Ravivihje: Toto64 Vermo 9.10.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

toto64
Monista alipelatuista varmaehdokkaista IS Ravien luottamuksen saavat Lissun Eerikki ja Look Complete.

Toto64-1

Suosikki: 2 Immersive Workout on aloittanut uransa 4-vuotissyksyksynä niin lupaavan oloisesti, että on vaikeasti pysäytettävissä ensimmäisessä Toto64-lähdössäänkin. Hevonen oli debyyttijuoksussaan hyvä laukan jälkeen ja voitti viimeksi hienolla tyylillä keulasta. Sille näytti jäävän vielä selvästi varaa parempaankin tulokseen. Vastustajia väheksymättä laukkariski on ehkä kokemattoman suosikin pahin uhka.

Haastajat: Hyvin menestynyt 1 Daisy Nash oli toissa kerralla mainio Vermossa, missä kiri hänniltä niukkaan voittoon ohi Kriterium-finalisti Samvaisin. Tamma joutui jäämään seuraavasta startista pois, eikä ollut viimeksi parhaimmillaan paussin jäljiltä kurakelillä. Supersuosikki ei pystynyt uhkaamaan pitkällä kirillään keulahevosta arkisessa lähdössä. Daisy Nashilta voi odottaa varmasti taas pontevampaa potkua.

Kesällä kovalla volttituloksella 15,5 Vermossa nappireissun jälkeen selvään voittoon spurtannut 8 Queen Of Pirates ei ole ollut sen jälkeen yhtä hyvä. Riihimäen nihkeä keulavoitto piikistä tuli ilman loistoa, ja Vermossa hevosen kiri jäi perin tasapaksuksi. Viimeksi tamma laukkasi heti lähdössä Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa. Kykyjä sillä olisi varmasti nousta asialliselle sijalle.

Yllättäjät: Kovissa ikäluokkalähdöissä rutiinia hankkineella 5 Exceptionalilla on ehdottomasti kykyjä kärkitaistoon sopivassa sakissa. Tammakriteriumin finalisti kilpaili viimeksi supervarsa Mascate Matchin hallinnoimassa Kasvattajakruunu-lähdössä, jossa ei pystynyt parantamaan hänniltä lopussa. Toissa kerralla 3-vuotias oli asiallinen keulasta, vaikka pari vastustajaa menikin siltä menojaan maalisuoralla Kriterium-kakkosen Stonecapes Sparrow’n johdolla.

Hyviä aikoja nakutellut 6 Lex Liberty selvisi myös Tammakriteriumin loppukilpailuun, jossa laukkasi Exceptionalin tavoin. Se oli viimeksi positiivinen Kriterium-karsinnassa. Neljännessä parissa sisällä matkannut tamma ei päässyt käyttämään kaikkia paukkujaan maalisuoralla, vaan tuli kärkirintaman takana maaliin vailla kunnon kiritilaa.

Mukavat juoksut loppukesällä keulasta tehnyt 10 Janis Joplin Boko palasi toissa iltana Porissa kuukauden paussilta. Startissa lyhyesti haparoinut tamma kiri aivan hyvin hänniltä ja voi olla lyhyen starttivälin ansiosta Vermossa jopa vähän terävämpikin.

Teivossa kevyen sakin takamatkalta erinomaisesti onnistuneen reissun jälkeen helposti pesseen 7 Hazellan ravi on ollut viime kilpailujen lopussa hyvin epävarmaa, minkä takia se ei ole päässyt näyttämään koko osaamistaan. Hevonen on jonkinlainen arvoitus tästä syystä.

Pelijakauma: Vihreän suosikin kannatus on noussut kakkosradalta liian korkeaksi. Yllättäjäehdokkaamme ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Immersive Workout hakee vetotyöt Daisy Nashilta.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 2, 1, 5, 6, 10, 7
Suuri: 2, 1, 5, 6, 10, 7

Toto64-2

Suosikki: Alkuvuonna hienosti menestynyt 4 Mopoheikki on palannut oivassa vireessä kesätauolta. Hevosella olisi vauhtia vaikka kuinka, mutta se on yhä näyttänyt, ettei tee aina täyttä totta loppuun asti. Se luovutti viime lauantain T75-lähdössä vetotyöt Mustamanille ja seurasi tätä uhkaamatta kakkoseksi kovavauhtisella päätöslenkillä.

