Ravivihje: Toto64 Vermo 18.9.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto64
Illan T64-kierros ei ole idearikkaimmasta päästä. Luottohevosina starttaavat Loveya Fashion ja Lewis Ale.
Kun rivin suurimman suosikit valikoituvat vihjesysteemien varmoiksi, pelit varustetaan T6-merkinnällä. Vain päävoittoluokkaa kohti pelatessa mahdollisen täysosuman saisi 2,5-kertaisena.


Toto64-1

Suosikki: Kaksi hevosta erottuu viime suoritustensa puolesta muista. Suosikkimme on eturiviin arvottu 8 Mark More, joka pystyy ottamaan heti kiihdytyksessä edun pelatuimpaan haastajaansa 11 Sultan Journeyyn. Jos kovaluokkainen menijä on kuukauden tauolta samanlainen kuin vaikkapa kesällä Kymi GP -päivänä Cameron Evoa vastaan taistellessaan, sitä on erittäin vaikea voittaa. Tallitiedot ovat positiivisia.

Myös viime kilpailussaan Riihimäellä Mark More oli tosi hyvä kakkonen vain samaiselle Cameron Evolle häviten. Ruuna avasi reippaasti ja eteni kolmannen radan kautta johtavan rinnalle, mistä löi mm. johtavan takana liftanneen Hotshot Lucan. Nyt sattuvassa sarjassa vastus ei ole yhtä vaativaa luokkaa.

Haastaja: Edellä mainittu Sultan Journey on kehittynyt koko ajan ja teki viimeksi elämänsä juoksun. Se kiersi 10-vauhtisessa avauksessa johtavan rinnalle, mistä lipui eleettömästi kärkeen maalisuoralle käännyttäessä ja voitti selvästi. Toissa kerralla Vermossa Sultan Journey aloitti johtavan rinnalla ja sai puolimatkassa selän eteensä. Esa Holopainen ajoi 300 metrin kirin ja valjakko hävisi vain edellään jyränneelle One Directionille. 13-alkuinen kilometriaika olisi taas kovaa valuttaa.

Yllättäjät: 3 Deangelo on edellä mainittujen tavoin luokkahevonen sarjoihinsa ja otetaan aliarvostettuna potintekijäksi jo pieneen systeemiin. Debyytti Aripekka Pakkasen tallista toissa viikolla meni pieleen, kun ruuna kiersi kovassa alkuvauhdissa pitkään kolmannelle radalla. Ruuna voi olla nyt startti alla ja jenkkikärryillä paljonkin parempi. Deangelolta löytyy hyvän päivän tullen tosi tulinen kiri. 1 Rebel Rapid on kunnossa ja sai huippupaikan. Ruuna jäi viimeksi Sultan Journeyn voittamassa kilvassa johtavan taakse pussiin. Silti olisi pieni yllätys, jos ruunan kovuus riittää kaikkien kovien suosikkien lyömiseen. 6 Silvester kulki viimeksi 5. ulkoa viimeiset 700 metriä 10,8-vauhdilla ja tykitti loppusuoralla ulkoratoja pitkin muiden paitsi Sultan Journeyn ohi. Voittojuoksuissaan vakuuttanut ja varsinkin Porissa loistanut 12 Diesel Degato oli viimeksi suursuosikki Sultan Journeyta vastaan. Vaikka veto ei kantanut keulasta mitalisijoille, ruunaa ei kannata silti vielä täysin unohtaa. 9 Bombard oli viimeksi positiivinen melko pahan lähtölaukan jälkeen ja tuli sisäratajuoksun jälkeen voimissaan maaliin. Laukkamerkki puuttuu tuloksista. 10 Hill Yes voitti viimeksi helposti keulasta. Kykyjä vaikka mihin, mutta nähtäväksi jää, pysyykö ravi kasassa ulkoratoja kiertämällä.

Juoksunkulku: Mark More lataa kiihdytykseen ja hakee keulat Rebel Rapidilta tai 2 Spanish Roselta.

