Ravivihje: Toto65 Jyväskylä 12.11.2019

Julkaistu:

TOTO65
Toto65-kohteet täyttyvät tähtiä vilisevistä Kasvattajakruunu-välieristä.

Toto65-1

Suosikki: 1 Minto's Don Juan onnistui kuin onnistuikin kuskin nappisuorituksella pitämään Kaustisella keulapaikan ykkösradalta. Hevonen avasi ensimmäisen puolikkaan 09-vauhtia ja karkasi päätöspuolikkaalla omille teilleen. Viimeksi ruuna koki yllätystappion keulasta vaikka sai vetää matkalla maltilla. Lähtöpaikka on hieman kaksijakoinen, eikä voi odottaa, että Minto's Don Juan aina pitää ykkösradalta keulat vaikka Kaustisella sen ensimmäistä kertaa urallaan tekikin. Lähtö on sopivan tasoinen, joten ilman pussitusta ruuna tappelee lähdön voitosta.

Haastajat: 8 Grainfield Aiden palasi paussilta kehujen ryydittämänä viivalle Teivossa, missä esitys jätti valjun kuvan. Aikaisemmin hevonen teki mahtavia suorituksia eikä sitä voi yhden tasaisemman kisan perusteella suolata pystyyn. 7 Captivate taipui viimeksi johtavan rinnalta kovatasoisessa lähdössä, mihin ruuna palasi tauolta. Captivate on monipuolinen ja voitokas menijä, joka pystyy parempaan. Etenkin keulapaikalle päästessään se olisi huippuvaarallinen. 3 Denver Brodde on mennyt Koivusilta mahtavasti yhtä lyhyttä lamakautta lukuun ottamatta. Viime aikoina ruuna ei ole kaksarista erehtynyt, ja toissa kerrallakin se kiti mainiosti kakkoseksi Past Or Flashin jälkeen. Viimeksi tallikaveri Selene Lune meni menojaan, mutta Denver Brodde piti tämän takana kakkoseksi vaikka oli matkalla seuraamisvaikeuksissa.

Yllättäjät: 2 M.T. Kitty ei vakuuttanut Joensuussa paussilta 3. sisältä. Starttiväli on jälleen pitkä, ja voitto olisi hyvätasoisessa koitoksessa yllätys. 4 Hamis Fameraiser avaa hyvin ja hyvällä sisäratajuoksulla se pystyy sijoittumaan kärjen tuntumaan, kuten hevonen teki viimeksi keulasta. Tätä ennen ruuna kiri mukavasti 3. sisältä.

Pelijakauma: Captivate (14%) on jäänyt liikaa suosikkikaksikon varjoon ja maistuu eniten.

Juoksunkulku: Hamis Fameraiser avaa hyvin ja myös M.T. Kitty pystyy tarvittaessa tempaisemaan kovaa liikkeelle. Captivatella ajetaan aktiivisesti eteenpäin ja ruuna lienee lopullinen keulanimi.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 1, 8, 7, 3
Suuri: 1, 8, 7, 3, 2, 4

Toto65-2

Suosikki: Tuore St. Leger -sankaritar 4 Peanuts vaikuttaa kakkoskohteessa lyömättömältä. Kyseessä on terävä avaaja, joka kohtaa aikaisempaa selvästi helpomman vastuksen, kun ikäluokkasisarukset ovat vastassa. Lisäksi kyseessä on pirullisen suoritusvarma tapaus, joten voitto on todennäköinen. Lappeessakaan tamma ei tehnyt huonoja suorituksia vaikka kakkoseksi jäikin. Finaalissakin tamma runttasi haastavalla reissulla perille ja myi nahkansa kalliilla BWT Divinelle. St. Leger -voitto tuli soolotyyliin keulasta.

Haastajat/yllättäjät: 3 Daze on hyvä avaaja, joka todennäköisimmin juoksee Peanutsin takana. Sieltä kakkossija on hyvinkin otettavissa. St. Legerissä lähtöön laukannut tamma oli Seinäjoella selvä ykkönen keulasta. Nelivuotias on kantavana ja loput startit sillä on aiottu ajaa suoraviivaisesti. Peanutsia vastaan sillä tuskin lähdetään jumppaamaan. 6 Sweet Carolina kiri Seinäjoella asiallisesti 3. sisältä ja ehti Dazea lähimmäksi. 5 Haley Web lopetti Kaustisella pirteästi 4. sisältä ja sai startin alle liki vuoden paussilta. 7 Justine Casen pitkä kausi on näkynyt otteissa eikä tamma ole ollut yhtä lennokas kuin esimerkiksi keväällä. Toki hevonen pystyi toissa kerralla voittamaan, kun se sai tehdä johtopaikalla oman juoksun. Lahdessa kiri jäi 2. ulkoa tasaiseksi. Sijoitus kärjen tuntumassa olisi hyvä saavutus. Vermossa niukasti keulasta voittanut 2 Melinda Ses otti viimeksi pronssia 3. sisältä. Kyseessä on kelpo avaaja.

