Ravivihje: Toto75 Vermo 12.10.2019 –poisjääntipäivitys

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO75
Vermossa on lauantaina jaossa EM-titteleitä ja satoja tuhansia euroja palkintorahaa.

Toto75-1

Suosikit: Avauskohde koki mullistuksen lauantaina aamupäivällä, kun lähdön suuri ennakkosuosikki Välähdys jäi pois. Se muuttaa lähdön rakennetta aika lailla. 6 Vixen ei ole ollut aivan kesän huippuvireessään enää loppukaudesta, mutta asiallinen kuitenkin ja ori on näillä pidemmillä matkoilla aina vaarallinen, kun Mika Forss istuu rattailla.

1 Vaelluksen alkukausi oli puolestaan yllättävän kankea, mutta otteet ovat parantuneet selvästi syksyä kohden. Forssassa ori torjui keulasta varmasti haastajansa ja oli keskiviikkona paras kirissä 3.-2. ulkoa.

Haastajat: Jouni Miettisen kaksikko 3 Larvan Hurmos ja 5 Rapin Aatos on tehnyt varmaa työtä. Matka on kummallekin oriille plussa edellisiin verrattuna ja kärkipäähään on hyvät mahdollisuudet. Miksei voittoonkin nyt kun Välähdys jäi pois.

7 Rokin Maxi viihtyy syksyn hitaammilla keleillä ja pidemmällä matkalla, mutta ei ole startannut syksyn jälkeen ja on yleensä vaatinut startin alle tauoiltaan.

10 Jyllätys on epävarma, mutta oikein sitkeä menijä ja voi ravilla olla yllättävän korkealla tälläkin tasolla.

8 Nopsan Vauhti ei ole pohjimmiltaan tämän matkan hevonen, mutta kunto on aivan hyvällä tolalla.

Pelijakauma: Pelijakauma heilahti suursuosikin myöhäisen poisjäännin myötä luonnollisesti totaalisen sekaisin ja on vaikea arvioida mihin suuntaan se lopulta asettuu.

Juoksunkulku: Pireus ja Nopsan Vauhti kiihtyvät kiivaimmin. Kummallakaan ei ole realistista ajaa tätä matkaa keulasta, joten joko Vaellus tai Larvan Hurmos etenee lopulta johtoon.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 6, 1
Suuri: 6, 1, 3, 5

Toto75-2

Suosikki: Käpylä GP kuuluu perinteisesti syksyyn ja tällä kertaa mukana on kovaa laatua. 10 Atupemin kaudesta ei tullut varmaankaan niin tasapainoinen kuin taustajoukot olisivat halunneet, mutta kevään ongelmien myötä ravifanit saavat nauttia hevosen hienoista esityksistä nyt pidemmälle syksyyn. Suoritukset ovat toki olleet upeita aina kun ori on ollut viivalla. Tammer-ajossa 6-vuotias puristi raskaalla juoksulla äärimmäisen sitkeästi ykköseksi johtavan rinnalta.

Haastaja: 15 Lexus Dream oli itsestään riippumattomista syistä tauolla Suurmestaruuden jälkeen, mutta palasi Lappeesseen lennokkaana. Ruuna suorastaan leikitteli Chief Orlandon kustannuksella ja taustajoukkojen mukaan otteet voisivat vielä terävöityä tähän. 5-vuotias pääsee alussa suosikin etupuolelle, eikä ole sille varmasti helppo pala sen jälkeen.

Yllättäjät: Muille ei ole luvassa paljon, kuten pelijakaumakin osoittaa. Kolmanneksi eniten pelattu 9 Conny Sisu on alustavasti kerännyt peliosuutta kokonaiset kaksi prosenttia. Hyvä pitkän matkan hevonen sai viimeksi startin alle ja parantanee otteitaan. Kiinnostavimmat yllättäjät löytyvät kuitenkin paalulta, jos esimerkiksi hajotuksiin haluaa hakea rahamerkkejä suosikkikaksikon ulkopuolelta. 3 Cocktail Princess on ehkä jopa parantanut uudessa tallissa. Viimeksi tamma oli pitkään pussissa ja lopetti todella kovaa. 8 New Life Wheels palasi viimeksi kovin odotuksin tauolta, mutta pilasi laukkaan heti aja-sanalla. 11 Turno di Azzurra on luokaltaan raju peli verrattuna jopa suosikkikaksikkoon, mutta kesän esitykset olivat virkamiesmäisiä ja valmentajan odotukset ovat tauolta taaskin aika maltilliset. 3 Sahara Sandstorm on antanut hyviä pitkän matkan näyttöjä tällä kaudella. Viimeksi laukka pilasi pelin. 6 One Direction floppasi viimeksi, mutta oli sitä ennen monta kertaa peräkkäin mainio. Norjalaisvieras 13 Cahterine's Chevy ei ole yltänyt tänä vuonna samaan loistoon kuin 3-vuotiaana ja tämä kisa on takamatkalta 4-vuotiaalle aika kovaa huttua.

