Ravivihje: Toto64 Vermo 6.11.2019 – potissa 198 000 euroa ekstraa

Julkaistu: , Päivitetty:

toto64
Loveya Fashion ja Driverlane ovat Kuuman keskiviikon avaimet pottijahdissa.

Toto64-1

Suosikki/Varma: 9 Loveya Fashion on palannut varsomistaukonsa jälkeen uusissa käsissä positiivisissa merkeissä kilpakentille. Se vastaili ensimmäisellä kerralla piikistä varmoin ottein voittoon ja oli ihan hyvä myös toisessa startissaan, vaikka jäi suursuosikkina kakkoseksi keulasta hirmujuoksun tehnyttä Fuscus H.L.:ää vastaan. Tamma oli tuossa juoksussa kaiken lisäksi sairas ja joutui lääkekuurille. Viimeksi Loveya Fashion pääsi turhan myöhään vapaaksi 2. sisältä eikä hyvä spurtti lennättänyt sitä kuin kärkikaksikon kupeelle. Hevoselta voi odottaa kunnon startin ansiosta vielä pontevampaa menoa keskiviikkona, eikä sitä ole syytä syrjäyttää suosikin paikalta.

Haastajat: Uusissa käsissä säännölliseen starttirytmiin päässeen 10 Poetry In Motionin otteet ovat kohentuneet juoksu juoksulta. Heikoista lähtöpaikoista kärsinyt tamma on voittanut jo kaksi viime kilpailuaan. Toissa kerralla hevonen leikitteli vastustajiensa kustannuksella piikkipaikalla ja jyräsi viimeksi 3. ulkoa kierroksen kirillä vakuuttavaan voittoon. Monipuolinen Poetry In Motion vaihtoi tallia heti viime juoksunsa jälkeen, mutta tuskinpa sen vire on ehtinyt muuttua reilun viikon aikana.

Ailahteleva 4 Estelle Nordique kiri toissa kerralla viimeiseltä sijalta vauhdikkaasti totoon. Se paineli viime keskiviikkona hyvän ajan, muttei riittänyt 4. ulkoa tasapaksulla suorituksella seitsemättä sijaa korkeammalle. Keskipitkä matka on laskettava tammalle jonkinlaiseksi eduksi.

Välillä laukkastarttien jälkeen koelähtöön joutunut 11 War Paint punnersi viime kierroksella 3. ulkoa 600 metrin kirin päätteeksi voittoon loppumetreillä, mutta kuskin mukaan harha-askeleet eivät olleet nytkään kaukana maalisuoralla. Tällä kertaa tammalla on kovempia hevosia kierrettävänä, mutta toisaalta matka sopii sille 1620 metriä paremmin.

8 Argenteuil pääsi viimeksi sujuttelemaan loppukaarteessa onnekkaasti sisärataa pitkin ja ehti voittoon, mutta kasipaikalta sen reissu tuskin onnistuu yhtä hyvin kovemmassa sakissa.

Yllättäjät: 6 Nemea Facade on viime sijoituksiaan vaarallisempi. Kolme kilpailua sitten hyvin kirineen hevosen juoksu meni seuraavaksi liian raskaaksi ja se jäi sen jälkeen yhdestä startista pois. Nemea Facade lopetti paussin jälkeen hänniltä ihan hyvin neljänneksi matkavauhdin oltua sitä vastaan.

Viime aikoina selvästi otteitaan petrannut 5 Brass N Sassy pääsi toissa kerralla jo voitonmakuun saatuaan 4. ulkoa oivaa vetoapua kirilenkillä. Tamma sai viimeksi identtisen juoksun, muttei mukavasta kiristään huolimatta aivan ehtinyt ohi keulahevosesta.

Pelijakauma: Loveya Fashionin suosikkiasema voisi olla suurempikin. Estelle Nordiqueta ja War Paintia on pelattu liikaa ja Nemea Facadea aivan liian vähän.

