Ravivihje: Toto65 Lappeenranta 12.9.2019

Julkaistu:

TOTO65
Lappeessa kisataan Villinmiehen Tammakilvan finaalipaikoista. Toto65-peliin ei kannata rakentaa kovinkaan laajoja viritelmiä.

Toto65-1

Suosikki: 9 Wingman pysyi Derby Consolationissa huonolta paikalta hännillä, mutta tehtävä oli aivan mahdoton niistä asemista. Derby-karsinnassa 4-vuotias oli sitkeä johtavan rinnalta ja Jyväskylän Kasvattajakruunu-alkuerässä hyvä kakkonen 4. ulkoa. Ne ovat kovia näyttöjä tällaiseen rahasarjaan ja ruunalla voisi olla Lappeessa pitkästä aikaa voiton vuoro.

Haastajat: 8 Gossip's Heron orastava voittoputki katkesi Jyväskylässä, kun ruuna jäi alun kiertelyiden jälkeen johtavan rinnalle. Esitys oli edelleen kuitenkin rehti ja kunto pitää. Uskomattoman heikko lähtörataonni saa tosin jatkoa ja vaikeuttaa suosikin haastamista.

10 Edward Sisu ei riittänyt edelliselle viimeksi, vaikka sai sitä säästeliäämmän juoksun. Ruuna kiri välistartissaan Teivossa napakasti kakkoseksi ja vaikuttaisi hiljalleen terävöityvän odotetulle tasolle.

3 Alladin Bro oli vaisu keskikesällä, mutta taas nosteessa. Valmentaja tarjosi ruunalle viimeksi nappireissun ja se kiri vahvasti ykköseksi.

Yllättäjät: Voitokas 2 Smoky Ray ei ole onnistunut aikoihin, mutta ei ole ollut säädyllisellä lähtöpaikallakaan pitkään aikaan. Nyt sellainen siunaantui ja nopea ruuna voi yllättää. 4 Turmalin on vahva ja väläyttelee toisinaan, kun juoksu onnistuu. Tamma on nyt mielenkiintoisesti ilman etukenkiä. Toissa vuonna taso nousi kengittä. 7 Brown Recluse oli kesällä monta kertaa sijoitustaan parempi, mutta viime kisojen perusteella kuntokäyrä on kääntynyt lievään laskuun. 6 Cupido Birdland kokeilee myös pitkästä aikaa kengittä, mutta ei ole loistanut aikoihin.

Pelijakauma: Wingman (27 %) voisi olla isompikin suosikki.

Juoksunkulku: Smoky Ray on pitkästä aikaa hyvällä paikalla ja sillä saatetaan koittaa aktiivisesti johtopaikalta. Turmalin avaa kohtalaisesti ja ulkoa Brown Recluse sekä varsinkin Gossip's Hero tulevat luultavasti alussa myös eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 9
Suuri: 9, 8, 10, 3, 2, 4

Toto65-2

Suosikki: Toisesta Toto65-kohteesta alkavat mielenkiintoiset ja tasokkaat Villinmiehen Tammakilvan karsinnat, joista pääsee kolme kustakin finaaliin ja niitä käydään seuraavat neljä lähtöä. Ensimmäinen karsinta on alustavasti tasaisin. 2 BWT Divine voitti rata-arvonnan ja on suosikki. Tamma puristi Derbyn finaaliin 2. sisältä ja oli sielläkin varsin hyväksyttävä kuudes 4. ulkoa vaikkakin pari loppukaarteen laukkaa nosti sijoitusta.

Haastajat: 4 Spill The Beans ei riittänyt Derby-karsinnassa, mutta oli siinäkin asiallinen. Tamma on napsinut kärkisijoja ikäluokkalähdöistä läpi kauden, vaikka täydellistä onnistumista ei ole tullut. Einari Vidgrenin Muistoajossa 4-vuotias oli voimissaan pussissa.

10 Justine Case oli Best Princessissä asiallinen neljäs, mutta on muuten keskittynyt rahasarjoihin. Viimeksi tamma lopetti johtavan rinnalta juosten, vaikka ei jaksanut 10-lopetuksessa totoon. 4-vuotias osaa kiriä varsinkin selkäjuoksulla terävästi, joten takarivi voi olla ihan hyväkin juttu.

9 Cocktail Princess on kilpaillut ahkerasti ja kovissa lähdöissä. Tammalla on kova rutiini moneen muuhun 4-vuotiaaseen tammaan verrattuna ja se on todennäköinen finalisti, mutta toisaalta ei kovin hanakka voittamaan.

