Ravivihje: Toto75 Seinäjoki 19.10.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto75
Viikon T75-kohteissa nähdään kunnon tukku sekä ikäluokkatähtiä että aikuisia huippuhevosia.

Toto75-1

Suosikki: 5 Brisenda nousee rankingin kärkeen 4-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun alkuerässä. Tamma kilpailee hienolla statistiikalla ja on ollut jo pitkään mainiossa vireessä. Loppusyksystä voi jopa tulla sen läpilyönti ikäluokan tammaparhaimmistoon.

Siihen oli mahdollisuus jo viimeksi Villinmiehen Tammakilvan finaalissa, mutta 1. kaarteen laukka lievältä häiriöltä haiskahtaneessa tilanteessa pilasi pelin. Lopussa oli mahdotonta parannella asemia hänniltä, kun kärki lopetti kovaa. Karsinnassa tamma latasi kovaa keulaan ja oli siitä hyvä kakkonen. Jos tietäisi Brisendan pääsevän taas keulaan, siinä olisi varma-ainesta, mutta myös sisäpuolelta avataan kovaa.

Haastajat: 2 Daze on tosi nopea hevonen, jonka tämä kausi on sujunut alakanttiin. Markku Niemisen mukaan tamma päättelee jo uraansa ennen siitokseen siirtymistä. Enää hevosta ei ainakaan säästellä ja luvassa voi olla aktiivinen ajosuoritus. Viimeksi kovassa Mr Hot Shotin voittamassa T64-lähdössä tamma jäi johtavan rinnalle eikä ymmärrettävästi menestynyt. Lappeessa matkavauhti oli takajoukoissa matkannutta Dazea vastaan, mutta finaalipaikka ei silti jäänyt kauas. 3 Justine Caselta odotettiin hyvää panosta Villinmiehen tammakilvassa, mutta hevosella oli huono päivä karsinnassa ja se valui hännille, vaikka juoksu luontui sujuvasti. Tapio Perttusen mukaan tammassa näkyi kilpailuväsymystä ja se sai levähtää hetken. Näiltä jäljiltä Justine Case ei välttämättä ole vielä terävimmillään.

Yllättäjät: 8 Arctic Elsa hurmasi vuosi takaperin Kasvattajakruunussa ylivoimavoitolla, mutta tämä kausi on yllättäen edennyt tyystin voitoitta. Kyvykästä hevosta ei kannata unohtaa, vaikka se ei esittänyt parasta osaamistaan vielä Villimmiehen tammakilvassakaan viimeksi. Tynkälähdöksi kutistuneessa kilvassa juoksu onnistunee ulkoradaltakin. 1 Sweet Carolina selvisi sisäratajuoksulla Villinmiehen tammakilvan finaaliin, missä nappasi tarkan ajosuorituksen jälkeen korotetun rahasijan ja oli positiivinen yllättäjä. Maukas lähtöpaikka auttaa nyt asiaa. 7 Queen Of Pirates meni viimeksi kovan ajan suvereenin Immersive Workoutin vanavedessä sisäratajuoksulla. Alustava kannatus on kovasti yläkantissa, sillä juoksusta ei tule nyt yhtä helppoa.

Juoksunkulku: Daze avaa keulaan, mistä kakkossuosikilla luultavasti myös ajetaan pienessä lähdössä.

Pelijakauma: Daze (21%) on lähdön kiinnostavin merkki. Queen Of Piratesin (14%) alustava kannatus on rutkasti yläkantissa, mutta painuu iltapäiväksi.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 5, 2, 3, 8
Suuri: 5, 2, 3, 8, 1

Toto75-2

Suosikki: 5 Ronzon Face on kierroksen maukas ideavarmahaku. Ruuna voitti neljä viikkoa sitten Forssassa pikamatkalla ajetun T75-lähdön, joka oli paperilla hieman tätä kilpaa tasokkaampi Cantona American johdolla. Se nousi kiriin viimeisen takasuoran alussa ja niittasi vetoapunsa 9 Wicasa Sioux'n lopussa varmoin ottein. Viime kilpailuissaan Ronzon Face on näyttänyt, että kunto pitää kovana, vaikka kärkisijoja ei ole tullut. Teivon finalissa ruuna kiri menestyjän näköisenä neljättä rataa pitkin ennen loppukaarteen laukkaa. Vermossa viime lauantaina ruuna jäi pussiin ja tuli hyvävoimaisena maaliin. Tämä lähtö on paperilla oikein sopivan näköinen.

