Ravivihje: Toto4 Teivo 10.11.2019

Julkaistu:

TOTO4
Teivossa luotetaan New Life Wheelsiin.

Toto4-1

Suosikki: 11 Haltija on palannut menestyskantaan parin vuoden hiljaiselon jälkeen. Ori on vauhdeiltaan ylivertainen tähän porukkaan, mutta sille pitää tarjota tarkka juoksu ja mielellään lyhyt kiri. Viimeksi sellainen toi pussituksen ja se vaara on tietysti nytkin. Kovalla pätkällään hevonen ehtii kyllä kauempaakin, jos tilaa vain löytyy.

Haastajat: 7 Ossian Totki voitti Teivossa keulasta ja oli viimeksi ihan sitkeä johtavan rinnalta. Ruuna on löytänyt asiallisen syysvireen, eikä vastus tässä pelota.

10 Annan on napsinut pitkän putken kärkisijoja ja voitonkin luulisi tulevan pian. Tamma on ollut oikein varma suorittaja läpi syksyn.

3 Velaks on pelaajien alustava suosikki. Lupaava 5-vuotias piti kesällä laiduntauon ja valmentaja varoittaa, että se tulee aika maltillisesti viimeistelynä, kun ajokelitkin ovat olleet heikot. Sen myötä ainakin suosikkiasema tuntuu liioitellulta.

Yllättäjät: 4 Myllyn Tyyne voitti edellisen kärrylähtönsä keulasta ja pyrkii samalle paikalle nyt. 1 Teppana laukkasi taukostartissaan. Ruuna on paljon tauluaan kyvykkäämpi ja hyvältä paikalta huomioitava. 6 Voima-Simo on jaksava puurtaja, mutta taustajoukkojen mukaan tauolta palataan matalalla profiililla.

Pelijakauma: Velaks (25 %) on liikaa luotettu

Juoksunkulku: Koko paalun nelikko pääsee liikkeelle, mutta Myllyn Tyyne taitaa olla kaikkein ripein.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 11, 7, 10, 4
Suuri: 11, 7, 10, 3, 4, 1

Toto4-2

Suosikki: 9 Troopersin viime juoksu meni jo alusta alkaen mönkään, kun ruuna jäi tasaisena avaajana ykkösradalta sisäradan syövereihin. Suosikki laukkasi siellä paineissaan viimeisessä kaarteessa oltuaan pussissa. Maisema vaihtui hypyn jälkeen mallikkaasti, joten kunto pitää, eikä nyt ole kovin suurta pussitusriskiä.

Haastajat: 3 Star It väläytti huippukuntoa jo JTT-karsinnassa, jossa tuli kuitenkin lopun laukka. Viimeksi ori hallitsi hienosti keulasta, jonne se pääsee nytkin, eikä ole siitä helppo pala suosikillekaan.

1 Quite a Star lähtee myös kovaa ja paikka suosii. Teivon voitto tuli keulasta ja viimeksi ruuna oli sitkeä kierrettyään 1. takasuoralla johtavan rinnalle. 4-vuotias saa hyvän juoksun kärkiryhmässä ja pystyy edelleen kärkikamppailuun.

8 Sign of Secret voitti Killerillä keulasta ja taipui viimeksi samalta paikalta hieman. Näin ulkoa johtoon ei ole asiaa ja juoksusta tulee väkisinkin aika hankala.

Yllättäjät: 4 Don Defender aloitti viimeksi uusista käsistä pitkän matkan kakkosella. Hevonen vaikutti koko kisan nahkealta, mutta punnersi kuitenkin sitkeästi. Vastus on nyt tuota starttia kovempaa, mutta jospa ruuna terävöityisi saatuaan pitkältä tauolta startin. 2 Capo The Amour on saanut pitkän tauon jälkeen kaksi starttia. Kengättömyys olisi ruunalle iso asia, joten balanssitietoa kannattaa seurata.

Pelijakauma: Star It (18 %) on selvästi aliarvostettu.

