Ravivihje: Toto65 Magic Monday 7.10.2019 – 39985 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto65
Lisärahan ryydittämässä Magic Mondayn T65-pelissä luotetaan E-P Mäkiseen.

Toto65-1

Suosikki: Jo varsan pyöräyttänyt ja vasta 7-vuotiaana vauhtiin päässyt Saaga S:n pikkusisko 12 Milrid on tehnyt hienoa työtä lukuun ottamatta viime Lappeen kisaa, jossa tamma oli oudon sekaisin ja laukkaili hylkäykseen. Vauhdit riittävät näistäkin asemista ja auton takaa hevonen on esiintynyt varmemmin.

Haastajat: 3 Pärttyl palasi Killerillä sitkeän esityksen päätteeksi voittokantaan ja edellisestä huonosta startista alkaa olla aikaa. Ruuna on hieman tasainen avaaja, mutta sillä voi käännellä ajoissa oikeasta ohjasta.

10 Misca on oikein vauhdikas ori, joka kuitenkin kaipaa tarkan reissun. Hevonen palasi heinäkuussa pitkältä tauolta ja on napsinut sen jälkeen pelkkiä kärkisijoja. Onnistuneella juoksulla voittokaan ei saa yllättää ja hevonen on tässä aliarvostetuimmassta päästä.

6 Vieskaus on suosikin tapaan jalosukuinen. Ruuna on varsin nopea ja tässä todennäköinen johtonimi. Oulun voitto tuli keulasta laukkarikkaassa lähdössä. Nyt vastus on edellisiä startteja aika paljon kovempaa.

5 Pitskalla on hyppy herkässä, vaikka se on nyt kulkenutkin pari kertaa putkeen ravia. Kuopiossa tamma löi esimerkiksi Vieskauksen ja on siihen nähden suhteessa oudon vähällä huomiolla.

Yllättäjät: Seppo Suurosen kaksikolla 2 Rallin Muisto ja 7 Lumo-Pekuna on potentiaalia yllättää, jos ne vain pysyisivät vaihteeksi askelillaan.

Pelijakauma: Vieskaus (19 %) on liikaa pelattu. Aliarvostettuja on useita. Misca (8 %), Pitska (3 %) ja Rallin Muisto (3 %) ovat ehdottomasti lappukamaa näillä peliosuuksilla.

Juoksunkulku: Pitska avaisi ravilla lujaa, mutta laukkariski on merkittävä. Vieskaus lähtee myös kovaa ja jompikumpi näistä johtaa.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 12, 3, 10
Suuri: 12, 3, 10, 6, 5, 2, 7

Toto65-2

Suosikki: 10 Vixpress Li oli kaukana parhaastaan keväällä, mutta palasi tykki-iskussa radoille pari viikkoa sitten Vermossa. Ruuna otti pahan lähtölaukan ja kulki sen jälkeen kympin pintaan viimeiset 1200 metriä. Takarivistä hevosen pitäisi päästä varmemmin matkaan ja se nostetaan lähdön ideasuosikiksi.

Haastajat: 4 Freelancer taipui taukostartissaan keulasta, mutta oli Forssassa jo paljon positiivisempi jäädessään Toto75-lähdössä pussiin. Otteiden luulisi terävöityvän edelleen ja hevonen on voittanut johtopaikalta tätä kovempiakin tehtäviä. Ruuna on näistä asemista todennäköinen keula, mutta eturivissä on aika monta nopeaa avaajaa ja kiihdytys voi venyä reippaaksi.

8 Earn'n Burn on esiintynyt Suomessa mukavan nousujohteisesti, vaikka viimeksi tulikin outo ja turha laukka. 8-radalta riittää haasteita, mutta hevosena sillä on rahkeita kärkikamppailuun.

Yllättäjät: 11 Hamis Fameraiser on vahvasti tuloillaan, mutta juoksut ovat menneet hankalaksi jo monta kertaa putkeen ja sama vaara on olemassa nytkin vaikeista asemista. 1 Haras du Pin pitää ensimmäisen keulan ja juoksee todennäköisesti lopulta Freelancerin takana 2. sisällä. Ruuna ei ole hanakka ohittelemaan lopussa, mutta voisi seurailla mielimatkallaan totokamppailuun. 9 Westcoast Victoria on hieman viime sijoituksiaan parempi hevonen. Turussa touhu meni hullutteluksi ja viimeksi hevonen ei luonnollisesti ihan riittävänyt avoimessa tammalähdössä. 2 Blowmywhistle on ollut aavistuksen tasainen, mutta juossut toki aika tasokkaita lähtöjä. Hyvä paikka auttaa, mutta lisäterävyyttäkin pitäisi kaivaa jostain, jos voittoa ajatellaan. 5 Bewitch Boy oli Forssassa keulasta asiallinen, mutta kisaa nyt aika selvässä ylisarjassa, eikä tässä ole helppo löytää yhtä hyvää juoksuasemaa.