Haastajat: Edellä mainittu Wicasa Sioux on taas kantona Ronzon Facen kaskessa. Se ei ole startannut Forssan-kohtaamisen jälkeen, mutta Kati Lindsbergin valmennettavan kunto tuskin on kadonnut mihinkään. 2 Juliet Ale kerää myös peliä. Alla on tätä helpommasta tehtävästä tullut keulavoitto. Rima on nyt selvästi korkeammalla. 1 Global Solidarity lataa myös lähtöön. Viimeksi kun ruuna starttasi sisäradalta, se ei pystynyt pitämään keulapaikkaa, mutta nyt ulkopuolella ei ole ihan yhtä nopeita avaajia. Kaustisella ruuna voitti tämän divisioonan kilvan johtavan rinnalta. Viimeksi finaalissa hänniltä oli mahdotonta menestyä.

Yllättäjät: 12 Ambrogio kilpailee huippukunnossa, mutta sai surkeat lähtöasemat pikamatkalle ja tarvitsee muilta apuja kärkeen yltääkseen. Toissa lauantain finaalissa ruuna teki hyvän kirin takapareista, samoin kuin 3 Strait Iron. 8 Rambo Rivner sai vetää keskiviikon välistartissa kävelyä keulassa ja piti asemansa perille. Näistä lähtöasemista voiton uusiminen olisi iso yllätys.

Juoksunkulku: Juliet Ale on todennäköisin keulahevonen, vaikka myös Global Solidarity ja Griminal Jack avaavat hyvin. Ulkoratojen nopeat hevoset Kalle Kalas ja Rambo Rivner voivat tehdä kiihdytyksestä pitkän.

Pelijakauma: Ronzon Face (24%) on alustavan pelijakauman vain niukkana suosikkina kiehtova valinta ideavarmaksi.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto75-3

Suosikki: 4 Exaudio Vici on yksi kierroksen suurimmista suosikeista. Sillä on hyvät saumat hakea pieneltä paalulta keulat ja päästä kontrolloimaan juoksun tempoa, minkä jälkeen ruunan lyöminen olisi vaikeaa. Tällä reseptillä ranskalainen voimanpesä oli viimeksi Bodenissa vailla vastusta. 10 Suprise Leader yritti haastaa rinnalta, mutta putosi kyydistä loppusuoralla. Reilu starttiväli ei näkynyt tuolloin missään, joten tuskin nytkään. Kyseessä on kehittyvä hevonen, joka pystyy nousemaan nopeasti sarjoissa.

Haastajat: 7 Ypäjä Louvre on kovaluokkainen menijä kolmosdivariin ja palasi asiallisessa kunnossa tauolta Porissa viimeksi, joten ori nousee haastajien rankingin kärjeen. Aripekka Pakkasen suojatilla on hyviä näyttöjä pitkiltä matkoilta. Porissa hevonen sai hankalan juoksun takajoukoissa. Se on nyt startti kropassa luultavasti terävämpi. 15 Sahara Sandstorm voitti toissa kerralla Derbyrevanssin johtavan rinnalta ylivoimatyyliin ja on ikäluokan tämän matkan SE-hevonen. Viimeksi Käpylä GP:ssä tuli lähtölaukka. Kuntoa on ihan kärkeen, mutta juoksusta ei tule helppoa takamatkan takarivistä.

Yllättäjät: 14 Enjoy's Paycheck on hakenut parasta teräänsä syksyn kilpailuissaan ja on siksi verraten alhaalla rankingissa. 2 Express Junior avaa hyvin ja tähtää suosikin selkään, mistä mitalisija olisi haarukassa. Viimeksi Joensuussa ruuna haki 12,5-avauksessa keulat ja piti paikkansa maaliin saakka vielä hieman reippaammassa lopetuksessa.

Juoksunkulku: Exaudio Vici etenee ensimmäisellä puolikkaalla keulaan ja yrittää tehdä takahevosten tehtävästä mahdollisimman tukalan tasaisen reippaalla matkavauhdilla.

