Ravivihje: Toto4 Oulu 7.11.2019

Julkaistu:

Toto4
Oulussa alkaa torstaina talvihevosten aika.
Äimäraution kaviourasta tehtiin ratamestari Antti Jaaran johdolla alkuviikon aikana jääpolannerata. Kenkien riisuminen hevosilta kilpailuun ei tietenkään ole enää mahdollista, vaan alle tarvitaan kunnon hokit pitoa tuomaan.

Toto4-1

Suosikki: 11 BWT Alarmilla on alla mainio kuntonäyttö talviradalta, kun se kohtasi viime viikolla Rovaniemellä mm. taas vastassa olevat 2 Tilda Sonikin ja 1 Good Beerin. Ville Pohjolan ajokki painettiin sisäradalle alussa ja BWT Alarm jäi erittäin hyvävoimaisena pussiin rintaman taakse 14-vauhtisessa lopetuksessa. Kovakuntoinen hevonen oli jo toissa kilpailussaan epäonninen. Se nousi tuolloin hänniltä kiriin 800 metriä ennen maalia ja jyräsi näyttävästi kärkeen, mutta laukkasi kalkkiviivoilla kesken kolmen hevosen voittotaiston ja hylättiin. Ennen harha-askeliaan BWT Alarm oli vielä kiinni voitossa.

Haastajat: 3 Veer sai pelihevosista parhaan lähtöpaikan ja kuskikin on lähdön eliittiä. Tamma Veer palasi viimeksi Ylivieskassa 1,5 kuukauden tauolta ja oli hyväksyttävä viides pikamatkalla lievässä ylisarjassa. Tamma matkasi 5. ulkona ja nousi tasaisesti rahoille 400 metrin kirillä. Kuten kesällä nähtiin, Veer pystyy selvästi parempaankin ja uskomme sen terävöityvän startti alla. 12 Sorella Aggiornata sai surkeat alkuasemat, mutta toisaalta tarjolla voi olla kirissä BWT Alarmin vetävä selkä, joten tamma ei ole piippuhyllyn lähtöpaikaltakaan ulkona. Viimeksi Rovaniemellä se juoksi suurimman osan matkasta toisella radalla ilman selkää ja kesti tempoa ihan hyvin. Sorella Aggiornataa puoltaa hieman myös se, että ainoana lähdön hevosista se jatkaa vakiokuskinsa ajettavana. Edellä mainittu Tilda Sonik ei ole voittajatyyppiä, mutta lähtönopeus ja loistavat alkuasemat tasaavat puntteja pelisuosikkeihin nähden. Viimeksi pikku paussin jäljiltä tamma ei ollut kovin terävänä lopussa, vaikka oli saanut säästeliään sisäratareissun.

Yllättäjät: 7 Capesaken viime voitto tuli keulasta reippaan matkavauhdin jälkeen. Toissa kerralla Kuopiossa tamma oli pitkään pussissa johtavan takana. Sunnuntain välistartissa Capesake sai namujuoksun 2. ulkona mutta ei pystynyt puristamaan mitalisijoille kovavauhtisessa lopetuksessa. 4 Honey Star jäi viimeksi kiihdytyssuoran laukassa kauas kuvien ulkopuolelle, mutta otti sitten hyvin kyytiä ja poimi muutaman väsyneen lopussa. 5 Double Cross on asiallinen hevonen tällaiseen lähtöön. Päivän kunto on arvoitus kun Harstadin-reissu meni syystä tai toisesta hiitinajoksi kuvien ulkopuolella, mutta syyskuun keskinäisissä kohtaamisessa se pystyi lyömään ensin Oulussa Veerin ja sitten Kajaanissa BWT Alarmin. 9 Blanket Slipper kilpaili reilu vuosi sitten syksyllä komeassa voittoputkessa, mutta sen jälkeen kilpaileminen on ollut katkonaista ja menestyksetöntä. Kykyjä hevosella olisi korkealle.

Juoksunkulku: Tilda Sonik avaa aluksi keulaan, mistä sillä maililla todennäköisimmin myös ajetaan. Jos tammalle kuitenkin haetaan taas selkäreissua, kärkipaikalle voisi painua Capesake.