Pelijakauma: Peanuts (87%) on liki oikein pelattu ja käy varmaksi.

Juoksunkulku: Daze avaa aluksi johtoon ja päästää tämän jälkeen Peanutsin eteensä. Suosikki saa vetää keulassa haluamaansa tahtia.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto65-3

Suosikki: 5 Bosses Lady oli Lappeessa Villinmiehen Tammakilvan aikoihin viruksen kourissa eikä pystynyt parhaimpaansa. Viimeksikään valmistautuminen ei mennyt putkeen, kun hevonen oli valmentajan mukaan sairaslistalla kisaa edeltävällä viikolla jalkojen turvotellessa. Silti tamma teki paussilta mainion juoksun hurjatasoisessa St. Legerissä ja nappasi johtavan takaa pronssia. Startti alla Bosses Lady pystyy parantamaan ja hyvä avaaja on näistä asemista suosikkimme ja Toto65-varmamme.

Haastajat: Myös 7 BWT Divine sairasteli Lappeen jälkeen, kun tamma sairastui puolitoista viikkoa kisan jälkeen ja kuumeen mentyä ohi iski kova räkätauti. Tallitietojen mukaan Villinmiehen Tammakilvan sankaritar ei ole tällä hetkellä sataprosenttisesti huippukonnossa, joten suhtaudumme siihen varauksella. 1 Smiley Match on pitkästä aikaa saanut kunnon lähtöpaikan. Tamma on hyvä avaaja, muttei raketti, joten on todennäköistä että se menettää alussa keulapaikan. Se ei tarkoita sitä etteikö hevonen pystyisi kamppailemaan totosijoista, sillä normaalisti Smiley Match runttaa vahvasti perille. Näin Vermossakin, missä hevonen kiersi etusuoralla johtavan rinnalle ja puski väkisin ykköseksi. Viimeksi nelivuotias lähti 800 metriä ennen maalia kolmannen radan veturiksi eikä olisi laukattakaan taistellut hyvätasoisen lähdön voitosta.

Yllättäjät: 3 BWT Daenerys kiri Teivossa hyvin saatuaan vapaata 2. ulkoa. Kyseessä on hyvä avaaja. 8 Ambriel ei vakuuttanut Lahdessa 2. ulkoa, mutta viimeksi tamma oli parempi 3. sisältä. 6 Arctic Elsa jäi Seinäjoella 4. ulkoa kauas kärjestä, joten otteet kaipaavat selvää petrausta, että totosijoista voi haaveilla.

Pelijakauma: Bosses Lady (32%) on alustavasti pelattu kakkossuosikiksi kysymysmerkkinä starttaavan BWT Divinen (37%) jälkeen, joten kyseessä on hyvä varmavalinta.

Juoksunkulku: BWT Daenerys katsoo ensimmäiset keulat ja päästää Bosses Ladyn eteensä. Matkavauhti rauhoittuu tämän jälkeen.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto65-4

Suosikki: 5 Lewis Ale teki mahtavan juoksun Solvallassa keulasta, mistä sillä ajettiin myös UET:n finaalissa. Siellä Face Time Bourbon osoittautui liian kovaksi kaikille, mutta olisi Lewis Alen pitänyt pitempään kamppailla muista totosijoista. Nyt ori oli lyöty top3 -sijoitusten suhteen jo viimeisellä takasuoralla. Tällä kertaa vastus on sopivampi ja Lewis Alelta kuuluu odottaa paljon.

Haastajat: 9 He Is Felix on vahva vääntäjä, jolla ajetaan usein aktiivisesti. Sekä Teivossa että Seinäjoella nelivuotias tsemppasi mahtavasti perille toiselta ilman vetoapua. 2 Callela Louis voitti Jyväskylässä keulasta vaikka oli välillä alakynnessä yhden vastustajan mentyä loppukurvissa edelle. Maalisuoralla ruuna kuittasi kuitenkin uudelleen kärkeen. Seinäjoella Callela Louis laukkasi loppukurvissa kesken kirinsä.

Yllättäjät: 6 Wingman jäi Porissa johtavan taakse ilman kiritilaa eikä hyvässä iskussa kilpaileva ruuna saanut täyttä mahdollisuutta. 4 Ronaldo Malibu kiri Vermossa asiallisesti 3. sisältä ja starttaa tälläkin kertaa hyvistä asemista, mikä on tällä kaudella ollut harvinaista herkkua. Ruuna pystyy nähtyä parempaankin, sillä huippusuoritus on antanut odottaa itseään. 3 Effronte Photo lopetti Lappeessa mukavasti 2. ulkoa ja jatkaa hyvässä vireessä. Vermossa 2. ulkoa ykköseksi kirinyt 8 An-Andree, huippukuntoaan etsivä 10 Joyride Luxi ja Vermossa kakkossijalta ykköseksi siirretty 11 Capo tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Lewis Alea (62%) on pelattu varsin maltillisesti, kun rivistä löytyy toinenkin hyvä varmaehdokas Peanutsin muodossa. Lewis Ale on selvä varma pienempään lappuun, mutta suuremmassa varmistamme sen.