Yllättäjät: 8 Canarsie on tehnyt Ruotsissa heikoilta paikoilta hieman sijoituksiaan parempia esityksiä ja tuskin tammaa huvikseen rahdataan kaukaa Etelä-Ruotsista karsimaan. Paikka toki vaikeuttaa taas. Loput tulevat matalammista sarjoista. 7 Pitch Perfect loisti keväällä, mutta sairasteli kesän ja on nyt arvoitus. 11 Tonight Leader kuuluu jälkijoukon parhaisiin, mutta onneton paikka vaikeuttaa. Porissa tamma oli kelpo kolmas 2. sisältä hyvällä tuloksella. 1 Melinda Ses tsemppasi Vermossa rehdisti johtavan rinnalta ja pääsee nyt juoksemaan sisärataa. 3 Sweet Carolina palaa sairastauolta ja vaikea uskoa, että terävyys riittää näin kovassa tehtävässä heti.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: Spill The Beans haastaa BWT Divinea alussa. Jälkimmäinen on keulasuosikki, muttei satavarma johtonimi.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 2, 4, 10, 9
Suuri: 2, 4, 10, 9, 8, 7, 11

Toto65-3

Suosikki: 4 MAS Chili juoksee torstaina ensimmäistä kertaa ikäluokkakilpailun, mutta sen taso on ollut niin kova rahasarjoissa, että riittävyydestä ei pitäisi olla huolta. Kesän ainoassa tappiossaankin tamma oli laukan jälkeen hurja. Suuri suosikki marssii nopeasti pitävään piikkiin.

Haastajat: 11 Daze kuuluu ikäluokan ansioituneimpiin, mutta 4-vuotiskausi on ollut varsin nahkeaa suorittamista. Rutiini voi nostaa finaaliin, mutta suosikin ohittaminen vaikeista asemista tuntuu utopistiselta.

12 Double Revenge on kapasiteetiltään lähes suosikin veroinen, mutta viime esitykset ovat jättäneet toivomisen varaa. Paha paikka ei ainakaan nosta odotuksia.

2 Leemark's Giselle on kysymysmerkki tauolta, mutta hyvältä paikalta on tarjolla suosikin selkä, josta finaalipaikkakaan ei saa yllättää.

Yllättäjät: 1 Je Suis Justine oli Vermossa aivan sitkeä johtavan rinnalta. Nappipaikalta tarjoutuu siisti juoksu sisäradalla kärjen tuntumassa. 10 Stonecapes Rococo on kirinyt pari kertaa sijoitustaan terävämmin, mutta rima nousee aika lailla edellisistä. 3 Tesslovella on kovuutta jälkijoukosta eniten, mutta vire on ollut hieman hakusessa viime ajat. 6 Stonecapes Respect ja 9 Queen Adele eivät riittäneet Jyväskylän Kasvattajakruunu-alkuerässä alkuunkaan ja vaikea uskoa, että tähän tapahtuisi muutosta.

Pelijakauma: MAS Chili (77 %) on aika oikein pelattu jättisuosikki.

Juoksunkulku: Leemark's Giselle on nopea alussa, mutta päästää varmasti tallikaverinsa MAS Chilin nopeasti ja helposti keulaan.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto65-4

Suosikki: 12 Bosses Lady luovutti Derbyssä keulapaikan kovan avauksen jälkeen voittaja Graceful Swampille ja oli hyväksyttävä neljäs. Hevoseen kohdistuvista odotuksista kertoo se, että tuo sijoitus oli valmentaja Tapio Perttuselle selkeä pettymys ja mies painotti, ettei tamma ollut sinä päivänä oma itsensä. Nyt vastassa on 4-vuotiaita tammoja, joille hevonen ei ole hävinnyt aikoihin, ellei Derbyssä Peanutsin taakse jäämistä lasketa. Paikka on vain hidaste, sillä lupaus on pystynyt kiertämään tätä kovemman porukan vielä laukankin jälkeen.

Haastajat: 6 Brisenda kamppaili Jyväskylän Kasvattajakruunu-alkuerässä kolmanneksi Bosses Ladyn ja Peanutsin takana, joten se voitti normaalihevosten sarjan. Cartivet Meeting -finaalissa tuli komea keulavoitto ja tamma on ehdottomasti ainakin finaaliainesta.

7 Even Smaller Plum vieraili Suomessa viime kesänä hyvällä menestyksellä ollen Tammahambon kakkonen ja Tammakriteriumin viides. 4-vuotias on siirtynyt mielenkiintoisesti Iikka Nurmosen valmennukseen, mutta ihmeitä tuskin on ehditty tehdä, kun edellisestä startista on vain yhdeksän päivää. Siinä tamma tuli 2. ulkoa tasaisesti viimeisen kierroksen 13,0.

8 Carbon Crystal on kilpaillut edellisen tapaan kesän Ruotsissa vailla suurempaa loistoa. Uusvanha valmentaja Tapio Mäki-Tulokas ei vaikuta kommenteissaan kovinkaan luottavaiselta, mutta muistuttaa, että kyseessä on hyväluokkainen tamma.

