Ravivihje: Toto75 Forssa 21.9.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto75
Tammavaltikka ja Pilvenmäen Maraton ovat Forssan isännöimän T75-kierroksen makupaloja. Rivin pelilliseksi avaimeksi nostetaan avauskohteen Lindy Poppins.
Vihje on päivitetty lauantaina avauskohteen suosikin William Birdlandin jäätyä pois.


Toto75-1

Suosikki: William Birdland jäi pois, kuten valmentaja Tapio Mäki-Tulokas viikolla varoittelikin, mutta varmaa ei tarvitse käydä vaihtamaan. 5 Lindy Poppins oli elokuun voittojuoksuissaan vakuuttava keulasta ja piti vaivatta nuhteessa mm. 8 Jack Vaderin. Viimeksi SM:ssä kyyti oli ymmärrettävästi liian kylmää, mutta ruuna tuli 4. ulkoa maaliin siinä mitkä moni muukin pääjoukon hevonen, kun kärki pinkoi lopun 07,5-vauhtia. Lindy Poppins lähtee myös voltista kovaa ja on mahdollinen keulapaikanhakija viitosradaltakin. Ruuna on aliarvostettuna kärkirankkauksena varma-ainesta.

Haastajat: 2 Zeus Kemp palasi positiivisissa merkeissä pitkältä loukkaantumisen aiheuttamalta tauolta. Ruuna matkasi hännillä ja sai kirissä hyvää vetoapua maalisuoran alkuun. Vapaan radan saatuaan hevonen spurttasi terävästi. Se on startti alla luultavasti vielä parempi, mutta silti vasta startit näyttävät, onko luokkahevonen valmis palaamaan parhaalle tasolleen ja kuinka nopeasti. 6 Ricocone teki viime sunnuntaina Turussa vahvan kirikierroksen 4. ulkoa ja hävisi vain keulassa huseeranneelle Sahara Sandstormille. Myös edelliskerralla Vermossa hevonen oli hyvä vastaavista asemista takapareista sisäradan vetäessä. Jos ruuna onnistuu luikahtamaan juoksuspoorilta sisäradalle, kärkipään sijoitus on haarukassa.

Yllättäjät: 1 Double Boost on riviään parempi viime juoksun perusteella. Se runnoi 5. ulkoa vahvasti perille ja tuli aivan tasapäin maaliin keulassa juosseen Jack Vaderin kanssa. Myös 4 Gute Band on viime tuloksiaan parempi. Esimerkiksi toissa kerralla Lindy Poppinsin voittamassa kilvassa se jäi suojaisan sisäratajuoksun jälkeen ilman kiriväylää.

Juoksunkulku: Lindy Poppins ei ehdi ihan ensi metreillä nopeimpien mukaan, mutta hakee kärkipaikan takasuoralla.

Pelijakauma: Lindy Poppins (29%) on aliarvostettu ja Zeus Kemp (36%) vastaavasti hieman liian pelattu. Double Boost (2%) kuuluu pelaamattomana ainakin revityksiin.

Huomio: Volttilähtö ilman takamatkalaisia.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto75-2

Suosikki: 3 Tamburiini on ollut viime kilpailuissaan ylivoimainen kärkipaikalta. Viimeksi edes 19-vauhtinen avaus ei tuntunut lopussa missään. Päivän kunnon puolesta voittoputki voi venyä, joten ruuna kelpaa kärkirankkaukseksi hyvältä lähtöpaikalta, mutta varma-ainesta emme siinä näe edellisiä kertoja vaativammassa tehtävässä.

