi hyvässä iskussa tauolta ja lopetti 4. sisältä positiivisesti. Sopivalla juoksulla tamma omaa yllätyssauman. 7 Stonecapes Poe lopetti Turussa asiallisesti 3. ulkoa ja sai startin koneeseen, jollaista hakee tauolta 5 Ain't She Sweet uusista käsistä aloittaen. 10 Zoom Zoom otti toissa kerralla maksimit johtavan takaa, viimeksi tamma ei pärjännyt kovassa lähdössä porukan perältä. Zoom Zoom menee koko ajan starttien myötä eteenpäin.

Pelijakauma: Erittäin tasainen lähtö, jossa jokaisella osallistujalla on mahdollisuus voittoon.

Juoksunkulku: Ambriel, Midsummer Love, Ain't She Sweet ja Even Smaller Plum ovat eturivin nopeimmat. Ambriel saa rajua painetta ainakin Midsummer Lovelta, ehkä myös Even Smaller Plumilta mutta pystynee torjumaan vastustajien uhkailut alussa. Avaus on reipas.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 1, 6, 2, 8, 4
Suuri: 1, 6, 2, 8, 4, 3, 7

Toto75-2

Suosikki: 7 Hevillä menetti Porissa voimiaan, kun lähtö otettiin avauspuolikkaan jälkeen takaisin rajun kolarin seurauksena. Uusitussa lähdössä ori jäi johtavan rinnalle, mistä hevonen prässäsi viimeisellä takasuoralla keulaan ja oli päivän kokonaisrasitus huomioiden asiallinen viides. Vermossakin Hevillä oli hyvä johtavan rinnalta ja Lahdessa hevonen vei voiton varmasti saatuaan hyvän selkäjuoksun. Hevillä lähtee auton takaa hyvin matkaan ja tähtää johtopaikalle, mistä sen ohittaminen ei olisi yksinkertainen tehtävä. Johtavan rinnaltakin Hevillä pystyy paljoon eli kyseessä on suht' turvallinen pelikohde.

Haastajat: 3 Evartti parantaa koko ajan. Rovaniemellä ori ei päässyt keulassa juosseesta 2 Jepuliksesta ohi, mutta Kuopiossa se palasi voittokantaan keulajuoksulla. Viimeksi Evartti lopetti tilaa saatuaan hyvin eikä ehtinyt käyttää kaikkia voimiakaan. Evartti pääsee auton takaa asiallisesti liikkeelle. 9 Veeran Poika kilpailee mainiossa iskussa sekin. Porissa ori runttasi sitkeästi perille toiselta ilman selkää ja oli yhtä hyvä kuin aikaisemminkin. Veeran Poika kilpailee erittäin hyvässä syysvireessä eikä sitä sovi aliarvioida.

Yllättäjät: Jepulis kilpailee kovassa sarjassa, mihin ruuna saapuu hienon tulosrivin kera viivalle. Kuten todettua, viimeksi ruuna löi Evartin ja tätä ennen jäi tallikaveri Pikku-Ryti taakse vaikka tämä lopussa lähestyikin. Hyvä sijoitus on näistä asemista otettavissa, mutta nähtäväksi jää, yltääkö Jepulis aivan voittoon asti. 5 Sjö Vinn aloitti Oulussa tasaisella esityksellä 3. ulkoa, missä mentiin valmentaja Antti Ala-Rantalan mukaan kokeiluvarustuksella. Ruuna on ollut startin jälkeen sen verran hyvä harjoituksissa, että sille on laskettava yllätyssauma. Nopea 4 Kukan Tutu ja Porissa 3. ulkoa rahoille seurannut 10 Tee Wee Paroni tähyilevät ensisijaisesti kärjen tuntumaan.

Pelijakauma: Hevillä (24%) rastataan kakkossuosikkina varmaksi asti. Sjö Vinn (2%) on mielenkiintoinen yllättäjäehdokas, mikäli tähän lähtöön sellaista hakee.

