Ravivihje: Toto65 Kouvola 31.10.2019

Julkaistu:

TOTO65
Kymenlaakso-ajon karsinnat täyttävät Toto65-kohteet.

Toto65-1

Suosikki: 7 Holy Jack nousee niukaksi suosikiksi tasaisessa avauskohteessa. Ruuna voitti suht' pienellä marginaalilla sekä Kouvolassa että Joensuussa hyvillä selkäjuoksuilla. Viimeksi ruuna joutui heikon startin jälkeen pakittelemaan hännille, mistä kärkeen ei ollut mahdollisuuksia. Lähtöpaikka on tällä kertaa ulkona, mutta vastus on sopivaa tasoa ja yksi poisjäänti auttaa asiaa. Onnistuneella juoksulla Holy Jack nousee korkealle.

Haastajat: 10 Lady Nightingale osaa voittaa lähtöjä. Tamma on hyvä talvihevonen ja kunto on sopivasti nousussa talvea kohti mentäessä. Vielä tällä hetkellä tamma ei vaikuttaisi olevan huipussaan, sillä viimeksi Lahdessa se otti hyvällä sisäratajuoksulla maksimit. Viisivuotias oli tasokkaassa lähdössä viidentenä maalissa ja peri vastustajan hylkäyksen myötä nelossijan. Kouvolan kaarteet saattava tuottaa ongelmia tammalle, jonka kurvijuoksu ei ole parasta A-luokkaa. 8 Hurry Sundown teki Kouvolassa kovan juoksun laukan jälkeen ja ehti riuskalla loppuvedolla ykköseksi. Samanlaisena ruuna pystyy jälleen paljoon, etenkin avojaloin kilpaillessaan. 2 Capo The Yankee ei viimeksi syttynyt kamppailemaan joukon perältä, mutta oli tätä ennen asiallinen johtopaikalta. Ruuna avaa hyvin ja on lähellä keulajuoksua. 5 Mr Dave ei kestänyt Vermossa kierroksen mittaista kiriä 2. ulkoa. Oikeana päivänään ori pystyy parempaan.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Capo The Yankee katsoo kiihdytyksessä keulat. Leemark's Felix tai Mr Dave jää toisen radan vetojuhdaksi.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 7, 10
Suuri: 7, 10, 8, 2

Toto65-2

Suosikki: 5 Look Complete taipui viimeksi reippaan matkavauhdin jälkeen toiselta ilman vetoapua, mutta niin olisi tehnyt moni muukin raskaan juoksun jälkeen. Tätä ennen ruuna teki hyviä suorituksia lopettaen Kouvolassa terävästi kakkoseksi ja johtaen tätä ennen lähtöään alusta loppuun. Tällä kertaa Look Complete päässee johtopaikalle, kun pahimmat vastustajat starttaavat sen ulkopuolelta. Look Complete on keskiverto lämminveristä parempi avaaja ja pystyy torjumaan ulkopuolelta avaavat. Tämän jälkeen hevonen päässee etenemään keulapaikalle.

Haastajat/yllättäjät: 8 Orlando Pointin kapasiteetti on hyvä. Ruuna sai Teivossa startin alle runtattuaan toiselta ilman selkää asiallisesti perille. Orlando Point on ollut paras keulasta, mutta pystyy hyviin suorituksiin muualtakin. 6 Fast Time jäi epäonnekseen tauolta paluussaan toisen radan veturiksi eikä jaksanut puristaa loppuun. Startti saattoi tehdä ruunalle pelkkää hyvää. Suosikin ulkopuolelta on vaara jäädä kuolemanpaikalle, mikäli hevosella satsataan alkuun. 1 Zoom Zoom kiri Kouvolassa 3. ulkoa hyväksyttävästi perille ja sai ehjän startin koneeseen. Parannusta voi olla luvassa. 10 Die Kaiserin laukkasi Vermossa loppukurvissa johtavan rinnalta todennäköisesti 2-3. sijan. Die Kaiserin ei ole kurvijuoksija parhaasta päästä, joten Kouvolan rataprofiili voi olla ongelmallinen. Ohjastaja näki ajokkinsa todennäköisimmin ottelevan sijoista 3-4. Forssassa keulapaikalle edennyt ja siitä voittanut 2 Capo The Eemil ja Vermossa 4. sisältä tasaisesti suorittanut 3 Dennis Boko tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Look Completen (67%) peliosuudessa ei ole nousun varaa, mutta ruuna jätetään kuitenkin varmaksi, kun voiton uhkatekijät ovat suht' vähissä.

