Ravivihje: Toto65 Turku 15.9.2019

Julkaistu:

TOTO65
2-vuotiaiden Kasvattajakruunut tuovat kovan pelillisen haasteen Turun sunnuntain Toto65:seen. Pitkästä aikaa Suomessa esiintyvä Mascate Match on itsestään selvä rivin pankki.

Toto65-1

Suosikki: HIFK:n raviliigavarsa 4 Mascate Match esiintyy pitkästä aikaa Suomessa. Tamma on voittanut kesällä kaksi suurkilpailua Ruotsissa vakuuttavaan tyyliin ja on ehkä jopa kovin 3-vuotias tamma koko maanosassa. Hevosta tuskin on viritetty tätä kisaa varten äärimmilleen, mutta ei sen sitä tässä seurassa tarvitsekaan olla. Raskas rata on pieni kysymysmerkki, sillä uran ainoa tappio tuli sateisissa olosuhteissa, mutta vähänkään normaalina hevonen ei saa tässä muista vastusta.

Yllättäjät: 8 First Class Lady antaa lähtöpaikassaan paljon tasoitusta, mutta on lähdön toiseksi paras hevonen ja näin ollen suosikki kakkosrahoihin. Tammakriteriumista tuli kakkonen ja viimeksi varsa lopetti alkulaukan jälkeen hänniltä vahvasti 10,5/700 metriä. Suosikin tallikaveri 2 Arctic Emma avaa kovaa ja saanee halutun paikan Mascate Matchin takana 2. sisällä. 3-vuotias juoksi sillä paikalla Tammakriteriumissakin, mutta vetoköysi kärkeen katkesi aika pahasti loppusuoralla. 3 Donna Leonora ei kestänyt OEX-karsinnassa 1. kaarretta ravilla tiukassa kiihdytyksessä, mutta on muuten esiintynyt lupaavasti. 6 Lake's Bella avaa vauhdikkaasti ja tavoittelee myös paikkaa suosikin takaa alussa. 12 Exceptional ja 10 Countess Zolletta selvittivät tiensä Tammakriteriumiin, mutta laukat pilasivat sen kisan.

Pelijakauma: Mascate Match (91 %) on ehkä jokusen prosenttiyksikön liikaa pelattu, kun Turkuun vaikuttaisi tulevan varsin raskaat olosuhteet, mutta eipä tamma tätä normaalina häviä. First Class Lady (1 %) on vihjaajalle kakkossuosikki ennen Arctic Emmaa (5 %), vaikka jälkimmäisen pitäisi päästä sujuvasti suursuosikin kantaan.

Juoksunkulku: Mascate Match nappaa keulat. Arctic Emma ja Lake's Bella tähtäävät sen kantaan taistossa, jossa Arcitc Emmalla on selkeä etu.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto65-2

Suosikki: Mikkelissä 4-vuotiaiden tämän matkan SE:n ravannut 2 Sahara Sandstorm oli pari kertaa pettymys sen kisan jälkeen, mutta viimeksi Derby Consolationissa taas tasollaan. Ruuna tuli vaikeista asemista viimeiset 400 metriä 09-kyytiä ja ehti neljänneksi huipputuloksella. Tässä voisi olla vaihteeksi tarjolla keulajuoksu.

Haastajat: 10 Top of the World riitti SM-lähdössä 2. sisältä neljänneksi, joka oli toisaalta kuin voitto, sillä edelle jäi hurja kolmikko Next Direction-Atupem-Elian Web. Nyt sellaisia ei ole vastassa, mutta ei tehtävä 40 metrin pakilta silti ole helppo. Niukalle suosikille riittää kovia haastajia.

6 Ricocone aloitti viimeksi Harri Koivusen tallista ja esitys oli mainio. Ruuna polki 4. ulkoa ulkoratoja viimeiset 700 metriä 11-pintaan ja otteet voisivat vielä terävöityä startti alla.

3 Mister Lane on tehnyt vahvoja pitkän matkan suoritteita läpi kauden, eikä ole paalulta vaaraton. Viimeksi Forssassa tuli matkalla outo laukka, mutta sen jälkeen hevonen kulki tosi vahvasti.

4 Deux En Un aloitti Suomessa tyylikkäällä voitolla, mutta nyt vastus on monin verroin tuota kisaa kovempaa.

9 Jugador taipui keskiviikkona johtavan rinnalta ja on ollut pieni pettymys jo hetken aikaa. Tallilta painotetaan, että kaiken pitäisi olla kunnossa, mutta luonnollisesti hevonen on pieni kysymysmerkki.

