Ravivihje: Toto5 Jyväskylä 8.10.2019

Julkaistu:

TOTO5
Blue Max Inn erottuu varmaksi Jyväskylän Toto5:ssä.

Toto5-1

Suosikki: 10 Blue Max Inn on pystynyt menestymään monenlaisilla eri juoksuilla, joten jenkkiruuna on takarivistäkin selvä suosikki sopivassa tehtävässä. Turussa tuli voitto ylivoimaiseen tyyliin johtopaikalta eikä kolmevuotiaan tarvinnut viimeksikään puristaa kaikkea ulos, kun ykköstila irtosi helposti 3. ulkoa. Blue Max Inn on venynyt haasteiden myötä eikä mikään viittaa siihen, että ruunan rajat olisi nähty. Rutiinia on vielä vähän, mutta mikäli kaikki menee suunnitellusti, kuuluu ruunan olla lähellä voittoa.

Haastajat/yllättäjät: 1 Rowhill's Killer taipui toissa kerralla johtavan rinnalta, mutta muuten esitykset ovat olleet positiivisia. Lahdessa ori sai edetä toista rataa pitkin voittomatsiin, minkä nelivuotias käänsi edukseen. Viimeksi Jyväskylässä Rowhill's Killer nousi varmaan voittoon 5. ulkoa, kun 2 Sweet Control piti johtopaikalla tempon tasaisen reippaana. 3 Little Boy Away nousi Jyväskylässä 2. ulkoa toiseksi ja 5 Mercedesbergs johtavan takaa kakkoseksi. Ensisijaisesti kaksikko havittelee kärjen tuntumaan. 11 Glamour Arioso tuli Jyväskylässä hyvällä tyylillä perille juostuaan 3. sisällä. Ruuna saattaa nousta yllättävän korkealle, mikäli saa kirivaiheessa suosikin selän eteensä. 9 Bwt Anarchy peri Lappeessa nelossijan, kun yksi vastustaja laukkasi ratkaisuhetkillä edestä. Ruuna sai tuolloin hyvän juoksun 2. ulkona.

Pelijakauma: Blue Max Innin (71%) peliosuudesta jokunen prosentti kuuluisi Little Boy Awaylle (2%) ja Glamour Ariosolle (1%).

Juoksunkulku: Sweet Control katsoo keulat ja saattaa luovuttaa ne Little Boy Awaylle. Mercedesbergs hakee paikkaa sisäradalta kaksikon takaa. Rowhill's Killer pyrkii nousemaan pian toiselle ja Blue Max Inn saattaa tulla ajoissa eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto5-2

Suosikki: 4 Sisu-Syke oli Kuopiossa asiallinen saatuaan vapaata 5. ulkoa. Joensuussa ori jäi alussa 6. ulos, mistä hevonen esitti positiivisen loppuvedon. Sisu-Syke pääsee loistoasemista matkaan ja kuuluu aikaisin peleihin. Ori pystyy tämän kertaisessa tehtävässä paljoon juoksulla kuin juoksulla.

Haastajat: 6 Loikkar kilpailee vahvassa nousuvireessä. Viimeksi Jyväskylässä vahva ruuna nähtiin kolmannella radalla jo toisen kaarteen jälkeen eikä hevonen tämän jälkeen taakseen katsellut vaan kiri vahvasti ykköseksi. Alussa Loikkar ei ole nopeimpia, mutta ruuna pystyy tekemään pitkän kirin kolmannella radalla. Sadekeli olisi etu. 7 Sarmööri ei viimeksi kyennyt parhaimpaansa viimeiseltä sijalta ja tätä ennen ori laukkasi kärjen rinnalta ensimmäisessä kurvissa. Tällä kertaa ori pääsee todennäköisesti johtopaikalle, mistä se on tehnyt parhaat esityksensä. Mikäli taistelutahto on päätöspuolikkaalla kohdallaan, voittokin on otettavissa. 1 Jaajo laukkasi Lappeessa alkuun tehden tämän jälkeen hyvän esityksen. Sisäradalta ori ei pysty vastaamaan nopeimmille ja jonkinlainen laukkariskikin on olemassa.