Juoksunkulku: Jepulis, Evartti, Kukan Tutu ja Hevillä avaavat parhaiten. Jepulis pystynee torjumaan ulkopuolelta avaavat ja päässee johtoon. Evartti tai Hevillä juoksee toisen radan veturina.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto75-3

Suosikki: 1 Lexus Dream on tehnyt vakuuttavan viisivuotiskauden jo tähän asti, ja lauantaina ruuna hakee 20000 euron arvoista Kavioliiga GP:n voittoa. Siihen on enemmän kuin hyvät mahdollisuudet, sillä nopea avaaja tulee ykkösradalta mitä todennäköisimmin pääsemään johtopaikalle. Keulasta Lexus Dream on menestynyt ennenkin ja ilman ylikovaa matkavauhtia tai yllättävää alisuoritusta se on liki ykköstä. Lahdessa Lexus Dream näytti, että kuolemanpaikkakaan ei hidasta sen menoa. Voitto tuli ylivoimaiseen tyyliin. Porissa Lexus Dream teki 4. ulkoa hyvän juoksun, mutta Peanuts jäi sinä päivänä edelle.

Haastajat: 3 Sobel Conway on suosikin pahin uhka. Ruuna on ollut uudessa kotimaassaan poikkeuksetta mainio ja huippupäivänään se pystyy lyömään jopa Lexus Dreamin vaikka tämä saisi tehdä oman juoksun keulassa. Niin kovan kapaasiteetin Sobel Conway omaa. Paras esitys nähtiin elokuussa Porissa, kun ruuna hurjasteli selkäjuoksulla alle kymppiä. Tämän jälkeen hevonen ei ollut Oulussa yhtä hyvä, mutta palasi voittokantaan Vermossa tyylikkäällä keulajuoksulla. Parissa viimeisessä kisassa Sobel Conway on joutunut tekemään juoksunsa takapareista. Ainoa miinus on kenkäpakko, ja Harri Koivunen tunnusti, että hän olisi ilman muuta halunnut riisua Sobel Conwaylta kenkiä tähän kisaan. 2 Chief Orlando oli Lahdessa tasapaksu hyvällä selkäjuoksulla eikä voinut Lexus Dreamille mitään. Ori sai startin alle ja pystyy sitä kautta parantamaan otteitaan. Ori kuuluu maan kärkikaartiin lämminverisissä.

Yllättäjät: 4 Mr Golden Quick kukisti Sobel Conwayn Oulussa syyskuun alussa. Viimeisissäänkin Mika Haapakankaan valmennettava on ollut hyvä, kun Solvallassa kuusivuotias runttasi johtavan rinnalta rehdisti pesään. Uumajassa ruuna oli etusuoralla 8. sisällä sijalla kahdeksan ja nousi terävällä loppuvedolla kakkoseksi. 9 Workout Wonder kiri Lahdessa 4. sisältä asiallisesti neljänneksi ja pystyy nappaamaan hyvän sijoituksen jälleen. 5 Seabiscuitilla kokeiltiin Lahdessa keulasta. Tällä kertaa sillä tähdättäneen Lexus Dreamin perään 2. sisälle. 6 Bret Boko ei Kouvolassa pärjännyt 4. ulkoa. Ruuna olisi parempi lähempää kärkeä, minne kuski sillä tähtää. 8 Stoneisle Ocean kesti toissa kerralla Sobel Conwayn ulkopuolelta kakkoseksi ja on ollut hyvä muutenkin. Heikko lähtöpaikka pudottaa sen osakkeita etukäteen.

Pelijakauma: Lexus Dream (61%) on lähdön todennäköisin voittaja, mutta peliosuudessa on jonkin verran liikaa. Haastajatkin ovat erittäin hyviä.

