Ravivihje: Toto64 Vermo 16.10.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto64
Viikon T64-kierrokselta löytyy edullista pelattavaa. Yksi parhaista rasteista starttaa montélähdössä.

Toto64-1

Suosikki: 4 Vixpress Li on palannut hienossa vireessä radoille. Hevonen on näyttänyt viime kilpailuissa taas sitä osaamista, minkä turvin se pärjäsi varsana säännöllisesti ikäluokan kärkihevosia vastaan.

Toissa kerralla Vermossa suoraan pitkältä tauolta Vixpress Li paikkasi pahan lähtölaukan todella komealla kirillä. Viimeksi Porissa ruuna pysyi askelillaan ja kiri 4. ulkoa vauhdikkaasti kärkeen, lyöden edellään paremman reissun saaneen 2 Bewitch Boyn niukasti. Viimeiset 400 metriä Erkki-Pekka Mäkisen suojatti lepatti pääosin neljättä rataa pitkin alle kymppiä. Samanlaisella loppuvedolla se ehtii nyt tynkälähdössä taistoon juoksupaikasta riippumatta.

Haastajat: 1 Rambo Rivner ei ole voittajatyyppiä, mutta pystyy keikkumaan tällä matkalla keulassa pitkään vauhdinjaosta riippumatta. Viimeksi Bergsåkerissa hevonen ei ollut oma itsensä reissun päällä. Edelliskerralla tätä kovemmassa T75-lähdössä se kokeili keulasta, mutta ei jaksanut puristaa mitalisijoille. 6 Selene Lune on huippukunnossa ja yksi mahdollisista, vaikka maili ei olekaan vahvan kirihevosen lempitehtävä. Tamma on tasavauhtisen maineessa, mutta niin se vain pärjäsi säännöllisesti pitkin kesää ja on jo tuplannut voittosummansa tällä kaudella. Kelien hidastuminen syksyä kohden on Selene Lunelle selvä plussa. Viimeksi Teivon tammalähdössä Olli Koivusen ajokki kiri 3. ulkoa viimeiset 700 metriä 10,3-vauhdilla ja hävisi vain Stonecapes Queilalle.

Yllättäjät: 5 April Sisu ailahtelee kovasti. Viime esitykset eivät lupaa menestystä, mutta kuten hyvin muistetaan, hyvän päivän tullen tamma on yllätysvalmis. Edellä mainittu Bewitch Boy on riviään parempi. Porissa se kiri hyvin 2. ulkoa ja taisteli voitosta Vixpress Litä vastaan. Hevonen tuli kakkosena maaliin, mutta siirrettiin neloseksi, kun tuomaristo katsoi loppusuoran kaista-ajon ajokiellon ja sakkojen arvoiseksi. Maanantaina Lappeessa Bewitch Boy matkasi 4. sisällä ja kiri loppusuoraa ihan mukavasti samaa vauhtia kärjen kanssa.

Juoksunkulku: Rambo Rivner pitää sisäradalta keulat, mistä sillä pikamatkalla luultavasti myös ajetaan ainakin muita paitsi Vixpress Litä vastaan.

Pelijakauma: Vixpress Li (46%) on oikein pelattu suosikki ja siten ihan käyttökelpoinen T64-varma. Rambo Rivner (19%) on hieman aliarvostettu unelma-asemista.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 4, 1
Suuri: 4

Toto64-2

Suosikki: 7 Sirpsakka on huippulupaava 4-vuotias ja kun suoritusvarmuuttakin vaikuttaa löytyvän, se nousee tammalähdön rankingin kärkeen. Sirpsakka oli mainio varsinkin toissa kerralla Teivossa, kun se taisteli selvästi muiden edellä vahvasti voitosta ikäluokan kärkihevosiin kuuluvaa Suven Samettia vastaan. Lopun kaksikko pinkoi rinta rinnan 25,5-vauhdilla. Viimeksi Kuopiossa Varsakunkun karsinnassa Sirpsakka voitti haukotellen keulasta.