Pelijakauma: Lexus Dreamin (28 %) kuuluisi olla lähempänä Atupemiä (64 %).

Juoksunkulku: One Direction on suosikki ensimmäiseksi keulaksi. Takamatkan kovasta kaksikosta tulee juoksuradan turvin ensin eteenpäin Lexus Dream, jolla pitäisi olla hyvä sauma edetä johtoon 1. takasuoralla.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 10, 15
Suuri: 10, 15

Toto75-3

Suosikki: 5 Sobel Conway koki Oulussa toistaiseksi ainoan tappionsa Suomessa, kun sillä putosi matkalla suoja ja siitä seurasi pahaa jälkeä jalkaan. Siltikin tai siihen nähden hevonen taisteli upeasti. Nyt ruuna on nuollut haavojaan hetken, mutta palannee iskussa. Luokaltaan suosikki kuuluu avoimelle tasolle Suomessa ja on selvä ykköshevonen 150000 euron ryhmään.

Haastajat: Maililla hyvät paikat ovat kullan kalliita ja sen myötä 2 Shotproof ohittaa rankingissa niukasti 9 Stoneisle Oceanin, joka on vaikea alkukauden jälkeen vihdoin palannut tasolleen. Vermossa tamma oli todella sitkeä johtavan rinnalta. Shotproof palasi Teivoon lyhyeltä huoltotauolta, mutta jäi pussiin.

3 Jack Vader on ilkeä veikattava, sillä ruuna ailahtelee huomattavasti ja vailla suurempaa logiikkaa. Viimeksi hevonen oli yllättävän hyvä kengillä ja ehti kaukaa takaa samaan maalikuvaan voittajan kanssa. Maili ei ole pohjimmiltaan paras matka, eikä voitontahtoakaan voi tietysti kehua.

Yllättäjät: 1 Free Me on esittänyt lieviä piristymisen merkkejä. Tamma on saanut mielimatkalleen nappipaikan, josta sillä on eväitä totokamppailuun. 6 Pajas Face on juossut paljon avoimissa, mutta huono arpaonni sai jatkoa ja tehtävä on tukala. Aikuisten avoimiin nousua tekevä ikäluokkakyky 7 Jolly Roy on todennäköisesti maililla ongelmissa.

Pelijakauma: Sobel Conway (53 %) on sopivasti pelattu suosikki ja selkeä varmaehdokas. Stoneisle Ocean (8 %) on pelimielessä selvästi kiinnostavin tukimerkki, jos sille tielle lähtee.

Juoksunkulku: Free Me saattaisi pystyä torjumaan Shotproofin. Sobel Conway lataa myös alkuun ja on todennäköinen lopullinen keula, oli johdossa alkurynnistyksen jälkeen sitten kumpi tahansa ensin mainituista.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 5
Suuri: 5, 2, 9

Toto75-4

Suosikit: Suomenhevostammojen mailin voltti on melkoisen kinkkinen pelipähkinä. Sarjamääritys suosii vahvasti paaluhevosia, mutta sen parhaat palaavat tauolta. 2 Poikolan Neito ja 5 Sokru mittelivät kuningatarkilpailussa, eivätkä ole startanneet sen jälkeen. Ensimmäisen valmentajan kiinnisaaminen on tälle toimittajalle oikeastaan aika mahdoton tehtävä, mutta eiköhän tamma palaa iskussa tauolta. Ainakin tallista on tavattu palata vahvassa vireessä. Asetelmat ovat mielenkiintoisen suosiolliset. Sokru ei yleensä ole loistanut suoraan tauolta, mutta hevonen on toki noussut aivan uudelle tasolle aiempiin vuosiin verrattuna.

