Ravivihje: Toto64 Vermo 23.10.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

toto64
Useiden pelihevosten poisjääntien jälkeen suosikit erottuvat niin selvästi, että mehevästä potista on melko turha haaveilla. Moninkertaiset systeemit voivat olla avain hillopurkille.

Toto64-1

Suosikki: Kierroksen avaavassa Kolmivuotistähdessä kilpailee vain kahdeksan varsaa, mutta ihan tasokkaan kamppailun ne pystyvät varmasti tarjoamaan. Rankingin kärki on viikko sitten oikeaa osaamistaan näyttänyt 3 Joseph Boko, joka kiskaisi takarivistä erinomaisesti onnistuneen reissun jälkeen hyvällä tyylillä selvään voittoon. Ruunaa voi harkita vakavasti varmaksi, mutta täysin luotettava tukipilari se ei ole oikkuilujensa takia. Toissa kerralla Joseph Boko laukkasi keulasta loppukaarteessa, kun sai tiukkaa painostusta.

Haastaja: 5 Stonecapes Seth taipui Kriteriumin karsinnassa kärkipaikalta pahasti loppusuoralla. Avauskierros oli sille turhan reipas. Lyhyemmällä matkalla ravatussa lohdutusfinaalissa hevosen johtoasema piti lähes maaliin asti. Kun Stonecapes Seth kohtasi Joseph Bokon syyskuussa Vermossa, vahvempi Joseph Boko jyräsi kuolemanpaikalta selityksittä ruunan ohitse.

Yllättäjät: 7 Qvidja’s Aapo juoksi samassa Kriterium-karsinnassa Samvaisin kanssa. Se kiri asiallisesti taistoon kolmossijasta, kun pääsi maalisuoralla ulos väsähtäneen keulahevosen takaa. Lohdutusfinaalissa se jäi pussiin Stonecapes Sethin taakse.

8 Q-Rex Oak meni Kriterium-karsinnassa kierros jäljellä kuolemanpaikalta johtaneen Stonecapes Sethin perään ja ohitti tämän selvästi maalisuoralla. Ruuna oli ihan rehti neljäs. Lohdutusfinaalissa se oli pussissa 3. sisällä.

Pelijakauma: Qvidja's Aapo ja Q-Rex Oak ovat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Joseph Boko ja Stonecapes Seth mielivät keulaan ohi Janis Joplin Bokon. Ensin mainittu on todennäköisin piikkihevonen.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 3
Suuri: 3, 5, 7, 8

Toto64-2

Suosikki: 7 Guilty Pleasure on löytänyt uusissa käsissä hukassa olleen huippuvireensä. Se oli hyvä jo toissa kerralla Vermon rajusti ylivauhtisessa juoksussa piikistä ja pääsi viime torstaina Lahdessa voitonmakuun JTT-karsinnassa, jota johti vakuuttavasti alusta loppuun.

Hyvin avaavalla Guilty Pleasurella aiotaan ajaa tallikommenttien mukaan seiskapaikalta aggressiivisesti, vaikka sitä odottaa kolme päivää myöhemmin Jokimaan arvokas finaalilähtö. Keulasta se olisi erityisen vahvoilla, mutta sinne pääsy ei ole kirkossa kuulutettua.

Haastajat:
Pieni loppukesän treenipaussi teki hyvää 4 Masterstroke Arialle. Alle kykyjensä ennen sitä kilpaillut ruuna sai viimeksi huippukuskin ajamana makoisan selkäreissu ja kiri kovassa sakissa ennätysajallaan napakasti kakkoseksi. Hevosen ei luulisi ainakaan heikentävän syksyn kolmanteen starttiinsa, ja kun ohjastajakin pysyy samana, sitä voi hyvällä syyllä odottaa kärkitaistoon.

2 Amour Amiko sinnitteli viimeksi pikamatkalla rehdisti toiseksi, vaikka joutui kiertämään kovatempoisessa juoksussa ensimmäiset 600 metriä kolmatta rataa pitkin ennen kuin pääsi kuolemanpaikalta. Vastus on nyt selvästi kovempi, mutta vapaalla radalla viihtyvä ruuna on huippupaikaltaan rastin arvoinen.

Jonkin verran tulosriviään etevämpänä viime kuukaudet kilpaillut 10 Bernetta pääsi voitonmakuun Teivon oppilaslähdössä, jota sai vetää hiljaa. Paljon kovemmassa sakissa tempun uusiminen takarivistä olisi yllätys.