Pelijakauma: Mark More (35%) on sopivasti pelattu kärkirankkaus ja parempi merkki kovasta suosikkikaksikosta. Deangelo (5%) on liian unohdettu.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 8, 11, 3
Suuri: 8, 11, 3

Toto64-2

Suosikki: 12 Ukkosen Jymy nousee piippuhyllyn lähtöpaikaltakin rankingin kärkeen. Vahva jyrä ei kärsi lähtöpaikasta merkittävästi ja jaksaa paikata tilannetta 2620 metrin matkalla. Viime viikolla Vermossa Jukka Mattila käänsi hänniltä reissuun 1200 metriä ennen maalia ja hevonen hoiti loput kulkien kirikierroksen 25,8-vauhdilla. Vastus vielä aavistuksen kovenee tähän kisaan, joten suosikin asema on hyvin niukka.

Haastajat: 5 Viliviima on tosi kova hevonen sarjoihinsa, kuten viime kevään voittoputkesta muistetaan. Keskipitkä matka käy tällekin voimanpesälle mainiosti. Viimeksi Teivossa tauolta palatessaan Viliviima kulki kiihdytyssuoralla tulleen laukan jälkeen viimeiset 1900 metriä 26,8-vauhdilla ja nousi hänniltä hyvin viidenneksi. Jos ruuna sattuisi nyt tekemään uransa ensimmäisen ehjän juoksun autolähdössä, kärkisija olisi varmasti lähellä. Merkittävä laukkariski pudottaa Viliviiman rankingin kakkoseksi. 9 Pilskeri on joukon tämän kauden voitokkain eikä päivän kunnossakaan ole viime juoksujen perusteella suurta vikaa, vaikka tuoreet ykköset puuttuvat. Toissa kerralla Porissa ori oli nousemassa vauhdikkaasti kärkitaistoon alun laukan jälkeenkin, mutta hyppäsi uudelleen 150 metriä ennen maalia. Viimeksi samalla radalla Pilskeri ei ollut yhtä terävän oloinen 3. ulkoa. 11 Rivaltti voitti toissa kerralla Forssassa myötäpäivään ajetun lähdön. Se aloitti johtavan takana, mistä nousi toiselle radalle ilman selkää hiukan ennen puolimatkaa. Viimeksi IV-divisioonakarsinnassa ruuna meni ennätyksensä ja kiri mukavasti 4. ulkoa.

Yllättäjät: 6 Elitloppet kierteli viime voittojuoksussaan Killerillä vahvasti kärkeen kaukaa takaa kolmatta neljättä rataa pitkin. Viimeksi Teivossa ruuna kiihtyi saappaat jalassa ja jyräsi viimeiset 1,5 kierrosta ulkoradoilla, jaksaen hyväksyttävästi perille 24,5-vauhtisessa lopetuksessa. 4 Merran Petra on nopea ja asiallisessa kunnossakin. Hyvä sisäratareissu auttaa tamman mitalitaistoon eikä matkakaan ole ongelma edellisten 2600 metrillä juostujen tulosten perusteella. 5-vuotiaassa 8 Tohtorissa pitäisi olla hyvinkin hevosta hyvinkin tällaisiin rahasarjoihin. Kyseessä on sekä Kriteriumin että Derbyn finalisti. Viimeksi Derbyssä Tohtori laukkasi kiihdytyksessä melko pahoin ja kulki sitten kuvien ulkopuolella viimeiset 1900 metriä mukavasti 25,7-vauhdilla, ohittaen lopussa pari väsyneempää.

Juoksunkulku: Merran Petra avaa aluksi keulaan ohi Lulun Lupauksen, mutta tyytynee taas selkäjuoksuun. Jos Viliviima ravaa, se ehtinee pelihevosista ensimmäisenä kärkipaikkaa kyselemään.

Pelijakauma: Rivalttia (14%) on pelattu liikaa, mutta alustava kannatus onkin ihan oikein laskussa. Tohtori (2%) on turhan unohdettu.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 12, 5
Suuri: 12, 5, 9, 11, 6, 4, 8

Toto64-3

Suosikki: 2 Salty Dog kärsi hengitysongelmista alkukesästä ja palasi viimeksi testimielellä kehiin kolmen kuukauden tauolta. Hevonen klaarasi tilanteen kunnialla ja kiri 4. ulkoa hyvin kolmanneksi. Edelle jäi vain kova kaksikko Joseph Boko–Stonecapes Seth. Niiden veroisia ei nyt ole vastassa, joten lahjakas sukuori nousee hyvistä asemista suosikiksi. Kukaties Salty Dog vielä petraakin startti alla, varsinkin jos keli on kuiva kuten sääennusteet lupailevat.

