Ravivihje: Toto65 Vermo 11.10.2019

Julkaistu:

TOTO65
Perjantain Toto65-ravit käynnistävät Vermon EM-viikonlopun. Kisat polkaistaan käyntiin klo 16.

Toto65-1

Suosikki: 1 Beat Of Love jäi tauolta paluussaan kolmanneksi ennen voittoputken aloittamista. Toissa kerralla Turussa tamma saapui toisena maaliin hyvän juoksun kuolemanpaikalta tehneenä ja peri voiton vastustajan hylkäyksen myötä. Viimeksi Lappeessa Beat Of Love runttasi ykköseksi 4. sisältä/4. ulkoa. Beat Of Love on hyvä lähtijä, muttei mikään raketti. Voi olla, että se menettää alussa keulapaikan vaikka saattaakin päästä aikaisempaa terävämmin liikkeelle kilpaillessaan ensimmäistä kertaa kengittä.

Haastaja: 2 Lily's Starin juoksu onnistui viimeksi Vermossa vihdoin sinne päin, ja tamma runttasi 3. ulkoa tototaistoon. Lily's Star on mainio avaaja, joka pääsee terävästi matkaan ohjastajan niin halutessaan. Lily's Star on parempi avaaja kuin Beat Of Love ja pidämme sitä todennäköisimpänä keulahevosena. Tehtävä on sopivampi kuin aikoihin ja Lily's Starilta kuuluu odottaa paljon.

Yllättäjät: 9 L Dees Maggiesbest lopetti toissa kerralla hyvin sisäratajuoksulla. Viimeksi tamma jäi väsyvän taakse pahoin pussiin yhdessä 8 Ice Winen kanssa ja menetti mahdollisuutensa. L Dees Maggiesbest kilpailee hyvässä iskussa ja miksei se pysty jonkin lähdön voittamaankin lähiaikoina. Suosikit ovat todennäköisesti liian kovia ellei ne sorru keskinäiseen kinasteluun matkan aikana. Ice Winen juoksut eivät ole tauon jälkeen onnistuneet ja tälläkin kertaa on haasteita kasiradalta tiedossa. 6 Spirit Squad ja 4 Fika tekevät välillä hyviä juoksuja, mutta otteet ailahtelevat jonkin verran, etenkin Fikan kohdalla. Ensisijaisesti kaksikko havittelee kärjen tuntumaan.

Pelijakauma: Beat Of Loven (55%) ja Lily's Starin (24%) välinen ero on aivan liian huomattava.

Juoksunkulku: Lily's Star pyrkii alussa saamaan mitan edun Beat Of Loveen nähden ja Beat Of Love pyrkii pitämään keulapaikan hallussaan. Uumoilemme Lily's Starin etenevän keulapaikalle.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 1, 2
Suuri: 1, 2, 9

Toto65-2

Suosikki: 8 Special Envoy U.S.:lla on aiempaa kokemusta monté-lähdöistä, kovistakin sellaisista. Ruuna kilpaili viime kaudella Norjassa sekä Ruotsissa selästä ja teki asiallisia esityksiä. Se ei ollut auton takaa nopeimpia, mutta teki vahvoja suorituksia ja pyöri kärkiporukoissa. Special Envoy U.S. ei ole aina ollut montéssakaan helppo ajettava ja laukkoja on tullut, mutta ravilla sen kuuluu olla mukana voittotaistossa, kun tehtävä ei ole kovimmasta päästä. Lähdön ykköskuski Liisa Nummi on voittanut upeasti 25% monté-lähdöistään tänä vuonna.

Haastaja: 2 Nitro Diablo on mennyt hyvin selästä ja on toinen kovista. Vermossa se ei voinut mitään Magnificolle, mutta viimeksi ruuna näytti maalisuoralla muille takakavioitaan juostuaan pääryhmässä viidentenä. Tehtävä on tällä kertaa merkittävästi kovempi kuin viimeksi.