Pelijakauma: Pelaajat ovat löytäneet suosikki BWT Alarmin (31%) toivottua paremmin, joten ruuna varmistetaan porukkalapulla tukevasti. Honey Star (5%) ja Double Cross (4%) voisivat olla hieman pelatumpia.

Huomio: Mimmien maili eli naisohjastajien keskinäinen kisa, jonka näemme totopelimielessä yllätysalttiiksi.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 11
Suuri: 11, 3, 12, 2, 7, 4, 5, 9

Toto4-2

Suosikki: 4 Enigma Sisu esitteli viime viikolla Rovaniemellä huippukuntoa. Se sai maukkaan reissun kärjen takana ja tykitti kirissä omille teilleen. Edelliskerralla tamma jäi pussiin johtavan taakse. Tämä lähtö on Enigma Sisulle sarjamäärityksen puolesta reipas ylisarja, mutta käytännössä vastus ei kovene viime kilpailusta. Kärkirankkaus on selkeä, varsinkin kun ykköshaastajaksi kaavailtu Blue For You jäi pois.

Haastajat: 1 Armani Press on kirikykyinen ja hyvältä lähtöpaikalta rastin arvoinen, vaikka ei ollut viimeksi terävimmillään 2. ulkoa. Nyt pitäisi olla parempaa luvassa, mutta sisärata tuo pienen pussitusriskin. 3 She Is Cecilia on esitellyt varmaa virettä laatulähdöissä ja kuuluu tässä sakissa peleihin, vaikka hokit ovat Tuomas Pakkasen mukaan pieni miinus. Viimeksi Seinäjoella Pakkanen satsasi starttiin, mutta ei päässyt keulaan. Valjakko taittoi matkaa 2. ulkona ja jäi kirivaiheessa pussiin.

Yllättäjät: 7 Leon Dahlia aloitti viimeksi 12-vauhtia keulassa ja jatkoi sen jälkeen johtavan takana. Ruuna putosi keulavoittaja Mas Champin kyydistä lopussa, mutta nyt ihan yhtä kovia ei ole vastassa. 5 Anchor Rich on juhlinut Harstadin helpoissa lähdöissä. Viimeksi se joutui tekemään töitä alussa johtavan taakse päästäkseen ja pinnisteli kolmanneksi. Toissa kerralla voittojuoksussa Mikael Niva ei ladannut lähtöön ja pääsi pudottamaan kolmanneksi sisäradalle. Valjakko pääsi nousemaan sujuvasti kiriin viimeisellä takasuoralla ja hevonen hoiti homman reilun 500 metrin kirillä.

Juoksunkulku: She Is Cecilia yrittää taas aluksi keulaan, mutta tyytynee selkäjuoksuun. Keulat hakee Enigma Sisu tai Leon Dahlia.

Pelijakauma: Kaikki puoltaa Enigma Sisua (59%), joten sitä voi harkita varmaksikin, vaikka alustava T4-kannatus on kipurajoilla. Leon Dahlian (3%) ei kuuluisi olla ihan pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 4, 1, 3
Suuri: 4, 1, 3

Toto4-3

Suosikki: 6 Loving You Deeply nousee rankingin kärkeen. Tamma voitti syyskuussa Kajaanissa 2. ulkoa laatuhevosia kuten Minto's Don Juanin ja Zogo Matchin. Suoritukset ovat olleet hyviä myös sen jälkeen Ruotsin puolella. Bodenissa Loving You Deeply kiersi kärkeen 4. ulkoa ja tuli lopun vahvasti neljättä viidettä kaistaa pitkin. Viimeksi Skellefteåssa se kokeili rahkeitaan V75-lähdössä ja matkasi 4. sisällä. Kiritila aukesi myöhään eikä tamma ehtinyt kuin viidenneksi, vaikka lopetti terävästi. Samanlaisena Loving You Deeply pärjäisi varmasti, mutta valmentaja Marika Parviainen varoittelee, että hokkikengät lisäävät hieman arvoituksellisuutta.