Haastajat: 8 Stonecapes Rain hävisi rata-arvonnan, mutta on varsin pystyvän oloinen ja kuuluu kaikille lapuille lähtöpaikastaan huolimatta. Toissa kerralla Vermossa ruuna kiri herkällä tyylillä kärkeen johtavan takaa ja meni kovan ajan. Myös viimeksi se karkasi muilta kevyen oloisesti. Uran toistaiseksi ainoan autolähdön perusteella aktiivinen ajo ei yllättäisi. 10 Melinda Ses meni toissa kerralla kelpo ajan johtavan rinnalta ja oli tosi sitkeä, häviten vain hyvälle keulahevoselle (Roseland). Viime viikolla Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa Melinda Ses matkasi 4. sisällä eikä päässyt käyttämään kaikkia voimiaan. Todennäköiseltä näyttävä reipas alku puoltaisi Melinda Sesiä kovasti ja se nousee lähdön idearastiksi.

Yllättäjät: Hannu Korven kaksikosta 1 E.V. Mici vaikuttaa selkeästi suoritusvarmemmalta. Ori pääsee sisäradalta asiallisesti liikkeelle ja saa hyvät juoksuasemat, vaikka piikkipaikan puolustaminen ei onnistuisikaan. E.V. Mici on juossut viime aikoina jatkuvasti johtavan rinnalla ja kestänyt paikan vaatimukset kunnialla. Korven toinen valmennettava 4 Jillian Boko on rajusti tauluaan parempi. Toissa kilpailussaan Turussa kun tamma kilpaili avojaloin jenkkikärryt perässä, se olisi voittanut 13,5-vauhtisesta ensimmäisestä kilometristä huolimatta, jos olisi jaksanut pysyä ravilla maaliin. Tamma sitkisteli kärjessä parin mitan marginaalilla ennen laukkaansa, joka tuli noin 150 metriä ennen maalia. Viimeksi hevonen ei ollut oma itsensä ja se palaa nyt kehiin vajaan kahden kuukauden tauolta. 9 Demon A.F. on esiintynyt ihan lupaavasti pienemmissä ympyröissä. Toissa kerralla Savonlinnassa Markus Dahlström ajoi toiseen kaarteeseen mentäessä voimalla keulaan, mistä hevonen oli aivan omaa luokkaansa reippaasta matkavauhdista huolimatta. Viimeksi Joensuussa Demon A.F. paikkasi 1. kaarteen pahan laukan ihan hyvin.

Juoksunkulku: Vaikeasti arvioitava kiihdytys, koska suosikkien todellisesta lähtönopeudesta auton takaa ei ole vielä vedenpitäviä näyttöjä. Veikataan Jillian Bokon puolustavan keulapaikkaa pitkässä kiihdytyksessä.

Pelijakauma: Melinda Ses (15%) on aliarvostettu ja Jillian Boko (1%) turhan pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 2, 8, 10, 4
Suuri: 2, 8, 10, 4

Toto64-4

Suosikki: 9 Loveya Fashion kilpailee vielä todella matalissa sarjoissa kapasiteettiinsa nähden. Tamma palasi uusista käsistä voittovireessä radoille ja on nyt sopivannäköisessä lähdössä selkeästi varma-ainesta. Otteet luultavasti vielä terävöityvät, kun alla oli pitkä tauko mammaloman vuoksi.

Jenkkitamma ei passaillut viime viikolla Jokimaalla. Se eteni 12,5-vauhtisessa avauksessa keulaan, minkä jälkeen rauhoittui ongelmitta kuskin haluamaan tempoon. Selässä vaaninut vastustaja heitti kirihaasteen loppusuoralla, mutta Loveya Fashion ei ollut yllätettävissä 12,5-lopetuksessa. Alku-uran juoksujen perusteella tamma pystyy pärjäämään yhtä lailla myös toisten takaa.

