Ravivihje: Toto4 Turku 8.11.2019

Julkaistu:

TOTO4
Turun Toto4-varma löytyy rivin ainoasta suomenhevoslähdöstä.

Toto4-1

Suosikki: 4 Callela Einstein kiri toissa lauantaina komeasti JTT-finaalin ykköseksi. Voitto oli yllätys, mutta sillä esityksellä täysin ansaittu. 15000 euron palkinto vei hevosen aimo harppauksen sarjoissa ylöspäin, mutta ei rima toisaalta tasossa ainakaan merkittävästi nouse vielä tähän Turun iltaravilähtöön.

Haastaja: 1 Muscleman on on kilpaillut kolmesti kotivalmennuksesta käsin siirryttyään sinne Pekka Korvelta ja suunta on ollut positiivisesti ylöspäin. Teivossa tuli jo vahva kirivoitto ja nyt ykkösradalta keulajuoksukin on mahdollinen. Ruuna ei ole helppo pala suosikillekaan, jos saa häärätä johtopaikalla omaan tahtiin.

Yllättäjät: 2 Johnny English on tehnyt sairastauon jälkeen kaksi hyvää starttia ja otteet vaikuttaisivat taas terävöityvän pienen lamavaiheen jälkeen. Hyvä paikka auttaa, mutta esimerkiksi Teivossa hevonen oli aika vastaantulija Musclemania vastaan. 10 All Ready Match kamppaili tuossa kisassa johtavan takaa tiukasti Musclemanin kanssa. Ruuna on ollut pitkään kunnossa, mutta on ihan parhaimmillaan kärjen lähettyviltä ja nyt takarivistä juoksupaikka voi jäädä aika kauas parijonoon. 9 Spanish Rose voittaa harvoin, mutta kisaa elämänsä kunnossa. Forssassa tamma juoksi varsin sopimattomassa sarjassa, mutta kiri kahdelta pakilta ja vaikeista asemista mukavasti totoon. Sähäkkä 6 Rose Coger on ailahdellut, mutta sen parhailla esityksillä ei olla ulkona kärkitaistosta. Viimeksi tamma joutui yrittämään 4. ulkoa kun kärki lopetti kymppiä ja tehtävä oli kärkisijoja ajatellen ihan mahdoton. 8 Stonecapes Poe on luokaltaan riittävä näihin sarjoihin, mutta tamma on päässyt kilpailemaan kovin katkonaisesti ja pitkältä tauolta sekä huonolta paikalta taustajoukotkin puhuvat vain startin hakemisesta alle vailla menestysodotuksia.

Pelijakauma: Musclemanin (27 %) kuuluisi olla hieman lähempänä Callela Einsteinia (48 %). Spanish Rose on kiinnostava yllätyshaku vain prosentin pelattuna, vaikkei tietysti kovinkaan todennäköinen voittaja.

Juoksunkulku: Muscleman lähtee sisältä lujaa ja tähtää varmasti keulajuoksuun. Johnny English ja Callela Einstein avaavat asiallisesti, mutta edellisen ohi ei ole normaalisti asiaa. Stronghold ja Rose Coger ovat myös vikkeliä ja jälkimmäinen on suurin uhka kakkossuosikin keulapaikalle, mutta epätodennäköinen sillä välissä on monta tehtävää vaikeuttavaa hyvää avaajaa.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 4, 1
Suuri: 4, 1, 9

Toto4-2

Suosikki: Välissä varsan pyöräyttänyt 8 Hollaus on palannut yli kolmen vuoden tauolta hyvässä iskussa ja tammalla on kaiken järjen mukaan pian jo voitonkin vuoro. Viimeksi Turussa suosikki puski oikein vahvasti johtavan rinnalta ja hävisi keulavoittaja Laylalle vain päänmitan.

Haastajat: 5 Hissun Mahti on oikein epävarma, mutta viime ajat on tullut kärkisijoja aina kun ravi on maistunut. Hollauksen kyytiin tulee tosin kiire nyt ravillakin. Vermossa ruuna laukkasi viimeisessä kaarteessa, mutta ei olisi tainnut kamppailla ihan voitosta ravillakaan.

16 Laari on napannut tällä kaudella jo 9 totosijaa ja tottunut kirimään kärkeen takamatkoiltakin. Tamma on nyt tauolta arvoitus, mutta se on pystynyt ennenkin hyviin suorituksiin suoraan paussilta.

Yllättäjät: 11 Reissarin menestyksistä on aikaa, mutta viimeksi ruuna näytti paremmalta kuin aikoihin jäädessään pussiin. 15 Rikastuva on voitokas hevonen. Ruuna ei loistanut Teivossa kahdeksan kuukauden tauolta, mutta saattaa parantaa otteitaan merkittävästi saatuaan startin alle. 9 Valssaus on tuloillaan ja kulkenut pari kertaa laukkojen jälkeen hyvin. 6 Y.P. Annmarie ja 2 Golda Napanderi keräävät huippukuskeilla jonkin verran peliä. Kaksikko on suorittanut tasaisesti, mutta loistamatta ja niiden voitto olisi peliosuutta suurempi yllätys. 12 Firello on voittanut lähes puolet starteistaan, mutta nyt on ollut jo pitkään oikein vaikeaa, eikä Turun viime kerran taukostartistakaan ole helppo löytää positiivisia asioita.

Pelijakauma: Hollauksen (38 %) peliosuudessa on nousunkin varaa ja tamma on yksi selkeimmistä varmaehdokkaista tälle illalle. Reissari (1 %) on mahdollinen jättiyllättäjä.

