Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 22.9.2019

Julkaistu:

TOTO4
Seinäjoen Toto4-peli on ennakkoon poikkeuksellisen haastava ja yllätyksiltä tuskin vältytään.

Toto4-1

Suosikki: Amatöörit kamppailevat Toto4-avauksessa. 6 Neymar on kohonnut alustavasti selväksi suosikiksi. Hevonen oli Kokkolassa isona suosikkina viimeksi oikeinkin vino ja laukkasi lopulta loppusuoralla parsittuaan ensin alun jäämistään muuten ihan ponnekkaasti. Ilmeisesti viime startti meni varustekokeilujen piikkiin, mutta kyseessä ei ole täysin luotettava valjakko ja peliosuus on liian korkealla.

Haastajat: 3 Hope of Nazareth on kirinyt sairastaukonsa jälkeen kaksi kertaa asiallisesti ja tuntuisi jatkavan hyvässä vireessä. Tamma jää aina alussa, mutta kirii yleensä hyvin loppua.

8 Mr Money Robber ja 7 Graze Pezzo ovat oudon vähän luotettuja, vaikka molemmilla on alla hieman taukoa ja murheena heikot lähtöpaikat. Mr Money Robber on ollut alkukaudella monta kertaa tosi hyvä ja ehtinyt kärsiä myös epäonnesta. Valmentajan mukaan ruuna on tuntunut tauon jälkeen jopa paremmalta kuin aiemmin.

Graze Pezzo nosti kovasti tasoaan Jyrki Filatoffin valmennuksessa ja on jatkanut asiallisia esityksiä kotivalmennukseen palattuaan. Hyvä avaaja voi päästä ulkoakin asemiin.

10 Just a Flirt on todella kovaluokkainen menijä, mutta laukka on ollut pinnassa viime ajat. Epäonnistuminen on nytkin todennäköisempi vaihtoehto, mutta hevosena ruuna ei häpeä tässä kenellekään. Se paineli alkukaudella jo 14-ajan täydellä matkalla.

Yllättäjät: 2 Helen Is Her Name sai Teivossa myöhään tilaa ja lopetti terävästi. Kolmesti tauon jälkeen kisannut tamma on selvässä nousussa. 12 Senator Case on vahva kirimään, mutta valjakon juoksu onnistuu harvoin ja 12-radalta on taatusti taas mutkia matkassa. 5 Midsummer Bell oli positiivinen Seinäjoen kokeessaan ja tuli 15-kyytiä kirilenkin. 11 Super Ray oli väärinpäin-raveissa suoraan pitkältä tauolta kakkonen johtavan takaa, mutta nyt juoksusta tulee takuulla hankalampi. 9 Real Arch yllätti Kokkolassa, mutta on ollut muuten aika tasainen.

Pelijakauma: Kaksi hevosta erottuu alustavasti pelissä selvästi ja se on väärin. Moni hyvä hevonen on oudon pienillä pinnoilla ja revitys on paikallaan.

Juoksunkulku: Neymar painuu voimalla johtoon ja matkavauhti on todennäköisesti ihan reipasta.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 3, 8, 7
Suuri: 6, 3, 8, 7, 10, 2, 12, 5

Toto4-2

Suosikki: Toinen(kin) Toto4-kohde on äärimmäisen tasainen ja siinä alustavat peliosuudetkin kuvastavat sitä. 5 Mac Light Prince ei ole vielä koskaan voittanut, mutta sen hetken luulisi koittavan pian. Viimeksi ruuna kiersi matkalla johtavan rinnalle ja puristi kovasti piristyneen Fuxin rinnalta sinnikkäästi kakkoseksi. Härmässä 4-vuotias jäi pussiin.

Haastajat: 2 Quartam de Victor kiersi viimeksi alun kolmatta ennen kuin pääsi parkkeeraamaan parijonoon. Sieltä ruuna kiri terävästi kakkoseksi. Kakkoselta paikka parijonosta löytyy sujuvammin.

4 Ceramic Alley on pitkässä totosijaputkessa ja pitänyt sen viimeisissään hyvällä tavalla hengissä vaikeilta lähtöpaikoilta.

3 Fianna on puolestaan napsinut kakkosia jo kolme putkeen. Tamma on oikeinkin varma suorittaja ja hyvällä paikalla, joten kärkisijat saanevat jatkoa.

1 Little Boy Away on alustava pelisuosikki ja sitä on vaikea allekirjoittaa. Ori on viimeisissään antanut keulasta hieman periksi. Peli-innostus liittynee siihen, että nyt rattaille hyppää Mika Forss. Nopea avaaja on todennäköinen keula ja toki mahdollinen voittaja, mutta ei suosikkina kovinkaan kiinnostava pelihevonen.

Yllättäjät: 9 Caldera Amour ja 11 Honey Star veivät Oulun ohjastajaottelussa kärkisijat, mutta nyt vastus on tiukempaa. 12 Queen It on pitkältä tauolta iso kysymysmerkki, mutta tamma omaa hyvän luokan. Ongelmia on toki riittänyt ja paikka on kurja. 6 Harppyee ja 8 Tauriel ovat olleet läpi alku-uransa enemmän seurailijatyyppejä, eikä voittojen uupuminen ole sattumaa.

Pelijakauma: Little Boy Away (21 %) tuntuu väärältä suosikilta, mutta eipä se nyt varsinaisesti muista erotukaan.