Haastajat: 2 Merran Jyske on voitokas ja kirikykyinen ruuna. Viime viikolla Turussa se paikkasi lähtölaukan hyvin ja hävisi vain keulaan päässeelle Sakarinille. Heinäkuussa Vermossa kun Merran Jyske kilpaili avojaloin, se niittasi johtaneen Tamburiinin mennen tullen kirissä. 4 Niemen Eemil meni viime lauantaina ennätyksensä johtavan takaa ja kurotti maalikameran kuvaan keulavoittaja Enon Vilpin kanssa. 12 Hipatsu on hirmukunnossa ja olisi paremmalta lähtöpaikalta ollut korkeammalla rankingissa. Nytkin se on mainio rasti T75-peliin. Toissa kerralla Killerillä ruuna paikkasi alun laukan vahvasti ja tykitti 4. sisältä viimeiset 700 metriä 1.20:n pintaan. Viimeksi pikkuruuna veti kovaa keulassa ja piti vakuuttavasti ykköseksi.

Yllättäjät: 8 Siporin Santtu laukkasi Vermossa toisessa kaarteessa ja kulki loppumatkan tutun vahvasti. Viimeksi ruuna jäi yllättävän passiivisen ajosuorituksen jälkeen pussiin, mutta se saattoi tehdä hevoselle pitkällä tähtäimellä vain hyvää. 11 Korven Liideri laukkasi viimeksi Turussa johtavan rinnalta viimeisen takasuoran alussa ja jäi kauas kärjestä. Hyvä loppuveto kantoi vielä nelostilalle. Ruuna oli tuohon starttiin lähes tasaväkinen pelipohja Merran Jyskeen kanssa ja nyt se on monin verroin vähemmän luotettu, vaikka kunto ei ole kadonnut mihinkään. Kouvolassa Korven Liideri jyräsi vahvasti ykköseksi 2. ulkoa 1100 metrin kirillä.

Juoksunkulku: Tamburiini hinkuu taas keulaan ja on myös suosikki paikan valtaajaksi. Niemen Eemil tähtää suosikin selkään.

Pelijakauma:
Merran Jyske (16%) ja varsinkin Hipatsu (8%) ovat jääneet liiaksi Tamburiinin (28%) varjoon. Potintekijöistä Korven Liideri (4%) on maukkain haku.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 3, 2, 4, 12, 8, 11
Suuri: 3, 2, 4, 12, 8, 11

Toto75-3

Suosikki: 1 Cantona America on ollut tosi hyvä taukonsa jälkeen ja oli viimeksi niin vakuuttava laatulähdössä, että nousee T75-varmaksi nappisarjassa. Ruuna matkasi 4. ulkona Jack Vaderin johtamassa kilvassa ja nousi kiriin viimeisen tonnin käynnistyessä. Loppukurvissa oli noustava selästä neljännelle radalle. Cantona America rutisti rehdisti ykköseksi ja torjui muun muassa säästöjuoksun johtavan takana saaneen Sue's Photon kirihaasteen.

Pikamatka ei ehkä ole Cantona American lempitehtävä. Hevonen kuitenkin kiihtyy auton takaa sen verran hyvin, että pussitusriski on minimaalinen, vaikka ulkopuolelta painuttaisiinkin ohi alussa.

Haastajat: 5 North Lexus on edelleen kunnossa, vaikka voittokulku on hieman laantunut. Viime lauantaina Turussa ruuna spurttaili matkalla kärkihevosta vastaan ja kesti tempon hyvin. 3 Hunters Hero polki Vermossa Derby-päivänä mailin keulasta 11-kyytiä läpi ja on sen perusteella ilman muuta mahdollinen taas. Taakse jäi neljä jälleen vastassa olevaa hevosta. 4 Stonecapes Picasso on lähdön vähärahaisin, mutta kovassa kunnossa sekin. Derbypäivänä sarjaa alempana ori meni kovan ajan 3. sisältä. Toissa kerralla Lappeen pikamatkalla ori oli hyvä kakkonen keulasta voittaneen Gollumin kupeelta. 9 Wicasa Sioux'lla on alla kova noteeraus Teivon pikamatkalta. Ruuna taittoi matkaa 3. ulkona ja kiri loppusuoran parasta vauhtia. Tämä tehtävä on vielä vaativampi eikä takarivistä ole helppo voittaa.

