Ravivihje: Toto4 Pori 18.10.2019

Julkaistu:

TOTO4
Parvelan Retu tähdittää perjantai-iltana Porissa Satakunta-ajon karsintoja.

Toto4-1

Suosikki: Avauskohteen 13 Parvelan Retu on suursuosikki viemään Satakunta-ajon nimiinsä. Kriterium-voittaja palautui valmentajan mukaan kauden ykkösrypistyksestä hyvin eikä volttilähdönkään pitäisi valmentajan mukaan tuottaa ongelmia. Kauden avauksessa tuli laukka, mutta valmentaja laittoi sen taukopaineiden piikkiin. Parvelan Retu etenee karsintavoittajana finaaliin, mikäli odottamatonta epäonnea ei ole matkassa mukana.

Haastajat/yllättäjät: 2 Helkan Toivo eteni Kouvolassa etusuoralla toista rataa pitkin eteenpäin, siirtyi viimeisellä takasuoralla keulaan ja jatkoi ylivoimavoittoon. Ohjastaja vahvistuu. 10 Issakan Valo otti Kuopiossa etusuoralla hypyn 4. ulkoa. Vermossa ori tsemppasi johtavan rinnalta väen väkisin perille, mikä palkittiin ykköstilalla kun keulahevonen laukkasi viimeisellä satasella. 11 Vilkkeen Velmu eteni 2. ulkoa Kriterium-finaaliin, missä ori otti maksimit 2. sisältä. Kolmossija näytti varmalta, mutta lopulta Parvelan Retun ja Stallonen kyyti oli sen verran kylmää että hevonen taipui maalisuoralla. Säihkeen Sähinä ehti kalkkiviivalla edelle. 12 Landen Reino parantaa pikku hiljaa. Epävarma ori otti Teivossa laukan ensimmäisessä kaarteessa ja putosi kymmenenneksi. Jatkossa ori teki hyvää työtä kulisseissa. 8 Isosalon Ihme otti viimeksi laukan ensimmäisellä takasuoralla ja teki tämän jälkeen pyyteettömästi töitä maaliin saakka. 1 Lentolähetti ei pärjännyt Kouvolassa Helkan Toivolle ja kumppaneille mutta teki aivan asiallista jälkeä oltuaan etusuoralla sijalla seitsemän.

Pelijakauma: Parvelan Retu (82%) on ansaitusti suursuosikki ja käy rivien varmaksi.

Juoksunkulku: Helkan Toivo etenee alkumatkan aikana keulapaikalle ohi Lentolähetin.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 13
Suuri: 13

Toto4-2

Suosikki: 11 Stallone seurasi Parvelan Retu takaa Kriterium-finaaliin, missä ruuna laittoi johtopaikalta kaiken sekaan. Se riitti kunniakkaaseen kakkossijaan, kun ikäluokan ykkönen Parvelan Retu otti omansa. Stallone lähtee voltista hyvin liikkeelle ja pystyy lyhyellä matkalla ohittamaan nipun vastustajia, kun päätöskierroksella vauhtierot tulevat olemaan kovia.

Haastajat: 10 Säihkeen Sähinä eteni Kriterium-karsinnassa 2. ulkoa finaaliin, missä ori lopetti erittäin hyvin ja ehti kolmanneksi. Säihkeen Sähinä ei välttämättä olisi noussut kakkoseksi vaikka päätöskierroksella juoksu olisi mennyt suotuisammin, mutta ainakin lähempänä hevonen olisi ollut. Nelivuotias on hyvällä mallilla ja etukäteen toinen kovista. Raskas keli ei Jukka-Pekka Kauhasen mukaan olisi miinusta. 6 Ropertton meno tasaantui uran avauksessa loppua kohti mentäessä ja ori jäi kakkoseksi, kun rytmi alkoi kadota. Viimeksi nelivuotias ei jättänyt mitään sattuman varaan vaan voitti selvästi. Ropertto menee koko ajan eteenpäin ja pyrkii heittämään suosikeille haasteen. Se saa 60 metrin etumatkan kuumimpiin pelihevosiin nähden.