Juoksunkulku: Golda Napanderi johtaa alun, mutta kelpuuttaa selän eteensä kunhan ensimmäinen järkevä vaihtoehto on tarjolla. Suosikki Hollaus saattaisi edetä jo matkalla johtoon.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto4-3

Suosikki: 5 Gillian Comery oli pitkään rehellisen vaisu, mutta viimeksi nähtiin huomattavasti parempaa, kun tamma oli keulasta ylivoimainen. Se oli kolmas startti Harri Koivusen tallista ja ilmeisesti hevonen oppi pian menestystallin tavoille. Viime kerran kaltaisella suorituksella voittokannassa jatkaminen on hyvinkin mahdollista, mutta pitkään alisuorittaneelta hevoselta näkisi mielummin toisenkin hyvän startin, ennen kuin antaa sille ihan täyttä luottoa.

Haastajat: 3 Selfie Star oli viimeksi tauolta liian innokas ja taipui ymmärrettävästi 13,5-vauhtisen avauskierroksen jälkeen. Tammalla tähdättäneen nyt selkäjuoksuun ja rauhallisempana pysyessään hevonen pystyy takuulla viime kertaa parempaan.

9 Mr Nice Way tarvitsee takarivistä hieman muiden apuja, mutta hyviä kirejä on alla jo useampi ja Turun pitkällä loppusuoralla voisi ehtiä kauempaakin.

7 Stonecapes Questor ei ole vielä loistanut tauon jälkeen, mutta suunta on varmasti parempaan ja kyseessä on pystyvä hevonen näihin sarjoihin.

2 Liberace nappasi elokuussa kaksi voittoa, mutta loukkaantui syyskuussa. Ruuna on tauolta arvoitus, mutta paikka on hyvä, eikä voittostarttien kaltaisilla esityksillä oltaisi tässä ihan ulkona.

Yllättäjät: 1 After Knight jäi Vermossa aivan pussiin. Ruuna avaa hyvin ja saa valita ykkösradalta selkänsä. Nappijuoksulla voittokaan ei ole ihan mahdoton ajatus. 10 Freddy K. on laukkaillut paljon viime aikoina. Viimeksi ori olisi kamppaillut totosijasta ilman lopun laukkaa ja lyönyt esimerkiksi Stonecapes Questorin selvästi. 6 Prodigy Shark oli Seinäjoella tasainen pitkältä tauolta, mutta startti alla luultavasti terävämpi. Ruuna on kuitenkin osoittanut osaavansa voittaakin.

Pelijakauma: Ei merkittävää mainittavaa.

Juoksunkulku: After Knight, Selfie Star ja Gillian Comery avaavat parhaiten. Suosikki päässee keulaan, sillä kahdella ensimmäisellä haettaneen selkäjuoksua.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 5, 3, 9, 7, 1
Suuri: 5, 3, 9, 7, 2, 1, 10

Toto4-4

Suosikki: Toto4-päätöksessä kannattaa huomioida, että kyseessä on volttilähtö. 6 Questionmark Me on tehnyt taukonsa jälkeen kaksi kelpo esitystä ja ruunalla on pian voitonkin vuoro. Juoksuradalta keulapaikka on otettavissa, eikä hevosta olisi varsinkaan siitä helppo selättää.

Haastajat: Tallikaveri 7 Selene Lune on ollut vahva jo pitkään. Lahdessa tuli pitkästä aikaa huti, mutta tamma kiri sielläkin toivottomista asemista vahvasti. Selene Lune jää alussa suhteessa suosikkiin, mutta kirii aina äärimmäisen vahvasti perille.

1 Andree on suurin uhka suosikin keulahaaveille. Ruuna on pääsemässä pitkän tauon jälkeen taas vauhtiin ja saa joka tapauksessa nyt hyvän juoksun. Viimeksi Andree sai keulassa alussa kovaa painetta, eikä kestänyt ihan perille saakka, mutta volttilähdössä alkuu sujuu nyt väkisinkin rauhallisemmin.

Yllättäjät: 8 Bestseller sai viimeksi myöhään tilaa ja vaihtoi näyttävästi rytmiä. Sisäradan paikalta tamma on nappijuoksulla yllätysvalmis. Tapio Mäki-Tulokkaan kaksikko 9 Sunbeam ja 5 Real Red palaa sairastauoiltaan. Kummankin lähtöpaikka on ongelmallinen ja voitto olisi pieni yllätys näistä lähtökohdista. 2 Hamis Fameraiser on ollut monessa kisassa epäonninen, mutta oli viimeksi nappijuoksulla vain tasainen. Hannu Torvinen palaa ruunan rattaille pitkästä aikaa ja saattaa toki piristää sitä. 3 Gisela Luxi on vaihtanut omistajaa ja valmentajaa. Tammalla on riittävästi kykyjä tällaiseen seuraan, mikäli se piristyy paikanvaihdoksesta.

Pelijakauma: Sunbeam (15 %) on liikaa luotettu. Sen peliosuutta viljeltäisiin Selene Lunelle (21 %) ja Andreelle (10 %).

Juoksunkulku: Andree lähtee sisältä lujaa, mutta Questionmark Me on juoksuradan turvin niukka suosikki johtoon. Matkavauhti saattaa olla hyvinkin rauhallista, mikäli tämän kaksikon alkutaisto ratkeaa nopeasti.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 6, 7, 1
Suuri: 6, 7, 1, 8