Yllättäjät: 2 Rambo Rivner on lähdön paras yllätyshaku ainakin alustavan pelikannatuksen perusteella. Toissa kerralla K.G.Bertmarks Minne -karsinnassa ruuna oli mainio keulasta ja leikkasi maalilinjan ensimmäisenä, mutta se siirrettiin kakkoseksi. Tuomaristo tulkitsi loppusuoran kaista-ajon sääntöjen vastaiseksi, kun valjakko aurasi ulospäin sisäradalta ja kiilasi samalla vastustajaa. Myös viimeksi Rambo Rivner oli hyvä keulasta ja hävisi selästään iskeneelle 11 Past Or Flashille niukasti. Nyt lähtöpaikat ovat Tommi Kylliäisen ajokin puolella.

Juoksunkulku: Tulinen kiihdytys, jossa ainakin Rambo Rivner ja Hunters Hero hinkuvat keulaan kovat piipussa. Ensin mainitulla on etu lähtöpaikkansa turvin eikä se luovuta paikkaansa suosiolla pikamatkalla.

Pelijakauma: Cantona America (51%) on melko sopivasti pelattu suosikki. Rambo Rivner (2%) on turhan pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 1, 5
Suuri: 1, 5, 2

Toto75-4

Suosikki: Sekä 1 A.T. Veetin että 9 Larvan Hurmoksen kuninkuuskilpailu meni alakanttiin, mutta sen jälkeen molemmat ovat olleet taas oikein hyviä. Ne kohtasivat taas ohjelmassa olevalla pikamatkalla jo neljä viikkoa sitten Porissa, missä tekivät tasaveroiset suoritukset kärjen tuntumasta. Näistä lähtöasemista pieni etu on A.T. Veetillä, mutta varminta on rastia molemmat T75-lapulle. A.T. Veeti jatkoi Vermossa, missä hävisi mielipaikaltaan johtavan rinnalta vain kovakuntoiselle Joriinille. Taas vastassa oleva 5 Kujanpään Jyräys jäi selvästi taakse.

Haastajat: Larvan Hurmoksen viime kilpa oli iltaravien rahasarja, missä se kiersi helpon vastuksen ongelmitta 3. ulkoa. Vermossa Välähdyksen voittamassa Tähtisprintterissä ori jäi ajamattomaksi 4. sisältä. Edellä mainittu Kujanpään Jyräys on nyt vaikea veikattava. Kesän huippukunnossaan se olisi kova luu keulasta, mutta viime suoritus oli tosissasan vaisu johtavan takaa. Hevonen voi olla nyt lyhyemmällä starttivälillä taas parempi.

Yllättäjä: 4 Vaelluksen kyyti ei piisannut toissa kerralla Oulussa Kavioliigan osakilpailussa 2. ulkoa, kun Josveis ja Tähen Toivomus avasivat pellit vasta lopussa. Vastus ei ole nyt ihan yhtä kovaa luokkaa. Viimeksi Kuopiossa ori joutui kirimään pitkään ulkoradoilla eikä lopun laukka vaikuttanut merkittävästi sijoitukseen.

Juoksunkulku: Kujanpään Jyräys painuu keulaan, mistä sillä luultavasti myös ajetaan. A.T. Veeti pyrkii nousemaan johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Suosikkikaksikosta kiinnostavampi rasti on Larvan Hurmos (34%).

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 1, 9, 5
Suuri: 1, 9, 5

Toto75-5

Suosikki: Pilvenmäki Maraton on yksi kierroksen herkkupaloista. Neljän kilometrin matka erottelee tehokkaasti hyvät akanoista ja kärkisijat jaetaan takuulla kovakuntoisimpien hevosten kesken. 11 Morison ei ole kilpaillut aiemmin tällä matkalla, mutta on ollut monta kertaa tosi hyvä kolmella kilometrillä, joten matka tuskin on minkäänlainen ongelma. Viime juoksujensa perusteella Morison on huippuvireessä. Viime voitto oli oikein helppo. Edelliskerralla Vermossa Morison vasta vakuuttava olikin, kun se runnoi kiritonnin kolmatta rataa pitkin ilman vetoapua 20,9-vauhdilla.

