Ravivihje: Toto65 Magic Monday 21.10.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO65
Toto65:ssa on useita suursuosikkeja, joista IS Ravit varmistaa jokaisen.

Toto65-1

Suosikki: 2 M.T.Master Don ei ole vielä epäonnistunut uudessa kotimaassaan, kun kolme starttia on tuottanut yhtä monta voittoa. Juoksutkin ovat menneet suosiollisesti, kun kärki on vetänyt matkalla reipasta ja on lopussa ollut kypsä hedelmä poimittavaksi. M.T.Master Don ei ole alussa nopeimpia mutta jaksaa vastaavasti tehdä töitä. Juostava 2600 metrin matka käy todennäköisesti hyvin sille. Viime starteissa hevosella on säästetty loppukiriin, mutta jossain vaiheessa sillä ajettaneen matkalla eteenpäinkin sillä ruunan fysiikka kestää vertailun.

Haastajat/yllättäjät: 9 Trouble Leader voitti Oulussa 2. sisältä. Lauantaina Seinäjoella ruuna oli 5. ulkoa tasainen samassa lähdössä missä 10 Special Present oli pitkällä starttivälillä saamaton sisäratajuoksulla. Kaksikko pystyy parempaan, kun asemat löytyvät tällä kertaa lähempää kärkeä. 5 Cutthecrap panosti viimeksi alkuun ja pääsi keulaan, mistä hevonen tsemppasi totoon. Tälläkin kertaa johtopaikka on mahdollinen, sillä sisäpuolella ei ole nopeita avaajia. 4 Not A Clue puristi toissa kerralla 3. ulkoa voittomatsiin kun taas viimeksi ruuna oli tasaisempi 4. ulkoa. Not A Clue ei ole starttiraketti, mutta tulee hyvänä päivänään terhakkaasti perille. Ylivieskassa parijonosta ykköseksi runtannut 11 Coys Rain pärjää aina, kun hevosella on taistelupäivä. Välillä ruuna saattaa tehdä erittäin näyttäviä juoksuja ja toisinaan esitykset ovat tasaisempia. Bodenissa 5. sisälle pakittanut ja mukavasti lopettanut menijä pystyy kykyjen puolesta voittamaan nähtyä enemmän lähtöjä. 12 Shiny Boss olisi eturivistä päässyt hyvin matkaan, eli lähtöpaikka on selvä miinus. Kaustisella ori oli keulasta asiallinen kolmas. Oulussa tauolta hyvin lopettanut 7 Faith In Life ja lauantaina 5. sisälle pakittanut ja tasaisesti suorittanut 6 J.A. Ninja tulevat seuraavina.

Pelijakauma: M.T.Master Don (67%) on liian selvä suosikki eikä maistu varmaksi.

Juoksunkulku: Cutthecrap katsoo alussa keulat. Jatkossa selkä saattaa kelvata eteen, mikäli esimerkiksi Faith In Life tulee ahnaasti eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 2, 9, 10
Suuri: 2, 9, 10

Toto65-2

Suosikki: 11 Tuuren Lento ei Seinäjoella jaksanut puristaa perille toiselta ilman vetoapua palattuaan starttiviivalle kuukauden paussilta. Ori sai startin alle ja pystyy selvästi parempaan, kuten nähtiin esimerkiksi Forssassa hevosen voitettua ylivoimaisesti keulasta. Pidämme Tuuren Lentoa kyvykkäänä aloittelijana, joka kiertää takarivistäkin korkealle.

Haastajat: 9 Milrid laukkaili Lappeessa toistuvasti. Viimeksi tamma kulki koko matkan ravia ja hienosti kulkikin, sillä kuolemanpaikalta oli tuloksena kunniakas kakkossija. Milrid ei ole luovuttajatyyppiä vaan puristaa aina vahvasti perille. 10 Rallin Muisto ei toissa kerralla saanut Milridin takaa vapaata, mutta toisaalta varaa parempaankaan ei välttämättä olisi ollut. Vermossa hevonen runttasi 3. ulkoa 800 metrin kirin rehdisti perille.

