Ravivihje: Toto64 Vermo 11.9.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO64
Derbyssä epäonnea kokenut Cacshot toimii Toto64-rivien varmana.

Toto64-1

Suosikki: 8 Uljas Suomalainen ei Porissa päässyt ravia matkaan, mutta viimeksi kavioissa oli oikea sävel alusta alkaen eikä ori antanut vastustajilleen mitään mahdollisuuksia. Lähtörata on tällä kertaa haastava mailin matkalle ja ripaus onnea juoksunkulun suhteen auttaisi asiaa. Uljas Suomalainen on tällä kaudella ottanut selviä harppauksia eteenpäin ja alkanut voittamaan lähtöjä. Ohjastaja ajanee ulkoradalta eteenpäin kuolemanpaikkaa pelkäämättä.

Haastajat: 5 Pauhis kohtaa sopivan vastuksen ja ori kuuluu peleihin jo peruskapasiteettinsa puolesta. Viime startin voi unohtaa, kun hevonen jäi maalisuoralle kaarruttaessa hakauksiin vastustajan kanssa. Tätä ennen väkivahva menijä tsemppasi toiselta ilman vetoapua rehdisti hopealle Iikorin jälkeen. Tuulennopea 7 Waru tähtää seiskaradalta sisälle. Sieltä ruuna nappasi Jyväskylässä kakkossijan, edelle jäi Wauhti ja Hevillä. Mikäli taisteluhuumori on kohdallaan, sijoitus saattaa parantua pykälällä tai parilla. 1 Viriori on paras keulasta, missä valmentaja mieluiten omansa näkisi. Vire on paussilta arvoitus, vaikka hevosella yksi paikallisravilähtö alla onkin. Maili Vermossa on ensimmäinen tositesti kahteen ja puoleen kuukauteen. Hyvä sijoitus on otettavissa, sillä ruuna ei ole ollut paha pilaamaan peliään laukkoihin. 3 R.R. Tuike nousi Turussa 4. ulkoa kelpo lopetuksella neljänneksi ja olisi lähempää kärkeä taistellut kakkossijasta. Kunto ei ole ainakaan laskemaan päin, ja ruunalle on laskettava yllätyssauma hyvistä asemista.

Pelijakauma: Pauhis (21%) ja R.R. Tuike (4%) ovat odotusarvollisesti parhaat merkit Uljas Suomalaisen (37%) ollessa ylipelattu.

Juoksunkulku: Viriori, Tähtisäihke ja Waru ovat eturivin nopeimmat. Viriori juoksee keulassa, mikäli sinne pääsee, mutta Warulle saattaisi kelvata esimerkiksi Uljas Suomalaisen selkä. Ensimmäinen puolikas mennään vauhdilla.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 8, 5, 7, 1, 3
Suuri: 8, 5, 7, 1, 3

Toto64-2

Suosikki: 1 Leon Coger palasi kaksi viikkoa sitten hyvässä iskussa tauolta ja tsemppasi 2. ulkoa kakkoseksi. Vain kova Grainfield Aiden jäi edelle. Tällä kertaa ruuna pääsee mitä todennäköisimmin keulapaikalle, mistä Leon Coger on ollut paras. Ruuna tykkää pitää tempon reippaana ja tulee hyvin perille matkalla kuin matkalla, kun hevosella on hyvä vauhtikestävyys.

Haastajat: 2 Ulk Delle Selve lähti Leon Cogerin kanssa samaa tahtia liikkeelle kaksi ja puoli kuukautta sitten Mikkelissä, missä Ulk Delle Selve sai sisemmän lähtöradan turvin pidettyä keulapaikan nimissään. Tällä kertaa lähtöpaikat ovat toisin päin, eikä Ulk Delle Selvellä todennäköisesti ole asiaa ohi Leon Cogerista. Ori ei menetä voitonmahdollisuuksiaan vaikkei keulaan pääsisikään, sillä hyväkuntoinen menijä pystyy menestymään muualtakin. 9 Sunbeam voitti toissa kerralla ilmavasti keulasta. Viimeksi meno ei ollut yhtä vakuuttavaa ja ruuna joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Sunbeam ei ole pitkällä starttivälillä ollut aikaisemminkaan parhaimmillaan. Valmentaja odotti suojattinsa petraavan keskiviikon kisaan. 3 Anything For You teki Turussa 3. ulkoa rehdin kierroksen mittaisen kirin tauko huomioiden. Ruuna sai yhden kisan alle ja pystyy parantamaan, mutta suhtaudumme siihen edelleen varauksella, kun hevosella oli kahden vuoden paussi alla. Jotkut hevoset saattavat olla tauolta liiankin hyviä ja huonontaa seuraavaan kisaan. Parantaminen on mahdollista, muttei kirkossa kuulutettua.

