Ravivihje: Toto4 Jyväskylä 20.9.2019

Julkaistu:

TOTO4
Jyväskylän Toto4-pelissä on ainesta isoon pottiin. Suositus tehdään ilman varmaa.

Toto4-1

Suosikki: Toto4-pelin avauskohteeseen tarjotaan ideasuosikkia takamatkalta. 13 Cragganmore on voittanut tätä kovempiakin porukoita ja on sekavaa tauluaan paljon kyvykkäämpi. Ruuna oli Lappeessa mainio tauolta, kun taas viimeksi Jyväskylässä jäi passiivisten ajolinjojen jälkeen voimia varastoon. Tutulla kuskilla ja pari starttia kropassa ajolinjat voisivat olla aktiivisemmat.

Haastajat: 5 Rowhill's Killer erottuu alustavasti pelissä muista ja se on väärin. Lahdessa ori punnersi 3. ulkoa kiertelemättä varmaan voittoon, mutta kohtaa nyt kovempia. Yksi monesta toki, varsinkin kun kovassa lennossa ohjastava Santtu Raitala istuu kyydissä.

1 Twinquit loisti heinäkuun Seinäjoen voitossaan keulasta ja näytti hieman paremmaltakin hevoselta. Sen jälkeen on tullut laukkoja. Parissa kisassa ruuna oli laukan jälkeen mainio, mutta viimeksi jo väsynyt laukatessaan voittaja Bond Eaglen tuntumasta viimeisessä kaarteessa. 5-vuotias palaa huoltotauolta ja jos se palaa myös tasolleen, niin koko matkan johto on hyvinkin mahdollinen.

10 Curakao oli viimeksi oudon tasapaksu 2. ulkoa, mutta tuli kisaan aiempaa pidemmällä starttivälillä, joten olisiko se johtunut siitä. Kuopion kaltaisella esityksellä ruuna ehtii takamatkaltakin korkealle.

Yllättäjät: Huippusukuinen 2 Cubs Win alkaa päästä alkuvaikeuksien jälkeen vauhtiin ja nousi viimeksi jo mukavasti totoon. Kakkoselta on alussa iso laukkariski. Nopea 6 Shaking Dude pystyy hyödyntämään juoksulangan ja alla on pirteät esitykset. Vastus kovenee aiemmasta, mutta rattaillakin nähdään positiivinen muutos. 4 Holy Jack ei ole ollut viime starteissa ihan yhtä terävä kuin heinäkuussa, mutta osaa hyvänä päivänään kiriä terävästi. 7 Markus Vane on vahva menijä, mutta pätkänopeudessa on puutteita.

Pelijakauma: Cragganmore (8 %) kiehtoo erityisesti. Lähtö on alustavaa jakaumaa paljon tasaisempi. Rowhill's Killerin (35 %) ei kuuluisi erottua tästä porukasta, vaikka se yksi mahdollisista menestyjistä onkin.

Juoksunkulku: Twinquit avaa hyvin, samoin kuin juoksulangan Shaking Dude. Toinen niistä johtaa.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 13
Suuri: 13, 1

Toto4-2

Suosikki: Uransa neljällä voitolla aloittanut 10 Lumi-Oliver laukkasi elokuussa pari kertaa, mutta palasi oikeille raiteille viimeksi Vermossa. Ruuna oli keulasta hyvä kakkonen ja polki kirikierroksen mukavasti 27,5-paikkeille. Sukuruuna voisi vielä parantaa, kun saa kovia startteja kroppaansa.

Haastajat: 6 Hallan Ruusu otti Ylivieskassa voiton sitkeällä esityksellä ja on sen jälkeen tehnyt laukkojen lomassa vahvat juoksut. Tamman on ehdottoman unohdettu nyt, vaikka toki ravia olisi syytä polkea.

8 Rantaniemelän Savu ei ole päässyt viime aikoina auton takaa eturivistä ravia matkaan, mutta lupaava 5-vuotias on paukuttanut tähtiaikoja laukkojenkin kera säännöllisesti.

7 Jukolan Justiina oli Joensuun keulavoitossaan mainio, mutta erehtynyt sen jälkeen kaksi kertaa alkumatkalla.

11 Vatrik puristi Teivossa taustalta vahvasti totoon. Ruunan paikka on taas vaikea, mutta suorituskunto varma.

1 Jasun Ilo omaa potentiaalia yllättää heti kun ravaa. Teivossa hevonen kulki laukan jälkeen 27,7/1400 metriä.

Yllättäjät: 12 Eko-Ester on hyvässä vireessä, mutta tarkan juoksun vaativana hankalissa asemissa. 5 Vionne on kilpaillut harvakseltaan, mutta potentiaalia pitäisi olla nähtyä parempaan. Kuopion kakkonen tuli 2. sisältä loistamatta. 9 Jylhäsäde on nostanut tasoaan ammattikuskilla, mutta myös laukat ovat astuneet kuvaan.

Pelijakauma: Alustavaa jakaumaa tasaisempi lähtö. Lumi-Oliver (35 %) on suosikki, mutta liian suuri. Hallan Ruusu (2 %) ja Jasun Ilo (4 %) ovat erityisesti kiinnostavia hakuja.