Haastajat: 11 Syneri on vaikuttanut hyvin venymiskykyiseltä menijältä. Erittäin varma suorittaja on painellut useamman kerran takarivistäkin keulaan, mistä on vetänyt hallitusti perille. Näin kävi muuan muassa toissa kerralla Turussa, missä voitto irtosi lähinnä pintakaasulla. Sunnuntain välistartissaan vahvansorttinen ruuna hermoili laukalle kokoontumisvaiheessa, mutta paikkasi erheensä väkevästi ja kiersi kaukaa vielä koko porukan.

Jatkuvasti totosijoilla oleva 2 Villikamu on varmuudellaan yksi voitontavoittelijoista. Se on ollut asiallinen keulajuoksuilla viime starteissaan. Viimeksi ori oli päätössatasella aseeton Tokumenttia ja Syneriä vastaan, mutta piti muun porukan selvästi takanaan.

Yllättäjät: Hirmuiskussa oleva 12 Nuga Rols ansaitsisi jo välillä täysosumankin, ja siihen kannattaa suhtautua vakavasti kurjasta lähtöpaikasta huolimatta. Ruuna jaksaa polkea hyvin, mutta epävarmuus on sen kiusana. Toissa kerralla se johti 3. radan rynnäkköä Synerin edellä, kunnes laukkasi 600 metriä ennen maalia. Hyppyyn saattoi palaa jopa voitto, sillä Nuga Rols pisteli sen jälkeen vielä hyvin, kuten teki myös kolme kilpailua sitten todella pahan ja hylkäykseen johtaneen hypyn jälkeen. Viimeksi ruuna nousi kahdelta pakilta ennätysajallaan kärkikaksikon tuntumaan.

5 Mikori on kohonnut starttien myötä hyvään iskuun. Se pisteli parastaan toissa kerralla, kun voitti keulasta ylivoimaisesti reippaasta matkavauhdista huolimatta. Viimeksi ruuna sinnitteli kovia hevosia vastaan aivan hyvin perille juostuaan vuorotellen kuolemanpaikalla ja 2. sisällä.

Nuori 3 Kaappi on lahjakas, mutta kovin epävarma. Se joutui peräkkäisten hylkäysten jälkeen jopa hakemaan vauhtia koelähdöstä. Hevosen kunnossa ei ole näyttänyt olevan vikaa, eikä sitä kannata teilata kokonaan revityksistä.

Tasavauhtinen 6 Hilipee kärkkyy railakasta tempoa. Sen reissu onnistui viimeksi mukavasti 4. sisältä ja se kiri hyvin kolmanneksi Villikamun tuntumaan.

1 Usko Eevertti väläytti nousuvirettä viimeksi Synerin voittojuoksussa, jossa kulki hyvin laukan jälkeen. Voitto voi olla vielä liikaa vaadittu heikolla tulosrivillä kilpailevalta oriilta, mutta sitä kannattaa ruveta ainakin jo seuraamaan.

Pelijakauma: Villikamua ja Syneriä on rastittu liikaa. Nuga Rolsia on pelattu puolestaan käsittämättömän vähän.

Juoksunkulku: Villikamu johtaa joukkoa Mopoheikki kannoillaan. Myös Mikori avaa hyvin. Syneri saattaa yrittää puskea takarivistä läpi. Nuga Rolsilla voi suunnitella myös aikaisia ratkaisuja.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 4, 11, 2, 12
Suuri: 4, 11, 2, 12, 5, 1

Toto64-3

Suosikki: Kesällä taukoa pitänyt 9 Borgmester voitti toissa kerralla leikiten, kun se sai harvinaisen hyvän juoksunkin pitkältä takamatkalta. Viimeksi ruunalla ajettiin kovemmassa sakissa passiivisemmin ja se jäi sisäratareissulla pussiin. Tällä kertaa voimahevosella lienee rohkeampi taktiikka käytössä, eikä sitä voi kammeta suosikin paikalta.