Yllättäjät: 6 The Dude kiersi voittostartissaan etusuoralla johtavan rinnalle, mistä ruuna jyräsi vakuuttavasti ykköseksi. Esityksessä ei ollut moitetta viimeksikään, kun viisivuotias esitti kovan lopetuksen 6. ulkoa. 4 Spade Ace Frido sai Forssassa johtopaikalla painetta, mihin nähden lopun taipuminen oli ymmärrettävää ainakin osittain. Vermossa ruuna veti kolmannen radan jonoa ja tuli reippaassa lopetuksessa mukavasti perille. 7 Bwt Angryman teki voittostartissaan elämänsä juoksun keulasta. Viime kisaa ei voi tuomita, sillä ori joutui tekemään pitkän kirin kolmannella ilman selkää.

Pelijakauma: Sunbeam (13%) kiinnostaa eniten.

Juoksunkulku: Leon Coger pitää johtopaikan ja joko Ulk Delle Selve tai Sunbeam juoksee tämään takana. Anything For You tai The Dude hoitaa vetotyöt toisella radalla ilman vetoapua.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 1, 2, 9
Suuri: 1, 2, 9

Toto64-3

Suosikki: 1 Willow Pride voitti Forssassa leikitellen keulasta. Harvoin voi sanoa hevosen olleen hyvä jäätyään viimeiseksi ilman pussitusta, mutta viimeisestä startista ei löydy mitään valittamista tamman suorituksesta. Willow Pride juoksi jäätävätasoisessa SM:ssa joukon perällä, mistä hevonen lopetti terävästi maaliin. Matkan jatkuessa se olisi ehtinyt suorittaa ohituksia. Tällä kertaa voitto jaetaan todennäköisesti jo lähdössä, missä Willow Pride pystyy suht' suurella varmuudella pitämään keulapaikan nimissään. Tämän jälkeen matkavauhti on suuressa vaarassa pudota merkittävästi potentiaalisten vauhdinvaatijoiden puuttuessa. 8 Bwt Burnin Alive saattaisi olla sellainen, mutta ohjastaja ei aikonut heikolta lähtöpaikalta ajaa aggressiivisesti.

Haastajat/yllättäjät: 5 Club Nord Elit oli toissa startissa viruksen kourissa, mutta viimeksi tamma palasi tasolleen ja nappasi keulasta ykkösrahat. Club Nord Elit on hyvä avaaja, joka tähdännee keulahevosen taakse. Keulapaikan nappaaminen suosikilta ei vaikuta realistiselta. 2 Lily's Star lopetti Lahdessa lähimmäksi Willow Pridea. Viimeksi tamma juoksi 4. ulkona ja kiri kolmatta ilman selkää rehdisti neljänneksi. Kunto on hyvä ja nopea avaaja saattaa päästä himoitulle paikalle keulahevosen kantaan. 6 Callela Lisbeth kierteli Riihimäellä 3. ulkoa asialliseti maaliin ja viimeksi SM:ssä tamma meni kovan ajan 4. sisältä. Kunnossa ei ole valittamista, mutta lähtöpaikka on sen verran ulkona että sisäradalle hyvään paikkaan on vaikea päästä. Toista rataa kaksariin runttaaminen ei ole yksinkertainen tehtävä. 3 Lolo Lee ei valmentajan mukaan ole todennäköisesti vielä parhaimmillaan pitkällä starttivälillä. Vermossa sillä ajetaan sopivan nätti startti alle ennen Tammavaltikkaa, minne valmentaja toivoi kutsun saapuvan.

Pelijakauma: Suosikki Willow Pridea (76%) on aika lailla oikein pelattu. Lily's Starissa (3%) voi olla ideaa kaksariin, mikäli tamma löytyy vasta kolmannesta tai neljännestä pohjaparista.

Juoksunkulku: Willow Pride torjuu alussa Lily's Starin ja Club Nord Elitin. Näistä Lily's Star päässee lähimmäksi keulahevosta.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 1
Suuri: 1, 5, 2

Toto64-4

Suosikki: 12 Cacshotin voittosumma saattaisi olla eri näköinen, mikäli ori olisi pysynyt ravilla Derby-finaalissa maaliin saakka. Cacshot kiri kolmatta rataa loppukurvissa kunnes joutui häirityksi ja laukkasi. Ilman hyppyä ori olisi taistellut sijoista 4-6, arvoltaan 28200 eurosta 7000 euroon. Cacshot kilpailee kovassa iskussa eikä tehtävä ole lainkaan niin tasokas kuin parissa viime kisassa. Ori osaa laukata eikä se ole sataprosenttisen varma pelikohde, mutta ehjällä juoksulla se jaksaa tehdä töitä.