Juoksunkulku: Star It pamauttaa keulaan ohi Quite a Starin. Troopers iskee parijonosta viimeisellä kierroksella.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 9, 3
Suuri: 9, 3, 1, 4

Toto4-3

Suosikki: Tapparan liigavarsa 7 Marschall Match on väläytellyt lahjojaan, mutta isomman rahan ikäluokkakilpailuissa on tullut pääasiassa epäonnistumisia. 3-vuotias koittaa kotiradallaan rahasarjassa kartuttaa tiliään ja riittää varmasti vanhempia hevosiakin vastaan, jos ravi vain maistuu. Kouvolan kaarteet eivät tuntuneet viimeksi sopivan hevoselle alkuunkaan.

Haastajat: 5 Capercaillie Cock palasi Forssassa voittokantaan ja olikin oikein mainio. Voitto tuli, vaikka hevonen ehti ottamaan keulapaikalta viimeisen kaarteen lopussa aika pahan laukankin. Ruuna käy usein kuumana, eikä ole hirveän luotettava suorittaja, mutta puolet starteistaan voittanut 5-vuotias on aina mahdollinen menestyjä sarjoissaan.

3 Glint Match on piristynyt merkittävästi kelien viilennettyä ja alla on kaksi pirteää juoksua. Ruuna avaa hyvin ja saa hyvältä paikalta valita keulajuoksun tai hyvän selän.

Yllättäjät: Olisi aika iso yllätys, jos voitto lipsahtaisi yllä mainitun kolmikon ulkopuolelle. 2 Edward Star on ollut asiallinen tauon jälkeen. Viimeksi juoksu meni pieleen. 10 Who's Fabulous ei pysynyt viimeksi Capercaillie Cockin selästä alkuunkaan sen kyydissä.

Pelijakauma: Capercaillie Cockin (23 %) kuuluisi olla lähempänä Marschall Matchia (38 %).

Juoksunkulku: Suosikkikolmikko erottuu jo kiihdytyksessä. Lopullinen juoksujärjestys riippuu kuskien mielihaluista, mutta Capercaillie Cock on ehkä niukasti todennäköisin johtonimi.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 7, 5, 3
Suuri: 7, 5, 3

Toto4-4

Suosikki: 7 New Life Wheelsin on aika palata voittokantaan Teivon Toto4-päätöksessä. Ruuna oli Käpylä GP:ssä oikein maino kolmas Lexus Dreamin ja Atupemin jälkeen ja oli viimeksikin vaikealla juoksunkululla sijoitustaan parempi. Eturivi vaikuttaa sellaiselta, että suosikin luulisi pääsevän etenemään alkumatkalla johtoon.

Haastaja: 10 Pope oli viimeksi keulasta hyvä kolmas ja löi suosikin niukasti. Nyt lähtöasetelmat ovat toisinpäin ja tuloskin on hyvin todennäköisesti erilainen. Ruuna on mukavassa iskussa ja selvä ykköshaastaja.

Yllättäjät: 1 Catahecassa Zest tsemppasi viimeksi mukavasti johtopaikalta ja nappaa tässäkin ensimmäisen keulan. Sarja ei istu ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta totoon pitäisi olla mahdollisuuksia, sillä ei kisa kahden pelatuimman jälkeen ole kovatasoisimpia. 8 Sivori Effe on juossut tauon jälkeen kaksi starttia ja ollut tasainen. Perustaso riittää kuitenkin tototaistoon. 5 Our White Star aloittaa uusista käsistä yksisilmäisenä. Valmentajan mukaan sinänsä ikävä operaatio on tuonut hevoseen aika lailla lisää virtaa. 4 Lessons In Love pystyy riviään parempaan, mutta onnistumisista alkaa olla aikaa.

Pelijakauma: New Life Wheels (51 %) voisi olla hieman enemmänkin luotettu.

Juoksunkulku: Catahecassa Zest pitää ensiksi keulan, mutta New LIfe Wheelsin selän luulisi kelpaavan, mikäli se tulee ajoissa rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 7
Suuri: 7