Haastajat: 14 Vixen on juossut tässä kisassa neljällä kilometrillä kolmesti, saldona yksi kakkostila ja kaksi kolmosta. Huippukuntoisena Vixen jyräisi kärkitaistoon, mutta täyttä varmuutta ei ole, onko hevonen loppukesän sairastelujen jäljiltä parhaassa vireessään. Silti ori rankataan ennen muita pitkän pakin kovanaamoja 16 Rapin Aatosta ja 15 Metkutusta. Rapin Aatos kiri viimeksi hyvin Larvan Hurmoksen takana ja näytti oikein hyvävoimaiselta maalissa.

Yllättäjät: 3 Vennelmon Varma lähtee todennäköisesti vetämään joukkoa ja voi sinnitellä kärjessä yllättävän pitkään. Viimeksi Kuopiossa se seurasi johtanutta 9 Tähtisekkiä matkalla ja vyöryi 23-vauhtisessa lopetuksessa tyylikkäästi ohi. 5 Tutun Impi jäi viimeksi tutusti alussa, mutta paikkasi voimillaan lopussa. Kuntoa on korkealle. 8 Hilin Ihme oli sisäratajuoksulla ihan hyvä neljäs Hetviinan voittamassa avoimessa tammalähdössä Turussa. Se ehti olla loppusuoralla pussissakin ja tuli silti maaliin samassa nipussa Tutun Impin kanssa. Ainakin toissa syksyn Pilvenmäki Maratonin perusteella matka sopii varmasti, tuolloin tamma olisi haastanut itsensä Köppisen ilman viimeisen kurvin alun laukkaa. Pelaamattomia täryjyriä, jotka varmasti menevät matkan, ovat myös 4 Lorutyttö ja 6 Tuviker.

Juoksunkulku: Vennelmon Varma vaikuttaa todennäköisimmältä alkumatkan vetojuhdalta. Parijono varmasti elää matkalla paljon, kun pitkän pakin ykkössarjalaiset eivät jätä ratkaisua kirikierrokselle.

Pelijakauma: Morison (56%) on melko sopivasti pelattuna suosikkina yksi kierroksen suosikkivarmakandidaateista. Haastajista aliarvostetuin on Rapin Aatos (5%) ja potintekijöistä kiinnostavin Hilin Ihme (2%).

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 11
Suuri: 11, 14, 16, 15, 3, 8

Toto75-6

Suosikki: 9 May Rose teki viime lauantaina hänniltä niin vahvan 11-vauhtisen kiritonnin, että vaikutti potentiaaliselta ideavarmalta ennen alustavan pelijakauman selviämistä. Turun-lähtö oli kivikova Stonecapes Queilan voittama 5-vuotiaiden suurkilpailu, jossa juoksi tukku paljon May Rosea ansioituneempia hevosia. Tamma on kuitenkin osattu lyödä selväksi suosikiksi, joten tyydytään kärkirankkaukseen ilman pelillistä kannanottoa.

Haastajat: 2 Cocktail Princess oli myös mainio viime kilpailussaan kovia hevosia vastaan ja kuuluu hyvältä lähtöpaikalta perusmerkkeihin. Kisa oli keskiviikon UET-katsastus, jossa tamma tykitti 2. ulkoa viimeiset 400 metriä 09,1-vauhdilla ja rynnisti keulavoittaja Lewis Alen tuntumaan. 3 Rose Coger ja 5 Enjoy Pepper ovat niin nopeita avaajia, että jompi kumpi juoksee keulassa. Jälkimmäinen voitti viimeksi mailin keulasta ja oli mainio, mutta voi tyytyä täydellä matkalla selkäjuoksuun. Silloin Rose Cogerilla on tie auki kohti keulapaikkaa, mistä se olisi hyvänä päivänään kärkisijoilla. Viimeksi tamma ei ollut oma itsensä 2. ulkoa ja nyt alla on kuukauden starttiväli. Tallitietojen perusteella hevonen on nyt parempi, kun veriarvot ovat taas kohdillaan.

