Ravivihje: Toto65 Magic Monday 11.11.2019

Julkaistu:

MAGIC MONDAY
Whogonow'n sekava tulosrivi kirkastuu Magic Mondayssa.

Toto65-1

Suosikki: 1 Aronin Muisto ei ennättänyt Vermon vauhdikkaalla maililla 5. ulkoa kuin neljänneksi, mutta polki mukavasti ennätyksensä ja sen esityksen perusteella kunto pitää. Ruuna saa ykkösradalta hyvän juoksun, vaikka ei pystyisi keulaa puolustamaankaan.

Haastajat: 9 Aaprahami otti Oulussa kauden ensimmäisen voittonsa taisteltuaan keulasta vahvasti kovaa Malkkinia vastaan. Ruuna osaa tulla takaakin, eikä pienessä lähdössä jää takarivistäkään kovin kauas.

2 R.R. Valssitar on palannut tauolta asiallisessa vireessä. Tamma kirii selkäjuoksulla lujaa ja saa kakkosradalta sopivat iskuasemat.

3 Tähtisekin taulu on päässyt huonoon jamaan, kun se masentui ensin neljällä kilometrillä ja otti viimeksi pahan laukan. Oriilla on potentiaalia paljon parempaan.

7 Satiinin Saku kiersi viimeksi pienessä lähdössä koko matkan kolmatta ja oli ihan sitkeä. Kunnon puolesta kauden ensimmäinen kaksarisijoitus voisi tulla pian.

6 Rupeltaja ja 4 Lorutyttö ovat ilkeitä veikattavia, kun laukka tulee käytännössä aina. Molemmilla on raju fysiikka ja ne pystyvät kärkimatsiin, kunhan vain malttaisivat ravata.

8 Pilkkeen Toivo on hankalissa asemissa. Ruunan edellisestä startista on puolitoista kuukautta, mutta se ei ole tavannut kilpailla hirveän tiiviisti muutenkaan ja on yleensä ollut pausseiltakin hyvä.

5 Huuger kiri viimeksi sisäratajuoksun jälkeen kakkoseksi, eikä lähdössä ole oikeastaan yhtään statistia voittoa ajatellen.

Pelijakauma: Aronin Muisto (49 %) on liikaa pelattu ja lähtö on huomattavasti alustavaa jakaumaa tasaisempi. Selkeä revityslähtö.

Juoksunkulku: Aronin Muiston kiihtyvyys vaihtelee hieman. Se tai Tähtisekki johtaa.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 1, 9, 2, 3, 7, 6, 4
Suuri: 1, 9, 2, 3, 7, 6, 4, 8, 5

Toto65-2

Suosikki: Toinen Toto65-kohde ja Forssan osuuden avaus on kuihtunut poisjääntien myötä seitsemän hevosen lähdöksi. 5 Silenos Clearsky on joukon lahjakkain ja oli esimerkiksi Kriterium-karsinnassa hyvällä esityksellä sijoitustaan parempi, mutta kohtaa nyt rutinoituneempia ja vanhempia hevosia. Oriin tähtäin on Kasvattajakruunussa ja se saattaa näkyä ajotaktiikassa.

Haastajat: 6 Cool Type on noussut vahvaan iskuun päästyään hiljalleen säännöllisempään starttirytmiin. Viiimeksi ruuna kiri 4. ulkoa 13,5/800 metriä ja sellaisilla otteilla voittokin irtoaa pian.

9 Will Be Showtime aloitti uusista käsistä syksyllä pirteästi. Viimeksi ruuna oli kipeä ja sen kisan saa unohtaa. Nyt hevonen on sairastauolta taustajoukoillekin arvoitus.

3 Prada Nights tyytyi viimeksi seurailemaan johtavan takaa ja on ollut joskus terävämpikin.

7 Rockmeadow Tom on parantanut kovasti otteitaan tänä syksynä. Eturivin uloimpaa juoksu voi mennä vaikeaksi, mutta ruuna on esittänyt viimeisissä hyvää kirivalmiutta.

4 Zagat kesti Forssassa keulasta totoon. Sama juoksupaikka voisi olla nytkin tarjolla, mutta voitto vaatisi viime kertaa terävämpää suoritusta.

Pelijakauma: Pelatuimpien osalta jakaumassa ei ole ihmeellisyyksiä. Prada Nightsia (18 %) ja Will Be Showtimea (21 %) laskettaisiin vähän. Elämänsä kunnossa kisaava Rockmeadow Tom (4 %) ansaitsisi enemmän huomiota.