Yllättäjät: 12 Tulipiippu tsemppasi perjantaina johtavan rinnalta positiivisesti perille ja nappasi hopeatilan. 2 Vauhti-Leevi on nopea avaaja, joka hyötyy lähtöpaikasta. Hyvällä juoksulla ruuna pystyy sijoittumaan ainakin kärjen taakse. 10 Kotorinnan Topi otti Seinäjoella keulasta kakkossijan ja viimeksi ruuna nousi 3. ulkoa totoon. Takarivin lähtöpaikka on miinus nopealle lähtijälle ja suosikit saattavat olla liian kovia lyötäväksi. Tauolta palaava 5 Satinkuti ja tauluaan parempi 3 Kiirilla tulevat seuraavina ennen välillä väläyttelevää 9 Eka-Inkaa.

Pelijakauma: Jaajo (7%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Sarmööri etenee aggressiivisesti johtopaikalle ohi Vauhti-Leevin. Sisu-Sykkeellä ajetaan todennäköisesti parijonosta kun taas Loikkar saattaa tulla aikaisin eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 4, 6, 7, 1
Suuri: 4, 6, 7, 1, 12

Toto5-3

Suosikki: 11 Surprise Leader jatkaa hyvässä syysvireessä. Teivossa ruuna hävisi johtavan takaa vain suursuosikki Better Bossille ja viimeksi vahva Exaudio Vici pysyi edellä, kun Surprise Leader ravasi tämän rinnalla kuolemanpaikalla. Tällä kertaa yhtä kovaa menijää ei ole vastassa kuin parissa viime kisassa, joten Surprise Leader erottuu suosikiksi.

Haastajat: 4 Ready Press nousi Oulussa 5. ulkoa positiivisesti totoon ja kokee kuskinparannuksen. Ruuna tähtää keulapaikalle, mistä hevonen pystyy kamppailemaan lähdön voitosta. 3 Cutthecrap joutui toissa kerralla peruuttelemaan porukan perälle ja viimeksi ruuna otti laukan viimeisellä takasuoralla johtavan kannasta. Huippukuskilla ruuna pystyy paljon parempaan kuin tulosrivistöstä voisi päätellä. Ruuna ei huippupäivänä ole kuolemanpaikaltakaan vailla mahdollisuuksia.

Yllättäjät: 9 Zoom Zoom aloittaa uudesta tallista käsin ja on mielenkiintoinen seurattava. Edellisestä kisasta ei ole ehtinyt kulua järin pitkä aika, eli menestyminen ei ole mahdotonta. Zoom Zoom kuuluu useaan merkkiin mukaan samoin kuin viime starteissaan hyvät kirit esittänyt 5 Lemon Breezer, joka tällä kertaa pääsee lähemmäs kärkeä. 10 Black Maya ei yltänyt Seinäjoella 4. ulkoa voittomatsiin eikä olisi viimeksikään ehtinyt kärkeen 6. ulkoa ilman laukkaa viimeisellä takasuoralla. Ehkä vire ei ole ollut aivan samalla tasolla kuin voittostartin aikaan, mutta toki tamma pystyy petraamaan. Kaustisella johtavan kannasta hopeatilan napannut 8 Kat's Commander ja ensimmäisessä startissaan alisuorittanut 1 Luksom tulevat seuraavina. Jälkimmäiselle tehdään varustemuutoksia (ks. tallikommentit).

Pelijakauma: Ready Press (30%) ei mitenkään päin ole yli neljä kertaa todennäköisempi voittaja kuin Cutthecrap (7%).

Juoksunkulku: Ready Press katsoo keulat ja Cutthecrap juoksee lopulta tämän rinnalla, viimeistään etusuoralla.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 11, 3
Suuri: 11, 3

Toto5-4

Suosikki: 11 African Queen voitti väljästi keulasta sekä Vermossa että Solvallassa. Tamman lähtöpaikka ei mairittele, mutta pari poisjääntiä sentään auttaa asiaa. African Queen on esiintynyt pahinta vastustajaa varmemmin ja starttaa matkaan niukkana ykkössuosikkina.