Haastajat: 2 Othellos Magi oli viime Vermon vierailullaan sijoitustaan parempi ja kiri kurakelillä ihan hyvin viimeiseltä sijalta. Se voitti seuraavalla kerralla sisukkaalla kuolemanpaikkajuoksulla Lahdessa, mutta pilasi viimeksi pelinsä kiihdytyssuoran laukkaan. Ruuna on loistopaikaltaan rastin arvoinen.

10 Albino Brave sai vetää toissa kerralla kierroksen hiljaa ja piti 1.12-kyytisellä päätösringillä täpärästi pintansa lujaa spurtannutta kilpailijaa vastaan, kun maali tuli sopivasti vastaan. Viime keskiviikkona ruuna revitteli 1. kierroksella keulahevosen kanssa ja kompuroi 2. sisällä laukalle 700 metriä ennen maalia. Albino Brave pystyy olemaan takarivistäkin kärkihevosia etenkin, jos pääsee etenemään Borgmesterin vanavedessä.

Yllättäjä: 4 Lady Luck kesti toukokuussa hurjatempoisessa Mikkelin lähdössä piikistä hyvin totoon, mutta jäi seuraavan vaisumman startin jälkeen useiden kuukausien sairaustauolle. Jos tuulennopean hevosen vire on heti mallillaan, se voi pystyä korkealle, vaikka maili olisikin varmasti sen lempimatka.

Pelijakauma: Borgmesterin kuuluisi olla suhteellisen selvä suosikki Othellos Magiin nähden. Myös Lady Luck ja 3 Leon ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Lady Luck avaa johtoon, mutta sille kelpaisi pitkän tauon jälkeen ainakin Othellos Magin selkä eteen. High Flying ja Leon pystyvät myös lähtemään lujaa.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 9, 2
Suuri: 9, 2, 10, 4

Toto64-4

Suosikki: 16 Cacshot on ehdokas varmaksi asti, jos uskoo kolme kertaa peräkkäin laukanneen oriin malttavan ravata koko matkan. Se laukkasi Derbyssä häirittynä maalisuoralle tultaessa ja menetti asiallisen sijoituksen. Toissa kerralla hevonen jäi tällä pitkällä matkalla paljon lähtösuoran hypyssään, mutta nousi sen jälkeen mainiosti vielä toiseksi kovan Borgmesterin takana. Viimeksi laukka yllätti puolimatkassa, mutta Cacshot kulki sen jälkeen väkevästi.

Haastajat: Kesällä tauolla ollut 11 Cragganmore on palannut valmiissa kunnossa tositoimiin. Se pääsi viimeksi jo voitonmakuun Lahdessa, missä leiskautti pikamatkalla 2. ulkoa 700 metrin kirillä omille teilleen. Lähes tuplasti pidempää matkaa ei pidä kavahtaa, sillä hevonen on näyttänyt parhaimmillaan ollessaan jaksavansa myös hyvin.

5 Laurila’s Gimli on pärjännyt upeasti viime kuukausina. Viimeksi normaalia epävarmemmin ravannut hevonen ei ollut aivan parhaimmillaan voitosta huolimatta ja sillä oli tuuriakin matkassa, kun rinnalle syöksynyt 4 Hocuspocus Avenger laukkasi maalisuoralle tultaessa.

Hocuspocus Avenger voitti seuraavaksi sopivan lähdön, jossa jäi kuolemanpaikalle viimeisen kierroksen alussa. Viime keskiviikkona tamma lopetti asiallisesti, kun pääsi 300 metriä ennen maalia nousemaan 3. sisältä ulkoradoille.

6 Inflammable Jam on kehittynyt viime aikoina eikä luotettava kilpailija ole nytkään aivan ulkona totosijoista. Se oli toissa kerralla 2. ulkoa pitkällä kirillä asiallinen kakkonen ja putosi viimeksi kalkkiviivoilla kovassa lopetuksessa samalle sijalle selästään iskenyttä hevosta vastaan.

