Ravivihje: Toto4 Jokimaa 14.11.2019

Julkaistu:

TOTO4
Glide On Fire on Jokimaan edullinen suosikkivarma.

Toto4-1

Suosikki: Tasaisesti pelatussa avauskohteessa on useampikin kysymysmerkkihevonen, mutta 10 Orlando Point on varmasti vireessä. Ruuna on saanut pienen tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa ja varsinkin Kouvolan taktiikkajuoksussa kiri irtosi tukalista asemista positiivisesti. 6-vuotias tekee parhaat juoksunsa selästä, joten takarivi ei ahdista älyttömän paljon.

Haastajat: 9 One Break Broline palaa yli kolmen kuukauden tauolta, mutta on ollut pausseiltaan yleensä aina hyvä. Ruuna ailahtelee, mutta on hyvinä päivinään kylvettänyt paljon tätä seuraa kovempiakin hevosia. Sille takarivi on isompi miinus, sillä parhaat esitykset ovat vapaalta radalta. Valmentaja väläyttää siksi tauosta huolimatta aktiivista taktiikkaa.

8 Einstein Sisu on siirtynyt Suomeen ja Matias Salon talliin. Hevonen oli kesän starteissaan pettymys, mutta luokkaa pitäisi olla ihan riittämiin. Ruuna on nyt luonnollisesti pieni arvoitus, mutta Salon talli on iskussa ja saanut yleensä näistä kyvykkäistä Ruotsin hevosista hienosti tulosta ulos.

Yllättäjät: 5 Axel Foley on rutinoitunut tälle tasolle. Forssan taukostartissa ruuna oli tasaisen asiallinen ja otteet saattavat terävöityä nopeastikin. 3 Mystic Power nappasi lokakuussa pitkästä aikaa voitot, mutta ne tulivat hieman tätä helpommista porukoista. Vire tuntuisi kuitenkin muuten kääntyneen pitkän vaisun jakson jälkeen parempaan. 1 Capo The Eemil voitti Forssassa pistelähdön ahettuna ja tyytyi viimeksi 2. sisältä seurailemaan, eikä peliprosentin kuuluisi olla kaksinumeroinen.

Pelijakauma: Kolmikko Orlando Point (25 %), One Break Broline (18 %) ja Einstein Sisu (12 %) saisi erottua pelissä selvemmin muista.

Juoksunkulku: Capo The Eemil pystynee torjumaan Racehill Victoryn ja ruunalla ajettaisiin varmasti mielellään johtopaikalta. One Break Broline kiertänee eteenpäin jo alkumatkalla, kun taas Orlando Pointilla ja Einstein Sisulla ajetaan todennäköisesti passiivisemmin ja isketään vasta kirissä.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 10, 9, 8
Suuri: 10, 9, 8, 5

Toto4-2

Suosikki: 1 Always Ready on kapasiteetiltaan sellainen hevonen, että se voidaan ensi kaudella nähdä kärkitaistossa ihan kovimmissa ikäluokkalähdöissä, mutta varsa ei ole ollut henkisesti vielä ihan valmis kilpailija tänä vuonna. Teivon kuolemanpaikkavoitto oli murskaava näyttö kyvyistä, mutta Kriterium-karsinnassa oriilla ei ollut kaikki kohdallaan. Korvenojan tallista ei tulla yleensä tauoilta harjoittelemaan ja jos 3-vuotias on kohdillaan, niin se tuskin kohtaa tässä parempaansa.

Haastaja: Kahdella upealla voitolla aloittanut 8 Galway Girl ei kestänyt Kymenlaakso-ajon karsinnassa tiukkaa Kouvolan ensimmäistä kaarretta ravilla, mutta se shikaani nyt on haastava monelle vanhemmallekin hevoselle. Hannu Torvinen hyppää mielenkiintoisesti ensimmäistä kertaa lupauksen kyytiin ja ponnekkaasti liikkuva tamma voi olla pohjimmiltaan vaikka kuinka hyvä hevonen.

Yllättäjät: 7 Comway Cotter ei ole vielä ihan sisäistänyt kilpailemisen syvintä olemusta, mutta viimeksi nähtiin jo parempaa, kun ori tuli Kymenlaakso-ajon karsinnassa kirikierroksen sisärataa hyvää kyytiä. 3 Next Hopelle jäi samoissa karkeloissa paljon jossiteltavaa pussituksen vuoksi ja vaihtelevasti esiintynyt tamma vaikuttaisi vihdoin alkaa hiljalleen lunastaa hyviä treeniesityksiä starteissakin. 6 Flaviano on hieno ilmestys. Valmentajan mukaan ruuna otti kesällä uran avausstarteissa kilpailemisesta turhaa stressiä ja sai hetken vain treenailla rauhassa. Holttisen mukaan 17-tulos voisi olla hyvissä olosuhteissa mahdollinen, mutta se ei taida tässä riittää voittokamppailuun.

Pelijakauma: Galway Girlin (21 %) peliosuudessa on selkeimmin nousun varaa. Comway Cotter (22 %) on kihissyt alustavasti oudon pelatuksi, vaikka olikin viimeksi paljon aiempaa positiivisempi.

Juoksunkulku: Huomaa, volttilähtö! Always Ready piti debyytissään ykköseltä keulan, mutta silloin paalulla oli vain neljä hevosta ja nyt tulee isompi haaste alkuun. Flaviano saattaa ainakin lipsahtaa alussa edelle, mutta jos suosikki ravaa, niin se saanee hakea halutessaan keulapaikan uudestaan itselleen.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 1, 8
Suuri: 1, 8, 3

Toto4-3

Suosikki: 8 Black Emperor ei ollut Vermossa pieneltä tauolta ihan terävimmillään, mutta lähtökin oli toki oikein tasokas. Nyt rima laskee, mutta vastaavasti lähtöpaikka ahdistaa. Hyvin avaava ruuna pääsee täältäkin asemiin, mutta alku voi tietysti maksaa. Oletettavasti hevonen terävöityy startti alla ja jo kuusi kertaa tällä kaudella voittanut 6-vuotias on suosikki näistäkin asemista.