Yllättäjät: 9 Pearl On Stagella on rutiinia näistä tammalähdöistä, mutta alla hieman vaisumpi suoritus. Derby-karsinnassa tamma oli 4. sisältä kelpo kuudes ja sillä tasolla suorittaessaan omaa sauman totoon. 1 Queen of Pirates pystyy hyödyntämään paikkansa ja se voisi auttaa hyvää sijoitukseen.

Pelijakauma: Bosses Lady (77%) on aiheesta jättisuosikki.

Juoksunkulku: Brisenda etenee aluksi johtoon. Bosses Ladyllä voi ajaa kisan monella tavalla, mutta keulapaikan luulisi olevan sille tarjolla matkalla, mikäli ohjastaja haluaa tehdä aikaisen ratkaisun.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 12
Suuri: 12

Toto65-5

Suosikki: 10 Peanuts nappasi Derbystä komean kolmosen, mutta oli se hevonen, jolla jäi eniten jossiteltavaa jopa voiton suhteen. Tamma haparoi kiihdytysvaiheessa ja jäi tukaliin asemiin 4. sisälle. Sieltä hevonen pääsi pujottelemaan totoon, mutta tuli paljon voimia tallella maaliin, eikä voittokaan olisi ollut toisenlaisella juoksulla utopiaa. Takarivi on suurelle suosikille tässä vain hidaste.

Haastajat: 7 Kivarin Raindance debytoi tällä tasolla. Kaksi starttia sitten Tapio Perttusen valmennukseen siirtynyt tamma on jatkanut uudesta tallista hyviä otteitaan. Paikka on ulkona, mutta nopea avaaja voi päästä silti keulapaikalle saakka.

11 Ambrielilla on tähdätty tähän kisaan jo kauan ja Derby-lähdöt ajettiin esimerkiksi maltillisemmilla viimeistelyillä. Heikko paikka laskee tietysti silti odotuksia.

1 Arctic Elsan 4-vuotiskausi on ollut pettymys, mutta Pekka Korpi tapaa osata virittää hevoset iskuun silloin kun on tarve. Derby-karsinnassa tamma oli esimerkiksi varsinkin hyväksyttävä ja vastaava riittää tässä nappipaikalta finaalipaikkataistoon.

12 Smiley Matchilla ajettiin viimeksi preparee ja tamma kiri hänniltä terävästi. Jyväskylässä 4-vuotias osoitti, ettei ikäluokan tammakärki kulje kovin kaukana edellä.

4 BWT Daenerys moitti viimeksi paikkaa johtavan rinnalla ja sen kisan saa unohtaa. Selkäjuoksulla tamma kamppailee finaalipaikasta.

Pelijakauma: Peanuts (67 %) voisi olla suurempikin suosikki. Kivarin Raindancea (16 %) on pelattu liikaa.

Juoksunkulku: Arctic Elsa avaa kovaa, mutta sillä on tekemistä BWT DAeneryksen ja Kivarin Raindancen torjumisessa. Peanuts saattaa kiertää matkalla eteenpäin kun vauhti rauhoittuu.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto65-6

Suosikki: Suomenhevoset pääsevät areenalle viimeisessä Toto65-kohteessa ja luvassa onkin sekavaa menoa. 15 Limuska ei ole onnistunut voittamaan sitten kesäkuun alun, mutta esitykset kestävät vertailun tähän porukkaan. Tamma ei moiti kiertämistä ja nousee kaukaa kahdelta pakiltakin kärkitaistoon.

Haastajat: 4 Kosen Kimallus on nopea ja lähtee vetämään joukkoa. Tamma voisi taistella hanakamminkin, mutta pystyy vetämään keulasta perille saakka.

14 B. Riitu onnistui vihdoin Vermossa pari starttia sitten. Viimeksi tuli paha lähtölaukka, mutta kunto tuskin on kadonnut minnekään.

16 Sakarin on aloittanut tauolta tasapaksusti, mutta otteet terävöityvät koko ajan. Ruunalla on paljon potentiaalia tähän sakkiin.

Yllättäjät: Nopea 5 Eurovaltikka sijoittuu mielummin kuin voittaa, mutta sarja istuu ja asemat suosivat. 1 Mellakka voisi nappipaikalta peesailla kärkipäähän, mutta voitto olisi yllätys.

Pelijakauma: Edullisimmat pelivaihtoehdot löytyvät isoista numeroista ja kahdelta takamatkalta.

Juoksunkulku: Kosen Kimallus avaa johtoon ja lähtee vetämään tasaisesti kiihtyvällä vauhdilla. Pisimmältä takamatkalta miehitetään kirikaistaa ajoissa.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 15, 4, 14, 16
Suuri: 15, 4, 14, 16