Juoksunkulku: Monelle hieman harvinaisempi lähetystapa vaikeuttaa kiihdytyksen arvioimista. Åstiina ja Kuun Obeliks ovat nopeita, mutta ulkoa pelatuimmista hevosista joku voisi olla lopulta keula.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 10, 6, 8, 1
Suuri: 10, 6, 8, 7, 11, 1

Toto4-3

Suosikki: Kolmannessa Toto4-kohteessa erottuu kolme hevosta selvästi. 13 Capo otti viimeksi kauden avausvoiton vahvalla kirillä. Ruuna on juossut pitkin vuotta kovia ikäluokkalähtöjä ja on kova hevonen "omiin sarjoihinsa", kuten viimeksi nähtiin. Takamatkan juoksuradalta juoksu voi mennä kuitenkin täysin pieleenkin, eikä siihen ole kahden kovan haastajan puristuksessa varaa.

Haastajat: 7 Queen of the World pyrkii paalulta karkuun ja voi onnistua siinä. Tamma ei viimeksi aivan riittänyt parhaille Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa, mutta oli edelleen asiallinen. 4-vuotias kiihdyttää yksin langalta, on todennäköinen keula ja juoksu onnistuu pelihevosista todennäköisimmin. Killerin voitto tuli terävällä kirillä nappijuokun jälkeen, mutta hevonen pystyy tekemään omaakin juoksuaan.

8 Troopers on pelijakauman mielestä ennakkoon kolmas kova. Kuusi kertaa tänä vuonna voittanut ruuna on palannut kesätauolta vireessä. Ensin se kiri vaikeista asemista hyvin ja otti viimeksi jo voiton. Takamatkan sisärata saattaa tosin olla enemmän vahvalle kuin nopealle hevoselle loukku.

Yllättäjät: 3 Nemea Geisir on väläytellyt potentiaaliaan, mutta onnistunut harvoin. Viimeksi juoksusta tuli ihan mahdoton, kun hevonen nostettiin kirissä aikaisin jo neljännelle. Silti se oli puskemassa vahvasti kärkikamppailuun. 4 Taj Onella on voltin neloselta iso laukkariski, mutta ori on kengittä muuten nostanut tasoaan. 1 Give Me Gold tuskin on tauolta terävimmillään, mutta hyvä lähtöpaikka auttaa.

Pelijakauma: Nemea Geisir (3 %) on varottava pelissä erottuvan kolmikon lisäksi.

Juoksunkulku: Queen of the World etenee johtoon avauspuolikkaan aikana. Capo saattaa kiertää matkalla eteenpäin. Troopersilla voi myös ajaa pitkän kirin, kunhan se vain pääsee sisältä ulos.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 13, 7, 8, 3
Suuri: 13, 7, 8, 3

Toto4-4

Suosikki: 5 Juliet Ale on Jyväskylän Toto4-pelin pelatuin hevonen. Tamma onkin aiempaa sopivammassa seurassa, mutta kuitenkin pieni kysymysmerkki poisjäänti alla ja kun taustajoukot eivät ole muutenkaan olleet hevoseen aivan tyytyväisiä sen viime starteissa. Tien pitäisi viedä johtoon, josta hevonen on tehnyt selvästi parhaat juoksunsa, mutta josta se kuitenkin taipui ennen laukkaansa Ylivieskassa.

Haastajat: Upeasukuinen ja Ruotsissa V75-tasollakin menestynyt 12 Lightningsky aloittaa Suomessa ja Juha Utalla pitkältä tauolta. Ruuna on arvoitus, mutta ei hyvä statistiikka ole vahingossa kerääntynyt. Paikka on ankea, mutta kolme poisjääntiä parantaa asemia merkittävästi.

4 Tumble Dryer on myös mielenkiintoinen uudelta valmentajalta. Ori väläytteli kesällä tulosrivistöön parempaa kuntoa ja on nyt siirtynyt ammattitalliin. Jotenkin tuntuu, että potentiaalia on nähtyä enemmän.

Yllättäjät: 7 Golden Eleven on ollut jonkin aikaa tasapaksu, mutta viimeksikin sitkeä johtavan rinnalta ja syksy on yleensä ollut hevosen aikaa. 8 Hamis Fameraiser on piristynyt viime startteihin selvästi, mutta eturivin uloimpaa on vaikea saada juoksua. 1 Fade To Jam oli viimeksi pussissa ja jatkaa kunnossa. 3 Blowmywhistle ei riittänyt viimeksi Toto75-tasolla, mutta meni hyvän tuloksen. 11 Brokad Brodda ei ole onnistunut Suomessa alkuunkaan, mutta kiri viimeksi jo jonkin matkaa juosten.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Tumble Dryer (2 %) voisi olla jättiyllättäjä uusista käsistä.

Juoksunkulku: Juliet Ale avaa johtoon ja pitää paikastaan kiinni. Matkalla saatetaan mennä aika hiljaa, jonka jälkeen suosikki olisi luonnollisesti vahvoilla.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 5, 12
Suuri: 5, 12, 4, 7, 8