Ravivihje: Toto4 Forssa 20.10.2019

Julkaistu:

TOTO4
Forssan sunnuntain suurimmat Toto4-suosikit ovat Tapio Perttusen käsissä.

Toto4-1

Suosikki: 7 Zo Zo Hoss on voittanut tällä kaudella vasta kerran, mutta ruuna on juossut todella kovia lähtöjä, ainakin jos verrataan tähän sunnuntain tehtävään. Viimeksi Teivon I-Divisioonafinaalissa Zo Zo Hoss tuli sisäratajuoksulla hyvin, vaikkei kovassa lopetuksessa juuri ohitellutkaan.

Haastajat: 4 Notable jäi edellisessä Forssan kisassaan suosikkina neljänneksi, mutta esitys oli pieleen menneellä juoksulla ihan mallikas. Hevosella yritettiin kiertyä matkalla johtavan rinnalle, mutta se juuttui kolmannelle ja punnersi ihan mukavasti perille juoksunkulkuun nähden. Ruuna voisi nyt päästä pitkästä aikaa johtopaikalle, kun viime kisoissa juoksut ovat menneet säännöllisesti vaikeiksi.

9 Andree ja 8 Hazelhen Hermes palaavat aika pitkiltä tauoilta. Kummankin valmentajat ovat tyytyväisiä hevosten treeniotteisiin, mutta startti on tietysti aina eri asia. Andreella saattaa varsinkin olla painetta liikaa pannussa ja se lisää laukkariskiä. Ruuna-kaksikko riittää hevosina tässä taatusti vaikka voittoon saakka.

Yllättäjät: 3 Gaiana on tyytynyt jo jonkin aikaa seurailemaan, mutta saa nyt ainakin nappireissun. 5 Brokad Broddan Suomen ura on edistynyt kangerrellen, mutta luokkaa pitäisi olla näihin tehtäviin.

Pelijakauma: Zo Zo Hossin (27 %) kuuluisi olla aika selväkin suosikki. Andree (2 %) on aivan liian vähällä huomiolla, vaikka alla on taukoa.

Juoksunkulku: Notable hakee johtopaikan avauspuolikkaalla ja saanee tehdä keulassa oman juoksunsa.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 7
Suuri: 7, 4, 9, 8

Toto4-2

Suosikki: Lupaavan uran alun jälkeen loukkaantunut 8 Bilettäjä on palannut 6-vuotiaana radoille Tapio Perttusen käsistä ja jälki on ollut tuhoisaa. Tammalla on uusista käsistä saldona neljä kisaa ja neljä voittoa. Viimeksi suosikki olisi tosin saattanut hävitä ilman vastustajan lopun laukkaa, mutta se ei muuta sitä seikkaa, että hevonen olisi siltikin ollut 25-lopetuksessa edelleen tosi hyvä. Selvä suosikki.

Haastajat: 5 Kartos on ailahdellut, mutta oli viimeksi Porissa keulasta mainio kakkonen. Ruuna voisi taas päästä johtopaikalle hallitsemaan kisaa.

4 Tupla Tommi aloitti uransa viime vuonna vasta 10-vuotiaana, mutta hienosti kolmen voiton putkella. Ori on nyt tauolta ongelmien jälkeen arvoitus ja valmentaja väläyttelee passiivista taktiikkaa.

14 Kemppeli on tukalissa lähtöasemissa, mutta nousukunnossa. Turussa ruuna olisi keulasta todennäköisesti voittanut ilman loppusuoran alun laukkaansa.

7 Ohran Karpalo ei pysynyt Lahdessa sisäratajuokuslla kiripuolikkaalla alkuunkaan suosikin kyydissä, mutta voisi taas kolkutella mukaan tototaistoon.

Yllättäjät: 10 Viksu Vilperi on orastavassa nousussa ja puristi viimeksi Vermossa 4. ulkoa totoon. 16 Kopsahovin Hummalla on kyytiä yllättää, mutta se on todella epävarma.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: Tupla Tommi avaa johtoon, mutta sille haetaan nyt ehdottomasti selkäjuoksua. Kartos etenee näin todennäköisimmin johtoon.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto4-3

Suosikki: 7 Racing Boy karsiutui Kriteriumista niukasti hyvän esityksen päätteeksi. 3-vuotias juoksee välillä rahasarjassa tähtäimenään Kymenlaakso-ajo, mutta varsa on rutinoituneempiakin vastaan selvä suosikki, sillä lähtö ei ole mitenkään hurjan kovatasoinen 11500 euron sarja. Valmentaja lupaa, että hevosella ajetaan rohkeasti, vaikka tähtäin on seuraavassa kisassa. Rutinoimattoman hevosen kohdalla on kuitenkin riskejäkin, sillä laukkakin voi tulla.