Haastajat: 13 Tähtihohto aloittaa haastajaryhmän. Seppo Suurosen tammalla on hyvät näytöt huippukunnosta viime ajoilta. Toissa kerralla Kouvolassa Tähtihohto laukkasi kiihdytyksessä, mutta kulki sitten viimeiset 1800 metriä 28,1-kyytiä ja kiersi koko porukan. Viimeksi Vermossa Tähtihohto teki 6. ulkoa pitkän kirin ja runnoi vahvasti kakkoseksi. Tamman kirikierros oli 27,7-vauhtinen ja viimeiset 400 metriä se pisteli ulkoradoilla 26,6-vauhdilla. Taakse jäi kolme taas vastassa olevaa hevosta: 10 Hollaus, 3 Singer ja 2 Jemmatar. 4 Sopu-Ellu on tasaisen varmassa vireessä ja keikkuu pitkään kärkiryhmässä.

Yllättäjät: 5 Pirttilän Olga on selkeästi aliarvostettu. Muistissa on muun muassa parin kuukauden takainen juoksu, jossa tamma taisteli johtavan rinnalta loppuun asti voitosta kivikovaa Lumi-Oosaa vastaan. Myös suorituksista Villinmiehen tammakilvan karsinnassa tulee puhtaat paperit. Finaalissa Pirttilän Olga matkasi 4. ulkona ja kiri kiihtyvässä vauhdissa hyvin perille kolmatta neljättä rataa pitkin. 14 Lulun Lupaus on väläytellyt nousukuntoa syyskeleillä. Viimeksi se sai hyvän reissun kärkiryhmässä alun lyhyestä laukasta huolimatta ja ajautui lopussa pussiin. 15 Varoitus spurttasi hyvin loppua pussista päästyään viimeksi. 8 Ypäjä Keva muistetaan lahjakkaana ikäluokkalähtöjen varsana parin syksyn takaa, mutta sen jälkeen vaikeuksia on riittänyt. Paluu tauolta jätti ilmaan pelkkiä kysymysmerkkejä, kun tamma otti pahan lähtölaukan ja putosi kuvien ulkopuolelle.

Juoksunkulku: 1 Millikka johtaa ensi metrit, mutta luovuttaa paikkansa Sopu-Ellulle.

Pelijakauma: Pirttilän Olga (4%) on niin vähän pelattu, että otetaan potintekijäksi jo pieneen systeemiin.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 7, 13, 5
Suuri: 7, 13, 4, 5

Toto64-3

Huomio: Monté- eli raviratsastuslähtö. Moni peluri saattaa karsastaa monté-lähtöjä T64-kohteena, mutta IS Ravien papereissa kisat ovat melko selkeitä koitoksia. Parhaat hevoset ja kuskit erottuvat selkeästi, eikä näissä kisoissa jää pussiin.

Suosikki: 2 Bombastic S palaa radoille pitkältä tauolta. Jos ruuna on heti samanlainen kuin viime keväänä, se menestyy ilman muuta. Tallikommenteissa lisää tietoa hevosen tilanteesta, tosin kannattaa huomioida että ne on annettu ennen lukuisia poisjääntejä.

Haastajat: 10 Lucky Moose kiri kipakasti kakkoseksi Earthquakerin voittaessa viimeksi ja on huippukuskilla erittäin mielenkiintoinen T64-rasti. Toissa kerralla Teivossa Lucky Moose hävisi keulasta vain Suomen mestari Magnifico S:lle. Kaikille lapuille! 5 Dilba Sisu kasasi voittoputkea Nordic cupin lähdöissä, mutta oli selvä pettymys toissa kerralla Seinäjoella, kun ei saanut tynkälähdössä mitään otetta Billy Wantonista tai Calgarysta. Sen perustella tamman pelikannatus on nyt yläkantissa.

Yllättäjät: 4 News Point kerää kannatusta nopeana, ravivarmana ja hyväkuntoisena menijänä. Pelillistä kantaa sen puolesta ei kuitenkaan voi ottaa, kun aiempia näyttöjä montésta ei ole. Samat sanat pätevät 11 Geremi Bokoon. Tätä kaksikkoa puoltavia asioita ovat osaaat montékuskit.