Haastajat: 4 Daddy's First aloitti Suomessa hyvin ja voitti tammikuussa, mutta sen jälkeiset 16 starttia ovat sujuneet voitoitta. Kyseessä on kirikykyinen hevonen, josta saatiin ihan positiiviset tallitiedot, joten ruuna huomioidaan aikaisin. 1 BWT Rock And Roll kilpailee murheellisella tulosrivillä ja rankassa ylisarjassa, mutta on silti ihan mahdollinen menestyjä unelmapaikalta. Jos tietäisi varmaksi, että hevonen on samanlainen kuin kesän huippukunnossaan, koko matkan johtoon pystyvä ruuna olisi vielä korkeammalla rankingissa. Viimeksi Oulussa ensimmäisen kaarteen laukka pilasi pelin ja loppukurvissa tuli vielä uusi hyppy keskijoukoissa. Toissa kerralla Bodenissa ruuna juoksi 3. sisällä ja jäi pahoin pussiin, kun keulahevonen väsyi ja laukkasi eteen jo viimeisellä takasuoralla. 9 Flash Spruce saa hyvän avaajan takaa nappireissun ja on sellaisella mahdollinen mitalisti, vaikka viimeksi puristusta puuttui lopussa. Ruuna on kerännyt yllättävän paljon peliä viime esitykseensä peilaten, mutta toisaalta alkukauden huippukunnossaan se olisi jopa pysäyttämätön tässä sakissa ja Tuomas Pakkanen arvioi, että hevonen on taas parempaan päin menossa.

Yllättäjät: 3 Bakels Birdland on hyvä ja voitokas T75-tason hevonen, joka palaa tähän kisaan 6,5 kuukauden tauolta. Kykyjä on korkealle, mutta pelimielessä on varminta suhtautua ruunaan maltilla, varsinkin kun valmentaja Hanna-Mari Niemi epäilee sen olevan tukkoinen tauolta.

Juoksunkulku: BWT Rock And Roll avaa hyvin, jos ravi on kohdillaan, ja pitää kiinni keulapaikasta.

Pelijakauma: BWT Rock And Roll (15%) on reippaasti aliarvostettu ja kuuluu kaikille lapuille.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 1
Suuri: 6, 4, 1, 9

Toto4-4

Suosikki: 4 M.T.Miss Molly voitti toissa kerralla Rovaniemellä tätä helpomman sakin keulasta murskaavaan tyyliin ennätysajallaan. Viimeksi Rovaniemellä se matkasi hännillä sisärataa pitkin ja kehitti hyvän loppuvedon, joka kantoi kolmanneksi Enigma Sisun voittaessa. Tammalla on nyt taas tie auki kohti keulapaikkaa, sillä sen selkä kelpaisi sisäpuolelta hyvin avaavalle Hillbilly Brucelle.

Haastajat: Edellä mainittu 2 Hillbilly Bruce oli hakuna toissa kerralla Oulussa, mutta hävisi maalikamerassa Snowline Acelle. Tämän startin lähtöpaikoilta revanssi ei yllättäisi. Viimeksi ruuna teki hyvän juoksun keulasta ja näytti pitkään voittajalta, mutta selästä iskenyt Trouble Leader ehti ohi kalkkiviivoilla. 8 Snowline Ace on voittanut ehjät starttinsa viime aikoina. Oulussa ori kiri voittoon 3. sisältä. Kaustisella se kesti niukkaan voittoon keulasta 12-vauhtisessa lopetuksessa ennen tasapäin haastanutta Troopersia.

Yllättäjät: 11 Jewel Zon voitti viimeksi johtavan takaa. Hevonen ei ole mikään kiertelijä eikä pääse nyt käyttämään lähtönopeuttaan, joten paikka takarivissä vaikeuttaa tehtävää. Lähtöpaikka on myös 12 Moonwhisperiä vastaan. Tamma kävi viimeksi kokeilemassa Jokimaa tekee tähtiä -karsinnassa, mutta kangistui aikaisin johtavan takaa. Hyviä esityksiä loppukesästä tehnyt 9 Greytail Eric palaa paussilta arvoituksena. Emme tavoittaneet taustavoimia tallikommenttia varten, mutta

Juoksunkulku: Hillbilly Bruce avaa aluksi keulaan jos kiihtyy valmentajan ajamana kuten viimeksi ammattikuskilla, mutta M.T.Miss Mollyn selkä kelpaa.

Pelijakauma: Hillbilly Bruce (17%) erottuu kilvan parhaaksi merkiksi. Snowline Ace (29%) on hieman liian luotettu ulkoradalta.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 4, 2, 8, 11
Suuri: 4, 2