Ravivihje: Toto4 Turku 13.10.2019

Julkaistu:

Toto4
Sunnuntaina ravataan Kaustisella ja Turussa. IS Ravien T4-vihje on kasattu Turkuun, missä kisat alkavat kello 16.

Toto4-1

Suosikki: 10 Mystic Power on illan selväpiirteiseltä näyttävän T4-pelin suurimpia suosikkeja. Kyseessä on hyväkuntoinen ja tätä tehtävää kovempiin lähtöihin tottunut hevonen. Viimeksi Forssassa Olli Koivunen ajoi 3. ulkoa ja nosti kiriin 800 metriä ennen maalia. Mystic Power kiersi hyvällä tyylillä kärkeen ja tuli loppusuoran parasta vauhtia neljättä rataa pitkin. Matkan piteneminen puolella kierroksella on Mystic Powerille pelkästään hyvä juttu ja vastus ei voisi näyttää sopivammalta paperilla.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Deal Boost ei ole onnistunut aikoihin. Keväällä se voitti 2600 metrillä ajetun tammasarjan kun kengät riisuttiin pois, joten balanssi-infoja kannattaa seurailla. Eikä tamma ole muutenkaan ihan niin huonolla mallilla kuin synkkä tulosrivi väittää, esimerkiksi toissa kerralla Vermossa juoksunkulussa meni kaikki harvinaisen pieleen juoksunkulussa. Jarmo Saarela palaa ohjiin. 8 Star It ei kestänyt viimeksi johtavan rinnalta totosijoille, mutta kuuluu silti joukon kovakuntoisimpiin. 2 Cold Hard Silver, 3 Viva Avenger ja 4 Langen's Grayhound kohtasivat jo toissa viikolla Forssassa. Sen startin perusteella trion kovakuntoisin on viimeksi mainittu. Hannu Torvisen rattailleen saava ruuna laukkasi johtavan rinnalta 800 metriä ennen maalia, mutta paikkasi asiallisesti.

Juoksunkulku: Deal Boost pystyy pitämään nappistartilla sisäradalta keulat eikä luovu paikastaan suosiolla. Paalulta Langen's Grayhound on toinen sellainen hevonen, jolla voisi kuvitella ajettavan keulasta tällä matkalla.

Pelijakauma: Deal Boost (11%) on hieman turhan unohdettu.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 10, 1
Suuri: 10, 1, 8

Toto4-2

Suosikki: 3 La Masse Monetairella on tasaisen joukon parhaat näytöt viime ajoilta. Toissa kerralla Seinäjoella suoraan pitkältä tauolta se kiskoi reipasta keulassa ja piti paikkansa maaliin saakka, kuten monta kertaa aiemminkin. Viimeksi tamma jäi johtavan taakse pussiin, mikä saattoi tehdä sille pitkällä tähtäimellä pelkästään hyvää. Nyt lienee taas keulajuoksun vuoro.

Haastajat: 6 Nedda Miller on voitokas kykyhevonen, joka pystyy voittamaan tällaisen lähdön vaikka johtavan rinnalta. Tammalla on ollut usein vaikeuksia kaarteissa ja siksi se ei ole enää voittanut lähtöjä solkenaan, mutta tauko voi olla tehnyt vain hyvää. Seppo Markkulan ajokki vaikuttaa jopa selkeästi aliarvostetulta T4-pelissä, ainakin alustavasti. Vuosi sitten syksyllä tauolta palatessaan Nedda Miller voitti heti. 8 Inaccessible riitti toissa kerralla 5. sisältä kuudenneksi ja voimia saattoi jäädä 12,5-lopetuksessa hieman talteenkin. Maanantain välistartissa tamma oli oikein hyvä johtavan rinnalta. 4 Mayflower kohtaa taas kovempia kuin viimeksi Maarianhaminassa. Toissa kerralla Turussa tamma ei loistanut 2. ulkoa lopussa. Ruudikkaalle hevoselle voisi sopia kovavauhtinen juoksu esimerkiksi La Masse Monetairen vetämänä.

Yllättäjät: 2 M.J.'s Pearl jäi Porin maililla pussiin Inaccessiblen selkään. Jari Kinnusen tamma on nyt huippupaikalta rastin arvoinen. 7 Firemaker kesti maanantaina 10-vauhtisen avauksen kunnialla keulasta. Se hävisi rinnalle kiertäneelle Inaccessiblelle vain puoli mittaa.

Juoksunkulku: La Masse Moneraire torjuu Firemakerin alussa ja lähtee vetämään joukkoa.

Pelijakauma: Nedda Miller (15%) on edullinen merkki ja kuuluu kaikille lapuille.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 3, 6, 8, 4, 2
Suuri: 3, 6, 8, 4, 2, 7

Toto4-3

Suosikki: 7 Amazing Warrior on papereissamme suursuosikki illan tehtävään. Kun alustava pelikannatus on alakantissa, kyseessä on illan maukkain T4-suosikkivarma.