Juoksunkulku: News Point ja Dilba Sisu avaavat parhaiten joukon keskeltä. News Point lienee todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: Lucky Moose (17%) on raikkaasti aliarvostettuna jopa rohkeimpien ideavarma. Vastaavasti Bombastic S (35%) ja Dilba Sisu (27%) tuntuvat turhan luotetuilta.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 10
Suuri: 2, 10, 5, 4, 11

Toto64-4

Suosikki: Kesällä voittosuoneen iskenyt 10 Credit To Love jatkaa kunnossa valmentajanvaihdoksesta huolimatta ja starttaa takarivistäkin selvänä suosikkina. Ruuna kestää hyvin vauhtia ja sille käyvät monenlaiset juoksut.

Toissa kerralla Turussa Credit To Love sai painetta 11-vauhtisessa avauksessa, mutta kesti sen ongelmitta ja voitti pystyyn. Viimeksi Teivossa Hannu Torvinen kierrätti ruunan puolimatkassa johtavan rinnalle, mistä se niittasi hyvin hanttiin laittaneen Fountain Dynamiten näyttävässä voittotaistossa. Muut jäivät kauas 12,5-vauhtisessa lopetuksessa.

Haastajat: 2 Stonecapes Questor näytti lahjansa jo 3-vuotiaana, mutta aikuisena kilpaileminen on ollut katkonaista. Viime kausi katkesi jo kesällä ja tältä vuodelta alla on vasta yksi toukokuinen startti. Jos hevonen on heti kohdillaan, se pystyy kiskomaan kirikierroksen kovaa keulasta. 14 Die Kaiserin on ollut hyvä pitkin syksyä T75-lähtöjä myöten eikä huippukunto ole kadonnut mihinkään, vaikka viimeksi tuli lähtölaukka. Tamma kulki hypyn jälkeen tosi lujaa sen, mitä kuvissa vilahteli kaukana pääjoukosta. Viimeiset 1200 metriä sujuivat noin 12,5-vauhdilla.

Yllättäjät: 12 Wide Game muistetaan viime kevään voittojuoksuista. Viimeksi hevonen oli ihan hyvä johtavan rinnalta lähdössä, jota vei keulasta perille kovakuntoinen Better Boss. 6 Holy Jack on ollut hyvä helpommissa tehtävissä ja mittaa nyt tasonsa Vermossa. Ruuna teki mukavat nousut keskijoukoista sekä Kouvolassa että Joensuussa, mutta rima nousee tuntuvasti tässä. 15 Rose Coger jäi viimeksi voimia tallella pussiin ja saa nyt Jukka Torvisen rattailleen. 1 Global Tug Of War kyttää namujuoksua kärjen takana sisäradalla. Sellaisella se voitti ylivauhtisen kilvan toissa kerralla Vermossa.

Juoksunkulku: Stonecapes Questor hakee todennäköisimmin kärkipaikan. Jos sen kiihdytys menee pieleen, lähdössä ei ole selvää keulahevosta ja Credit To Love etenee poimimaan paikan.

Pelijakauma: Credit To Loven (59%) kannatus on jo alustavasti yläkantissa ja tuntuu vain nousevan. Die Kaiserin (9%) on mainio merkki.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 10, 14
Suuri: 10, 2, 14, 12

Toto64-5

Suosikki: 3 Hipatsu on lähdön suosikki keulapsyykillä. Ruuna pystyy piikistä kovaan noteeraukseen, kuten syyskuussa näytti. Tuolloin se esitteli ihan uutta lähtönopeutta ja meni keulasta 25-ajan melko helpon näköisesti. Toissa kerralla T75-lähdössä juoksusta tuli liian raskas. Viimeksi Seinäjoella oli taas vakuuttavan keulavoiton vuoro.

Haastajat: 1 Merran Jyske on kirikykyinen voittokone, joka starttaa usein yhtenä suosikeista, niin nytkin. Viimeksi Porissa tätä helpommassa lähdössä ruuna oli tosi hyvä johtavan rinnalta. Voittoja voisi olla alla kaksikin, jos Forssan T75:ssä ei olisi tullut laukkaa maalisuoran alussa. Siinä vaiheessa Merran Jyske eteni voittajan elkein kohti kärkeä viidettä rataa pitkin ja esimerkiksi Hipatsun se olisi lyönyt ravilla tosi selvästi. Varsinkin jos ruunalta riisutaan taas kenkiä pois, se on erittäin mielenkiintoinen pelihevonen. 6 Limuska on varmistunut selvästi, minkä ansiosta se on noussut valtakunnan tämän kauden voitokkaimpien suomenhevosten joukkoon. Viimeksi Lappeessa ennen pikku paussiaan tamma teki mainion 27,5-vauhtisen kirikierroksen 5. ulkoa ulkoratoja pitkin.