Yllättäjät: 3 Drillari kiersi Kuopiossa ykköseksi toisen kaarteen laukan jälkeenkin ja olisi viimeksikin taistellut ykkösrahoista ilman loppusuoran laukkaa. Kunto on hyvä, mutta epävarmuus riivaa. Näin kovassa lähdössä ei laukkaa sallita. 7 Suikun Chili ei jaksanut viimeksi puristaa reilulla kierroksen kirillä kärkeen kun taas toissa kerralla ruuna oli terävämpi kierrettyään ykköseksi 1400 metrin hyökkäyksellä. Oikeana päivänä ruuna pystyy runttaamaan väkevästi. 1 Vappujätkä on viime starteissaan sortunut laukkoihin. Forssassa ruuna lopetti 3. sisältä totoon Tuuren Lennon viedessä voiton. 2 Joihovi otti viimeksi laukan viimeisellä takasuoralla tiukassa tilanteessa. Tätä ennen hevonen pääsi viimeisellä takasuoralla kuin taivaan lahjana keulaan ja taisteli loppuun asti kakkossijasta. Kouvolassa johtavan rinnalta ensimmäisellä takasuoralla laukannut 5 Kilponen otti viimeksi maksimit 3. ulkoa. Sijoitus kärjen tuntumassa olisi hyvä saavutus tälläkin kertaa.

Pelijakauma: Tuuren Lento (33%) on papereissamme peliosuuttaan selvempi suosikki ja on kelpo varmaehdokas.

Juoksunkulku: Vappujätkä johtaa ainakin alun, mikäli ruuna avaa ravilla matkaan. Tämän laukatessa Kilponen edennee veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto65-3

Suosikki: 12 Siinan Tähti laukkasi Teivossa kesken kirinsä viimeisellä takasuoralla ja menetti mahdollisuutensa. Aikaisemmin ruuna teki mainioita esityksiä, esimerkiksi Kaustisella hevonen runttasi kuolemanpaikalta ylivoimavoittoon. 12-radaltakin hyvää jälkeä tehnyt Siinan Tähti on suosikkimme.

Haastajat: 6 Valtroks palaa paussilta varsin sopivaan tehtävään. Ruunan starttaaminen on välillä ollut katkonaista ja pausseja on viimeiseen vuoteen mahtunut useita. Valtroks on yleensä ollut asiallinen tauolta, mutta toistaiseksi voittoa se ei ole suoraan paussilta ottanut. Valtroks osaa voittaa lähtöjä eikä ole juoksunkulusta riippuvainen. Kaustisella 2. sisältä kakkoseksi runtanneella 3 Warrella on tähdätty tähän kisaan. Ori avaa hyvin ja saattaa hyvinkin juosta keulassa. Hyvä juoksu on joka tapauksessa tiedossa. 10 Villikamu nyrkkeili Kouvolassa asiallisesti perille keulasta ja Vermossa ori lopetti 2. sisältä neljänneksi reipasvauhtisessa kisassa, missä 9 Helun Kuva ei saanut avauskierroksella mitään otetta pääryhmään. Jälkimmäisellä lenkillä tamma runttasi sitkeästi maaliin ja oli hyvä kuudes.

Yllättäjät: 5 Siron Peli laukkasi toissa kerralla keulapaikalta viimeisellä takasuoralla. Viimeksi ruuna paikkasi erheen kiertäen 5. ulkoa väkivahvasti ykköseksi reilulla kierroksen mittaisella kirillä. 4 Alvar Hem ei hävinnyt viimeksi kuin Malkkinille ja Vappuäijälle. Ruunalla oli viimeisellä takasuoralla seuraamisvaikeuksia, mutta pystyi rytmistä kiinni saatuaan runttaamaan totoon. 2 Päivän Pokeri taipui Seinäjoella varhain sisältä. Mielialamenijä sai startin alle ja pääsee alussa hyviin asemiin. Sitä ei kannata täysin unohtaa. 11 Minskaus otti Jyväskylässä laukan ennen lähtölinjaa ja putosi pienessä lähdössä porukan perälle. Tamma sai startin alle ja pystyy petraamaan.