Haastajat ja yllättäjät: Illan pankin ykköshaastaja on onnistuneet juoksut viime kilpailuissaan palkinnut 10 Argenteuil. Se voitti viimeksi Forssassa 2. ulkoa 400 metrin kirillä ja hävisi toissa kerralla Vermossa samalta juoksupaikalta vain Freddy K:lle. Jos Loveya Fashionia varmistelee, kannattaa huomioida myös 7 Fuscus H.L. Se kiri toissa kerralla kirivaiheen laukan jälkeen viimeiset 700 metriä vahvasti 13,5-vauhtia ja oli viimeksi hyvä kakkonen johtavan rinnalta. 6 Finsweden on jo tallikommenttien perusteella mielenkiintoinen seurattava Suomen-debyytissään.

Juoksunkulku: Zumuman aloittaa keulassa. Ainakin Loveya Fashionin selkä kelpaa, jos tällä ajetaan eteenpäin jo matkalla, kuten uskomme.

Pelijakauma: Loveya Fashion (70%) on jonkin verran liian pelattu, mutta silti ihan kelvollinen T6-varma.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto64-5

Suosikki: 4-vuotiaiden lämminveristen UET-katsastuksessa starttaa vain yksi kilpailuun maksettu hevonen. Se on Kriterium-voittaja 3 Lewis Ale, jonka tämä kausi on hieman yllättäen sujunut toistaiseksi kokonaan ilman ykköstiloja. Toissa kerralla Derbyn karsinnassa keulassa juosseen Peanutsin ohi ei ollut mitään asiaa kupeelta. Derbyn finaalissa Lewis Ale kiri 2. ulkoa ihan pontevasti neljäntenä maaliin, mutta Tuomas Korvenoja raivasi hevoselle kiritilaa sakkojen sekä ajokiellon arvoisesti ja ori hylättiin. Nyt ohjat ottaa Mika Forss. Kiinnostava valjakko ansaitsee selvän suosikin aseman ja tässä sitä puoltaa moni asia.

Haastajat: 1 Joyride Luxi voitti Derbyn karsintalähdön keulasta ennen laukannutta Graceful Swampia. Finaalissa ruuna olisi todennäköisesti ehtinyt sisäratajuoksun jälkeen samoilla viivoilla maaliin kuin Lewis Ale, mutta tuli tämän taklaamaksi noin 300 metriä ennen maalia ja laukkasi. Lähtöpaikka auttaa korkealle. 2 Sahara Sandstorm ei piisannut Derbyn karsinnassa Lewis Alelle tämän selästä 2. ulkoa. Rataolosuhteet olivat tuolloin vastaan. Hevonen olikin seuraavaksi Derbyn lohdutuslähdössä selvästi terävämmän oloinen ja kulki 2. ulkoa viimeiset 700 metriä hienosti 09,3-vauhdilla. Sunnuntain välistartissa Sahara Sandstorm oli omaa luokkaansa keulasta tätä helpommassa tehtävässä. 7 Jolly Roy on kunnossa ja pystyy Derbyssä nähtyä parempaan. Finaalissa oli epäonneakin, kun ensimmäisen kaarteen ahtaassa tilanteessa tuli laukka. Luokkaa ruunalla on ikäluokkansa parhaiden haastamiseen ilman muuta, mutta lähtöpaikka pudottaa sijoitusta rankingissa.

Yllättäjät: 6 Werner Ors on nopea startista ja saattaa maustaa kiihdytystä, samoin kuin 8 Cocktail Princess. Viime esitysten perusteella pelatumpien hevosten lyömisessä riittää kuitenkin sarkaa.

Juoksunkulku: Lewis Ale pyrkii aktiivisesti keulaan ja on lähdön selvästi todennäköisin vetojuhta.