Juoksunkulku: Look Complete torjuu kiihdytyksessä Fast Timen ja Orlando Pointin ja etenee keulaan. Matkavauhti pysyy tasaisen reippaana.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto65-3

Suosikki: 3 American Hero saattaa olla Pekka Korven tallin ykkösase Kymenlaakso-ajossa, sillä hevonen on aloittanut uransa positiivisesti. Lisäksi sille sattui hyvä lähtöpaikka ja tasoltaan osuvin karsintalähtö. Vermossa kolmevuotias jäi kakkoseksi taivallettuaan toisella ilman selkää, mtuta viimeksi se ei jättänyt mitään sattuman varaan voitettuaan johtopaikalta pystyyn. American Hero on hyvä avaaja, joka tähtää keulapaikalle.

Haastajat: 11 Sahara Peyote voitti Kriterium-karsinnan keulasta, muttei finaalissa pystynyt parhaimpaansa aloitettuaan keulahevosen rinnalla ja matkattuaan myöhemmin 2. ulkona. Valmentaja Markku Niemisen mukaan ruunassa oli silloin sanomista, mutta nyt tilanne on parempi ja hän oli suojattinsa suhteen positiivinen kunhan kakkosrata ei tuota ongelmia. Tarpeen tullen ohjastajalla on lupa ajaa eteenpäin, sillä Sahara Peyote klaaraa juoksun toisella radalla ilman selkää. 13 Battle Jack on kamppaillut edellisen kanssa tasapäin tällä kaudella ja pystyy nähtyä parempaan, sillä kiri jäi viimeksi 3. ulkoa tasapaksuksi. Battle Jack on vahva menijä, joka pystyy paljoon juoksulla kuin juoksulla. 14 Callela Lincoln tsemppasi Teivossa rehdisti perille keulahevosen rinnalta ja kilpailee nousuvireessä.

Yllättäjät: 5 Albio Esker nappasi Lahdessa parhaat palat 3. ulkoa. Ori on aloittanut uransa mallikelpoisesti eikä ole ulkona kärkikuvioista, mikäli juoksu onnistuu. 10 Racing Boy jäi viimeksi johtopaikalta kakkoseksi. Tällä kertaa kierrettävää on paljon edessä, mutta se ei valmentajan mielestä ole huono asia, sillä ruuna on ollut parempi takaa. 12 Marschall Match vakuutti Vermon keulavoitossaan, mutta Tapparan raviliigavarsa ei tämän jälkeen lähtenyt ravia matkaan. Viimeksi hevonen kiri maaliin aivan asiallisesti. Tällä kertaa hyvä sijoitus on mahdollinen, mikäli ravi maistuu. Tasaisen varmasti parantava 9 Lex Liberty ja viimeksi hyvin lähtölaukkansa paikannut Pelicansin raviliigavarsa 7 Piece Of Glory tulevat seuraavina ennen loistoasemiin tähtäävää 1 MAS Divaa.

Pelijakauma: Suosikkikaksikkoa American Hero (41%) - Sahara Peyote (37%) on pelattu liikaa. Battle Jack (3%) ja Callela Lincoln (6%) ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: American Hero katsoo ensimmäisillä askelilla johtopaikan eikä ole halukas luopumaan paikastaan.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 3, 11, 13, 14
Suuri: 3, 11, 13, 14

Toto65-4

Suosikki: 12 MAS Dominant on tehnyt viime aikoina hyvää jälkeä ja ollut keulajuoksuilla lyömätön. Lisäksi hevonen kokee ohjastajanvaihdoksen. Ruunalla on ollut viime kisan jälkeen sanomista eikä hevonen ole valmentajan mukaan parhaimmillaan. Siksi ruuna ei käy riveihin varmaksi. Mikäli MAS Dominant selvittää tiensä finaaliin, on ruunalla suuri parannuspotentiaali sisässään loppukilpailua ajatellen.