Pelijakauma: Valtroksin (27%) ja Siinan Tähden (19%) peliosuudet kuuluisi olla toisin päin.

Juoksunkulku: Warre avaa keulaan ohi Päivän Pokerin ja puolustaa paikkaansa. Valtroks tai Siron Peli etenee toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 12, 6, 3
Suuri: 12, 6, 3, 10, 9, 5

Toto65-4

Suosikki: 5 Reverend Dred kiersi Vermossa selvään voittoon 4. ulkoa. Lahdessa ruuna eteni reippaassa avauksessa keulaan ja sai rauhoittaa jatkossa tempoa selvästi. Hevonen jäi voittokamppailussa alakynteen, mutta pystyi kontraamaan kakkoseksi. Viimeksi ruuna joutui lataamaan seiskakaistalta täydet, että pääsi johtopaikalle. Tämä näkyi lopussa. Tällä kertaa kuusivuotias päässee helpommin joukon johtajaksi.

Haastajat: 10 Golden Eleven on hyvä syyskelien hevonen ja kilpailee nousuvireessä. Viimeksi ruuna runttasi esimerkillisesti perille toiselta ilman selkää Reverend Dredin kupeelta. Samassa lähdössä 6 Past Or Flash kiersi 4. ulkoa mukaan totomatsiin eikä hävinnyt Reverend Dredille kuin kymmennyksen. Sopivalla selkäjuoksulla Past Or Flash pystyy osallistumaan voittokamppailuun. 2 Zoom Zoom laukkasi Jyväskylässä pahoin ennen lähtölinjaa ja menetti pelin. Tämän jälkeen ohjastaja ajoi valmentaja Isto Kuisman mukaan tammalla kierroksen 14-vauhtia kulisseissa pito päällä. Zoom Zoom jäi Ruotsin lähdöissään hyviltäkin lähtöpaikoilta alussa verkkaiseksi eikä tule maanantainakaan kamppailemaan alussa keulapaikasta. Saattaa olla, että voittoa ajatellen se vaatii vielä startteja alle, mutta kapasiteettinsa puolesta tamma pystyy olemaan hyvillä sijoilla. Loistoasemista starttaava 1 Archie Press ei ole niin huono kuin tulosrivistö antaa ymmärtää. Toki voitto yllättäisi samoin kuin kelpo kunnossa kilpailevan mutta heikolta lähtöpaikalta starttaavan 8 Sacramento S:n kohdalla.

Pelijakauma: Reverend Dred (69%) on toki suosikki, mutta peliosuus on kasvanut turhan suureksi. Varmistukset houkuttelevat, etunenässä Golden Eleven (10%).

Juoksunkulku: Reverend Dred avaa johtopaikalle ja saa rauhoittaa tempoa.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 5, 10
Suuri: 5, 10, 6, 2

Toto65-5

Suosikki: 1 Minto’s Don Juan on tehnyt viime starteissaan kaiken oikein päästyään etenemään johtopaikalle. Ruuna starttaa kaksijakoiselta paikalta matkaan, sillä hevonen ei pysty pitämään alussa keulapaikkaa hallussaan ellei ihmeitä tapahdu. Hevonen on startannut urallaan kolmesti ykkösradalta auton takaa ja jäänyt jokaisella kerralla selvästi verkkaiseksi alussa. Voittoa ei ruunan onneksi jaeta kiihdytyksessä vaan vasta 2100 metrin päästä. Ilman pussitusta Minto’s Don Juan on tiukasti kiinni voitossa.