Juoksunkulku: Little Boy Away pitää sisältä johtopaikan.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 5, 2, 4
Suuri: 5, 2, 4, 3, 1

Toto4-3

Suosikki: Laukat sotkevat varmasti pakkaa kolmannessa Toto4-kohteessa ja epävarmimmat pelihevoset sivuutetaan. 10 Passinto otti viimeksi pitkästä aikaa voiton ja se tuli oikein sitkeällä pitkällä kirillä. Sen perusteella takarivi on ruunalle vain hidaste.

Haastajat: Lähtö yritetään selvittää kahdella merkillä ja niistä toinen on viimeksi kaukaa hänniltä aivan ulkona komeasti alle 24-kyytiä viimeiset 800 metriä kirinyt 11 Kuutti. Ruuna on kirinyt usein hyvin ja kohta kauden avausvoittokin napsahtaa tilille.

4 Ihalempi on lähdön parhaimmistoa kyvyiltään, mutta laukkariski on eturivistä nopean avaajan puristuksessa lähes sataprosenttinen. Hyppy voi tulla vielä matkallakin, kuten viimeksi Oulussa.

9 Rallan Salama on myös hyvä hevonen sarjoihinsa, mutta hyppy on todella herkässä. Porissa hevonen laukkasi matkalla parijonosta omia aikojaan ja vielä uudestaan myöhemmin. Härmässä ori kiri vahvasti, mutta laukkasi tuolloin maaliin.

6 Krannin Pihla olisi vähemmän pelatuista kiinnostavin. Tamma on varsin ravivarma ja edelleen kunnossa, vaikka viimeisistä on tullut huonot sijoitukset. Hevonen on ollut niissä molemmissa pussissa.

Yllättäjät: Nopea 5 Kotorinnan Topi tuhlasi Teivossa voimansa jo ennen lähtöä. Ruuna on sitä ennen venynyt keulasta monta kertaa totoon, mutta ei vaikuta erityiseltä taistelijalta. 1 Perusliksa ja 2 Vikkeer omaavat potentiaalia tauluaan parempaan, mutta kumpikin palaa tai palailee tauolta ja nykyvire on arvoitus. Perusliksa ei vakuuttanut Kuopiossa ennen laukkaansa tai sen jälkeen, mutta saattaa parantaa startti alla selvästi.

Pelijakauma: Kuutti (16 %) on paras merkki ja ainoa lisäys suosikin tueksi.

Juoksunkulku: Ihalempi avaa lujaa, mutta laukkariski on todella suuri, kun rinnalta kiihdyttää vieläkin nopeampi Kotorinnan Topi. Jälkimmäinen on todennäköinen keula. Takarivin pelihevosilla voi ajaa pitkän kirin.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 10, 11
Suuri: 10, 11

Toto4-4

Suosikki: Toto4-päätös on hankala lähtö jo siksikin, että kaksi hevosta debytoi Suomessa ja yksi avainhevonen palaa tauolta. Orastavassa voittoputkessaan olleelle 8 M.T. Kopitarille tuli Oulussa kaksi ykköstä kerralla, mutta siitä ei kannata huolestua, sillä hevonen jäi täysin pussiin. Juoksu ei mene eturivin uloimpaa helpoimman kautta, mutta sitkeä ruuna pystyy tekemään itsekin juoksuaan.

Haastajat: Jonny Länsimäen kaksikko 9 Jagger Zon ja 4 Titan As on vakaassa vireessä ja ihan passeleilla lähtöpaikoilla. Jagger Zon kiri viimeksi rehdisti ylivoimaisen voittajan takana. Titan As on ollut aivan eri hevonen vapaalta radalta kuin toisten takaa ja sillä ajetaan varmasti taas aktiivisesti.

7 Crossfire Bonfire voitti alkukaudella kolmesti, mutta palaa nyt tauolta. Valmentaja painottaa, että hevosta on koitettu pruuvata tätä varten ahnaasti, mutta se tapaa olla aina tauolta nahkea ensimmäiseen kisaansa.

3 Vinci Powerilla on näyttää komea statistiikka Ruotsista ja valmentaja vakuuttaa, että hevonen tuntuu treenissäkin oikein hyvältä. Tämän vuoden näytöt länsinaapurista ovat kuitenkin valjut. Viimeisin Ruotsin startti oli auton takaa siivet kiinni ajettu linjalähtö, jossa Vinci Power peruutti hännille ja pysyi siellä. Alustava suosikkiasema tuntuu oudolta, vaikka hevosessa on taatusti luokkaa tämän kauden suorituksia parempaan.

6 M.T.Master Don on myös uusi tulokas Suomessa. Valmentajan mukaan hevonen tuntui positiiviselle Kauhavan harjoitusraveissa ja sen perusteella odotuksia on heti.

5 Benobi Zet ei päässyt edellisellä valmentajalla odotetulle tasolle, mutta uusissa käsissä on harjoitusten perusteella löydetty ainakin lääkkeet kaarrejuoksun hankaluuteen.

Yllättäjät: 1 Kat's Commander ja 2 Esmeralda Jons avaavat hyvin ja saavat hyviltä paikoiltaan juoksun. Kummallakin on sen jälkeen potentiaalia yllättää.

Pelijakauma: Kinkkinen pelilähtö, jossa Vinci Powerin (23 %) alustava suosikkiasema ihmetyttää.

Juoksunkulku: Radoilta 1 ja 2 avataan asiallisesti, mutta haussa on luultavasti selkäjuoksu. Titan As puolestaan haluaa vapaalle radalle. Crossfire Bonfirella ollaan todennäköisesti aktiivisia ulkoakin.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 8, 9
Suuri: 8, 9, 4, 5