Pelijakauma: Lewis Ale (57%) on melko sopivasti pelattuna selvänä suosikkina varma-ainesta T6-lapuille.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto64-6

Suosikki: 4 Bismark Comery meni toissa kerralla Teivossa kovan ajan keulasta ja voitti pystyyn. Myös viime juoksusta tulee puhtaat paperit tappiosta huolimatta. Ruuna kiri 2. ulkoa viimeiset 700 metriä 10,7-vauhdilla ja hävisi vain perässään vaanineelle kovakuntoiselle Beat of Lovelle. Sen veroisia ei ole nyt vastassa ja kun luotettavasti kulkeva suosikki sai hyvän lähtöpaikan, se on ilman muuta lähdön suosikki.

Haastajat: 5 Personal Trainer on ollut viime juoksuissaan mainio aavistuksen tätä helpommissa tehtävissä. Viimeksi Jokimaalla ruuna klaarasi voitokkaasti paikan johtavan rinnalla, mihin se kiersi kirikierroksen käynnistyessä. Ruuna jyräsi viimeisen tonnin 14,5-vauhtia ja voitti vaivattoman oloisesti. 1 Highscore Luca ei ole voittanut sitten kesäkuun, mutta on edelleen kunnossa ja avaa kovaa, joten ykkösradalta on saumat ihan kärkeen. Viimeksi Jokimaalla ruuna nousi johtavan takaa toiseen pariin ulos noin 900 metriä ennen maalia ja kiri viimeisen puolikkaan vahvasti. 6 La Can Star Chip on joukon kovakuntoisimpia. Toissa kerralla se kiersi hänniltä railakkaasti kärkeen ja kulki viimeiset 700 metriä neljännen radan kautta 11,3-kyytiä. Viimeksi ruuna näytti alun laukan jälkeen, että kunto pitää. 9 Bluebird Nash viimeisteli kuntonsa lauantaina Turussa. Tamma spurttasi 3. sisältä 300 metrin kirillä ykkösenä maaliin, mutta tuomaristo katsoi ulostulon hylkäyksen arvoiseksi. Edelliskerralla Oulussa Bluebird Nash näytti pystyvänsä pidempäänkin kiriin ja oli hyvä kakkonen. 7 Gashaw Boko on ravannut aiempaa letkeämmin viime kilpailuissaan, kun kenkiä on voitu riisua pois. Viimeksi Kouvolassa ruuna ehti tosi kaukaa takaa kärkeen, vaikka matkavauhti ei suosinut. Tässä sakissa yhtä vaikean juoksunkulun paikkaaminen voitokkaasti olisi tiukassa.

Yllättäjät: Voitokas 11 Baby Beyonce kuuluu myös pelihevosiin ja tuntuu yllättävän unohdetulta T64:ssä. Voitokas tamma oli viimeksi sijoitustaan paljon parempi. Se joutui kuluttamaan paljon voimia pitkässä 10-vauhtisessa avauksessa ulkoradoilla ja saa lopun kangistumisen anteeksi. 3 Paddock's Star yllätti toissa kerralla tätä vastaavassa sarjassa. Ruuna sai hyvän reissun kärjen takana ja puristi kärkeen 600 metrin kirillä. Hevonen oli myös viimeksi hyvä 4. ulkoa ja puristi kakkoseksi Personal Trainerin jälkeen, vaikka kiersi jo loppukaarteessa neljättä rataa. Pelaamattomista mainitaan 10 Dark Defender, joka paikkasi viimeksi pitkällä matkalla melko pahan lähtölaukan positiivisesti. 2 Here Comes Martylle tulee alustavan ilmoituksen mukaan tähän kilpaan virityksiä, kun kenkiä riisutaan ja kärryt vaihtuvat jenkkityylisiin. Viime voittojuoksun perusteella kenkien riisuminen näytti sopivan mainiosti.

Juoksunkulku: Highscore Luca pitää keulat ja puolustanee paikkaansa ainakin muita paitsi Bismarck Comerya vastaan. Personal Trainer pystyisi avaamaan tosi kovaa, mutta kiihdyttänee taas maltilla, ettei pykälä jää päälle.

Pelijakauma: Bismark Comery (43%) on liian pelattu. Baby Beyonce (4%) on kiinnostavin haastaja peliprosenttien valossa.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 4, 5, 1, 6, 9, 11
Suuri: 4, 5, 1, 6, 9, 11, 7, 3, 10, 2