Yllättäjät: 1 Social Network kilpaili touko-kesäkuussa kolmesti montéa voittaen yhden kisan keulapaikalta vaikka veti ensimmäisen kierroksen alle 13-kyytiä. Social Network on hyvä avaaja ja juoksee todennäköisesti keulassa. 3 I'm Just A Sund meni montéa hyvin paikallisraveissa, missä vastus oli nollaluokkaa. Suosikkien lyöminen ei ole helppo tehtävä, ja ensisijaisesti ruuna taistelee kolmossijasta. 4 Stay Alert kilpaili uransa ensimmäisen kerran montéssa tämän vuoden helmikuussa, missä hevonen lähti voltista ravia liikkeelle mutta laukka pilasi lopulta pelin viimeisellä takasuoralla ja kisa päättyi kirjaimiin.

Pelijakauma: Special Envoy U.S. (35%) käy kakkossuosikkina mainiosti varmaksi päälappuun. Social Network (1%) on aivan liian pelaamaton ja mielenkiintoinen ruksi. Social Network nousee kokeilumerkkinä suosikin kaveriksi pikkulappuun.

Juoksunkulku: Social Network pitää sisäradalta johtopaikan. Nitro Diablo ottaa alun rauhallisesti, mutta Special Envoy U.S. saattaa tulla startista eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 8, 1
Suuri: 8

Toto65-3

Suosikki: 7 Jolly Roy otti epäonnekseen laukan Derbyn finaalissa avauspuolikkaalla ja peli oli sitä myöten selvä. Tämän jälkeen Jolly Roylla on ajettu erittäin maltillisesti eikä sitä toissa kerralla hätistelty lopussa turhaan, kun kärki oli mennyt. Viimeksi nelivuotias kokeili siipiään avoimessa tehtävässä, jossa voiton vei Lexus Dream. Tällä kertaa Jolly Roy on omiensa seurassa ja starttaa suosikkina matkaan. Ori on hyvä avaaja ja pystyy menestymään juoksulla kuin juoksulla.

Haastajat: 2 Zogo Match on jäänyt viime starteissaan yllättäen kamppailemaan himmeistä totosijoista. Ruuna on mollemmilla kerroilla avannut keulaan, missä ruuna on ollut turhan totinen ja painanut matkan aikana ohjille. Tämä on näkynyt päätöspuolikkaalla. Voi olla, että tällä kertaa nelivuotiaalla ajetaan selästä. Derbyssä viidenneksi sijoittunut 8 Kaptah matkasi Porissa 2. ulkona, mistä ruuna kiri aivan asiallisesti totoon. Tällä kertaa lähtöpaikka on hankala, mutta pienessä lähdössä nelivuotias ei pahimmassakaan tapauksessa jää liian kauas kärjestä. Kolmosrata on 3 Ronaldo Malibulle juuri sitä, mitä lääkäri määräsi. Ruuna starttaa ensimmäistä kertaa tälle kaudelle kuutosrataa sisempää ja kuuluu pelihevosiin vaikka jäikin viimeksi kakkoseksi keulasta maltillisen matkavauhdin jälkeen. 1 Sahara Sandstorm ei mittaa matkaa tai juoksupaikkaa. Vermossa ruuna oli 3. sisältä hieman tasainen lopussa ja viimeksi ruuna haki alussa väkisin laukan. Nelivuotias pystyy paljon nähtyä parempaan. 6 Hudson Web nousi viimeksi Ronaldo Malibun jälkeen kolmanneksi 2. ulkoa. Tehtävä kovenee tuntuvasti.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Zogo Match, Ronaldo Malibu ja Jolly Roy kamppailevat alussa keulapaikasta. Mikäli Zogo Matchilla ollaan selkätaktiikalla liikenteessä, aluksi Ronaldo Malibu menee keulaan ja tämän jälkeen Jolly Roy.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 7, 2, 8, 3, 1
Suuri: 7, 2, 8, 3, 1

Toto65-4

Suosikki: 2 Sähköäijä pääsee loistopaikalta valitsemaan taktiikkaa ja pystyy paljoon niin keula- kuin selkäjuoksullakin. Kunnossa ei ole mitään vikaa, sillä Teivossa ruuna paikkasi laukkansa mukavasti. Tätä ennen Lappeessa kuusivuotias juoksi johdossa ja heitti tiukkaakin tiukemman haasteen Liisan Tulilinnulle. Tappio tuli vasta maalikameran kuvassa. Sähköäijä on auton takaa hyvä avaaja.