Yllättäjät: Guilty Pleasuren tallikaverilla 1 Langen’s Airbonella on ainakin juoksunkulun kannalta avaimet hallussaan. Voi olla, että sillä vastataan ainakin muille kuin saman tallin kilpailijalle. Välillä sairauslomalla ollut ruuna taipui syksyn ensimmäisessä kilpailussaan, jossa juoksi kuolemanpaikalla ja 2. ulkona. Se sai virettä luultavasti nostaneen startin vielä eilen Teivossa, missä kiri mukavasti sen jälkeen, kun oli menettänyt jo saumansa aïkaisin sammuneen keulahevosen takana.

12 Estelle Nordique kiri Forssan voittostarttinsa jälkeen tosi terävästi Teivossa, kun pääsi vapaaksi. Viimeksi se kiersi toisen radan vetojuhdan paikalle, mistä antoi selvästi periksi. Piippuhyllypaikan tamman mahdollisuus piilee ylivauhtisessa tempossa.

Pelijakauma: Guilty Pleasuren pitäisi olla suosikki Masterstroke Arian sijaan ja myös yllättäjämme ovat alipelattuja. Amour Amiko on ylipelattu.

Juoksunkulku: Ykkösradan Langen’s Airbore puolustaa luultavasti kärkipaikkaa muita kuin Guilty Pleasurea vastaan. Amour Amiko panostaa myös starttiin.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 7, 4, 2, 1, 12
Suuri: 7, 4, 2, 1, 12

Toto64-3

Suosikki:/Varma 9 Pascha Tilly tunnetaan kovana kirihevosena. Kun se kohtasi voittoon spurtanneen Cantona American kolme starttia sitten Vermossa, sen loppuveto jäi tämän varjoon, mutta ruunalla on sen jälkeen paremmat sijoitukset alla. Se rykäisi Teivossa 3. ulkoa tyylikkäästi selvään voittoon ja kamppaili viimeksi Skellefteåssa hyvin kolmanneksi kuolemanpaikalta, jonne kiersi viimeiseltä sijalta etusuoralla.

Haastajat: Toukokuun hienon kirivoittonsa jälkeen polvileikkauksen takia pitkälle kesätauolla joutunut 10 Celebrity Lane sai henget auki viime viikolla Teivossa. Se oli kohtalainen kuolemanpaikkajuoksulla ja parantaa hyvin todennäköisesti tähän lähtöön. Vaikka ruuna ei ole varsinainen stayeri, se on huomioita, jos suosikkikaksikkoa varmistelee.

5 Hazelhen Hermes kiri sunnuntaina Forssassa pitkän tauon jälkeen positiivisesti kakkoseksi. Kilpailuhenkisellä ruunalla on tapana petrata, mitä lähempänä startit ovat toisiaan.

4 Por Nie Rock kiri kuukausi sitten Vermon vastaavassa lähdössä hänniltä Trot Kronosta terävämmin. Se on tullut kovissa viime kisoissaan hänniltä kohtalaisesti loppua ja voi päästä nyt parempiin asemiin.

Kesän rauhallisemmin ottaneen 3 The Rectorin vire on kohonnut starttien myötä. Se jyräsi viimeksi sopivassa porukassa 4. ulkoa hallittuun voittoon kierroksen kirillään ja voi sinnitellä paalukarsinan hevosista parhaiten pitkällä matkalla.

Pelijakauma: Por Nie Rockia on rastittu jonkin verran liikaa. Pascha Tilly on alipelattu suosikki.

Juoksunkulku: The Rector pykii hakemaan vetotyöt Qvidja’s Firstiltä. Pascha Tilly saattaa iskeä matkalla kärkipaikalle asti.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto64-4

Suosikki: Jos 1 Lennon Rapina pysyy askelillaan, muille tulee kiire. Sillä on laukatta hyvä mahdollisuus johtaa juoksua alusta loppuun. Vahvan hevosen tahtina on ollut viime kuukausina laukka tai voitto, välillä jopa laukka ja voitto. Kun ruuna paineli toissa kerralla ennätyksensä, se pääsi keulaan puolimatkassa, missä johtohevonen laukkasi. Viimeksi Lennon Rapina ponkaisi hylkäykseen ensimmäisellä takasuoralla.

Haastajat: Mikäli suosikkimme hyppää, jatkuvasti totosijoilla ollut 3 Pärttyl ottaa sen paikan todennäköisimpänä voittajana. Ravi- ja suoritusvarma menijä jaksaa tehdä mukavasti töitäkin. Se eteni toissa kerralla hallittuun voittoon reilulla kierroksen kirillä 2. ulkoa ja heilutti viimeksi tahtipuikkoa vaivattomasti koko matkan.