Yllättäjät: 2 Muiston Prinssi on kunnossa, mutta ei voita mielellään. 5 Ponutella kierteli vahvasti Teivossa voittaessaan ja kurotti 25-lopetuksessa voittajaksi joukon uloimpana. Vauhtijuoksu olisi tammalle mannaa. 7 Vektoria ei ole piisannut kärkeen kovissa lähdöissä viime aikoina, vaikka on saanut hyvät sisäratajuoksut kärjen takana. Nopeudellaan ja ravivarmuudellaan se on jopa mahdollinen mitalisti, mutta voitto vaatisi selvää lisävenymistä edelliskilpailuista.

Juoksunkulku: Hipatsu hakee keulat Muiston Prinssiltä tai Sarsikselta. Jos ruuna ei kiihdykään nyt yhtä hyvin kuin viime aikoina, Limuska on vahvoilla vetojuhdaksi.

Pelijakauma: Merran Jyske (26%) on jäänyt hieman liiaksi Hipatsun (44%) varjoon.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 3, 1
Suuri: 3, 1, 6

Toto64-6

Suosikki: Tasaisessa päätöskohteessa suosikin nimeäminen on makuasia. IS Ravien ja myös T64-pelaajien nosto on 11 Joseph Boko, jolla on ikäluokkavarsan kyvyt, mutta laukat pilaavat vielä juoksuja turhan usein. Toissa kerralla kun ori pysyi askelillaan, se niittasi tuplasti enemmän tienanneen ja keulassa juosseen Stonecapes Sethin lopussa. Viimeksi oli sitten taas epäonnistumisen vuoro, kun hevonen laukkasi keulasta loppukaarteessa. Hyppy ei kuitenkaan ollut pelkästään hevosen virhe, sillä Markku Niemisen mukaan orilta lähti kenkä jo alkumatkan aikana.

Haastajat: Seuraavana rankataan 5 My Way Not Yours, lähinnä siksi, että nopealla avaajalla on saumat päästä tekemään oma rauhallinen juoksu keulassa. Viime viikolla Vermossa ori johti alun, mutta luovutti toisessa kaarteessa paikan voittokone Perfect Rainmakerille. Lopussa My Ways Not Yours ei saanut mahdollisuutta ohitukseen ja voimia näytti jäävän jonkin verran tähteille. 9 Fuscus H.L. oli viimeksi mainio keulasta ja piti kovan Loveya Fashionin vakuuttavasti nuhteessa lopussa. Toissa kilvan perusteella ruuna pystyy pärjäämään myös takarivistä. 3 Peacock Comery oli toissa kerralla hyvä johtavan rinnalta ja hävisi vain voitokkaalle Blue Max Innille. Ruuna kulki kirikierroksen 15,7-vauhdilla.

Yllättäjät: 2 Want To Wheels on vaikea veikattava, kun alla on taukoa ja kilpaileminen on ollut muutenkin katkonaista. Valmentaja Risto Salmela arvoi tallikommenteissa, että hevonen on nyt parempi kuin viimeksi Lappeessa ennen taukoa. Tuolloin tamma voitti helpon lähdön johtavan rinnalta. 10 Farbella Journey meni viimeksi keulasta 15,5-tuloksen ja voitti, mutta kaikki oli pelissä ja vastus kovenee tähän, joten tamma jää takarivistä yllättäjän rooliin. 1 Northernlight Genius oli ylivoimainen keulasta Joensuussa, mutta paljon tätä helpommassa enintään 1900 euroa tiennanneiden kilvassa.

Juoksunkulku: My Ways Not Yours kokeilee tällä kertaa keulasta. Joseph Boko kiertää rinnalle.

Pelijakauma: My Ways Not Yours (13%) on paras merkki perusmerkeistä. Joseph Boko (33%) on hieman yläkanttiin rastittu, samoin Peacock Comery (23%).

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 11, 5, 9, 3
Suuri: 11, 5, 9, 3