Pelijakauma: Vixpress Li:ssä (33 %) on kakkossuosikkina ainesta ideavarmaksi ainakin pienempiin lappuihin.

Juoksunkulku: Eturivissä on monta nopeaa. Haras du Pin, Freelancer ja Prin Holz erottuvat erityisesti. Todennäköisin skenaario on, että Freelancer saa lopulta keulan Haras du Piniltä, mutta ainakin ensimmäiset 300-400 metriä painellaan aika reipasta.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto65-3

Suosikki: 9 Rebel Royal on koonnut heinäkuun lopun jälkeen pelkkiä kaksarisijoituksia, vaikka lähtörataonni on ollut aika säälittävällä tasolla. Ruuna on pommittanut upeita kirejä jo monta putkeen. Viimeksikin viimeiset 700 metriä sujuivat alle 12-kyytiä. Se on taas takarivissä maililla, mutta edessä on onneksi hyvä avaaja, joten eiköhän Jani Ruotsalainen löydy edes hyväksyttävän tarkkailuaseman.

Haastaja: 7 Was Wegaz laukkasi Kuopiossa alussa pitkäksi ja hieno putki katkesi. Hevonen hylättiin lopulta vasta matkalla ja se ehti näyttämään, että olisi tuossakin kisassa todennäköisesti menestynyt ilman sitä. 7-rata ei ole tälle mailille kuitenkaan ihan ongelmaton paikka, kun eturivissä on nopeita avaajia ja juoksu voi mennä totaalisen pieleenkin. Luokka riittää tietysti hieman raskaammallakin juoksulla.

Yllättäjät: 2 Erica Field, 3 Madonna S.T. ja 1 Blue May pääsevät hyvin matkaan ja keikkuvat maililla kärkipäässä alusta loppuun. 6 Dreaming Artist on vaihtanut viime kisan jälkeen tallia ja saattaisi juosta pitkästä aikaa jenkeillä, joilla se on yleensä parantanut otteitaan. Kesän Ruotsissa kilpaillut 11 Kiss Sånna oli hieman tasainen Ylivieskassa, mutta pystyy parempaan. 8 Lewis Li on riittävä hevonen tähän porukkaan, mutta tuskin saa järkevää juoksua 8-radalta.

Pelijakauma: Madonna S.T:ssä (2 %) on hyvältä paikalta yllätyspotentiaalia.

Juoksunkulku: Erica Field yrittää torjua Madonna S.T:n ja onnistunee siinä. Was Wegazille on luvassa kiertelyä alkuun pitkäksi aikaa.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 9
Suuri: 9, 7, 3

Toto65-4

Suosikki: 2 Morison jatkoi Pilvenmäen neljän kilomerin voimainkoitoksessa voittoputkeaan komealla tavalla kierrettyään matkalla johtoon. Ruunan askellus oli kuitenkin hetkittäin epävarmaa ja joskus se laukkakin taas tulee. Hevonen on pitkästä aikaa autolähdössä, mutta ei se ainakaan aiemmin ole ollut haitta.

Haastaja: Viimeksi vihdoin onnistunut 4 Veeran Poika riittää varmistusmerkiksi suosikille, eikä se nykyvireessä ole ihan mahdoton voittaja, vaikka suosikki ravaisikin. Ori pääsee normaalisti kiihdytyksessä Morisonin etupuolelle, eikä se ole väheksyttävä etu.

Yllättäjät: 1 Viriori nappaa ensimmäisen keulan, josta sillä saatetaan koittaa, kun hevonen on paras juuri johtopaikalta. Kunto on ihan mallillaa, muttei ruuna tietysti hevosena ole ihan suosikkikaksikon veroinen. 6 Tutun Impi jää aina alussa, mutta puskee sitten sitkeästi perille. Viimeksi tamma laukkasi kovassa lopetuksessa kärkisijan loppusuoralla. 9 Riipisen taulu on sekaisin, mutta sen takana piilee nousukuntoa. Viimeksi ori laukkasi todennäköisen kakkosen lopussa.

Pelijakauma: Veeran Pojan (24 %) kuuluisi olla lähempänä Morisonia (66 %).

Juoksunkulku: Viriori avaa johtoon ja pitää todennäköisesti paikastaan kiinni.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 2, 4
Suuri: 2, 4

Toto65-5

Suosikki: II-Divisioonakarsinta on vajaa lähtö, mutta ihan mielenkiintoinen kisa. 5 Minto's Don Juan on äärimmäisen rehti kilpailja, mutta terveydentila vaihtelee ja toisinaan kaarteet sujuvat kohtalaisesti ja toisinaan huonommin. Ruuna olisi parhaimmillaan, kun se pääsee johtoon tai kärjen rinnalle, joten eiköhän kuski pyri ajamaan aktiivisesti.