13 Merran Jyske ja 16 Siporin Santtu eivät ole vaarattomia edes kahdelta takamatkalta. Ensin mainittu saattoi menettää kolme kilpailua sitten T75-voiton maalisuoran alun laukkaan kesken kirinsä. Seuraavaksi ruuna voitti kevyen tynkälähdön kuolemanpaikalta, mutta viime keskiviikon pienessä T64-lähdössä sama juoksupaikka oli sille liikaa totosijoja ajatellen.

Vahvan, mutta epävarman Siporin Santun kunto on taas nousussa. Välillä hiukan tasaisesti esiintynyt ruuna olisi viimeksi jo voittanut, ellei olisi keksinyt hypätä hyvävoimaisen oloisena maalisuoralle tultaessa, kun oli jo jyrännyt kärkeen.

Väsymätön 11 Viliviima on ehdottomasti lauman kyvykkäimpiä menijöitä, mutta todella epävarman ruunan ehjään juoksuun on aika vaikea uskoa normaalimatkalla. Se malttoi toissa kerralla polkea juuri ja juuri ravia alusta loppuun ja voitti Vermon 3100 metriä. Viimeksi Viliviima laukkasi samalla matkalla päätöspuolikkaan alkaessa, kun antoi tiukkaa painetta keulahevoselle.

Myös hyvän juoksun luultavasti saava 7 Jilian Lax voi sinnitellä kohtuulliselle sijalle. Se on hiukan viime sijoituksiaan paremmassa vireessä.

Yllättäjät: Hyvän juoksun saava 8 Rapsanteri hakee ammattiohjastajalla totosijaa. Se oli kolme kilpailua sitten nimimiehen ajamana Vermossa kolmas kovia hevosia vastaan mukavalla tuloksella.

9 Vennelmon Tyyne oli asiallinen viimeksi Turussa. Se painui kierroksen jälkeen kärkeen ohi 10 Tähtimenevän ja sinnitteli kolmanneksi.

Tarkan reissun vaativa Tähtimenevä kiri Turussa kakkoseksi ohi Vennelmon Tyynen voittaja Rokkoffia uhkaamatta.

Pelijakauma: Lennon Rapina kuuluisi olla suosikki. Siporin Santu, Rapsanteri ja Vennelmon Tyye ovat liian unohdettuja.

Juoksunkulku: Jos Lennon Rapina ravaa, se pääsee vetotöihin. Muuten sinne etenee Pärttyl. Jilian Lax avaa asiallisesti.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 1, 3, 16, 13
Suuri: 1, 3, 16, 13, 11, 7, 8, 9

Toto64-5

Suosikki: Lahjakas 1 Loveya Fashion on palannut varsomistaukonsa jälkeen uusissa käsissä oivassa vireessä kilpakentille. Jo koelähdössä vakuuttanut tamma vastaili ensimmäisellä kerralla piikistä varmoin ottein voittoon ja oli ihan hyvä myös toisessa startissaan, vaikka jäi suursuosikkina kakkoseksi keulasta hirmujuoksun tehnyttä Fuscus H.L.:ää vastaan. Tallikommenttien mukaan tamma oli tuossa juoksussa kaiken lisäksi sairas ja joutui lääkekuurille. Silti tuloksena oli hevosen uusi kova volttiennätys. Ellei Loveya Fashion menetä ykkösradalta keulapaikkaa ja jää pussiin, sen tappiota on aika vaikea kuvitella.

Haastajat: 3 Midsummer Love oli viimeksi kuin eri hevonen jenkkikärryillä. Se revitteli avauspuolikkaan Delightful Momentin kanssa huimasti 07,0-kyytiä, siirtyi viimeisellä takasuoralla 2. sisältä uudelleen tämän ohi johtoon ja jatkoi sinnikkäästi selvään voittoon. Tamma pyrkii varmasti yllättämään suosikin jo kiihdytyksessä, jos sillä ajetaan tosissaan voitosta. Paikka Loveya Fashionin takana on sille myös tarjolla.

11 Nedda Miller palasi neljän kuukauden paussilta hyvävireisenä 1,5 viikkoa sitten Turussa. Se iski 2. ulkoa 300 metriä ennen maalia ja kiri mukavasti keulavoittajaa jonkin verran saavuttaen. Välillä suuristakin ravivaikeuksista kurveissa kärsineen tamman askellus pysyi hyvin rytmissä. Keskiviikkona se joutuu kiertelemään luultavasti enemmän heikolta lähtöpaikaltaan, ja kovan suosikin kellistäminen on sille muutenkin melkoinen savotta.