Juoksunkulku: Radoilta 1 ja 3 avataan parhaiten, mutta Loveya Fashion saattaa iskeä alkumatkalla halkomaan tuulta.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto64-2

Suosikki: Kehityskäyrän alla oleva 6 One Who Run voi pian napata uransa avausvoitonkin. Se ei kyennyt toissa kerralla uhkaamaan kärkikaksikkoa 2. sisältä, mutta oli viimeksi paljon pontevampi ja kamppaili tiukasti voitosta loppuun asti kuolemanpaikalta, jonne revitti avauspuolikkaalla takarivistä.

Haastajat: 2 Belmeri on taas saamassa juonesta kiinni, ja sillä on kolme hyvää juoksua alla. Viimeksi hitaasti käynnistynyt ruuna kiri 5. sisältä jo kärkeen, mutta tuli viime metreillä ohitetuksi. Sillä ajetaan hyvältä paikalta varmasti aggressiivisesti.

Kolmevuotias 5 Manana on kilpaillut ikäluokkalähdöissä Vermon upean kuolemanpaikkavoittonsa jälkeen. Se ei ollut toissa kerralla parhaimmillaan Mascate Matchin voittojuoksussa 3. sisältä, mutta sinnitteli viimeksi mukavasti Kriterium-karsinnassa, jossa juoksi valtaosan matkasta 2. radalla ilman vetoapua. Tuon kisan perusteella Mananaa voisi ajatella jopa ideavarmaksi, mutta valmentaja ei usko sen olevan vielä parhaimmillaan reilun kuukauden paussin jäljiltä. Vermon lähtö toimi sille valmistautumisena seuraavan viikon Kasvattajakruunun välierään.

11 Hazellan ravi on pysynyt aiempaa paremmin kasassa, ja menestystä on tullut. Se kamppaili toissa kerralla kuolemanpaikalta tasapäävoittoon keulahevosen kanssa ja pääsi viimeksi 2. ulkoa hyvävoimaisena vapaalle radalle vasta aivan maalin tuntumassa.

Useampia mukavia juoksuja kesällä tehnyt 4 Tiger Dillon heitti viimeksi keulasta aikaisin pyyhkeen kehään ja jäi lähes kahden kuukauden sairaustauolle. Ruuna ei kuulu heti kuumimpiin suosikkeihin, muttei sitä voi unohtaakaan pyöreässä lähdössä.

Yllättäjät: 9 Grazeman menetti toissa kerralla paljon metrejä lähdössä laukanneen takana, mutta kiri lopussa 4. ulkoa hyvin kakkoseksi ja oli selvästi parempi kuin esimerkiksi One Who Run. Viimeksi ruunalta puuttui sama puhti ja se jäi seuraavasta startista pois räkätaudin vuoksi. Huippukuntoisena sillä olisi yllätyssaumat.

1 Crossfire Alley oli ennen laukkastarttejaan samalta lähtöpaikalta hyvin onnistuneen reissun jälkeen toinen kovan Blue Max Innin takana. Viikko sitten se ei sen sijaan saanut Vermossa oikein mitään aikaiseksi 3. sisältä, vaikka paineli volttiennätyksensä.

Pelijakauma: Belmeriä ja Grazemania on rastittu turhan vähän. Manana ja Hazella ovat liian suosittuja

Juoksunkulku: Tiger Dillon ja One Who Run ovat alussa nopeimmat. Niiden lisäksi mahdollisia keulahevosia ovat Belmeri ja Manana.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 6, 2, 5, 11, 9
Suuri: 6, 2, 5, 11, 9

Toto64-3

Suosikki: Hienosti tänä vuonnakin kehittynyt 5 Limuska on perushevonen. Nuori tamma on voinut vielä välillä laukata innokkuuttaan, mutta ravatessaan se on menestynyt lähes poikkeuksetta. Viimeksi ohjastaja Tapio Perttunen teki Limuskan kärryillä pussissa ”perttuset”, eli juksasi keulahevosen ajamaan edestään alta pois. Tamma imi nopeasti jätättämänsä raon umpeen, pääsi nousemaan kirikaistalle ja kiskaisi maalisuoralla hallitusti Hipatsun ohi voittoon hyvällä tuloksella. Matkan pitenemisellä puolella kierroksella on tuskin merkitystä vahvansorttiselle Limuskalle.