Juoksunkulku: Lexus Dream torjuu alussa Sobel Conwayn ja kumppanit. Seabiscuit päässee pudottamaan keulahevosen perään sisäradalle.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 1, 3
Suuri: 1, 3

Toto75-4

Suosikki: 3 Josveis nousee kylmäveristen Kavioliiga GP:n suosikiksi. Ruuna on kehittynyt tällä kaudella huimasti ja se on osoittanut korkeaa suoritustasoa startista toiseen. Josveisin otteet ovat heitelleet minimaalisesti. Parissa viimeisessä kisassa ruuna nappasi ykkössijat keulasta, minne sillä tälläkin kertaa tähdätään. Ohjastaja Santtu Raitala ei pitänyt mahdottomana, että katapulttiavaaja 6 Välähdys pysyy alussa ulkopuolella. Tämä tietää erittäin mielenkiintoista kiihdytystä, mikäli Välähdys pysyy alussa ravilla. Josveis pystyy hyviin suorituksiin myös siinä tapauksessa, että olosuhteet vaativat hokeilla juoksemista. Josveis on hyvä talvikelien hevonen.

Haastaja: Välähdys on ollut tällä kaudella aikaisempia sesonkeja epävarmempi ja tälläkin kertaa siihen on suhtauduttava varauksella, sillä laukka voi edelleen tulla. Kunnosta oriin menestyminen ei jää kiinni, mikäli hevonen keulaan pääsee, sillä Kouvolassa se paikkasi alkuhypyn mainiosti. Mikäli hevonen jää johtavan rinnalle tai pääsee keulaan vasta rajun avauksen jälkeen, ykkössijaa ei voi kirkossa kuuluttaa etukäteen.

Yllättäjät: 8 Polara ei ollut Kouvolassa parhaimmillaan keulahevosen rinnalta. Ruuna sai kuitenkin startin alle ja pystyy parantamaan otteitaan. Huippukuntoon on todennäköisesti matkaa, mutta huomionarvoista on, että sitä pääsee erittäin harvoin pelaamaan näin vähän pelattuna kuin siihen on alustavasti luotettu (2%). 4 Joriini tulee aina hyvin perille. Seinäjoella se ehti lähimmäksi Josveistä ja viimeksi ori tsemppasi 4. ulkoa loppuun asti hyvin. Vain Lissun Eerikki ehti maalisuoralla edelle. Suosikit ovat tällä kertaa kovia lyötäväksi. 2 Vixen ei ole viime kisoissaan riittänyt kärkeen, mutta ori pystyy olemaan oikeana päivänä nähtyä parempi. Reipas avaus auttaisi asiaa, sillä Vixen ei ole nopea lähtijä. 1 Koskelan Akseli nappasi viimeksi tarkalla juoksulla pronssia. Ruuna pääsee nopeana lähtijänä hyviin asemiin jälleen ja havittelee kärjen tuntumaan.

Pelijakauma: Polara (2%) on alipelattu. Suosikkien osalta oikean suuntaisesti vedetty.

Juoksunkulku: Josveis ja Välähdys avaavat rivakasti ja käyvät keulakamppailun, mikäli Välähdys pysyy alkumetreillä ravilla. Josveis pystyy torjumaan Välähdyksen, mutta tämä on kuitenkin niin räjähtävä alussa, että sitä on normaaliolosuhteissa pidettävä todennäköisempänä keulahevosena. On eri asia, uskaltaako Ville Korjus satsata starttiin täysillä laukkapeikon takia. Mielenkiintoinen kiihdytys luvassa!

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 3
Suuri: 3, 6

Toto75-5

Suosikki: 2 Com Milton starttaa loistoasemista suosikkina toiseen Suomen-starttiinsa. Debyytti meni tuloksellisesti putkeen, mutta helpolla voitto ei tullut, sillä ruuna joutui tekemään täyden päivätyön että keulassa oman juoksun tehnyt Minto's Don Juan kukistui. 4. sisällä juossut Com Milton pääsi viimeisellä takasuoralla nousemaan selkään kolmannelle radalle ja räjäytti maalisuoralla ykköseksi. Com Milton on sijoittunut kaksariin yli 50-prosentin tarkkuudella, ja tällä kertaa keulaan tähtäävä menijä on otettava vakavasti. Varmaksi emme viisivuotiasta yhden loistostartin perusteella uskalla laittaa, kun peliosuuskin on kohonnut korkeaksi.

