Ravivihje: Toto75 Kouvola 9.11.2019 – 75000 euroa ekstraa

Julkaistu: , Päivitetty:

toto75
Kolmevuotiaiden loppusyksyn perinteikäs huippukisa Kymenlaakso-ajo ja Kavioliigan viimeiset osalähdöt ennen GP-kilpailuja ovat Kouvolan kohokohdat. Kanuunahevonen Sobel Conway on hyvä T75-tukipilari.
Jackpot-kierroksen 75 000 euron lisäraha kuorruttaa seitsemän oikein -tulosten jakosummaa.

Toto75-1

Suosikki: Kehityskykyinen 2 Drillari on voittanut tai laukannut viime kilpailuissaan. Vahva tamma oli loistava toissa startissaan, jossa pakeni piikistä ylivoimavoittoon, ja sama tahti jatkui myös viime maanantaina Lahdessa. Drillari jullitteli Lahden tallikurvissa kärkipaikalla, mutta karkasi taas maalisuoralla selvästi vastustajiltaan, kun keskittyi uudelleen työntekoon.

Haastajat: Kesällä lomailleen 10 Elias Juonettaren otteet ovat parantuneet syksyllä starttien myötä, ja pian sillä on varmasti jo voiton vuoro. Täysosuma saattaa tulla jo Kouvolassa 40 metrin takamatkasta huolimatta, sillä vastus on tammalle varsin sopiva. Se kiri viime viikolla Vermossa 3. ulkoa hyvin keulasta voittaneen Vennelmon Varman kupeelle.

Kolminkertaisen ravikuningattaren Saaga S:n manttelinperijäksi pyrkivä 3 Milrid juoksee ensimmäisen kerran Toto75-tasolla. Keskiviikon välistartissa sille tyrkytettiin makoisan reissun jälkeen voittoa, mutta se tyytyi kakkossijaan. Tamma saa Kouvolan kilpailuun vahvistukseksi huippukuskin ja se petraa varmasti jonkin verran myös lyhyen starttivälin ansiosta.

6 Hilipee on revityshevosia. Tasavauhtinen, mutta vahva ori kohtaa vähän sopivamman vastuksen kuin monesti aikaisemmin. Sen ajat kyllä riittävät pärjäämiseen. Ori kiersi viimeksi Kouvolassa 2. ulkoa lähes koko viimeisen lenkin asiallisesti 3. rataa pitkin ilman vetoapua.

13 Lorutyttö pystyy pärjäämään heti ravatessaan, mutta kovin todennäköistä se ei ole normaalimatkalla. Toissa kerralla pahan laukan jälkeen loistavasti kulkenut ja lopussa pussin ajautunut voimatamma laukkaili muutamia kertoja keskiviikon välistartissaan.

Yllättäjät: 12 Vektoria on nousukunnossa. Ravivarma ja nopea tamma spurttasi viimeksi hyvin 5. ulkoa ja ohitti muun muassa Hilipeen, vaikka lähti matkaan peräti 40 metriä tämän takaa.

11 Koivun Tähti olisi parhaimmillaan vapaalta radalta, mutta viime sijoituksiaan vaarallisempi ruuna ei ole ravin maistuessa täysin ulkona pitkältä pakiltakaan.

Epävarma 9 Usko Eevertti tuskin onnistuu voittamaan ylisarjassa, mutta merkittävästi tulosriviään parempaa ja pitävällä radalla viihtyvää oritta kannattaa ainakin seurata tulevia kisoja varten. Se kulki mainiosti laukkojen lomassa viimeksi Forssassa ja kolme starttia sitten Vermossa.

Pelijakauma: Milrid ja 5 Viksu Vilivei ovat ylipelattuja ja Elias Juonetar, Vektoria ja Usko Eevertti aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Milrid valtaa kärkipaikan, jonka luovuttaa korkeintaan Drillarille.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 2, 10, 3, 6, 12
Suuri: 2, 10, 3, 6, 12, 11, 9

Toto75-2

Suosikki: 5 Brazen Leonore on aloittanut kilpauransa positiivisissa merkeissä tänä vuonna. Hevonen on sijoittunut yhdeksässä startissaan seitsemän kertaa kahden parhaan joukkoon. Tamma jyräsi toissa kerralla kuolemanpaikalta eleettömästi selvään voittoon. Se oli viimeksi rajusti ylivauhtisessa juoksussa kovalla ajalla myös ihan hyvä kakkonen saatuaan kärkiryhmän takana tasaisen reissun. Sen ohi kiri lopussa vain hyvä hevonen. Brazen Leonore on vähäisestä kokemuksestaan huolimatta niukka suosikkimme ympäripyöreässä tammalähdössä.