Haastajat: 2 Elliot Web on juossut läpi kauden kovia lähtöjä ja suorittanut säännöllisesti hyvin. Viimeksi juoksu meni alun kiertelyineen ihan mahdottomaksi ja ruuna saa taipumisensa anteeksi. Tuomas Pakkasella on hyvältä paikalta paljon aseita vauhtikestävän hevosen kanssa tehdä suosikin elämä hankalaksi jo matkalla.

6 Dream of Celebrity on ottanut uusissa käsissä askeleen eteenpäin ja kirinyt pari kertaa hankalista asemista todella vahvasti. Tämä on tietysti ylisarja, mutta oli hevonen viimeksikin täysin sopimattomassa sarjassa hyvä kakkonen kiertelyn jälkeen.

4 Piedmont voittaa harvoin, mutta sijoittuu säännöllisesti hyvin. Hyvä avaaja voisi napata ensimmäisen keulan ja valita sitten mieleisensä selän.

Yllättäjät: 8 Kalle Kalas vaatii näistä asemista muiden apuja, mutta sähäkkä ruuna on menestynyt tämän tasoisissa tehtävissä aiemminkin. 1 M.T. Kitty palaa tauolta ja valmentaja on aavistuksen pessimistinen. Hevosta ei ole erityisesti pruuvailtu tätä varten, mutta paikka on mallia nappi. Nopean 7 Edlance puristus on ollut vähän kateissa viime kisoissa. 9 Dancinginthedark on ihan eri hevonen vapaalta radalta kuin toisten takaa, joten takarivi on iso miinus. 3 Above From de Hess oli pirteä kesällä, mutta vaivaantui ja palaa nyt tauolta kysymysmerkkinä.

Pelijakauma: Elliot Web (23 %) ja Minto's Don Juan (46 %) ovat vihjaajalle näistä asemista tasaveroisia.

Juoksunkulku: M.T. Kitty lähtee hyvin, mutta Piedmont taitaa olla sille liian nopea alussa. Edlancella on myös vauhtia sotkea kiihdytystä ulkoakin. Lähdössä riittänee tapahtumia alun jälkeenkin. Minto's Don Juanilla pyritään matkalla jo eteenpäin ja Tuomas Pakkanen saattaa puolestaan Elliot Webillä haluta pitää sen takanaan tai ulkopuolellaan ja olla myös aktiivinen.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 5, 2, 6
Suuri: 5, 2, 6, 8

Toto65-6

Suosikki: Sähäkkä maili päättää Magic Mondayn ja siinä onkin monta mahdollista menestyjää. 3 Anni Sue olkoon suosikki, sillä sen tie vienee johtoon. Tamma oli Turussa mainio laukan jälkeen ja osoitti, että kunto pitää.

Haastajat: 7 Ypäjä Louvre on lähdön paras hevonen, mutta tauolta arvoitus, eikä matkakaan ole kaikkein mieluisin.

2 Wall Street Comery on ollut tasaisen varma jo pitkään. Ruuna tähtää suosikin kantaan, josta se on taas vaarallinen.

10 Proserpine keräsi tammojen ikäluokkalähdöistä mukavasti rutiinia, mutta voittosumma jäi ehkä ansaittua pienemmäksi ja tamma pääsee nyt juhlimaan rahasarjoissa. Nopeiden avaajien takaa voisi löytyä takarivistäkin asiallinen paikka.

9 Spade Ace Frido nosti viimeksi etukengittä tasoaan pykälän ja kiri taktiikkajuoksussa lujaa.

4 Jimmy Ray on saanut vihdoin säädyllisen lähtöpaikan. Ruuna on esittänyt edellisissäkin hyvää kuntoa vaikeilla juoksuilla.

1 Cousin Evert on taas tuloillaan, eikä voittokaan ole mahdottomuus, jos sisältä löytyy sopivasti tilaa.

Nopea 12 Enjoy Pepper ehtii kauempaakin, mutta se vaatisi kisasta rajusti ylivauhtista.

Pelijakauma: Hirmuisen tasainen lähtö, jossa ei kannata säästellä merkkejä. Spade Ace Frido (5 %) kiehtoo pelissä selkeimmin.

Juoksunkulku: Anni Sue päräyttää johtoon ja Wall Street Comery on lähimpänä paikkaa sen takana. Ypäjä Louvre kiertää alun ulkona ja asettuu lopulta johtavan rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 3, 7, 2, 10, 9, 4, 1
Suuri: 3, 7, 2, 10, 9, 4, 1