Juoksunkulku: Zagat ohittanee Prada Nightsin kiihdytyksessä ja saa nopeasti Cool Typen kimppuunsa. Zagat tai Cool Type johtaa lopulta ja avaus saattaa olla reipas.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 5, 6
Suuri: 5, 6, 9, 7

Toto65-3

Suosikki: 4 Surprise Leader oli Porissa Toto75-lähdössä 6. ulkoa toivottoman tehtävän edessä ja ruunan kunto pitää, vaikka kaksariputki katkesi. 5-vuotias osaa menestyä monenlaisilla juoksuilla.

Haastajat: 2 Fakir Nyx on ollut tänä syksynä kuin uudestisyntynyt. Ruuna voitti JTT-karsinnan napakalla kirillä ja oli finaalissakin vahva kolmas. Kakkosradalta juoksu ei voi mennä kovin pieleen ja 6-vuotias heittää takuulla ainakin haasteen suosikille.

1 Harmimatic Tinker onnistui viimeksi pitkästä aikaa, mutta ansaitusti, sillä kunto on ollut kova jo jonkin aikaa. Kuopiossa homma hoitui keulasta. Ruuna on ollut jo jonkin aikaa oudon kankea auton takaa ja ykkösradalta juoksupaikka voi jäädä tuskaisen kauas sisäradan syövereihin.

Yllättäjät: 5 Johnny Flame teki Lappeessa lähtölaukan jälkeen nousukuntoisen esityksen. Veli-Pekka Toivanen palaa nyt rattaille ja valjakon yhteistyö on tavannut toimia mukavasti. 3 Mass Attack on napsinut uudista käsistä hyviä sijoituksia, mutta ei ole kovin hanakka voittamaan. Sopivan lyhyellä kirillä hevonen on kuitenkin vaarallinen kovissakin lähdöissä. 10 Faith In Life tarvitsee takarivistä muiden apuja, mutta ainakin ylivauhtisessa hevosella on mahdollisuus yllättää. 8 Joker Photolta löytyy räväkkä kiri nappijuoksulla, mutta 8-radalta sellaista on vaikea saada. Huonojen paikkojen loputkin hevoset 12 Honorary Consul, 11 Prayer's Hope, 7 Ready Press ja 9 Galvani Boko ovat asiallisessa vireessä, mutta juoksunkulun suhteen vaikeuksissa.

Pelijakauma: Fakir Nyxin (27 %) kuuluisi olla lähempänä Surprise Leaderia (37 %). Johnny Flame (5 %) on kiinnostavin hakumerkki.

Juoksunkulku: Johnny Flame on keskeltä rataa todennäköisin keula, vaikka Surprise Leader avaa myös hyvin. Keulapaikka voisi olla joka tapauksessa jatkossa tarjolla suosikille.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 4, 2, 5
Suuri: 4, 2, 1, 5

Toto65-4

Suosikki: 3 Wide Gamen lokakuun suoritukset ovat olleet komeaa katseltavaa ja 2640 metrin juostavan matkan pitäisi olla ruunalle vain plussaa. Vermossa 5-vuotias vastasi keulasta sitkeästi ykköseksi, vaikka näytti jo välillä olevan alakynnessä.

Haastajat: 5 Notable on ollut pitkään hyvä, mutta tallikommenteista löytyy erittäin merkittävä info hevosen balanssin suhteen. Kaviot ovat kuluneet ja nyt pitää mennä kengät jalassa. Se on yleensä ollut hevoselle aika merkittävä miinus ja sen vuoksi se väistetään nyt peleissä täysin.

10 Quite a Boy on todella hyvä hevonen sarjoihinsa ja vaarallinen heti loukkaantumistauon jäljiltäkin, vaikka valmentaja varoittelee, ettei hevonen missään nimessä ole parhaimmillaan neljän kuukauden starttipaussin jälkeen.

Yllättäjät: 4 Spanish Rose on kunnossa, mutta voittaa harvoin, eikä juostava matkakaan ole lähtökohtaisesti mieleen. 8 Newport Brodden ravisävel on ollut hieman hukassa tauon jälkeen, mutta luokkaa ja kovuutta riittää näihin tehtäviin. 1 Leemark's Casimir saa sisäradalta nopeana avaajana nappijuoksun ja voisi venyä sellaisella yllättävänkin korkealle.

Pelijakauma: Notable (34 %) on yliarvostettu, sillä se joutuu juoksemaan nyt kengillä. Quite a Boyn (12 %) kohdalla on kysymysmerkkejä, mutta luokka edellyttää isompaa peliosuutta.