9 Vennelmon Varma on puolestaan parantanut tänä syksynä huimasti. Maili ei suosi ja takarivi haittaa, mutta tamma torjui viimeksi niin vakuuttavasti keulasta 14 Hetviinan, että kuuluu ajoissa kupongeille. Hetviinalla riittää mailin voltissa tasaisena avaajana tekemistä takamatkalta, mutta hevonen jatkaa vireessä ja on yksi monista mahdollisista voittajaehdokkaista.

Haastajat: Avoimelle tammatasolle oikein rutinoitunut nopea 13 Virin Camilla saattaa ajaa takamatkansa nopeasti kiinni ja pujotella aivan hyviinkin asemiin. Silläkin on pieni paussi takana, mutta paikkoja aukaissut harjoitusravistartti alla torstailta.

Sähäkkä 1 Loikkaus ottaa joukon komentoonsa ja saattaa vetää yllättävän pitkäänkin. Hevonen ei ole viime aikoina loistanut, mutta on maililla omimmillaan.

Yllättäjät: 6 Tähtisäihke avaa myös kovaa ja pääsee asemiin. Lievä tasaisuus on vaivannut, mutta totosija ei saa näistä asemista yllättää. 8 Lakan Leija ottaa vasta ensiaskeliaan kovimpia tammoja vastaan, eikä matkakaan ole kaikkein mielekkäin.

Pelijakauma: Vennelmon Varma (14 %) on paras merkki, mutta haastavassa lähdössä ei kannata säästellä merkkejä.

Juoksunkulku: Loikkaus pitää johtopaikan, eikä luovu siitä maililla suosiolla.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 2, 9, 14, 5, 13, 1
Suuri: 2, 9, 14, 5, 13, 1

Toto75-5

Suosikki: 3-vuotiaiden EM on harmillisen vajaa lähtö, mutta mukana on ME-hevonen, Suomen, Norjan ja Viron Kriterium-voittaja, joten tasoa on paha mennä moittimaan. 7 Ecurie D on selvä suosikki, vaikka se raapaisi lähtöratalotosta heikomman arvan. Tappioton varsa kiskaisi viime kilpailussaan johtavan rinnalta ikäluokan lyhyen voltin ME:n ja vaikuttaa päällisin puolin todelliselta lupaukselta. Alla on hiukan taukoa, mutta IS Ravien tavoittama vakio-ohjastaja Björn Goop ei vaikuttanut alkuunkaan huolestuneelta. Mies kertoi, että tähän kisaan on tähdätty kauan, eikä Frode Hamre tapaa kilpailla hevosillaan muutenkaan kovin tiiviisti.

Haastajat: 4 Custom Colt ei ole ongelmaton hevonen, mutta kapasiteettia tuntuisi löytyvän roppakaupalla. Laukkoja on tullut usein, mutta Norjan Kriteriumissa ori kiersi ykköseksi sellaisesta huolimatta. Viimeksi varsa laukkasi lähtösuoralla kahdesti ja jäi sata metriä muista, mutta ehti uskomattomasti silti totoon.

6 Raskolnikov Frido kiersi Suomen Kriteriumissa matkalla johtavan rinnalle ja hoiti homman siitä todella varmoin ottein. Ori on Suomen joukkueen selkeä ykköshevonen ja äärimmäisen sitkeä varsa voi lyödä ulkomaan vieraille hyvinkin luun kurkkuun.

Yllättäjät: 1 First Class Ladylle jäi Kriteriumissa jossiteltavaa. Tamma pääsi 4. sisältä kiripuolikkaalla toiselle, mutta tuli pussissa maaliin ja olisi kamppaillut tiloilla ainakin kolmosesta. 5 Golden Dream M.E. voitti Leangenissa oikein helposti keulapaikalta ja palasi kesän ongelmien jälkeen taas raiteilleen. Toki Custom Colt teki lähdössä huomattavasti tätä kovemman juoksun. 2 Ferus Galax voitti Viron Kriteriumin, eikä ole tehnyt mitenkään noloja esityksiä Suomen vierailuillaankaan. Kesällä Mikkelissä ori oli Sahara Peyoten jälkeen toinen Kasvattajakruunun alkuerässä.

Pelijakauma: Ecurie D (46 %) voisi olla enemmänkin pelattu. Custom Colt (14 %) on haastajista Raskolnikov Fridoa (28 %) edullisempi.