Välillä väläytelleen ja pari voittoakin juosseen 15 Gashaw Bokon viime juoksut eivät ole onnistuneet. Se ei päässyt toissa kerralla kirimään vapaasti 4. sisältä ja jäi viimeksi montéssa turhan pitkäksi ajaksi 3. radalle. Jos ravivaikeuksista monesti kärsineen jättiläishevosen askellus pysyy kuosissa täydet kolme kierrosta, se voi ohittaa monta vastustajaansa. Siltä on välillä irronnut tulinen spurtti.

9 Global Tug Of Warilta onnistui viimeksi kaikki nappiin ylivauhtisessa juoksussa ja se kirmasi hitaassa lopetuksessa piilosta yllätysvoittoon. Vaikka hevonen oli näyttänyt jo aikaisemmin nousuvirettä, voiton uusiminen tulisi erilaisessa tehtävässä edelleen yllätyksenä.

Yllättäjät: 13 Mascot Matchin juoksu ei onnistunut toissa kerralla paussin jälkeen sisältä, mutta viimeksi se lopetti mukavasti sisärataa pitkin, kun pääsi tulemaan vapaasti. Raju kiertelijä se ei kuitenkaan ole.

Huoltopaussilta palaavan 14 Donatello Hossin luokka on riittävä tällaiseen lähtöön, mutta raviongelmista kurveissa kärsineen hevosen huippujuoksuista on vierähtänyt aikaa. Ruunaa on yritetty saada paremmaksi paussin aikana.

Pelijakauma: Cacshotin pitäisi olla suosikki. Laurila’s Gimli ja Hocuspocus Avenger ovat jonkin verran ylipelattuja ja Mascot Match ja Donatello Hoss alipelattuja.

Juoksunkulku: Laurila’s Gimli mielii vetotöihin. Cacshot iskee ajoissa kohti kärkipaikkoja.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 16, 11, 5, 13
Suuri: 16, 11, 5, 4, 6, 15, 13, 14

Toto64-5

Suosikki: Väkevänä vääntäjänä tunnettua 7 Lissun Eerikkiä voi myös harkita vakavasti systeemien tukipilariksi, vaikkei se ole menestynyt viime juoksuissaan. Teivon upean kuolemanpaikkajuoksun jälkeen maltillinen tempo oli oritta vastaan Vermossa, missä sen kiri tärveltyi lopulta maalisuoran laukkaan kovassa vauhdissa. Myös viimeksi kärjen 18,5-vauhtinen lopetus epäsopivalla pikamatkalla soti liikaa ihan hyvin kirinyttä voimahevosta vastaan. Nyt vastus ja matka käyvät Lissun Eerikille paljon paremmin.

Haastajat: 10 Vaellus taipui toissa kerralla Oulun huippulähdössä jonkin verran 2. ulkoa Tähen Toivomuksen selästä, mutta voitti viimeksi hallitusti paljon kevyemmän Forssan lähdön, jota sai vetää maltilla. Lissun Eerikin lyömiseen sen kovuus ei välttämättä riitä.

Talvikauteen tosissaan tähtäävä 1 Tee Wee Paroni on pitänyt paikallisravivoittonsa jälkeen reilun kuukauden tauon, jonka aikana sitä on treenattu normaalisti. Hyvin avaavalla ja keulasta vastaavalla nousukuntoisella ruunalla kokeillaan nappipaikalta luultavasti piikkijuoksua ainakin muita kuin suosikkia vastaan, vaikka se taipui syyskuussa Vermon vastaavan lähdön päätössatasella kärjestä.

Hyvin menestynyt 2 Hevillä on ollut Tee Wee Paronin tavoin kilpailematta kuukauden päivät. Se kävi viimeksi 3. sisältä pitkällä kirillä tiukan voittomatsin Eetin kanssa ja lopetti myös sitä ennen pikamatkalla 4. sisältä asiallisesti voittajan tuntumaan.

Yllättäjä: Viime vuosien uuttera kilpailutahti ei ole näkynyt 6 Vinksalla missään. Huippulähdöissä rohkeasti kilpaillut ruuna on päinvastoin noussut elämänsä vireeseen. Se juoksi viime lauantaina 4. sisällä ja 3. ulkona, mistä kiri kolmanneksi Välähdyksen ja Josveisin jälkeen. Ruuna seurasi edellisenä viikonloppuna vastaavassa kisassa keulasta voittaneen Josveisin peesistä kakkoseksi. Pian sillä voi olla jo voiton vuoro ainakin näissä kakkossarjoissa.