Haastajat: Nopeat 1 Mr Nice Way ja 6 Firemaker ratkaisevat ensimmäisen keulan kohtalon. Kaksikon lopun taistelutahto vaihtelee aika paljon, mutta tarjolla on ainakin hyvä juoksu kärkipäässä. Mr Nice Way oli Vermossa hieman nahkea lopussa johtavan takaa, mutta silloin kisattiin aika raskaissa olosuhteissa.

11 Capercaillie Cock oli oikein vaisu tauolta, mutta hevosena kova luu, josta on todisteena 6 voittoa 12 startista.

2 Athletic Style on osoittanut piristymisen merkkejä ja kakkosrata sopii tasaisella avaajalle hyvin.

5 Patman ja 9 Summer Season eivät ole olleet ihan terävimmillään viime kisoissa, mutta ne ovat kelpo menijöitä tällaiseen seuraan, jos nyt lasketaan selvä luokkaykkönen Racing Boy pois.

10 Brass N Sassylle jäi viimeksi jossiteltavaa, mutta voitot ovat olleet harvinaisuuksia.

Pelijakauma: Capercaillie Cockilla (4 %) on paljon viime esitystään enemmän potentiaalia.

Juoksunkulku: Mr Nice Way ja Firemaker erottuvat kiihdytyksessä. Racing Boylla ajetaan varmasti rohkeasti eteenpäin ja se voisi päästä siinä tapauksessa lopulta johtoon, vaikka ihan alussa ole nopeimpia.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 7, 11
Suuri: 7, 1, 11, 2, 5, 9, 10, 6

Toto4-4

Suosikki: Toto4-päätöksessä on monta riviään parempaa hevosta. 4 Catahecassa Zest on erottunut pelissä selväksi suosikiksi, mutta ei ole täysin luotettava tapaus. Ori oli viimeksi mainio johtavan rinnalta, mutta sitä ennen pitkään oikein vaisu. Viime tason pitäessään hevonen voi jatkaa menestyskannassa, mutta peliosuus on pompannut yhden esityksen perusteella liian suureksi.

Haastajat: Äärimmäisen lupaava 1 Nelson Hilly vaelsi varjojen mailla koko viime kauden, mutta viimeisin taukostartti antoi viitteitä uudesta tulemisesta. Ruunalla ajettiin passiivisesti ja se pujotteli pelisuosikin voittamassa lähdössä pirteästi loppua.

10 O.F.V. Prince tyytyi viimeksi kovassa lähdössä seurailemaan, mutta ruuna on tehnyt siinä määriin laadukasta työtä ihan tasokkaissa lähdöissä, että nyt voisi olla taas kärkisijan vuoro.

2 Piquant Stride on kyvykäs, muttei ihan ongelmaton menijä. Ruuna on käynyt kuumana ja ottanut turhia laukkoja, mutta Turussakin hevonen nousi kahden laukan jälkeen kakkoseksi.

6 El Senor Deon ongelmakohta ovat kaarteet. Ruunalla on luokkaa, mutta sen pitäisi päästä ehdottomasti juoksemaan sisärataa. Viime kisoissa ruuna on joutunut yrittämään takaa ja voisi nyt päästä alussa lähemmäksi kärkeä.

7 Leemark's Dominic aloitti viimeksi uusista käsistä sitkeällä kirillä, mutta paikka on taas ongelmallinen.

12 Gashaw Boko ailahtelee, mutta esitti syksyn voittostarteissaan sellaiset kirit, jollaisella voisi ehtiä piippuhyllyltä tässäkin.

Yllättäjät: 3 Sapphira ja 5 Mickey The Artist pystyvät nappionnistumisella nekin kamppailemaan ainakin totosijoista ja lähdössä ei juuri statisteja ole. Pystyvä 8 Girl On Fire avaa mielenkiintoisesti uusista käsistä.

Pelijakauma: Catahecassa Zestia (30 %) on pelattu liikaa ja lähtö on alustavaa pelijakaumaa tasaisempi.

Juoksunkulku: Catahecassa Zest on todennäköisin lopullinen johtonimi, vaikka El Senor Deo saattaa yllättää sen alussa.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 4, 1, 10, 2, 6, 7, 12, 8
Suuri: 4, 1, 10, 2, 6, 7, 12, 8