Haastajat: 6 Believe Your Dream on ottanut voittonsa vaivattomaan tyyliin keulasta. Tällä kertaa tamma laitetaan ensimmäistä kertaa urallaan todelliseen testiin. Myöskään 5 Ilos Silmarillion ei ole joutunut voittokisoissaan tiukoille. Toissa kerralla ori lähti tahmeasti matkaan, mutta hoiteli homman tyylillä keulahevosen rinnalta saatuaan rytmistä otetta. Viimeksi komlevuotias lähti liikkeelle paremmin ja voitti keulasta.

Yllättäjät: 3 Pastor Jackson palaa paussilta. Hyvä suoritus ei yllättäisi, sillä hevonen aloitti uransa upealla täyden matkan tuloksella 15,6. Kriteriumissa viidenneksi kirinyt 15 Sahara True Lies on vahva menijä, joka pystyy suorittamaan tukun ohituksia. Valmentaja odotti suojattinsa parantavan finaaliin, mikäli tamma ansaitsee lipun loppukilpailuun. Kriteriumissa kahdeksanneksi sijoittunut 14 Samurai Comery pystyy olemaan yllättävän korkealla, mikäli ori ei jää alussa turhan kauas voltin viitosradalta. 7 Rullebackens Emil piti viimeksi keulasta tasapääykköseksi lähdössä, missä 1 Shining Armor laukkasi lähtöön. 13 Stonecapes Seth tsemppasi Teivossa keulasta kakkoseksi, mutta viimeksi se otti hypyn ensimmäisessä kurvissa juututtuaan ulkoradoille. 10 Donna Leonoran kunto olisi asiallisella mallilla, mutta tamma ottaa tällä hetkellä outoja laukkoja ja on siksi haastava pelikohde. 11 Qvidja's Aapo olisi paras kärkipäästä, joten kierrettävää voi tällä kertaa olla liikaa. Kunto ei ole ainakaan laskemaan päin.

Pelijakauma: MAS Dominant (43%) on kohonnut liian selväksi suosikiksi. Pastor Jackson (5%) kiinnostaa tauoltakin.

Juoksunkulku: Pastor Jackson ja Believe Your Dream kamppailevat alussa johtopaikasta. Ensin mainittu pystynee puolustamaan keulapaikan itselleen.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 12, 6, 5, 3
Suuri: 12, 6, 5, 3, 15

Toto65-5

Suosikki: Kriterium-kakkonen 14 Stonecapes Sparrow starttaa suosikkina kolmanteen Kymenlaakso-ajon karsintaan. Ruuna ei voinut Kriteriumissa mitään tallikaveri Raskolnikov Fridolle, mutta piti tämän takana kunniakkaasti kakkoseksi pitkän kirin tehneenä. Treenitiedot kertovat pelkkää hyvää, joten vastustajien on parempi pistää parastaan pöytään että Stonecapes Sparrow pysyy taka-alalla.

Haastajat: 2 Galway Girl laittoi parastaan heti ensimmäisessä kisassaan kirien ykköseksi ohi kovasta Alien Scoutista. Viimeksi tamma pääsi helpommalla, kun keulajuoksulla ei ollut ongelmia näköpiirissä. Myöskään 8 Rallstonilla ei ole ollut viime aikoina vaikeuksia napsia voittoja toisen perään. Tällä kertaa kaksikon rima nousee selvästi. 1 Quick Diablo pääsee loistopaikalta matkaan eikä ole ulkona kärkisijojen suhteen, mikäli ruuna selvittää ensimmäisen puolikkaan ravilla. Näin kävi toissa kerralla, kun kolmevuotias oli 3. ulkoa omaa luokkaansa. Viimeksi ruuna otti lähtölaukan, mutta teki tämän jälkeen selvästi sijoitustaan paremman esityksen.