Haastajat: 4 Enon Vilppi piti Turussa niukasti keulasta ykköseksi. Teivossa ori laukkasi ensimmäisellä takasuoralla, mutta selvisi pian takaisin parijonoon. Ratkaisuhetkillä ori oli aiempaa vaisumpi. Enon Vilppi pääsee auton takaa asiallisesti matkaan, muttei ole raketti lähtemään. Sähköäijän ohi ei ole asiaa, mutta toisaalta hevonen pystyy paljoon toiselta ilman selkääkin. 3 Larsman sai tauolta mukavan startin kroppaan, kun ruuna kiri 6. sisältä pontevasti loppua. Startti alla ruuna saattaa olla valmis palaamaan voittajakehään. 9 Aronin Muisto kilpailee hyvässä iskussa ja kokee mielenkiintoisen ohjastajanvaihdoksen, mutta takarivin lähtöpaikka laittaa mieltä hieman matalaksi, kun eturivistä Aronin Muisto olisi päässyt mainiosti matkaan. Seinäjoella johtavan takaa maksimit ottanut ruuna on ollut paras vapaalta radalta, kuten Jyväskylässäkin nähtiin. Ruuna prässäsi viimeisellä takasuoralla keulaan ja piti ykköseksi.

Yllättäjät: 5 Niemen Eemil laittoi Turussa Enon Vilpin tiukoille juostuaan tämän takana. Teivossa alussa laukannut ori on eturivin terävin lähtijä ja saattaa hyvinkin katsoa ensimmäiset keulat. Ei olisi suuri yllätys, vaikka aktiivinen kuski kokeilisi mailin matkalla piikkipaikalta. 1 Valppauksen taulu on mennyt heikkoon kuntoon. Jyväskylässä johtavan takaa loppukurvissa laukannut ruuna tulee saamaan hyvän juoksun eikä ole täysin ulkona, mikäli suosikeilla ei ole paras päivänsä tai niillä on epäonnea. Sijoista 3-5 Valppaus ainakin taistelee, mikäli ravi maistuu. 7 Lorutytön kunnossa ei ole vikaa, mutta mailin matka on auttamatta liian lyhyt distanssi tahmealle avaajalle. Myös 8 Rankkarin ominaisuudet sopivat enemmän täydelle matkalle.

Pelijakauma: Niemen Eemil (3%) on liian unohdettu eikä Valppausta (0,2%) kannata unohtaa revityksistä.

Juoksunkulku: Niemen Eemil katsoo keulat ja Valppaus ottaa paikan tämän takaa. Sähköäijä etenee keulaan, mikäli Niemen Eemilillä ajetaan selästä. Enon Vilppi kiertää Sähköäijän eteen toiselle radalle ilman selkää, jos Niemen Eemil juoksee piikissä.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 2, 4, 3, 9, 5
Suuri: 2, 4, 3, 9, 5

Toto65-5

Suosikki: 10 Smiley Match starttaa kokelaslähtöön suosikkina, sillä tamman otteet ovat viime aikoina olleet hyviä tätä kovemmissa tehtävissä ja lisäksi hevonen on ohjastajalle ennestään erittäin tuttu. Smiley Match teki hyvät kirit sekä Lappeen Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa että finaalissa ja nappasi mukavat syysrahat tilille. Lähtöpaikka takarivissä on tuttu viime ajoilta.

Haastajat: 3 Highscore Luca voitti Forssassa 2. ulkoa ja kiri Lappeessa asiallisesti 3. sisältä löydettyään lopulta vapaata. Highscore Luca on hyvä avaaja, mutta aina sillä ei ole satsattu starttiin. Ruuna on mukana kärkitaistossa niin keula- kuin selkäjuoksulla. 4 Qvidja's First olisi Teivossa ravilla kamppaillut sijoista 3-5, mutta laukka loppukurvissa pilasi pelin. Oriin pitäisi Hannu-Pekka Korven mukaan olla tällä hetkellä paremmalla ravilla kuin Teivon startin aikoihin. Auton takaa nelivuotias pääsee hyvin taipaleelle.