Keskiviikon välistartissa ruunalla yritettiin kiivaassa kiihdytyksessä nopeiden avaajien ulkopuolelta väkisin keulaan. Hevonen meni hurjassa vauhdissa aavistuksen vinoksi ja laukkasi, minkä voi laskea työtapaturmaksi. Varmistimme vielä valmentaja Seppo Mäntyniemeltä kisan aattona, ettei hevonen saanut kolhuja tilanteessa. Jos Amazing Warrior on samanlainen kuin syyskuun-starteissaan, se voittanee. Esimerkiksi Turussa 5-vuotiaiden suurkilpailussa ruuna jäi hienon näköisenä pussiin ja olisi tilaa saadessaan taistellut kolmostilasta. 25. syyskuuta EM-katsastuksessa piisasi johtavan takaa kolmanneksi ja löi mm. keulassa juosseen Mark Moren.

Haastaja: 9 Callela Einstein on yhtä selvä ykköshaastaja kuin Amazing Warrior lähdön suosikki. Kyseessä on voitokas luokkahevonen, joka vakuutti muun muassa toissa kerralla johtavan rinnalta. Viimeksi kiriä ei kuitenkaan irronnut odotetusti eikä hevonen olisi pärjännyt ilman lopun laukkaakaan. Callela Einstein jatkaa jo neljän päivän päästä Jokimaalla JTT-karsinnoissa, joten tuskinpa sillä ajetaan tätä iltaravilähtöä hampaat irvessä.

Yllättäjät: 6 Westcoast Skipper kulki kesällä voitokkaasti, mutta alkusyksystä tuli heikompi vaihe. Tallitietojen perusteella nyt pitäisi olla taas parempaa luvassa. Ruuna avaa kovaa ja varsinkin keulassa juoksevan Amazing Warriorin selästä se nähtäisiin mitalisijakamppailussa. Valmentaja Olli Lähtinen pitää Westcoast Skipperiä tasavahvana tallin toisen edustajan 3 Langen's Cza Czan kanssa, joka puolestaan ei avaa kovaa, mutta on hyvä kirihevonen. Viimeksi Porissa Langen's Cza Cza kiri hänniltä viimeiset 700 metriä 12,8-vauhdilla ja tuli kovaa maaliin saakka. 8 Astrodome debytoi uusista käsistä. Emme tavoittaneet valmentajaa tallikommenttia varten. Kovakuntoisten suosikkien lyöminen tulisi yllätyksenä ulkoradan lähtöpaikalta, vaikka hevonen olisi heti hyväkin. Samoin 1 Way To Go on mielenkiintoinen seurattava uudesta tallista, mutta kohtaa pari niin kovaa, että otetaan vain seurantaan.

Juoksunkulku: Amazing Warrioria kunnioitetaan ja se saa revittelyittä keulapaikan Ex Gracylta tai Westcoast Skipperiltä.

Pelijakauma: Amazing Warrior (48%) on alipelattuna suosikkina hyvä T4-varma.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto4-4

Suosikki: 2 Stoneisle Querida palasi hyvässä vireessä radoille pitkältä tauolta ja on nyt sopivannäköisessä tehtävässä selvähkö suosikki. Ruuna avasi reippaasti ja haki 12-vauhtisen avauksen päätteeksi keulat. Toisessa kaarteessa kova Joseph Boko tuli rinnalle ja sen selkä kelpasi Olli Koivuselle. Joseph Bokon laukattua lopussa Stoneisle Querida oli hyvä kakkonen Truedream A.F:n voittaessa. Tämä lähtö näyttää helpommalta paperilla, joten keulavoitto häämöttää. Stoneisle Querida on yksi illan T4-varmakandidaateista.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Oxhouse's Forty-four loukkaantui viimeisimmässä kilpailussaan ja palaa nyt kehiin pitkältä tauolta. Ruunalla on hyvät kyvyt näihin sarjoihin ja tallitietojen perusteella se voi pystyä heti hyvään suoritukseen. 12 Zebe von Bentz kiri viimeksi 4. sisältä asiallisesti loppua ja löi mm. helpon juoksun johtavan takana saaneen 10 Our Hopen selvästi. 1 Zagat ja 7 Callela Ibis esiintyivät viime kohtaamisessa tasapäin hänniltä. Näistä lähtöasemista etu on Zagatilla.

Juoksunkulku: Stoneisle Querida pokkaa keulat ja saa vetää sopivaa tehtävää rauhassa.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa. Stoneisle Querida (61%) voisi olla jopa hieman pelatumpi.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 2
Suuri: 2, 9, 12