Juoksunkulku: Golden Dream M.E. on keulasuosikki ja First Class Lady yrittää hangoitella vastaan. Ecurie D saapuu 1. takasuoralla kyselemään keulapaikkaa ja eiköhän se ole tarjolla oli keulassa siinä vaiheessa kuka tahansa.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 7, 4
Suuri: 7, 4, 6, 1

Toto75-6

Suosikki: 5-vuotiaiden EM-lähdössä on määrällisesti suomalaisenemmistö, mutta suosikit tulevat silti ulkomailta. 3 Villiam on Ruotsin Kriterium-voittaja ja viime vuoden UET GP:n sankari. Timo Nurmoksen oma kasvatti on kilpaillut tänä vuonna vasta kaksi kertaa ja heikolla menestyksellä, mutta mies vaikutttaa varsin luottavaiselta oriinsa kanssa. Tähtäin on Talvimeetingissä ja silloin tämän kisan pitäisi olla melkeinpä suupala. Ihan täysin tähteen ei tietysti voi luottaa, kun alla on epäonnistumisia, mutta pohjimmiltaan kyse on aika eri luokan laitteesta kuin lauantain vastustajat.

Haastajat: Goop lennättää lähtöön Ranskan filiaalistaan 6 Portlandin. Saksalaisori on tehnyt hienoa jälkeä läpi uransa ja voitti esimerkiksi viime vuonna Kööpenhaminassa 4-vuotislähdön johtavan rinnalta, mutta aivan suosikin meriittejä vastaavissa lähdöissä hevonen ei ole kilpaillut. Vahva hevonen ei ole moittinut mitään juoksupaikkaa ja on selvä ykköshaastaja Villiamille.

Suomen joukkueen ykkösnyrkki on lähtörata-arvonnan jäljiltä ehdottomasti 1 Stonecapes Queila, joka pyrkii varmasti keulajuoksuun, mutta kiihdytyksessä on myös sudenkuoppia. Joka tapauksessa juoksupaikka löytyy läheltä kärkeä. Tamma on ollut todella vakuuttava viimeisissään, vaikka taustajoukot ovat koko ajan mainostaneet, että ruuvia on pidetty aika löysällä ja yritetty saada hevonen parhaaseen mahdolliseen iskuun nimenomaan tähän kisaan.

5 Cameron Evon kausi on ollut kaksijakoinen. Se pitää sisällään upeita esityksiä, mutta rahakkaissa paikoissa on tullut karvaita pettymyksiä. Osin toki huonon tuurinkin seurauksena. Turussa ori oli vaisu, mutta on ladannut sen jälkeen hetken akkujaan ja eiköhän nyt nähdä parempaa. Ori voisi olla tässä jopa lopullinen johtonimi.

Yllättäjät: 8 Willow Pride on noussut jo 5-vuotiaana Suomen tammojen eturiviin ja leikitteli viimeksi Tammavaltikassa. Tamma osaa tulla takaakin, mutta 8-rata on silti lähes ylitsepääsemätön kolaus voittohaaveille. 9 Le Gros Bill on nostanut viime aikoina profiiliaan kohinalla. Rima nousee aika paljon, mutta ihan mielenkiintoiselta lähtöpaikalta hyvä sijoitus ei ole nykytasolla mahdoton ajatus. 2 Commit Boom Bay lähtee tosi reippaasti ja saanee ainakin jonkinlaiset asemat. Viimeksi tamma seurasi kovan Mellby Freen takaa toiseksi, mutta ei suoranaisesti loistanut nappijuoksulla. 4 Callela Lisbeth on piristymään päin ja kiri viimeksi 2. ulkoa napakasti ykköseksi. 7 Hotshot Luca oli viimeksi johtavan rinnalta oikein sitkeä ja nousussa, mutta näistä asemista on todella hankala saada juoksua.

Pelijakauma: Villiamin (34 %) kuuluisi luokallaan olla aika selvä suosikki, vaikka alla on taukoa. Le Gros Bill (15 %) on aivan liikaa pelattu.

Juoksunkulku: Stonecapes Queila menettänee ensimmäisen keulan Commit Boom Baylle, jolla ei puolestaan ajeta missään nimessä johtopaikalta. Ensimmäisenä kimppuun iskee Cameron Evo ja seuraavaksi Portland. Villiam avaa tasaisesti, mutta kiertänee matkalla eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 3
Suuri: 3, 6, 1, 5

Toto75-7

Suosikki: UET GP saapuu kymmenen vuoden tauon jälkeen Suomeen ja sen myötä Vermossa nähdään poikkeuksellisia lupauksia. 4 Face Time Bourbon on suursuosikki 200000 euron ottajaksi. Valmentaja Sebastien Guarato on nostanut muiden muassa Bold Eaglen ravimaailman supertähdeksi, eikä säästele sanojaan kehuessaan tätä 4-vuotiasta jopa sitä lahjakkaammaksi. Vincennesin karsintaa ori hallitsi todella väljällä otteella. Avaus oli 07-kyytiä ja samanmoisessa lopetuksessa Björn Goop sai keskittyä vain ihastelemaan hevosen menoa vailla huolen häivää. Täydellinen paketti.