Haastajat: 1 The Dude onnistui Porissa vihdoin Toto75-tasolla, kun ruuna kiri 5. ulkoa parhaiten. The Dude on tehnyt jatkuvasti hyviä suorituksia eikä ole lyönyt hommaa läskiksi raskaillakaan reissuilla. Ykkösradalta se tuskin pystyy pitämään johtopaikkaa, mikä ei toisaalta ole kynnyskysymys menestykselle. The Dude pystyy kirimään päätöskierroksella vahvasti kunhan ei jää pussiin. 10 Selene Lune runttasi viimeksi näyttävään voittoon keulahevosen kupeelta. Matka on nannaa tasavauhtiselle menijälle.

Yllättäjät: 4 Golden Eleven napautti Lahdessa kärkeen hyvällä juoksulla keulahevosen imusta. Viimeksi ruuna jäi vaille kiritilaa. Ruuna on hyvä syyskelien hevonen, joka olisi kuitenkin paras kun siltä päästäisiin riisumaan kenkiä. Kenkäpakkoa ei voi siis laskea eduksi. 9 Lightningskyn kiri jäi Porissa tasaiseksi 3. ulkoa eikä ruuna ollut Vermossakaan terävimmillään. Jyväskylässä viisivuotias kiri loppua kuin tuli hännän alla, ja samanlaisella suorituksella se nousisi jälleen korkealle. Porissa 4. ulkoa kakkoseksi noussut 11 Sahara Sandstorm voitti Vermossa helposti keulasta. Solvallassa 2. ulkoa asiallisesti totoon kirinyt 12 Religious runttasi Kouvolassa pitkän kirinsä rehdisti perille ja jatkaa hyvässä iskussa.

Pelijakauma: Com Miltonin peliosuus (38%) on liian korkea. Golden Eleven (3%) maistuu eniten.

Juoksunkulku: Com Milton on tarpeeksi hyvä avaaja keulapaikan saamiseen, sillä eturivissä ei ole rakettiavaajia. Love de Villeneuve tähtää suosikin perään ja todennäköisesti myös pääsee sinne. Selene Lune kiertää lopulta keulahevosen rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 2, 1, 10, 4, 9
Suuri: 2, 1, 10, 4, 9, 11, 12

Toto75-6

Suosikki: 6 M.T.Master Don ei ole vielä hävinnyt astuttuaan Suomen maan kamaralle. Ruunan tankissa on ollut riittävästi bensiiniä ja hieman ylikin, sillä viisivuotias on takonut vastustajia alleen toistuvalla syötöllä. Ruunan ykkösase on vahvuus, jota ohjastaja Niko Jokela pyrkii tälläkin kertaa hyödyntämään. "Karmeaksi paatiksi" viimeksi ajokkiaan päivitellyt Jokela työnsi M.T.Master Donin ykköseksi lähdössä, missä hyväluokkainen Diesel Degato sai tehdä keulassa oman juoksun. Siitä huolimatta M.T.Master Don ehti selvään voittoon. Vaikka esitykset ovat olleet hyviä, sarja on tällä kertaa aikaisempaa kovempi ja lähtöpaikkakin on sen verran ulkona ettei juoksun onnistumista voi etukäteen kirkossa kuuluttaa.

Haastajat: 1 New Life Wheels on voittanut urallaan lähes kolmanneksen starteistaan. Teivossa 2. ulkoa ykköseksi runtannut ruuna starttaa kaksijakoiselta lähtöpaikalta. Pussitusvaara on olemassa, mutta mikäli kuusivuotias saa mahdollisuuden, saavat muutkin laittaa parastaan pöytään. 9 Questionmark Me laukkasi viimeksi Turussa maalisuoralle kaarruttaessa juuri kun ohjastaja oli kääntämässä sen 2. ulkoa ohitusyritykseen. Vauhdikas ruuna on saanut kolme starttia alle paussin jälkeen ja kohta saattaa hyvinkin olla voiton vuoro. Oikeana päivänä Questionmark Me kirii erittäin vihaisesti loppua.