Yllättäjät: 9 Laviori eteni 3. sisältä Kriterium-finaaliin. Loppukilpailussa ori otti alussa laukan, minkä jälkeen ori oli tekemässä hyvää nousua 5. ulkoa ennen toista laukkaa viimeisellä takasuoralla. Ilman jälkimmäistä hyppyä Laviori olisi taistellut 5-6. sijoista. Ehjällä juoksulla Laviori ei ole täysin ulkona, sillä kykyjä hevoselta löytyy. 1 Hurman Viesker kävi Jyväskylässä tiukan voittokamppailun, joka kääntyi lopullisesti oriin eduksi vastustajan laukattua maalisuoralla. Viimeksi Hurman Viesker laukkasi alussa ja toiseksi viimeisessä kaarteessa kulkien välissä varsin mallikkaasti. 7 Taftin Tähti laukkasi Jyväskylässä voittotaistosta johtopaikalta. Viimeksi tamma sai toisella radalla selän eteensä etusuoralla ja oli kelpo neljäs. Tamma on parantanut syksyä kohti mentäessä ja saattaa petrata edelleen. 2 Tutuks on tarkasti ajettava tapaus. Jyväskylässä tamma laukkasi alussa ja viimeisellä takasuoralla. Hyppyjen välissä Tutuks ehti väläytellä vauhtivarojaan.

Pelijakauma: Suosikkikaksikkoa Stallone (42%) - Säihkeen Sähinä (30%) on pelattu hieman liikaa.

Juoksunkulku: Taftin Tähti ja Ropertto ottavat juoksulangalta hyvän startin ja näistä ensin mainittu edennee keulaan.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 11, 10
Suuri: 11, 10, 6, 9, 1, 7

Toto4-3

Suosikki: 1 Questionmark Me on lähdön selvä kyky-ykkönen. Ruuna menee mailinkin hyvin, sillä kuusivuotiaalta löytyy nopeutta siinä missä vahvuuttakin. Questionmark Me on tarvittaessa mainio avaaja, jolla on usein otettu alku tarkkaillen. Tauolta taktiikka saattaa olla normaalia maltillisempi eikä ruunaa uskalla jättää varmaksi vaikka vastus sopiva onkin.

Haastajat: 6 Spade Ace Frido jatkaa mainiossa vireessä. Toissa kerralla 3. ulkoa toton tuntumaan lopettanut ruuna nousi viimeksi maalisuoralla sisäradalta toiselle ja kamppaili tiukasti voitosta. Yksi vastustaja ehti kuitenkin linjalla niukasti ohi. Spade Ace Frido voittaakin ennen pitkää, mikäli otteet jatkuvat samanlaisena. 4 Denver Brodde pääsee tarvittaessa hyvin matkaan. Vermossa ruuna teki työt kolmannella radalla ja oli hyvä kun taas viimeksi hevonen esiintyi tasaisemmin sisäratajuoksulla. Oikeana päivänään Denver Brodde ei ole ulkona kärkikuvioista. 7 Lemon Breezer esitti hyvät lopetukset hänniltä sekä Kaustisella että Seinäjoella. Jyväskylässä tamma ei aluksi tajunnut lähteä kirimään vapaata sisärataa pitkin, mutta sai lopulta pykälän silmään maalin kohdalla. Tämän jälkeen Lemon Breezer painoi iloisesti aina takasuoralle asti. Tamma jatkaa huippukunnossa ja on juoksun onnistuessa vaarallinen.