Haastajat: Haastajien suhteen onkin sitten tasaisempaa. Pelimielessä ehdottomasti kiinnostavin on karsinnassa ensiksi keulat napannut ja hyvällä tyylillä suosikin tuntumassa kakkoseksi liftaillut 6 Frisbee d'Am. Alexandre Abrivard ei näyttänyt hänkään juuri hätistelevän omaansa kovassa lopetuksessa ja ori on jäänyt turhaan muiden karsintavoittajien varjoon. Niillä olisi voinut olla yhtälailla tekemistä Face Time Bourbonin kanssa.

2 Mister F Daag voitti toisen Vincennesin karsinnan varmasti edettyään alkumatkalla johtoon. Vertailu Face Time Bourbonin esitykseen on vaikeaa, sillä lähtöjen välillä ehti tulla poikkeuksellinen rankkasade, joka muokkasi rataa. Saksalaisori on valloittanut tänä vuonna jo Oslon ja Kööpenhaminan, joten 1000-metrin rata ei tuota sillä perusteella ongelmia. Nuo kisat hevonen voitti näyttävästi, vaikka ravasi kummassakin johtavan rinnalla.

Suomalaistoivot 1 Lewis Ale ja 3 Graceful Swamp nostivat suoranaisen huuman voittamalla Solvallassa omat karsintansa keulapaikalta. Esitykset olivatkin loistavia, mutta nyt rima nousee melkoisesti, kun Ranskan osasto tulee mukaan. Kaksikolla on ehdottomasti hyviltä paikoilta mahdollisuudet kärkikamppailuun, mutta realistisesti ajateltuna voitto olisi kuitenkin yllätys.

Yllättäjät: 5 Florida Sport on finaalin ainoa tamma, joka on meriitti sekin sinänsä. Karsinnassa hevonen nousi 3. sisältä Mister F Daagin rinnalle päätöstuhannella ja punnersi rehdisti kakkoseksi. Mahtavia 4-vuotiaita on liuta nimettyjen ulkopuolellakin. 7 Follow You on ranskalaisista toiseksi ansioitunein. Ori palasi karsintaan tauolta ja saattaa parantaa paljonkin startti alla. 8 Lover Boylla on alla pitkä totosijaputki ja kyydissä Jorma Kontio, joka tuntee 1000-metrin ratojen metkut. 11 Max Brady voitti Norjan Derbyn, mutta ei viimeksi vakuuttanut Graceful Swampin takaa, vaikka kakkoseksi sinnittelikin. 9 Donatella Garbolle jäi Solvallan karsintojen finalisteista selkeästi eniten jossiteltavaa. Hurjan huutokauppahintansa vuoksi kohuhevosen maineen saanut 10 Forfantone Am ei ole ihan täyttänyt suuria odotuksia, mutta esitti Solvallan karsintojen kovimman lopetuksen kaukaa hänniltä.

Pelijakauma: Face Time Bourbonin (49 %) peliosuudessa on rutkasti nousun varaa. Suomalaisia yliarvostetaan kotimaisessa poolissa. Frisbee d'Am (4 %) olisi kiinnostavin haku, mikäki suosikkia haluaa jossain muodossa varmistaa.

Juoksunkulku: Ranskalaishevosten kiihtyvyys näissä olosuhteissa on kysymysmerkki. Face Time Bourbonilla otettaneen alku tarkkaillen ja ajetaan sitten myöhemmin aktiivisesti eteenpäin. Todennäköisin skenaario on, että keulakamppailu käydään Lewis Alen ja Graceful Swampin kesken, jossa ensin mainitulla on pieni etu. Graceful Swampilla ajettaisiin varmasti keulasta ja Lewis Alellakin luultavimmin. Mister F Daag on avannut Pohjoismaissa hyvin, mutta ei ole raketti. Frisbee d'Am avasi viimeksi tosi lujaa Pariisissa, mutta paikka on nyt ilkeän ulkona.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 4
Suuri: 4