Yllättäjät: 11 Die Kaiserin jää huonolta lähtöpaikalta yllättäjän rooliin papereissamme. Toissa kerralla Vermossa tamma ei pystynyt ohittelemaan kirissä 4. ulkoa, vaikka kulki viimeiset 700 metriä 1.11:n pintaan. Viimeksi tamma taisteli johtavan rinnalta hyvin kakkoseksi Enjoy Pepperin voittaessa. Kirivaiheessa peesiin liimautunut 6 An-Valpuri ei pysynyt kyydissä loppusuoralla.

Juoksunkulku: Radoilta 3-5 avataan parhaiten. Enjoy Pepper johtaa alun, mutta voi tyytyä Rose Cogerin selkään.

Pelijakauma: May Rose (49%) on yllättävän pelattu. Cocktail Princess (8%) on aliarvostettu ja Die Kaiserin (15%) liian suosittu vaikeista lähtöasemista.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 9, 2, 3
Suuri: 9, 2, 3

Toto75-7

Suosikki: 2 Willow Pride on lähdön todennäköinen keulahevonen ja kun kuntokin on rautaa, suosikkiasema on perusteltu. Viime lauantaina 5-vuotiaiden suurkilpailussa se kesti 08-vauhtisen kiihdytyksen hienosti ja tappeli loppuun asti voitosta. Vermossa Willow Pride voitti keulasta helposti ja löi muutaman taas vastassa olevan hevosen oikein selvästi.

Haastajat: 4 Ultimaluna Grif debytoi Petri Salmelan valmennuksesta pienenä kysymysmerkkinä. Viimeksi hevonen ei ollut mitenkään loistelias keulasta, vaikka meni toki hyvän ajan ja hävisi vain laatuhevosille. Edelliskerralla Solvallassa tamma vaikutti terävämmältä. Se avasi kovaa, mutta ei päässyt keulaan ja pudotti nopeasti johtavan taakse. Alessandro Gocciadoro pääsi nostamaan kiriin loppukaarteessa ja hevonen spurttasi lopun selvästi parasta vauhtia. Sen ei tarvinnut tulla loppua 15-vauhtia kovempaa, mutta voitto oli tosi helppo. Kovaluokkainen 1 Gloria Web on hyvältä paikalta perusrasti tammaporukassa ja edullinen poiminta jo pieneen systeemiin. Viimeksi mm. Ultimaluna Grifiä vastaan se lähti sisäradalta ensi metrit kovaa, mutta laukkasi pian. Hypyn jälkeen hevonen kulki viimeiset 1400 metriä sisärataa pitkin 11,7-vauhdilla.

Yllättäjät: 8 Lolo Lee on selvästi riviään parempi ja olisi hyvältä lähtöpaikalta kuulunut haastajien kategoriaan. Toissa juoksunsa aikaan hevonen sairasteli ja viimeksi se jäi pussiin, joten tulosrivi ei paljasta päivän kuntoa. 3 Club Nord Elit ei loistanut kirissä viimeksi, mutta voi olla nyt taas selvästi parempi, jos kenkiä riisutaan pois. 10 Stoneisle Ocean muistetaan muun muassa Ranch Kellyn voittajana keväältä. Kesä meni pieleen sairastelujen vuoksi. Tamma on nyt uintileirin ja kovan ajon vähyyden vuoksi arvoitus myös valmentaja Isto Kuismalle, mutta luokaltaan Stoneisle Ocean on riittävä menijä tähänkin lähtöön. 7 Golda Paris debytoi Iikka Nurmosen valmennuksesta.

Juoksunkulku: Willow Pride ja Ultimaluna Grif avaavat parhaiten. Suosikki ei luovu keulapaikasta suosiolla.

Pelijakauma: Willow Pride (51%) on liian selvä suosikki. Gloria Web (12%) on selkeästi aliarvostettu. Stoneisle Oceania (1%) ei kannata unohtaa revityksistä.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2, 4, 1
Suuri: 2, 4, 1