Haastajat: Villinmiehen Tammakilvan finalisti 3 Stonecapes Respect voi vetää pitkään. Loppuun puristusta hiukan kaivanneella tammalla on ajettu selkäreissuja, mutta nyt voi olla jo hyvinkin keulakokeilun aika. Se piti Lappeen karsinnassa 2. sisältä täpärästi kolmossijan ja tuli loppukilpailussa 4. sisältä tasapaksusti maaliin.

2 Nancy Beyonce pääsi viimeksi etenemään 3. sisältä sujuvasti tyhjää sisärataa pitkin ja ehti kovan Hamlet Starin kupeelle. Vastassa ei ole nyt yhtä kovia menijöitä, ja rehdisti perille punnertava tamma on otettava vakavasti T75-tasollakin huippupaikaltaan.

4 Cover Princess sai Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa tarkan sisäratareissun jälkeen sopivasti kiritilan maalisuoran alussa ja spurttasi kalkkiviivoilla kakkoseksi. Finaalissa se laukkasi kovan kiihdytyksen päätteeksi 1. kurviin mentäessä eikä loistanut lopussa, kuten ei tehnyt viimeksi JTT-karsinnassakaan sisäratajuoksulla. Vastus on nyt sopiva, mutta tamma vaatii selkeä ryhtiliikkeen kahdesta viime juoksustaan.

Yllättäjät: 12 Five Finger Crawl on tehnyt uudelta valmentajaltaan sen verran nousujohteiset juoksut, että se omaa jonkinlaiset saumat piippuhyllypaikaltakin. Tamma pääsi viimeksi kirimään päätössatasen vapaasti 2. sisältä ja lopetti pirteästi kakkoseksi voittajaa uhkaamatta.

Vermon kovassa lähdössä mukavasti neljänneksi kirinyt 11 Fiona Norr ei ollut viimeksi likimainkaan parhaimmillaan. Se voi taas parantaa lyhyemmän starttivälin ansiosta, mikä onkin tarpeen 11-radalle.

7 Kiara Ale kiri toissa kerralla omintakeisella tyylillään mukavasti toiseksi, mutta jäi sen jälkeen yhdestä startista pois. Kun tamma palasi paussilta viime sunnuntaina Lappeessa, se laukkasi saman tien, kun iski 3. radalle hyökkäykseen 1300 metriä ennen maalia.

Pelijakauma: Stonecapes Respectiä on rastittu liikaa.

Juoksunkulku: Stonecapes Respect ampuu keulaan ja myös sen ulkopuolella on hyviä lähtijöitä. Lähinnä Brazen Leonore on toinen ehdokas vetojuhdaksi.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto75-3

Suosikki: Jatkuvasti kärkisijoilla oleva 6 Vappuäijä on perushevonen. Elokuussa Teivossa huimalla 23,5-volttiajalla keulasta hallinnut ori oli hyvä viimeksi Rovaniemelläkin, vaikka jäi 1,3-kertoimisena supersuosikkina toiseksi. Johtopaikalta 22,5-kyytiä lopettanut Malkin pääsi vain karkuun todella kaukaa kiriin lähteneeltä Vappuäijältä. Se tulee Kouvolan starttiin pieneltä sairauspaussilta.

Haastajat: Muutamassa syksyn juoksussaan yllättäen laukannut 3 Koveri kilpailee myös korkealla voittoprosentilla. Viime lauantaina ori kulki ravia, mutta jäi epäonnekseen pussiin johtopaikalta yllättävästi sammuneen Raggarin taakse. Koska Koverille jäi kosolti voitonnälkää, sillä pyritään ajamaan tämä lähtö varmasti keulasta.

7 Larsmanin nousujohteiset esitykset huipentuivat viime lauantaina T75-finaalissa voittoon. Takarivistä startannut ruuna sai kirikierroksella oivaa vetoapua ja kiri maalisuoralla kärkeen. Voitto olisi tosin jäänyt tulematta, ellei huikea Morison olisi laukannut sen etupuolelta viimeisellä takasuoralla. Tempun uusiminen ei tulisi enää yllätyksenä.