Pelijakauma: Sahara Sandstorm (8%) on yllättävän miedosti pelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 4, 7, 15
Suuri: 4, 7, 15, 10, 14

Toto75-4

Suosikki: Pilvenmäki maratonin neljällä kilometrillä voitokkaasti voimaillut 5 Morison jatkaa suosikkina, vaikka viimeksi tuli tappio taas vastassa olevalle 7 Veeran Pojalle. Morison näytti Porissa lähtönopeuttakin löytyvän ja piti 20-vauhtisessa avauksessa keulat. Se hallitsi lähtöä pitkään, mutta laukkasi vajaat 100 metriä ennen maalia ja hylättiin loppusuoran laukasta. Ohjastaja Tapio Perttusen mukaan ruuna alkoi tuijotella tototaulua ja sen keskittyminen herpaantui, mutta toisaalta hyppy ei ollut kaukana alkumatkan aikanakaan ja Veeran Poika tuli miljoonaa takaa, joten ehkä syitä laukkaan löytyy muualtakin kuin hevosen pääkopasta.

Haastajat: Edellä mainittu Veeran Poika on taas Morisonin ykköshaastaja. Se oli viimeksi 2. ulkona pitkään pussissa ja tykitti tilaa saatuaan viimeiset 400 metriä 20,7-vauhdilla. Ori vaikuttaa nousseen huippukuntoon. Kaustisella se niittasi johtaneen 12 Koverin 2. ulkoa viime hetkillä. Samassa lähdössä olisi saattanut pärjätä myös 6 Menoks, ellei se olisi laukannut Koveria painostaessaan loppukaarteen auetessa. Menoks juoksi tuon startin kengät jalassa ja voi olla nyt vielä parempi, jos menee avojaloin. Niko Jokela ohjastaa tällä kertaa.

Yllättäjät: 8 Jetsu oli viime lauantaina Vermossa tosi hyvä laatulähdössä. Se aloitti 2. ulkona ja jatkoi kirikierroksen alkaessa johtavan rinnalla, mistä vastaili kovakuntoiselle Lakurille maaliin saakka. 3 Rankkari oli viimeksi yllättävän hyvä johtavan rinnalta kovavauhtisessa Sähköäijän voittamassa lähdössä.

Juoksunkulku: Rankkari lähtee vetämään joukkoa eikä luovuta paikkaa ainakaan kenelle tahansa.

Pelijakauma: Menoks (7%) on lähdön selkeästi paras merkki ja koko kierroksen parhaita hakuja.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 5, 7, 6, 12, 8
Suuri: 5, 7, 6, 12, 8, 3

Toto75-5

Suosikki: 1 Knows Best on T75-rivin todennäköisin voittaja. Ruuna ei ole kilpaillut Derbyn arvokkaan kakkostilan jälkeen, mutta valmentaja Hannu Laakkonen ei pelkää lainkaan, että starttiväli näkyisi hevosen otteissa merkittävästi. Knows Best avaa kovaa ja kestää vauhtia, joten koko matkan johtoon on mainiot mahdollisuudet. Laakkonen sanoi myös, että Derbyn kaltainen kova kisa tuntuu vieneen vähän starttaillutta hevosta vielä jollain lailla eteenpäinkin.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Callela Louis on tasaisen haastajajoukon pelatuin. Hevonen on kunnossa, mutta hävisi Knows Bestille selvästi Derbyssä sekä karsinnassa että finaalissa. Tosin loppukilpailussa Callela Louisin kiri katkesi laukkaan vajaat 500 metriä ennen maalia. Loppukaarre on ollut ruunalle vaikea, sillä kurvissa tuli hyppy myös Jokimaalla toissa kerralla. Viimeksi Killerillä Callela Louis haki 1200 metriä ennen maalia keulat. Tällä kertaa se ei laukannut loppukurvissa, mutta haparoi ja menetti asemansa 5 Mainiolle. Suoran ruuna kulki taas hyvin ja kontrasi uudelleen kärkeen. 6 Joyride Luxi muistetaan parhaiten Derbystä. Se voitti karsinnan keulasta ja tuli finaalissa häirityksi, menettäen siihen sijoituksen toton tuntumassa. Viimeksi Vermossa Joyride Luxi teki oikein hyvän kirin 5. ulkoa.