Juoksunkulku: Leemark's Casimir ja Spanish Rose erottuvat kiihdytyksessä, mutta kummallekin olisi tällä matkalla selkäjuoksu ehdoton juttu. Wide Game ehtii todennäköisesti kysymään johtopaikkaa ennen Notablea.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 3
Suuri: 3, 10

Toto65-5

Suosikki: Ponsse Cup -karsinta on pieni, mutta tasokas lähtö. 5 Whogonow on väläytellyt ikäluokkalähdöissäkin. Loppukesä oli vaikea, mutta viimeksi ori oli treeni- ja huoltotauolta varsin positiivinen keulajuoksulla tasokkaassa Toto64-lähdössä. Sarja on varsin sattuva.

Haastajat: 6 Taj One on voittanut neljä kertaa peräkkäin ja kehittynyt syksyllä huimin harppauksin. Oriille tuntuu tällä hetkellä käyvän kaikki, mutta se ei pääse alussa Whogonow'n ohi ja se on sitä vastaan juoksunkulun kannalta aika merkittävä miinus.

4 Il Funny Li on voittanut yli puolet starteistaan, mutta kohtaa nyt monin verroin kovempaa vastusta kuin aiemmin. Toisaalta hevonen löi viimeksi puhtaasti Brazen Leonoren kirissä, joka puolestaan jatkoi Kouvolassa Toto75-voitolla, joten ei ruunan ykköset nyt ihan tusinalähdöistä ole tulleet.

1 Blue Cates on sijoittunut kaikissa starteissaan neljän joukkoon ja jäänyt ulos totosta vain kerran. Kehittyvä ja lupaava 3-vuotias on nyt hieman huonosti istuvassa sarjassa selvästi uransa kovimman tehtävän edessä. Keulapaikan puolustaminen tuskin onnistuu, mutta juoksu ei voi mennä sisäradalta kovin pieleen.

Pelijakauma: Whogonow'n (29 %) kuuluisi olla suosikki.

Juoksunkulku: Kaikki avainhevoset avaavat lujaa, mutta Whogonow on todennäköisimmin lopulta keula.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto65-6

Suosikki: Suvukas 2 My Newt on kilpaillut tämän kauden Ruotsissa. Tamma ei ole onnistunut voittamaan tänä vuonna, mutta se on kerännyt kovan rutiiniin tiukoista tehtävistä ja oli muun muassa Stochampionatin karsinnassa hienosti viides. 4-vuotias palaa tähän sairastauolta ja valmentajaa ei valitettavasti tavoitettu, mutta 7 Oikein -lehden tallikommenteissa Tuomas Korvenoja odottaa hevoselta heti ihan kelpo suoritusta.

Haastajat: 4 Bluebird Nash palasi perjantaina Turkuun sairastauolta ja aloitti positiivisesti. Tamma tuskin ainakaan heikentää startti alla, sillä se on yleensä viihtynyt tiiviissä starttirytmissä.

1 Miss Maverick voitti keväällä Pilvenmäki Specialin, mutta sen jälkeen on ollut vaikeaa. Valmentajan mukaan hevonen on harjoitellut hyvin ja se pitäisi olla tauoltakin heti valmis tappelemaan kärkisijoista.

11 Didi Hoss on ollut sivussa yli vuoden. Tamma tuli kokeessa ihan hyvällä tyylillä kirikierroksen alle 16-vauhtia. Valmentaja painottaa kuitenkin, että tässä kisassa hevoselle tarjotaan huonolta paikalta passiivinen juoksu hännillä sisälle, eikä sen suhteen ole menestysodotuksia vielä.

Yllättäjät: 7 Midsummer Love ailahtelee kovasti, mutta esimerkiksi Vermon voittojuoksun suoritus oli sellainen, ettei sillä tarvitsisi hävetä tässä kenellekään. 3 Lady Luck on sähäkkä menijä. Hyvältä paikalta ja nappijuoksulla tamma voisi lyödä koviakin. 10 Arctic Island puski Turussa nousukuntoisesti.

Pelijakauma: My Newtin (56 %) kohdalla on lieviä kysymysmerkkejä sairastauolta ja 56 prosenttia on liikaa. Didi Hossilla (17 %) ajetaan passiivisesti, eikä se kiinnosta, vaikka on hevosena ehkä lähdön paras. Miss Maverick (4 %) kiehtoo yllättäjänä ja pelihevosista Bluebird Nash (15 %) on selvästi aliarvostettu. Lady Luck (1 %) kuuluisi myös olla enemmän kuin prosentin pelattu.

Juoksunkulku: Lady Luck karauttaa ensiksi johtoon, mutta saattaisi olla halukas luovuttamaan keulapaikan pois ja Bluebird Nash olisi siinä tapauksessa keula.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 2, 4, 1
Suuri: 2, 4, 1, 3