Haastajat: 6 Tuvikerin vauhtivarat eivät riitä kesällä, mutta väkivahva menijä on alkanut taas pärjätä paremmin, kun kelit ovat hidastuneet. Pian voi olla jo voiton vuoro, eikä se saa yllättää keskiviikkonakaan. Ori sinnitteli toissa kerralla asiallisesti kuolemanpaikalta ja paransi vielä viime kilpailuunsa, jossa jyräsi 1300 metrin kirillään kaukaa viimeiseltä sijalta urheasti kakkoseksi. Keskiviikon pidempi matka sopii Tuvikerille mainiosti.

3 Ponutella on parantanut starttien myötä menoaan kesän jälkeen ja kuuluu revityksiin mukaan. Se nousi toissa kerralla 6. ulkoa reipasvauhtisessa lopetuksessa mukavasti kakkoseksi, kun toinen voitosta otelleista vastustajista laukkasi päätössatasella. Lauantain välistartissaan tamma kiri vauhdikkaassa tynkälähdössä erinomaisesti onnistuneen reissun jälkeen voittoon, vaikkei 1600 metriä ole sen lempimatka.

Yllättäjät: 4 Lorutyttö on ollut jatkuvasti hirmuisessa kunnossa, vaikka sijoitukset eivät sitä kerro. Täysin väsymätön tamma on vain niin toivottoman epävarma, että laukkaa aina. Se pystyy jyräämään ehjällä juoksulla sopivalla matkalla keskiviikon vastustajat alleen. Viime keskiviikkona Lorutyttö kulki loistavasti pahan laukkansa jälkeen ja tuli vielä pussissa maaliin voimia tallella.

Pitkistä matkoista hyötyvät 8 Virin Vihtori ja 9 Riipinen ovat tulosriviään vaarallisempia. Nousukuntoinen Riipinen kierteli viimeksi takajoukosta päätöslenkin hyvin ulkoratoja pitkin. Virin Vihtori sen sijaan menetti viimeksi mahdollisuutensa aikaisin sammuneen vastustajan takana.

Talvihevosena paremmin tunnettu 2 Intoiivari palasi pitkän taukonsa jälkeen positiivisissa merkeissä tositoimiin pari viikkoa sitten ja lopetti ihan pirteästi, kun pääsi takajoukossa myöhään vapaaksi. Tasavauhtista hevosta kannattaa ainakin seurata tulevia kisoja varten.

Pelijakauma: Limuska ja Ponutella ovat melko selvästi ylipelattuja ja yllättäjämme aivan liian unohdettuja. Myös Tuviker on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Ponutella tai Limuska pyrkii hakemaan vetotyöt Tulipiipulta. Tuviker ja Riipinen iskevät ulkoratoja pitkin aikaisin kohti kärkeä.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 5, 6, 4
Suuri: 5, 6, 4, 8, 9, 2

Toto64-4

Suosikki/Varma: Voitokas 9 Driverlane on lämminveristen keskipitkässä ryhmäajossa selkeä ehdokas varmaksi. Ruuna on voittanut yhtä laukkastarttia lukuun ottamatta kaikki kuusi juoksuaan sen jälkeen, kun vaihtoi alkukesällä valmentajaa. Viimeksi hevonen sai seurailla kevyessä sakissa 4. ulkoa mukavasti selissä maalisuoralle asti, missä kiskaisi aivan omia kyytejään murskavoittoon. Driverlane kohtaa keskiviikkona selvästi tiukemman vastuksen kuin normaalisti, mutta rajat eivät nouse sillä vielä vastaan.

Haastajat: 5 Black Emperor on ollut suosikin tavoin hyvin voitokas viime kuukausina. Se vei viimeksi T64-lähdön hallitusti keulasta ennen hyvin kirinyttä Foutain Dynamitea, mutta on pitänyt sen jälkeen lähes 1,5 kuukauden tauon.

Kesän jälkeen kovasti petrannut 2 Fountain Dynamite kuuluu huippupaikalta aikaisin varmistuslapuille. Kovakirinen ruuna käynnistyi viimeksi JTT-karsinnassa hitaasti ykkösradalta ja jäi toivottomiin asemiin 5. sisältä. Se pääsi maalisuoralla etenemään täysissä voimissa sen verran, että ehti nelossijalle.