Yllättäjät: Epäonnesta muutamia kertoja kärsinyt 12 Pauhis pääsi pari viikkoa sitten näyttämään oikeaa osaamistaan Lahden kierroksella, jolla jyräsi pitkällä kirillään hallittuun voittoon 3. ulkoa. Se jätti muun muassa 2. ulkona juosseen Larsmanin ja kuolemanpaikalta selvästi taipuneen 9 Uljas Suomalaisen varjoonsa. Yönmustalta lähtöpaikalta oriilta vaaditaan kuitenkin lisää venymistä.

4 Kihisee paransi kovasti viime kilpailuunsa. Se irtosi kuolemanpaikalta selvään voittoon peesissään seuranneelta Vennelmon Varmalta ja kumppaneilta 22,0-lopetuksellaan. Voittokulun jatkuminen näin kovassa lähdössä tulisi vielä yllätyksenä, mutta oriin kuntokäyrää on mielenkiintoista seurata.

Pelijakauma: Koveria ja Larsmania on pelattu jonkin verran liikaa. Kihisee on edullisin merkki.

Juoksunkulku: Koveri kiihdyttää johtamaan joukkoa ja Humiro pitänee sen selän. Myös Larsman pystyy avaamaan lujaa. Vappuäijä on todennäköisesti toisen radan vetojuhta.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 6, 3, 7
Suuri: 6, 3, 7, 12, 4

Toto75-4

Suosikki: Kavioliigan osakilpailussa nähdään viisi viikkoa sitten Teivossa yhteen ottaneiden 2 Josveisin ja 6 Välähdyksen uusintamatsi. Huippumenijöiden viime kohtaamisessa pidemmän korren helposti keulajuoksulla vienyt Välähdys jatkaa huippukuskin ajamana suosikkina, mutta koska se jäi seuraavasta startista pois, oriin varmaksi pelaaminen ei ole riskitöntä pidemmän starttivälin vuoksi. Innokkaalle hevoselle on saattanut kertyä vielä normaalia enemmän paineita, jotka voivat kilpailuissa kostautua aina laukkana.

Haastajat: Josveis on ehtinyt startata Teivon jälkeen kerran. Se pääsi Teivossa nousemaan vasta maalin tuntumassa vapaille vesille Välähdyksen takaa eikä ehtinyt haastaa kunnolla tätä. Viime juoksunsa Josveis voitti näytöstyyliin johtopaikalta. On mielenkiintoista nähdä, tyytyykö Josveis tälläkin kertaa Välähdyksen selkään, mistä pussitusriski on taas ilmeinen ja lyö kaikki peliin vasta viikkoa myöhemmin GP-finaalissa.

8 Polara on ehkä kovan suosikkikaksikon tiukin haastaja, vaikka on ollut 1,5 kuukautta tauolla. Voittoon asti jonkin verran alle kykyjensä tänä vuonna kulkenut ruuna ei viime esitystensä perusteella kylllä riitä ilman Välähdyksen ja Josveisin epäonnea.

5 Vixen voitti näyttävästi Vermon 2620 metrin lähdön, josta Välähdys jäi pois. Vahva ori jyräsi lempimatkallaan kuolemanpaikalta omille teilleen. Viimeksi todella verkkaisesti avannut Vixen jäi toivottoman kauas Josveisista ja kumppaneista eikä ehtinyt enää lopussa kärkikahinoihin, vaikka lopetti asiallisesti. Normaalimatkalla sen vauhtivarat tuskin riittävät nytkään huippujen lyömiseen.

10 Nopsan Vauhti seuraili Vermon epäsopivalla matkalla 2. sisältä asiallisesti totosijojen tuntumaan. Hyvien avaajien perästä kohtuullisiin asemiin pääsevä ruuna omaa ohuet saumat kolmossijalle.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Radoilta 2-4 ja 6-7 avataan lujaa. Välähdys johtaa ja Josveis varjostaa sen kannoilla.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 6, 2
Suuri: 6, 2

Toto75-5

Suosikki: Lämminveristen Kavioliiga-pisteitä jaetaan tasoitusajona ravattavassa Kouvola-ajossa, jossa kolmostason hevoset haastavat 20 metrin etumatkansa turvin huippumenijät. 10 Sobel Conway on esittänyt viime kuukausina niin huikeita otteita, että on selkeä ehdokas varmaksi. Kouvolan tavallista kiperämmät kurvit lienee jopa alle kymppiä elokuussa viilettäneen ruunan pahin uhka. Vaikka Sobel Conway jäi viimeksi Seinäjoella jättisuosikkina kolmanneksi, hevosen esityksessä ei ollut moittimista. Se joutui aloittamaan kirinsä melko toivottomista asemista heikosti vetäneistä selistä ja pinkoi aivan hyvin perille.