Yllättäjät: 6 Edward Sisu nousi toissa kerralla 5. ulkoa mainiosti kakkoseksi ja viimeksi ruuna matkasi 4. ulkona. Esitys ei ollut aivan yhtä hyvä kuin toissa kerralla, toki vastuskin oli kovempaa tasoa eikä ohittelu ollut 12,5-lopetuksessa helppoa. Lähtöpaikka on huonompi kuin kovimmilla vastustajilla eli Edward Sisu starttaa haastajana matkaan. 11 Ambriel ei varsinaisesti hyödy takarivin lähtöpaikasta, sillä eturivistä se olisi päässyt hyvin matkaan. Poisjäännin jälkeen kymppiradalta starttaava tamma tulee aina hyvin perille. 2 Yeezuz tsemppasi Maarianhaminassa toiselta ilman vetoapua kolmanneksi ja peri lopulta kakkossijan. Kunto ja paikka ovat plussaa. Kurkkuoperaatoion läpikäynyt 5 Zingaro dei Venti on ensimmäisessä kisassaan arvoitus valmentajallekin.

Pelijakauma: Qvidja's First (5%) kiinnostaa.

Juoksunkulku: Qvidja's First katsoo ravilla ensimmäiset keulat ja uumoilemme oriilla ajettavan keulasta.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 10
Suuri: 10, 3, 4, 6, 11

Toto65-6

Suosikki: 11 Viljun veriarvoissa oli viime kisan jälkeen sanomista ja ori palaa starttiviivalle kahden ja puolen kuukauden tauolta. Ori ei valmentajan mukaan ole yhtä timanttisessa iskussa kuin kolme kuukautta sitten eikä osannut arvioita, millainen esitys Vermossa mahdollisesti nähdään. Vilju on toden totta osoittanut pystyvänsä kääntämään voittokamppailut edukseen, sillä tällä kaudella on irronnut jo peräti 11 ykkössijaa. Kuusivuotias on mennyt hyvin kolmen kilometrin matkalla ja starttaa suosikkina liikkeelle.

Haastajat: 5 Lennon Rapina on alkanut keskittymään kilpailuun aikaisempaa tarmokkaammin ja menestystä on tullut. Lappeessa kuusivuotias eteni etusuoralla keulaan eikä luopunut paikastaan. 3 Kevinin Tähti voitti Oulussa johtavan rinnalta ja Rovaniemellä ori kiersi ykköseksi 5. ulkoa. Viisivuotias parantaa jatkuvasti otteitaan ja kuuluu pelihevosiin. 8 Viliviima pysyi kuin pysyikin viimeksi ravilla loppuun asti ja nappasi ykköstilan. Laukkariski on jälleen tapissa.

Yllättäjät: 6 Tohtori voitti Vermossa niukasti 2. ulkoa. Turussa ruuna matkasi 4. sisällä ja lopetti asiallisesti kiritilaa löydettyään. 12 Siporin Santtu on parissa viime kisassa jäänyt kauas kärjestä. Kykymenijää ei kannata täysin unohtaa, sillä mikäli palaset loksahtavat Vermossa paikalleen, omaa ruuna sauman menestyä. Siporin Santulla on hyvä fysiikka ja menestys on usein kiinni henkipuolen jutuista. 2 Rallin Muisto nappasi Joensuussa pronssia 2. ulkoa ja 4 Layla puolestaan Porissa 3. ulkoa. Kummallakaan ei jäänyt suuremmin jossiteltavaa ja sijoitus kärjen tuntumassa olisi hyvä saavutus tälläkin kertaa.

Pelijakauma: Lapulle mahdutetaan kolme suosikkia. Näihin ei lukeudu Viliviima (16%), jolla laukkariski on pilvissä.

Juoksunkulku: Kevinin Tähti etenee alkumatkalla keulaan, mutta esimerkiksi Lennon Rapinan selkä saattaisi kelavata.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 11, 5, 3
Suuri: 11, 5, 3