1 Almost One Yearilla olisi kykyjä hyvälle sijalle nappipaikaltaan, mutta sen viime juoksut ovat olleet niin ponnettomia, että siihen on vaikea uskoa.

Yllättäjät: Viimeksi uudella ohjastajalla kuolemanpaikalta häikäisevällä tyylillä ja kovalla ajalla kauas vastustajiltaan karannut 8 Ove joutuu venymään edelleen kurjalta lähtöpaikalta tiukemmassa sakissa. Vaikea sitä on kuitenkaan pudottaa Teivon voittojuoksun jälkeen lapuilta, jos käyttää useampia hevosia.

7 All In Laddie on sijoittunut toissakertaista laukkajuoksuaan lukuun ottamatta koko syksyn kahden parhaan joukkoon. Ruuna juoksi Forssan keskipitkällä matkalla keulassa ja 2. sisällä, mistä kiri voittotaistoon. Viimeksi se irtosi heppoisessa porukassa piikistä omille teilleen.

Pelijakauma: Black Emperor on ylipelattu ja Fountain Dynamite, All In Laddie ja Ove ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Black Emperor etenee Almost One Yearin ohi johtamaan joukkoa.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto64-5

Suosikki: Nuoret ohjastajat pääsevät ajamaan hyvillä hevosilla Salamakypärät-lähdössä. Vahvasti tulossa jälleen oleva 1 Creation Primero on sisäradalta Bombardin poisjäännin myötä selvä ykkösmerkki. Jos asiallinen avaaja selviää piikkipaikalle, sitä on sen jälkeen vaikea enää ohittaa. Ori pääsi toissa kerralla tulemaan turhan myöhään vapaasti JTT-karsinnassa ja teki sen jälkeen hyvin nousukuntoinen esityksen Vermossa. Se laukkasi 500 metrin jälkeen pienestä häirinnästä, minkä jälkeen kiersi vielä kärkitaistoon, kunnes hyppäsi maalisuoralla uudelleen.

Haastajat: 7 Hudson Web on juossut valmentajanvaihdoksen jälkeen kahdesti Vermossa 2600 metrin 4-vuotislähdössä. Se kiri ensin Flexible Journeyn voittojuoksussa 2. ulkoa mukavasti kolmanneksi, mutta taipui viimeksi märällä kelillä turhan kovan tempon jälkeen piikistä.

Välillä monta kuukautta paussilla ollut 4 Mamajuana on ollut asiallinen molemmissa syksyn starteissaan. Se kiri ensin Kouvolassa hänniltä totosijalle. Viimeksi hevonen lopetti Teivossa onnistuneen reissun jälkeen lopulta 2. ulkoa kakkoseksi selvästi Notablelle hävinneenä.

Yllättäjät: Lujaa avaava 3 Wonder Woman kesti viime keskiviikon maililla hurjan tempon (08,5-12,5) jälkeen keulasta hyvin kakkoseksi. Jos paussilta tullut tamma otti kovan startin oikein, se voi yltää korkealle tässä kovemmassakin sakissa.

9 Ambriel eteni Seinäjoella 3. ulkoa täpärään voittoon 700 metrin kirillä, muttei viimeksi riittänyt kovemmassa T75-lähdössä 2. ulkoa kahdeksatta sijaa ylemmäksi.

2 Gaiana on ollut viime aikoina pääasiassa tasapaksu, minkä takia sitä ei voi nostaa kuumimpien pelihevosten joukkoon. Tammalla on kyllä kykyjä nähtyä parempaan.

10 Qvidja’s First nousi viimeksi Vermon pitkällä matkalla 600 metriä ennen maalia ulos keulahevosen perästä, mutta antoi lopussa periksi. Sitä ennen se kiri Salamakypärät-lähdössä asiallisesti 3. ulkoa kolmanneksi ja oli maalissa täpärästi ennen liian myöhään vapaaksi päässyttä Ambrielia.

Pelijakauma: Hudson Web ja 5 Brown Recluse ovat ylipelattuja. Yllättäjäehdokkaamme ovat edullisia rasteja.