Haastajat/yllättäjät: 5 Ukebell Jet runttasi toissa kerralla hyvin perille johtavan rinnalta ja viimeksi ori kiersi kärkeen 2. ulkoa. Vain Dream Divine ehti selästä edelle. Ukebell Jet parantaa koko ajan, mutta saattaa olla että Minto’s Don Juan on vielä tässä vaiheessa liian kova. 6 Quartam de Caelo on nopea alussa ja katsonee ensimmäiset keulat. Viimeksi Rovaniemellä johtavan rinnalta kakkoseksi runtannut ruuna kilpailee asiallisessa vireessä. 7 Rapid Leader tuntui valmentajan käteen aikaisempaa paremmalta viimeistelyssä eikä hyvä sijoitus ole tauolta mahdottomuus. Voitto olisi ainakin pieni yllätys, kun muutama hyvä vastustaja on viivalla. 3 Amanda Rose jäi tauolta paluussaan johtavan rinnalle. Tamma ei koskaan luovuttanut muttei toisaalta säväyttänytkään. Bodenissa 5. sisältä totoon edennyt 2 Flash Spruce ja Seinäjoella toiselta ilman vetoapua asiallisesti perille runtannut 10 Star To Be Loved tulevat rankingissa seuraavina.

Pelijakauma: Minto’s Don Juan (71%) on hieman ylipelattu, mutta silti yksi varmaehdokkaista.

Juoksunkulku: Quartam De Caelo katsoo nopeimpana alussa keulat ja päästää Ukebell Jetin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 1, 5
Suuri: 1, 5, 6

Toto65-6

Suosikki: 8 Cragganmore pääsi Lahdessa loistopaikkaan 2. ulos, mistä ruuna hoiti homman erittäin tyylikkäästi lähdettyään viimeisellä takasuoralla hyökkäykseen. Viimeksi hevonen jäi toiselle ilman vetoapua, mistä suoritus oli kolmella kilometrillä täysien pisteiden arvoinen. Cragganmore taisteli loppuun asti voitosta ja teki sellaisen esityksen, joka olisi monelta jäänyt tekemättä. Lähtöpaikka on mailille haastava, mutta mikäli juoksu onnistuu, taistelee huippukuntoinen ruuna viimeiseen asti lähdön voitosta.

Haastajat: 2 Franklin Web ei viimeksi vakuuttanut 2. sisältä, mutta tätä ennen ruuna lopetti 5. sisältä tilaa saatuaan erittäin asiallisesti. Lähtöpaikka on tällä kertaa mainio ja kuski vahvistuu selvästi. Franklin Web pystyy paljoon niin keulasta kuin selkäjuoksulla kärjen tuntumasta. 1 Angel Raziel lopetti Lappeessa 4. ulkoa neljänneksi. Viimeksi ori matkasi johtavan rinnalla ja otti omia aikojaan laukan mentäessä toiseen kaarteeseen. Angel Raziel on hyvä nelivuotias, joka on päätöskohteessa yksi mahdollisista. 11 White Cross Bicho pakitteli viimeksi porukan halki 5. sisällä ja lopetti tilaa saatuaan erittäin positiivisesti viidenneksi. Rattaille hyppää vahvistuksena Ari Moilanen, joka narutteli ruunalla voiton puolitoista kuukautta sitten.

Yllättäjät: 3 Wille's Ametist joutui viimeksi vetämään keulapaikalla liian reipasta ja taipui lopussa. Ruuna on hyvä avaaja ja paras keulasta, minne haluaa muutkin tässä lähdössä. Myös 6 Delightful Moment pystyy avaamaan terävästi. Viimeksi ruuna prässäsi itsensä keulaan 07,0-vauhtisessa avauksessa eikä ymmärrettävästi jaksanut rutistaa perille. Toissa kerralla viisivuotias kontrasi johtopaikalta ykköseksi. 9 Hazelhen Hemera on saanut pari starttia alle tauon jälkeen ja kilpailee nousuvireessä. 7 Global Tug Of Warin kunnossa ei ole vikaa, mutta kovassa lähdössä voitto on tiukassa seiskaradalta.

Pelijakauma: Cragganmore (26%) on alipelattu suosikki, jossa on ainesta varmaksikin. Haastajista Franklin Web (14%) ja White Cross Bicho (5%) ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Angel Raziel, Franklin Web ja Wille's Ametist avaavat terävimmin Delightful Momentin lyödessä rinnalla tahtia. Franklin Web pystynee ohittamaan Angel Razielin ja torjumaan Wille's Ametistin taistossa johtopaikasta.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 8, 2, 1, 11
Suuri: 8, 2, 1, 11