Yllättäjät: 7 Tuffetto Jet palasi Rovaniemellä upeassa iskussa tauolta ja voitti johtavan rinnalta pystyyn. 11 Detroit Rock Sisu joutui Lappeessa tekemään hartiavoimin töitä ennen kuin pääsi pudottamaan keulahevosen rinnalle. Tuolloin juoksu ei onnistunut. Ruuna pystyy suorittamaan selvästi nähtyä korkeammalla standardilla. 4 Fade To Jam ei ole taktiikkajuoksuissa parhaimmillaan. Ruuna ei menesty mikäli matkavauhti hiljenee selvästi, mutta mikäli tempo pysyy tasaisen reippaana, on se Fade To Jamin mieleen. 5 Gold Narva ailahtelee, ja hyvänä kilpailupäivänään sillä on sama yllätykseen. Viime kisojen jälkeen voitto ei ole todennäköinen, kun starttivälikin on venähtänyt.

Pelijakauma: M.T.Master Don (56%) on kohonnut liian selväksi suosikiksi eikä käy varmaksi.

Juoksunkulku: Prin Holz on eturivin nopein. Se katsoo ensimmäiset keulat ja tämän jälkeen New Life Wheels saattaa päästä keulaan mikäli ohjastaja pääsee sen kanssa sopivasti ulos.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 6, 1
Suuri: 6, 1, 9

Toto75-7

Suosikki: Tasainen lämminverivääntö päättää Toto75-rivin. 3 William Birdland on kovaluokkainen ori, jonka fysiikka ja taistelutahto kestää raskaammatkin juoksut. Paussia on alla, mutta se ei ole kynnyskysymys kunhan hevosella muuten on asiat kunnossa. William Birdland starttaa suosikkina, mutta varmaksi sitä ei ole suositeltavaa laittaa.

Haastajat: 2 Ricocone oli Porin St. Legerissä viimeisellä takasuoralla viimeisenä, mutta ehti mainiolla loppuvedolla neljänneksi. Sarja ei suosinut, kun kuusivuotias joutui starttaamaan 40 metrin pakilta. Siihenkin nähden esitys oli mitä mainioin. Kakkosradalta Ricocone on syytä huomioida ajoissa. 8 Zeus Kemp on tottunut kääntämään vaikeat asetelmat edukseen. Ruuna tekee paluuta parrasvaloihin pitkän loukkaantumisen aiheuttaman tauon jälkeen ja on osoittanut viime starteissaan hyvät loppukirit. 5 Staro Moschino runttasi Kouvolassa hyvin perille ja otti hopeaa Rambo Rivnerin viedessä keulasta voiton. Startti alla ruuna pystyy parantamaan.

Yllättäjät: 4 Shotproof kiri Teivossa herkästi saatuaan sisäradalta vapaata, mutta Vermossa otteissa ei ollut sama meininki 3. ulkoa. 9 Donato E. taipui viimeksi suosikkina johtavan rinnalta. Aikaisemmissa kisoissaan ruuna voitti keulasta, mistä hevonen on ollut selvästi paras. Toisten takaa se ei ole omimmillaan ja jääkin näistä asemista varahevosen rooliin. 11 Hazelhen Hermes kiri Lahdessa 2. ulkoa ykköseksi ja veti 6 Celebrity Lanen perässään totoon. Samassa lähdössä keulasta kakkoseksi kestänyt 10 Jolly Roy joutui viimeksi liian kovan tehtävän eteen 6. ulkoa. 7 Por Nie Rock tekee aina kaikkensa, mutta lähtötahmeus ja pätkänopeuden puute monesti vesittää saumat voittoon. Kunnossa ei ole tällä hetkellä vikaa.

Pelijakauma: Ricocone (14%) on loistoasemista alipelattu.

Juoksunkulku: William Birdland on todennäköisin keulahevonen joko suoraan tai myöhemmin tallikaveri Shotproofilta haettuna. Shotproof on tarvittaessa hyvä avaaja, jolla ei ole viime aikoina satsattu lähtöön. Ori pystyy katsomaan ensimmäiset keulat, mikäli kuski satsaa alkuun täysillä.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 3, 2, 8, 5, 4
Suuri: 3, 2, 8, 5, 4