Pelijakauma: Suosikki Lissun Eerikin peliprosentissa on selvästi kasvun varaa. Vaellusta ja Hevillää on rastittu liikaa ja Piispalan Santeri on totaalisen unohdettu.

Juoksunkulku: Tee Wee Paroni torjuu Hevillän ja Vinksan kiihdytyksessä, mutta päästää Lissun Eerikin vetotöihin, jos tämä ehti aikaisin rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto64-6

Suosikki: 6 Look Complete on tehnyt niin mainiot esitykset Iikka Nurmosen valmennuksesta, että starttaa toisena varmanamme. Ruuna hallitsi toissa juoksuaan leikiten piikkipaikalta ja tykitti viimeksi vinhasti maalisuoralla voittajan tuntumaan sen jälkeen, kun oli loppukaarteen väärän kaistavalinnan jälkeen vapautunut pussista. Nyt hevosella on taas hyvä sauma päästä keulaan.

Haastajat: 7 Amazing Warriorin ajat ovat selvästi lähdön kovimmat, mutta sen on silti vaikea lyödä Look Completea tämän ulkopuolelta, vaikka se pystyy avaamaan tosi lujaa. Kovissa 5-vuotislähdöissä kilpaillut ruuna jäi toissa kerralla 3. sisälle voimissaan pussiin, mutta oli viimeksi 2. sisältä vain tasapaksu lopussa, kun sai tilaa.

Monta kertaa huonosta tuurista kärsineen 10 Bombardin juoksu onnistui vihdoin viimeksi ja se pääsi näyttämään rautaisen kuntonsa. Ruuna tyylitteli 10,5-avauksesta huolimatta keulasta murskavoittoon. Se kirii varmasti takarivistäkin korkealle, mutta suosikin ohittamiseen emme usko sen pystyvän venymään.

4 Hill Yes pääsi toissa kerralla pitkästä aikaa voitonmakuun Teivossa, missä sai tehdä keulassa täysin oman juoksunsa. Sen ei tarvinnut lyödä lopussa kaikkia voimiaan likoon. Parilla edellisellä kerralla ruuna taipui jonkin verran samalta juoksupaikalta. Viimeksi Hill Yes kiersi 4. ulkoa selissä tasaisesti pikkurahoille. Ruuna kykenee lähtemään niin riuskasti, että voi halutessaan torpedoida varmamme keulahaaveet.

12 Joyride Luxin Derby-finaali tärveltyi karsintavoiton jälkeen loppukaarteen häirintälaukkaan kesken kirin. Viimeksi se jäi taktiikkajuoksussa kaikki voimat tallella pussiin keulasta voittaneen Lewis Alen taakse. Vaikka ruuna on huippuhevonen, sen on tosi vaikea ehtiä ykköseksi asti piippuhyllypaikaltaan ilman rajua ylivauhtia. Nuorta hevosta tuskin revitellään matkalla näännyksiin tavallisessa lähdössä.

Hyvään syysvireeseen kohonnut 2 Callaway Scoop ja tasavauhtinen 5 Honorary Consul kärkkyvät juoksuun railakasta tempoa. Molemmat ovat menestyneet viime aikoina pienemmissä ympyröissä.

Callaway Scoop punnersi toissa kerralla porukan perältä pitkällä kirillä sisukkaasti voittoon ja menetti viimeksi keulapaikan maalin tuntumassa.

Honorary Consul ehti viimeksi epäsopivalla lyhyellä matkalla 3. ulkoa kevyessä sakissa loppumetreillä kärkeen, mutta nyt vastus on aivan toista maata.

Pelijakauma: Look Complete voisi olla suurempikin suosikki. Bombard on myös alipelattu ja Amazing Warrior ja Hill Yes ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: Radoilta 4, 6 ja 7 avataan parhaiten. Look Complete on todennäköisin piikkihevonen.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 6
Suuri: 6