Yllättäjät 4 Vitesse oli toissa kerralla oikein hyvä ja selvä kakkonen 800 metrin kirillään 4. ulkoa. Se lopetti myös viimeksi mukavasti viimeisestä parista ulkoa ja ansaitsisi välillä voitonkin. Jos suosikilla olisi jostain syystä huono päivä keskiviikkona, Vitessen hetki voisi koittaa jo nyt.

2 Pearl On Stage kiri kolme kilpailua sitten mukavasti Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa, mutta oli viimeksi melko ponneton nappireissulla.

Pelijakauma: Loveya Fashion voisi olla suurempikin suosikki Midsummer Loveen nähden. Vitesse on myös alipelattu.

Juoksukulku: Loveya Fashion pystyy todennäköisesti torjumaan alussa Midsummer Loven, joka pudottaa tämän taakse. Suosikki saa vetää täysin mieleistään tahtia.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 1
Suuri: 1, 3, 11, 4, 2

Toto64-6

Suosikki/Varma: Keulaan ja kukat lienee suosikin tahti päätöskohteessa. 4 Better Boss on tehnyt valmentajavaihdoksen jälkeen niin huikeaa jälkeä, että sen tappioon on vaikea uskoa etenkin, kun kovimmat vastustajat starttaavat paljon heikommilta lähtöpaikoilta.

Vaikka Better Bossin kolmen tolpan putki katkesi viimeksi Tammer-ajossa, sen esitys ei ollut ainakaan huonompi kuin voittostarteissa. Se kamppaili keulasta urheasti maaliin asti superhevosta Atupemia vastaan. Huima oli myös ruunan ennätysjuoksu kolme kisaa sitten Vermosa. Se joutui avaamaan silloin voltista sensaatiomaisesti 09,5-kyytiä, mutta hallitsi silti täyden matkan tapahtumia suvereenisti lopussa.

Haastajat: 7 May Rose on kilpaillut viime kuukausina huonojen tähtien alla. Epäonnesta monesti kärsineen tamman kunto on ollut aivan muuta kuin tulosrivistöstä voi päätellä. Se paikkasi kolme kilpailua sitten alkulaukkansa jykevällä nousulla kolmossijalle. Hevosen viime juoksu meni harakoille, koska se laukkasi etusuoralla jäätyään roikkumaan 3. radalle. Viimeksi May Rosen kyyti ei yksinkertaisesti piisannut maalisuoralla ohituksiin 3. sisältä, kun Euroopan mestari Stonecapes Queila latoi piikistä päätöspuolikkaan 10,0-tahtia.

Harvakseltaan kilpaillut 9 El Dirtyman on jäänyt tänä vuonna yllättäen ilman voittoja. Vaikka ruunalla on kosolti kykyjä, kuparin puhkaiseminen suoraan tauolta kovassa sakissa olisi melkoinen paukku.

Tasaisen varmasti ilman täysosumia jatkuvasti suorittava 5 Massive Clout sinnitteli toissa kerralla pikimatkalla asiallisesti kuolemanpaikalta neljänneksi ja viimeksi kovassa Käpylä GP:ssä viidenneksi keulasta sooloilleen Lexus Dreamin peesistä. Jos riuska avaaja pääsee kärkijoukkoon sisäradalle, se voi seurailla totosijojen tuntumaan.

2 Bewitch Boy ja 6 Leemark’s Casimir ovat nousseet oivaan syysvireeseen ja voivat hyvin voittaakin lähiaikoina jonkun sopivamman lähdön. Ensin mainittu jäi viime keskiviikkona keulavoittajan taakse pussiin.

Leemark’s Casimirin juoksut eivät ole onnistuneet kovin hyvin. Se on ollut joko pussissa tai kuolemanpaikalla viime kilpailuissaan. Ruuna spurttasi Forssassa terävästi, kun pääsi myöhään vapaaksi, muttei aivan ehtinyt toiseksi ohi johtaneen Bewitch Boyn.

Pelijakauma: May Rose on alipelattu ja Massive Clout ja Leemark's Casimir ovat myös liian unohdettuja. Bewitch Boyn ylikorkea peliprosentti varmasti laskee vielä päivän aikana.

Juoksunkulku: Bewitch Boy ja Massive Clout avaavat terävästi, mutta molemmille kelpaa kernaasti suursuosikin vetoapu eteen.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 4
Suuri: 4