Juoksunkulku: Knows Best torjuu Lake's Actionin sekä Callela Louisin alussa ja vie joukkoa.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto75-6

Suosikki: 10 Sobel Conway jätti Yonkersin MM-lähdön väliin ja tyytyi näyttämään kykyjään Vermon EM-raveissa viime lauantaina. Ruuna polkaisi mailin kymppiä keulasta, vaikka otti muutaman laukka-askeleen alussa ja näytti loppukarteessa olleen hetken ymmällään Stoneisle Oceanin kirihaasteen edessä. Loppusuoralla Sobel Conway oli taas omaa luokkaansa. Hevonen on näyttänyt pystyvänsä tykkiesityksiin myös toisten takaa, joten kärkirankkaus on takarivistäkin selviö.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Everest De Ginai on melko selvä ykköshaastaja suosikille. Ori oli oikein hyvä Teivossa kaksi viikkoa sitten. Se haki voimalla keulat 3 Donato E:ltä toiseen kaarteeseen mentäessä ja torjui 11,5-lopetuksessa kovaa 4. sisältä kirineen 4 Ricoconen. Jos Everest De Ginai onnistuu taas livahtamaan keulaan vaikkapa edestä kovaa kiihtyvän Donato E:n vanavedessä, se pystyy ainakin haastamaan suursuosikin. Donato E puolestaan ei ollut viimeksi lainkaan yhtä terävä kuin esimerkiksi syyskuussa Vermossa loistaessaan. Tuolloin se lopetti maililla johtavan rinnalta 08,5-vauhtia ja pärjäisi samanlaisena tässäkin. 2 Gute Bandin juoksu meni viimeksi pieleen sen juututtua alussa kolmannelle radalle. Jorma Kontion oli pakitettava kauas taakse, mistä ruuna teki oikein hienon kirin ja vaikutti aiempaa terävämmältä.

Juoksunkulku: Donato E. avaa keulaan ja puolustaa paikkaansa.

Pelijakauma: Donato E:n (4%) ei kuuluisi olla lähes pelaamaton loistoasemista.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 10, 3
Suuri: 10, 9, 3, 4, 2

Toto75-7

Suosikki: Kavioliigan pisteistä taistelevat tällä viikolla vain kylmäveriset. Suosikiksi on pelattu 4 Josveis, joka jatkoi viimeksi huippuesityksiään, vaikka jäi kakkoseksi keulavoittaja Välähdyksen takaa. Matkavauhti oli kovaa, mutta Josveis jaksoi silti spurtata lopussa halukkaasti Välähdyksen tuntumaan, kun sai kiripaikan viimeisellä satasella. Josveis avaa lujaa ja haluaa keulaan, mistä voitti sekä Oulussa että Lappeessa. Varsinkin Tähen Toivomuksen torjuminen Oulussa 19,5-lopetuksessa oli kova näyttö syyskunnosta.

Haastajat: 2 Vixus kuuluu Josveisin sisäpuolelta kaikille lapuille. Oulussa Josveisin voittaessa keulasta ori ei sai liian myöhään kiritilaa 3. sisältä. Viimeksi Skellefteåssa onnet sitten kääntyivät. Vixus juoksi johtavan takana ja siirtyi loppusuoralla ohituskaistalle. On tosi vaikea arvioida, olisiko se pystynyt voittoon asti kolmen hevosen kamppailussa, jos Art Kjarvald ja Tangen Haap eivät olisi molemmat laukanneet. Vixus joka tapauksessa taisteli tasapäin huippuhevosten kanssa ja näyttää löytäneen kuntonsa. 1 Vixen voitti viimeksi johtavan rinnalta tätä helpomman lähdön. Ori voi jäädä sisäradalta tukaliin juoksuasemiin ja vaikuttaa siksi yliarvostetulta tällä kertaa. Sen edelle rankataan huippukuntoinen 6 Joriini, joka teki toissa kerralla PM-ajossa oikein hyvän 750 metrin kirin 2. ulkoa. Viimeksi Bergsåkerissa Hannu Hietasen suojatti jyräsi 3. ulkoa kakkoseksi 900 metrin kirillä ja taisteli loppuun saakka voitosta.

Yllättäjät: 7 Jokivarren Kunkkua ei kannata aliarvioida ainakaan syyskuun starttien perusteella. Antti Ojanperä kertoo tallikommenteissa, että hevonen oli noihin aikoihin vielä peruskuntotreenissä. Nyt hevosella on alla myös vauhtitreeniä. On todella mielenkiintoista nähdä, missä jalkavaivoista kärsinyt ex-kuningas tällä hetkellä menee. Jouni Miettisen kaksikosta paremmassa iskussa viime starttien perusteella on 10 Larvan Hurmos.

Juoksunkulku: Vixus ja Josveis ratkovat keulapaikan kohtalon, sillä Jokivarren Kunkulla tuskin revitellään vielä tässä vaiheessa. Josveis on todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: Josveis (37%) ja Vixus (21%) voisivat erottua hieman selvemminkin muista.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 4, 2
Suuri: 4, 2