Yllättäjät: 12 Ferus Galax pääsi astelemaan viimeksi samettiselle Vermon raviradalle, missä tapahtuikin hienoja asioita, kun ori runttasi 3. sisältä kolmevuotiaiden EM-neloseksi. 6 Arctic Fun hävisi toissa kerralla Galway Girlille, mutta viimeksi sillä ei ollut hädän päivää keulapaikalla. Uran avausvoitto tuli helposti. 7 Morris saattaa olla jokerikortti finaaliin, mikäli hevonen sinne tiensä selvittää. Paussilta se ei todennäköisesti ole parhaimmillaan, mutta luokkaa on sisällä selvästi enemmän kuin tulosrivistöstä voisi päätellä.

Pelijakauma: Quick Diablo (7%) mahtuu alipelattunua ideamerkkinä suosikin kaveriksi Toto65-kuiteille.

Juoksunkulku: Arctic Fun ottaa keulat, mikäli on kiihdytyksessä ajallaan juoksulangan lähtöpaikalta.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 14
Suuri: 14, 1

Toto65-6

Suosikit: 4 Outlander on purjehtinut viime kisoissaan monen muun Kymenlaakso-ajon pelihevosen tavoin johtopaikalta omille teilleen parastaan antamatta. Lähtöpaikka nelosradalla ei ole parhaasta päästä ja ainakin nopea 6 Bastian menee varmuudella kiihdytyksessä edelle. Johtopaikka saattaa tämän jälkeen olla tarjolla, mutta varmaa se ei ole. Monipuolisena kilpailijana Outlander pystyy menestymään muualtakin.

Bastian sai Teivossa mainion juoksun johtavan takana, mistä ruuna lennähti ykköseksi. Kolmevuotiaalla on tähdätty Kymenlaakso-ajoon. Se pystyy paljoon niin keulasta kuin kärjen tuntumasta sisäradalta. Parhaimmillaan ruuna olisi 300-400 metrin kirillä.

Haastajat: 13 Callela Ikaros otti Kriterium-finaalissa laukan maili ennen maalia ja teki tämän jälkeen upean suorituksen. Samanlaisena ruuna olisi Kouvolassa huippuvaarallinen. 11 First Class Lady runttasi Vermossa 3-vuotiaiden EM:ssä johtavan rinnalta hyväksyttävästi. Juoksusta tuli sen verran raskas, että arkisempi hevonen olisi pyörtynyt. First Class Lady jatkaa hyvässä iskussa ja kuuluu varottaviin. Nopea 14 Roseland voitti Vermossa keulasta. Lappeessa hevonen katsoi aluksi johtopaikan ja juoksi myöhemmin 2. sisällä, mistä tamma piti varmasti kakkoseksi. Tällä kertaa juoksusta tulee täysin erilainen.

Yllättäjät: Hannu-Pekka Korpi ei odottanut 1 Arctic Darkilta ja 2 Lucas La Rentalta yhtä paljon kuin edellisten lähtöjen osallistujilta. Ensin mainittu on alisuorittanut ja jälkimmäinen esiintyi viimeksi tasaisesti. 3 River King jäi Teivossa matkalla selästään 4. ulkoa, mutta kiri päätöspuolikkaan rehdisti perille. 12 Q-Rex Oak on tasavauhtinen menijä, josta valmentaja odottaa hyvää Derby-hevosta ensi kaudeksi. Takamatkalta voi tulla liian kiire Vermossa 2. ulkoa asiallisesti kirineelle ruunalle. 9 Makeadreamcometrue täräytti Porissa kärkeen 2. ulkoa. Viimeksi tamma jäi viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa ilman selkää ja oli tasainen. 7 Comway Cotter keskittyy valmentajan mukaan juoksemiseen vain satunnaisesti. Tähän haetaan eri säveltä varuste- ja balanssimuutoksilla.

Pelijakauma: Callela Ikaros (10%) on paras ruksi tähän kohteeseen.

Juoksunkulku: Bastian katsoo aluksi keulat ja puolustaa paikkaansa tai luovuttaa johtopaikan Outlanderille. Jälkimmäinen ratkaisu on todennäköisempi, jos Outlander tulee vauhdilla rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 4, 6, 13, 11, 14
Suuri: 4, 6, 13, 11, 14