Haastajat: 3 Look Complete ja 6 Zultanio ovat paalukarsinan vaarallisimmat. Look Complete oli toissa kerralla vaisu kuolemanpaikalta, mutta palasi viimeksi omalle tasolleen. Se pääsi dominoimaan juoksua keulaan, jonne nytkin tiukasti halajaa.

Italiasta hankittu Zultanio on jatkanut todella positiivisesti uransa uudessa kotimaassa. Vauhdikas ruuna kiri tulisesti pussista jo Oulussa ja Lahdessa ja pääsi ansaitusti voitonmakuun viikko sitten Porin T75-finaalissa terävällä loppuspurtillaan.

9 Religious on ollut niin mainio viime juoksuissaan, että olisi paremmalta lähtöpaikalta voinut olla kakkossuosikki. Ori voitti toissa kerralla leikiten sopivan Vermon pitkän matkan lähdön piikistä ja sijoittui viimeksi Solvallan kovassa 4-vuotislähdössä kolmanneksi jättäen taakseen useampia huippunimiä.

Sobel Conway ei startannut Lahden osakilpailussa, mutta kaikki muut takamatkalaiset siihen osallistuivat. Oivan reissun 3. sisällä saanut 12 Bret Boko kiri nelikosta vauhdikkaimmin Chief Orlandon kupeelle taistoon kakkossijasta.

11 Pajas Face, 14 Hotshot Luca ja 13 Jolly Roy taivalsivat Lahdessa peräkanaa toisen radan letkaa johtaneen voittaja Lexus Dreamin takana. Niistä taaimpana juosseen Jolly Royn lopetus oli selvästi vauhdikkain. Pajas Face ja Hotsthot Luca olivat sen sijaan yllättävän ponnettomia maalisuoralla, mutta koko nelikon osat voimat toki vaihtua Kouvolassa hyvällä kelillä.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Juoksunkulku: Look Complete vastaa vetotöistä ja Zultanio peesaa sen takana. Sobel Conway iskee tällä kertaa jo matkalla kohti kärkipaikkoja.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto75-6

Suosikki: Ravien kohokohta on 3-vuotiaiden lämminveristen Kymenlaakso-ajo, joka on tänä vuonna hyvin pyöreä suurkilpailu. Monella osallistujalla on mahdollisuudet voittoon niin paalukarsinasta kuin takamatkaltakin. Suosikin nimeäminen on makuasia.

IS Ravit hyppää pelaajien kanssa samaan kelkkaan ja nostaa rankingin kärkeen ykkösenä starttaavan 1 American Heron. Neljästä kilpailustaan kolme voittanut ruuna hallitsi karsintaeräänsä varmasti keulasta ja pystyy tallikommenttien perusteella varmasti lohkaisemaan jonkin verran ajastaan finaalissa, jota varten sitä on ajettu reippaammin. Vaikka hevonen on kookas, se taipuu hyvin Kouvolankin kurveihin.

Haastajat: Kotiradan toivo 12 Roseland on kehittynyt hienosti ja se paineli karsinoissa selvästi kovista kyytiä yhdessä 8 First Class Ladyn kanssa. Takamatkalta lujaa 2. ulos avannut näyttävä tamma iski kiriin 800 metriä ennen maalia ja piti tiukassa kamppailussa peesissään seuranneen First Class Ladyn takanaan maalin asti.

First Class Lady oli karsinnassa myös hyvä, vaikkei aivan päässyt ohi Roselandista ja se on nostettava kuumimpien pelihevosten ryhmään.

Voitokas 9 Mas Dominant vei oman karsintaeränsä 2. ulkoa. Vastaava risut ei riitä finaalissa, mutta ruuna parantaa varmasti menoaan, koska sillä oli ennen viime juoksua 1,5 kuukauden sairauspaussi takana.

Kriteriumissa kuolemanpaikalta romahtanut 10 Sahra Peyote oli American Heron hallinnoimassa karsinnassa 4. ulkoa niukasti toinen. Se sai kirilenkillä loistavaa vetoapua 3. rataa auranneen 5 Lex Libertyn vanavedessä ja ehti kalkkiviivoilla juuri ja juuri tämän ohitse. Ruuna pystyy vielä parempaankin.

Lex Liberty paransi niin paljon otteitaan karsintajuoksuunsa, että senkin otteita on mielenkiintoista seurata.