Yllättäjät: 8 Angel Sky siirtyi Ranskasta Suomeen kesällä ja on parantanut otteitaan jatkuvasti hankalan avausstartin jälkeen. 7 Por Nie Rockilla on hyvä jakso ja hevonen suorittaa jatkuvasti tasaisen varmasti. Ruuna yllättää silloin tällöin kun juoksu natsaa, eikä sitä kannata nytkään tyystin unohtaa.

Pelijakauma: Monella on mahdollisuutensa. Top of the World (12 %) ja Ricocone (13 %) ovat alustavasti kiinnostavimmat merkit.

Juoksunkulku: Sahara Sandstorm etenee alkumatkan aikana keulaan ja saa päättää matkavauhdin.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 2, 10, 6
Suuri: 2, 10, 6, 3, 4, 9, 7

Toto65-3

Suosikki: Lämminveristen montén PM ratkaistaan suomalaisvoimin. 1 Nitro Diablo oli vahvalla lopetuksella tämän joukon paras Derby-päivän kovassa monté-lähdössä Vermossa. Ruuna ei pysty ykköseltä puolustamaan keulapaikkaa, mutta saa suotuisan juoksun.

Haastajat: 2 Ranch Newman oli uudella ratsastajalla viimeksi turhan innokas ja taipui 11,5-vauhtisen avauslenkin jälkeen ymmärrettävästi. Ruuna avaa taas johtoon ja voi vetää perille saakka, mikäli pysyy rauhallisempana.

10 Viking Olympic ei ole onnistunut uusista käsistä vielä, mutta on hyvä muistaa, että toukokuussa ruuna löi hienolla esityksellä kaikki Vermon huippumontéssa, jossa karsittiin osallistujia Åbyyn.

4 Klena Vito napsi lajista kärkisijoja kesällä, mutta voittoa ei ole vielä tullut. Hevonen on nostanut monté-kokeilun jälkeen kärrylähdöissä tasoaan hurjasti.

Yllättäjät: Lapista saapuvat veljekset 6 Flynn Boko ja rutinoitunut 7 Buck Boko ovat olleet tässä lajissa kärkikaartia jo pitkään. Jälkimmäinen on loukkaantumistauolta arvoitus, mutta puolustaa viime vuoden voittoaan. 3 Cousin Evert oli toistaiseksi ainoassa monté-startissaan heinäkuussa Seinäjoella hyvä, mutta nyt rima on paljon korkeammalla. Viimeksi ruuna oli kärrylähdössä voimia puhkuen pussissa. 5 Doolin Daltonin monté-saldo on hieno, mutta nyt se on rahojen puolesta aika kovassa porukassa.

Pelijakauma: Nitro Diablo (42 %) erottuu alustavasti liiaksi. Viking Olympic (6 %) on selkein itumerkki.

Juoksunkulku: Ranch Newman avaa johtoon ja eiköhän vauhti ole reipasta.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 1, 2, 10, 4
Suuri: 1, 2, 10, 4

Toto65-4

Suosikki: Suomenhevosten avoimessa tammalähdössä on vain 9 osallistujaa. 4 Hetviina nappasi Vermossa viimeksi kauden avausvoiton tyylillä ja oli pitkästä aikaa kuskin ajettavissa loppuun saakka. Se ei takaa tietysti samaa tälle päivälle, mutta kunto on ollut pitkään kohdallaan ja suosikkiasema ansaittu.

Haastajat: Pieni lähtö puoltaa 3 Sävel-Taikaa, jolla on otettava alku tosi varman päälle, mutta värkeistä löytyy sitten vahva kiri. Jyväskylässä tamma nousi taustalta vahvasti totoon ja ohitti esimerkiksi suosikin lopussa.

Ravikuningatar 7 Vieskerin Virva oli aivan asiallinen viimeksi kunkkaritauon jälkeen. Tammalla ajettiin passiivisesti loppua ja se lopetti hyvin. Hevonen on nyt varmasti terävämpi ja taktiikkakin aktiivisempi.