Juoksunkulku: Creation Primero menettää kiihdytyksessä keulat Wonder Womanille, mutta voi hyvin päästä hakemaan vetotyöt pian haltuunsa. Hudson Web lähtee myös vauhdilla.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 1, 4, 3
Suuri: 1, 7, 4, 3, 9, 2, 10

Toto64-6

Kierros päättyy mielenkiintoiseen kolmen kilometrin tasoitusajoon, jossa paalukarsinan 3 Sahara Sandstorm pyrkii karkuun takamatkojen 7 Jugadorilta, 14 Star Martinilta ja kumppaneilta. Suosikin nimeäminen on vähän makuaisa.

Suosikki: Jatkuvasti kovassa vedossa kilpaillut Sahara Sandstorm on pelaajien suosikki, mutta IS Ravit nostaa rankinkin kärkeen Jugadorin, jonka näytöt ovat toistaiseksi kovemmat. Esimerkiksi Käpylä GP:n pystyyn vuosi sitten voittanut ruuna on viime kilpailunsa perusteella löytämässä piilossa välillä olleen huipputeränsä. Se oli velvoitettu voittamaan Turun sopivan sakin hyvin onnistuneen reissun jälkeen, mutta eniten miellytti hevosen iloinen tyyli, joka muistutti vanhaa Jugadoria.

Haastajat: Keulassa erityisen hyvin viihtyvä Sahara Sandstorm ei ole helppo ohitettava mielipaikaltaan. Monipuolinen hevonen on voittanut pitkällä matkalla jopa kuolemanpaikalta. Vaikka voitot puuttuvat tuoreimmista kisoista, ruunan kunto on pysynyt vakaana. Kolmessa viime juoksussaan se on esittänyt taka-alalta mainiot kirit matkasta riippumatta, ja lyhyt starttiväli on työmyyrälle tunnetusti vain eduksi.

Star Martini palasi jalkavammasta johtuneelta pitkältä sairauspaussilta oivassa vireessä kilpakentille viime kuussa. Se nousi ensimmäisellä kerralla 4. ulkoa kilometrin kirillä loppumetreillä kakkoseksi. Viimeksi hevonen kiri 3. ulkoa ratkaisumetreillä hallitusti kärkeen. 3100 metriä ei ole Star Martinille minkäänlainen kynnyskysymys, sillä se voitti viime vuoden lopussa Vermon neljä kilometriäkin ylivoimaisesti. Ruuna jää kuitenkin pitkältä pakilta auttamatta haastajaleiriin.

Hitaasti käynnistyvän 8 Por Nie Rockin on usein vaikea ehtiä voittoihin hänniltä, mutta toissa kerralla se onnistui, kun vastustajat lakosivat kuka mistäkin syystä sen edestä pois. Onnekas ruuna pääsi lopulta laskettelemaan maalisuoralla tyhjää sisäkaistaa pitkin helppoon voittoon. Viikko sitten 5. sisällä matkannut hevonen spurttasi hyvin, kun pääsi myöhään maalisuoralla tulemaan vapaasti.

Yllättäjät: 9 Hazelhen Hermes teki toissa kerralla 3. ulkoa miehekkään kirin ja hävisi epäsopivan matkavauhdin jälkeen vain kahdelle kovalle hevoselle. Maanantain välistartti teki varmasti vain hyvää uutterasta kilpailemisesta nauttivalle ruunalle. Se kirmasi siinä tavallista helpomman reissun jälkeen 2. ulkoa kepeästi selvään voittoon.

Pitkän tauon jälkeen kahdesti kilpaillut 1 Guido di Quattro saa varmasti pian koneensa kunnolla käyntiin. Hevosen tasaisia esityksiä ei ole voinut moittia, mutta parempaankin se vielä pystyy. Ilahduttavinta on ollut ruunan ravin sujuminen mallikkaasti. Guido di Quattro saa monesti raskaita juoksuja takamatkoilta, mutta tällä kertaa sillä on mahdollisuus helpompaan reissuun pieneltä paalulta.

Pelijakauma: Sahara Sandstormin ja Star Martinin peliprosenteista kuuluisi reipas osa Jugadorille.

Juoksunkulku: Sahara Sandstorm pääsee hakemaan vetotyöt, vaikkei olisi ensi metreillä ripein.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 7, 3, 14, 9, 8, 1
Suuri: 7, 3, 14, 9, 8, 1