Yllättäjät: American Heron kanssa johtopaikasta ottelee tiukimmin 6 Morris. Sairastelut ovat häirinneet oriin katkonaista kautta, mutta karsintajuoksu näytti, että se on päässyt taas vireeseen. Iloisesti keulassa painelleen hevosen aika oli kolme kymmenystä kovempi kuin American Heron, ja sekin hyvin todennäköisesti pystyy vielä parempaan. Valmentaja kertoi, että Morris kulki kesällä laukan jälkeen 1700 metriä huimasti 12,5-vauhtia.

American Heron tavoin vasta neljästi kilpaillut 3 Ilos Silmarillion on vielä kääntämätön kortti. Se kiri karsinnassa helpompien lähtöjen jälkeen 3. sisältä terävästi Mas Dominantin tuntumaan kakkossijalle. Jos oriilla on vielä kehityspotentiaalia varastossa, siltä voi odottaa loppukilpailussakin mitä vain.

7 Main Stage venyi karsintalähdössä uransa parhaaseen juoksun. Se tuli 5. ulkoa pitkän 1200 metrin kirinsä umpirehellisesti perille kakkossijalle valjakonmitan päähän Morrisista.

Pelijakauma: American Heron suosikkiasema on liian suuri ja myös Mas Dominant on ylipelattu. Ilos Silmarillion, Morris, Main Stage, First Class Lady ja Roseland ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: American Hero ja Morris avaavat liukkaasti, ja on vaikea sanoa, kumpi niistä pääsee janoamalleen piikkipaikalle. Matkavauhti on railakasta.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 1, 12, 9, 8, 6, 3, 7
Suuri: 1, 12, 9, 8, 6, 3, 7

Toto75-7

Suosikki: Kierroksen päättävällä pikamatkalla ravattava kakkosdivisioona on melko pyöreä, koska 5 Staro Moschino tulee ponnetonta viime juoksua seuranneelta tauolta ja 11 Ronzon Face starttaa tukalista asemista. Kovaluokkainen Staro Moschino saa suosikin viitan viime kerran floppauksesta huolimatta. Hevonen ei tulisi paussilta tositoimiin, ellei sillä olisi kaikki mallillaan.

Haastajat: 4 Rambo Rivner on puhjennut syksyn edetessä huippuvireeseen. Se nappasi kauden avausvoittonsa Vermossa hallitusti keulasta, missä sai tehdä täysin oman juoksunsa ja oli viimeksi samalla radalla tosi lähellä uutta täysosumaa kuolemanpaikalta. Noiden starttien välissä Seinäjoen heikko sijoitus selittyi säkkiin juuttumisella.

Kaikenlaisilla reissuilla pärjänneen 3 Beat Of Loven menestysputki katkesi kovassa St. Legerissä, jossa sen tehtävä oli jo ennakkoon aivan liian haastava takamatkalta. Tamma tuli 5. sisältä tasapaksusti maaliin. Kouvolassa hyvä avaaja pääsee paljon parempiin asemiin kärkijoukkoon ja on yksi voittoon pystyvistä kilpailijoista.

Ylempänä jo mainittu Ronzon Face pilasi Seinäjoen kierroksen komean keulasoolonsa jälkeen pelinsä viimeksi lähtölaukkaan. Ruuna pystyy kiertämäänkin, mutta vaatii myös aika lailla tuuria lyhyellä matkalla 11-paikalta.

9 Past Or Flash on ollut voitokas syksyllä, mutta sen vire joutuu nyt kovempaan testiinT75:ssä takarivistä. Kolme kilpailua sitten Lahdessa 4. ulkoa mukavasti taistoon kakkossijasta kiertänyt ruuna sai viime kuun voittostarteissaan loistavat sisäratareissut kärkijoukossa.

8 Reverend Dred on koko lailla lähtöpaikkansa uhri. Vermossa liki ennätysajallaan 3. ulkoa täpärään voittoon ehtinyt ruuna on kyllä noussut taas oivan vireeseen.

Yllättäjä: 1 Fast Timen juoksut eivät ole onnistuneet pitkän loukkaantumistauon jälkeen ja se on väsähtänyt pahasti molemmilla kerroilla. Kovalla avaajalla on ykkösradalta saumat hyvään reissuun ja sitä kannattaa vähän varoa. Startti on ruunan ensimmäinen uusista käsistä.

Pelijakauma: Beat Of Loven suosikkiaseman voi hyvin kyseenalaistaa. Fast Time on liian unohdettu.

Juoksunkulku: Radoilla 1-4 on reippaat avaajat: Fast Time tai Rambo Rivner viilettää piikkipaikalla.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 5, 4, 1
Suuri: 5, 4, 3, 11, 9, 1