Yllättäjät: Uraansa päättelevän 8 Huimariinan kausi on ollut vaikea ja tuskin siihen saadaan merkittävää muutosta enää tässä loppuvuonna. 9 Tutun Impi puskee aina vahvasti loppua ja raskaat olosuhteet oletettavasti puoltaisivat. 1 Komento nappasi lauantaina komealla kirillä montén PM:n, mutta avoimissa tammalähdöissä rima on ollut sille liian korkealla.

Pelijakauma: Sävel-Taika (23 %) on paras merkki.

Juoksunkulku: Tähtisäihke avaa ensiksi johtoon, mutta keulapaikka voisi olla jatkossa tarjolla Hetviinalle. Sävel-Taika ja Vieskerin Virva iskevät vasta kirissä.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 4, 3
Suuri: 4, 3, 7

Toto65-5

Suosikki: Toto65-pelin lopuksi ravataan 2-vuotiaiden Kasvattajakruunut ja ne ovatkin varsin vaikeita arvioitavia, kun hevosilla on vasta vähänlaisesti startteja. Ranskassa varsavuodet tähän saakka viettänyt 4 Credit To Hope aloitti Suomessa komealla voitolla ja oli keulapaikalta omaa luokkaansa.

Haastajat: 8 April Combo juoksi Örebrossa 3. sisällä, josta se pääsi nousemaan lopussa ulospäin, mutta tuli paljon voimia tallella pussissa maaliin. Sen perusteella tammalla on potentiaalia voittaa pian.

2 Palone otti Kouvolassa voiton noustuaan viimeisellä takasuoralla 2. sisältä johtavan rinnalle.

Yllättäjät: 5 An-Dorra puristi Teivossa suosikin takana mukavasti kakkoseksi. 7 Nutcracker jäi debyytissään pussiin. 6 Matilda Moneymaker on nopea, mutta matka on pieni kysymysmerkki todella pienelle tammalle. Alkustarttien kolmoset ovat tulleet kärkipaikalta. 10 Ava de Emelin on ollut kohtalainen, mutta varsoille voi olla vaikeaa tulla takarivistä. 3 Sahara Calleigh on suvukas aloittelija jota on vaikea vielä arvioida pelkän koelähdön perusteella. 9 Angella otti Kouvolassa mukavasti vauhtia laukkojen lomassa. Arka, mutta kyvykkään oloinen.

Pelijakauma: Credit To Hope (48 %) on arvoituksellisessa lähdössä liian suuri suosikki. April Combo (21 %) kiehtoo erityisesti.

Juoksunkulku: Varsojen lähtönopeus ja ohjastajien into satsata alkuun vaihtelevat vielä tässä vaiheessa paljon, mutta Matilda Moneymaker on varmasti nopea.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 4, 8
Suuri: 4, 8

Toto65-6

Suosikit: 8 Wild Sunrise oli debyytissään vielä hieman tasainen, mutta viimeksi kiri irtosi hienosti ja ori ohitti keulassa operoineen 11 Woland Fridon terävällä lopetuksella. Mukavasti aloittanut kaksikko on nyt ongelmallisilla paikoilla ja lapuille tarvitaan muitakin.

Haastajat: Derby-voittaja "Eepee" Mäkinen kehaisi 2 Fango Jettiä jo ennen koelähtöä, eikä turhaan, sillä ruuna paineli siinä 1. kaarteen laukan jälkeen viimeisen mailin 17,5. Oletettavasti varsa terävöityy vielä kova suoritus alla ja voitti rata-arvonnan.

Sukuvarsa 4 Callela Lionel laukkasi Kouvolassa päätöskierroksella kaarteisiin, mutta liikkui muuten hyvällä tyylillä.

Yllättäjät: 7 Gintonic sai Kouvolassa myöhään tilaa ja kiri voittaja Palonen iholle. Ruuna paransi selvästi ensimmäisestä kisastaan. 1 Make It Rain otti totosijansa 3. sisältä ja saa taa hyvän juoksun. Muut eivät ole vielä vakuuttaneet, mutta 2-vuotiaat voivat ottaa isoja kehitysaskelia startista toiseen, kunhan oppivat kilpailemisen perimmäistä olemusta.

Pelijakauma: Vaikea lähtö. Fango Jett (15 %) kiinnostaa.

Juoksunkulku: Varsojen lähtönopeus ja ohjastajien into satsata alkuun vaihtelevat vielä tässä vaiheessa paljon, mutta Fango Jettillä ajetaan ainakin varmasti aktiivisesti.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 8, 11, 2
Suuri: 8, 11, 2, 4, 7