Yllättäjät: 2 Sivori Effe starttaa loistoasemista, mutta tauolta sen voitto olisi yllätys, kun mailin matkakaan ei suuremmin suosi. 9 Prin Holz on selvästi tauluaan parempi kilpailija, joka kokee ohjastajanvaihdoksen. Eturivin lähtöpaikka olisi suosinut hyvää avaajaa. Tauolta paluussaan alisuorittanut 3 Belenos on nopea menijä, jolle mailin matkan luulisi sopivan. 8 Sahara Foxylady väläyttelee silloin tällöin, mutta tällä kertaa lähtöpaikka taitaa voittoa ajatellen olla liian haastava.

Pelijakauma: Lemon Breezer (11%) maistuu selvästi eniten tähän kohteeseen.

Juoksunkulku: Questionmark Me, Belenos ja Denver Brodde lähtevät parhaiten liikkeelle. Denver Brodde katsonee lopulta keulat.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 1, 6, 4, 7
Suuri: 1, 6, 4, 7

Toto4-4

Suosikki: 2 Deangelo on aloittanut asiallisesti Aripekka Pakkasen tallista, mutta ruunalla on kykyjä vielä nähtyä selvästi parempaankin. Valmentajan mukaan treeniä kiristettiin Porin jälkeen ja hevonen onkin ollut tämän jälkeen parempi. Teivossa viisivuotias matkasi 3./2. ulkona ja lopetti juosten kakkoseksi. Loistopaikalta Deangelo saanee keulat ohjastajan näin halutessaan, mutta parhaat juoksunsa ruuna tekisi selästä. Vastus on sopivaa tasoa ja nousukuntoiselta menijältä kuuluu odottaa paljon juoksulla kuin juoksulla.

Haastajat: 7 Pam Hallover otti Teivossa 2. sisältä maksimit palattuaan pieneltä paussilta. Pam Hallover pääsee hyvin matkaan ja kuuluu pelihevosiin. Voitokas menijä pystyy paljoon, mikäli juoksu seiskaradalta onnistuu. 3 All Ready Match yllätti voittostartissaan kirimällä 3. sisältä ykköseksi. Esitys ei ollut huono viimeksikään, kun ruuna latoi 3. ulkoa juosten perille. All Ready Match kilpailee hyvässä syysvireessä ja on yksi mahdollisista. Kuolemanpaikalta ruuna tuskin voittaa eikä sillä todennäköisesti havitella keulapaikallekaan. Tarkka selkäjuoksu olisi varmasti mieluisin vaihtoehto kuskille.

Yllättäjät: 9 Spanish Rose piti Porissa keulapaikalla tempon raikkaana ja taipui lopussa. Tasaisemmalla vauhdinjaolla tamma pystyy olemaan korkeammalla. 1 Wilds Celebrity voitti Maarianhaminassa niukasti johtopaikalta sopivalla tempolla. Rima nousee tuntuvasti tähän kisaan. 4 Kat's Commander on tehnyt viime starteissaan hyviä esityksiä kuten viimeksi 5. ulkoa. Kisan jälkeen ruuna rokotettiin ja muutenkin sitä on valmisteltu aikaisempaa nätimmin tähän kisaan. Rokotukset eivät ole koskaan laskettavissa plussaksi seuraavaa kilpailua silmällä pitäen. 11 Muscleman oli tahmea paussilta juostuaan johtavan takana, mutta pystyy startti alla parantamaan. 10 Backwood's Hexfire oli Turussa 11-lopetuksessa sijoitustaan parempi ja nostetaan mahdollisena suuryllättäjänä mukaan.

Pelijakauma: Deangelon peliosuus (38%) on korkeahko eikä ruuna käy varmaksi. Pam Hallover (15%) on kelpo merkki kuumimmista pelihevosista. Spanish Rose (5%), Muscleman (2%) ja Backwood's Hexfire (1%) ovat kaikki alipelattuja yllättäjäehdokkaita.

Juoksunkulku: Deangelo riistää keulat Wilds Celebrityltä, joka tähtää tämän kantaan. Kat's Commander jäänee toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 2, 7, 3
Suuri: 2, 7, 3, 9, 11, 10