Haastajat: 4 Donna Leonora kiri Kriterium-karsinnan ykköseksi 4. sisältä, muttei finaalissa päässyt ravia liikkeelle. Donna Leonora pystyy ravilla paljoon, mutta laukkariski on suurehko. 8 Universe Leader teki Bodenissa hyvän juoksun saaden prässiä pariinkin otteeseen matkan aikana. Siihen nähden kakkossija oli erittäin hyvä suoritus. Nopea avaaja saattaa päästä poisjääntien myötä jopa keulaan saakka.

Yllättäjät: Oulun Kärppien raviliigavarsa 12 Mercedes Match omaa suurehkon laukkariskin, mutta ravilla se pystyy menemään 15 läpi. Sellainen aika riittää pitkälle. 9 Fux ei viimeksi riittänyt Kriterium-karsinnassa parhaille, kun matkavauhti oli maltillista. Tätä ennen tamma voitti keulasta helposti ja pystyy valmentajan mukaan menemään 15-alkuisen ajan. 2 Club Nord Yankee on hyvä avaaja ja paras keulasta, mutta selvän alisuorituksen jälkeen sille kelvannee peesijuoksu. 5 Rocktown Witness seuraili Bodenissa 2. ulkoa maksimisijoitukseen samassa lähdössä Universe Leaderin kanssa. Sijoitus kärjen tuntumassa olisi hyvä saavutus.

Pelijakauma: Universe Leader (15%), Mercedes Match (4%) ja Fux (3%) ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Club Nord Yankee pitää aluksi keulat, mutta päästää Universe Leaderin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 11, 4, 8
Suuri: 11, 4, 8, 12, 9

Toto5-5

Suosikki: 1 Going Above on tehnyt väkeviä juoksuja eikä olisi vääryys vaikka ruuna saisi yhden voitonkin tulosrivistöön. Kajaanissa hevonen juoksi johtavan takana ja nousi hyvällä kirillä totoon. Joensuussa Going Above jäi johtavan rinnalle, mistä viisivuotias tsemppasi periksiantamattomasti maaliin. Lähtöpaikka on kaksijakoinen, sillä hevonen ei todennäköisesti pysty pitämään keulapaikkaa hallussaan.

Haastajat: 9 Curakao tsemppasi Seinäjoella johtopaikalta kakkoseksi ja hyvällä voittoprosentilla kilpaileva ruuna kuuluu aikaisin peleihin. Kärjen ylivauhti auttaisi asiaa, sillä ruuna tulee aina väkevästi perille. 3 Winter Amiraal on hyvä lähtijä. Se oli tauolta paluussaan yllättävän kaukana parhaastaan jääden 4. ulkoa kauas kärjestä. Tähän kisaan jäi paljon parannettavaa, mutta ori pystyy siihen.

Yllättäjät: 2 Tequila Croft oli Joensuussa vailla kiritilaa ja nousi maalisuoralla asiallisesti saatuaan vapaata. Ohjastaja vahvistuu merkittävästi. 6 Ranch Pronto nousi Forssassa 5. sisältä asiallisesti neljänneksi. Lähtöpaikka on jälleen turhan ulkona. Tauolta palaava 10 Sahara Ayanna tulee seuraavana ennen viimeksi alisuorittanutta 4 Elaiza Camtoa. Jälkimmäisen valmentaja odotti suojatiltaan parempaa. 8 Västerbo Locksmith on kelpo avaaja ja saattaa päästä hyviin asemiin, mikäli ripaus onnea on matkassa. Ohjastaja on selvä plussa.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Winter Amiraal katsoo keulat eikä luovu paikastaan.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 1, 9, 3, 2
Suuri: 1, 9, 3, 2, 6, 10, 4, 8