Juoksunkulku: Lewis Ale hakee johtopaikan nimiinsä. He Is Felix kiertää rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 5
Suuri: 5, 9, 2, 6

Toto65-5

Suosikki: Derby-kakkonen 4 Knows Best palasi Seinäjoella tauolta ja tekikin sen tyylillä voittaen keulasta helposti. Ruunalla on lähtönopeutensa turvin etu tälläkin kertaa puolellaan, sillä hevonen tulee mitä todennäköisimmin pääsemään johtopaikalle. Siitä Knows Best on vaikeasti kukistettavissa.

Haastajat: 2 Tattoo Avenger ei Lahdessa pystynyt parhaimpaansa, mutta viimeksi ruuna palasi päiväjärjestykseen voittaen 2. ulkoa ylivoimaisesti. Ykkösradalta se ei pysty vastaamaan alussa Knows Bestille. Tattoo Avenger on vahva runttaaja, joka pystyy kamppailemaan juoksulla kuin juoksulla lähdön voitosta kunhan hevonen ei jää sisäradalle pussiin. 10 Majestic Man hakee puhdasta suoritusta tulosrivistöönsä parin epäonnistumisen jälkeen. Edelliset voittonsa ruuna otti keulapaikalta hyvään tyyliin.

Yllättäjät: 8 Mainio ei viimeksi riittänyt parhaille 3. ulkoa. Tätä ennen ruuna jäi etusuoralla johtavan rinnalle ja oli pitkään voitossa kiinni, mutta lopulta Callela Louis oli etevämpi. 5 Mr Big Star oli tauolta paluussaan kaukana parhaastaan keulasta. Myös 3 Kaptah hakee tällä hetkellä huippuvirettään. 9 Cacshotia suosisi reipas matkavauhti, sillä pätkänopeuden puute korostuu taktiikkajuoksuissa. Kunto on stabiili, sillä Teivossakin hevonen runttasi hyvin perille toiselta ilman selkää.

Pelijakauma: Oikean suuntaisesti pelattu.

Juoksunkulku: Knows Best avaa johtoon ja Mr Big Star havittelee tämän kantaan. Tattoo Avenger tai Cacshot hoitaa vetotyöt toisella ilman selkää.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 4, 2, 10
Suuri: 4, 2, 10

Toto65-6

Suosikki: 8 Pärttyl teki hyviä suorituksia keulasta kunnes viimeksi ruuna otti laukan lähtöön. Ohjastaja-valmentaja Jouko Tarvainen ei osannut kertoa selvää syytä laukkaan. Pärttyl on kelpo avaaja, joka havitellee ulkoradan lähtöpaikaltakin johtopaikalle parin poisjäännin auttaessa asiaa. Pärttyl on suosikki, mutta varmaksi ruuna ei käy.

Haastajat: 9 Ruopas jatkaa asiallisessa iskussa vaikka onkin viime starteissa jäänyt keulasta tappiosijoille. Tällä kertaa keulaan ei ole asiaa, eli juoksusta tulee erilainen. 2 Valon Veeni on hyvä aukaisija, jolla ohjastaja tähtää todennäköisesti keulajuoksuun. Menestyminen ei ole mahdotonta, mikäli kaikki on paussilta heti kunnossa.

Yllättäjät: 3 Eliten teki Kaustisella hyvän suorituksen keulassa juosseen 10 Siirin Hillan kupeelta. Ori rankataan kolmanneksi ennen paussilta palaavaa 1 Vivaltsua ja ailahtelevaa, oikeana päivänään hyvin loppua kirivää Siirin Hillaa. 11 Mikimani oli Teivossa tasainen johtavan takaa. Ravi mureni hieman loppua kohti, mikä ei ollut hyvä merkki. Haastavista asemista starttaava 12 Salli Sorjonen, tasaisesti suorittava 5 Sarinan Sanni ja viime kisojaan parempaan pystyvä 4 Koskelan Helemi tulevat rankingissa seuraavina.

Pelijakauma: Valon Veeni (4%) maistuu.

Juoksunkulku: Valon Veeni avaa keulaan ja saa Pärttylin rinnalleen. Matkavauhti on tasaisen reipasta.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 8, 9, 2, 3, 10, 1
Suuri: 8, 9, 2, 3, 10, 1, 11, 12, 5, 4