Haastajat: 2 Capo The Yankee hallitsi Kouvolassa vakuuttavasti johtopaikalta ja on tässäkin todenäköisin keulahevonen. Nyt tulee varmasti enemmän painetta kuin viimeksi, mutta 4-vuotias vaikuttaa ihan vauhtikestävältä tapaukselta.

5 Glint Match on nostanut tasoaan merkittävästi loppukaudesta. Viimeksi ruuna joutui taipumaan keulasta lupaavalle Marschall Matchille, mutta piti muut takanaan.

Yllättäjät: 10 Ciao Ferrarilla on alla kaksi napakkaa kiriä, mutta voitot eivät taida ihan sattumalta olla harvassa. 7 Fabrice Web palaa päivää vaille vuoden tauolta. Ruuna oli jo kertaalleen ilmoitettu starttiin, mutta jäi haastavien rataolosuhteiden vuoksi lämmityksen jälkeen pois. Tuolloin valmentaja painotti, että huippuvireeseen on matkaa ja ensimmäisissä starteissa on tarkoitus ajaa maltillisesti. Kyvyt riittäisivät toki korkealle. 4 Talladega Ranger ei ole saanut onnistumisia hetkeen, mutta valmentaja huomauttaa, että hevosen vire on yleisesti parempi kuin aikoihin ja pitää yllätystä ihan mahdollisena. 9 Stay On Top on juossut kolme starttia tauon jälkeen. Ihan parasta ei ole vielä nähty ja peliosuudessa taitaa olla Raitala-lisää. 11 Shadow Pro McQueen on pohjimmiltaan oikein hyvä hevonen tällaiseen lähtöön, mutta valmentajan mukaan sairastauolta aloitetaan varsin matalalla profiililla. 12 Gold Arrow Web aloitti pitkältä tauolta positiivisesti, mutta vastus on nyt kovempaa ja lähtöpaikka surkea. 3 We're Gonna Win on ailahdellut aika lailla ja varsinkin paluu kengälliseksi on tuntunut olevan iso miinus.

Pelijakauma: Glint Match (9 %) on kiehtovin pelihevonen, mutta lähdössä tuoksahtaa yllätyskin, sillä alku saattaa mennä reippaaksi ja siihen ovat osallistumassa kaikki avainhevoset. Fabrice Web (15 %) on vuoden tauolta yliarvostettu.

Juoksunkulku: Capo The Yankee avaa ensiksi johtoon, josta sillä mielellään ajettaisiin, mutta ulkoa tulee painetta ensin Glint Matchin ja myöhemmin Black Emperorin toimesta.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 8, 2, 5
Suuri: 8, 2, 5, 10, 4, 11, 12

Toto4-4

Suosikki: Illan Toto4-pelin pelatuin hevonen ja suositusten varma löytyy päätöskohteesta. 7 Glide On Fire on tehnyt murskaavaa työtä Tommi Kylliäiseltä. Tamma otti ikävästi laukan JTT-karsinnoissa ja jäi sen jälkeen lievän kuumeilun vuoksi kerran pois, mutta valmentaja painottaa, että kaikki on hyvin. 5-vuotias viuhtoo tässä alkumatkalla johtoon ja kun kovimmat haastajat ovat ongelmallisilla paikoilla, niin suosikkia tuskin uhataan kovin vakavasti lopussakaan.

Haastajat: 12 Loveya Fashion on jatkanut mammalomansa jälkeen oikeastaan siitä mihin lupaavina varsavuosinaan ennen loukkaantumistaan jäi. Pitkän tauon jälkeen on tullut pelkkiä totosijoja hyvillä esityksillä. Näistä asemista suosikin ohittaminen vaatisi kuitenkin vieläkin nähtyä parempaa.

11 Lady Nightingalen kesä oli hankala, mutta syksy on ollut nousujohteinen. Enemmän vahva kuin nopea tamma viihtyy hitaammissa keleissä. Kierteleminen ei ole hevosen ravilla optimaalisinta, mutta viimeksikin sillä ajettiin jo alkumatkalla eteenpäin ja se tuotti hyvän tuloksen.

Yllättäjät: Lujaa avaava 8 Micro Queen saattaa sukeltaa suosikin vanavedessä alussa ulkoakin sen perään. Rehtiä jälkeä kesällä tehnyt tamma on pieneltä tauolta pieni arvoitus, mutta jos alkutaktiikka menee nappiin, niin totosija on haarukassa. 6 Sunnie palaa sairastauolta. Lähtö on kärjen osalta hieman kovempi kuin edelliset ja valmentaja uumoilee, että hevonen vaatii startin kroppaansa. 9 Sahara Ayanna on parantanut hiljalleen otteitaan pitkän tauon ja harjoitusmetodien muuttumisen jälkeen, mutta ainakin voitto vaatisi tässä vielä melkoista hyppäystä tasossa.

Pelijakauma: Glide On Fire (50 %) on edullinen iso suosikki ja selkeä varmavalinta.

Juoksunkulku: Glide On Fire pommittaa ulkoa vauhdilla matkaan ja etenee avauspuolikkaan aikana johtoon. Tamma on tavannut vetää tasaista reipasta. Lady Nightingale saattaisi tehdä aikaisen ratkaisun, mutta jos vauhti on kovaa, niin ei sellainenkaan kuulosta mielekkäältä ratkaisulta.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 7
Suuri: 7