Haastajat: 16 Borgmester nousi viimeksi 4. ulkoa asiallisesti neljänneksi ja sai startin koneeseen. Ruuna pystyy pitkältä takamatkaltakin kiertämään ainakin tototaistoon. 8 War Paint oli hyvä jo toissa kerralla, missä tamma kohosi hyvällä loppuvedollaan viidenneksi. Viimeksi viisivuotias sai tehdä keulassa oman juoksun ja piti varmasti selästä iskeneen 15 Sundsvik Godivan takanaan. 4 Tiger Dillon lopetti elokuun alussa johtavan takaa toiseksi ja viimeksi hevonen tsemppasi mukavasti perille kierrettyään toisen radan veturiksi. Kunto on hyvä, mutta voitto olisi valmentajalle pieni yllätys, kun vastus on hyvätasonen eikä Tiger Dillon ole ollut hanakka voittamaan. 9 Dark Defender kilpailee oikealla matkalla, sillä kyseessä on lähes väsymätön peli. Ruuna kiri Lahdessa 4. sisältä hyvin kolmanneksi ja maalissa sillä oli hyvä vauhti päällä.

Pelijakauma: Cacshot (34%) on epäonnistumisriski huomioidenkin alipelattu ja kelpaa rivien varmaksi.

Juoksunkulku: Tiger Dillon hakee johtopaikan haltuunsa. Myöhemmin jonkun pelihevosen kuten Cacshotin selkä kelpaisi eteen.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 12
Suuri: 12

Toto64-5

Suosikki: 2 Stonecapes Seth ei ole tauon jälkeen onnistunut nappaamaan totosijaa, kun tauolta paluussaan ruuna jäi sisäratajuoksulla viidenneksi ja viimeksi tuli lähtölaukka. Tällä kertaa asetelmat ovat kolmevuotiaan puolella. Se on kelpo avaaja ja samalla todennäköinen nimi keulaan, kun ulkopuolelta ei löydy kovia aukaisijoita.

Haastajat: 3 Salty Dogilla oli Tuomas Korvenojan mukaan hengityksen kanssa sanomista viimeksi. Oriin kuntopohja on hänen mukaansa hyvä, mutta itse startti näyttää kuinka kurkku toimii, kun Vermoon on luvattu kosteaa keliä. Kaiken mennessä normaalisti Salty Dog pystyy Korvenojan mukaan kamppailemaan lähdön voitosta. 10 Silenos Clearsky kiri Seinäjoella sisäratajuoksun jälkeen parhaiten ja ehti ykköseksi ohi edellä ravanneen Callela Lincolnin. Kuski on tarjonnut oriille säästöjuoksuja ja taktiikka saattaa tälläkin kertaa olla samansuuntainen.

Yllättäjät: 9 Combatant Motion ei säkenöinyt viimeksi 2. ulkoa. Tällä kertaa varustuksessa ja balanssissa palataan vanhaan ja parempaa voi olla tiedossa. 7 Joseph Boko laukkasi Teivossa pahoin alkuun ja menetti pelin. Ori ravasi maaliin saapuessaan hyvin ja näytti moitteettomalta. Ori on haastaja, kun edellisestä täysipainoisesta kisasta on ehtinyt vierähtää muutama kuukausi. Lisäksi lähtöpaikka on suht' ulkona. 6 Q-Rex Oak otti edellisen voittonsa keulasta. Tämän jälkeen ruuna lopetti Seinäjoella 3. ulkoa tasaisesti ja viimeksi hevonen teki kelpo esityksen kierrettyään etusuoralla keulahevosen rinnalle.

Pelijakauma: Combatant Motionin (3%) keskinkertainen viime startti näkyy liikaa peliosuudessa.

Juoksunkulku: Stonecapes Seth katsoo keulat ja Joseph Boko kiertää tämän rinnalle Q-Rex Oakin eteen. Matkavauhti on tasaisen reipasta.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 2, 3
Suuri: 2, 3, 10, 9

Toto64-6

Suosikki: 11 Cantona America oli Porissa mukana kovassa avauksessa ja juoksi lopulta keulahevosen takana ja tämän rinnalla. Viimeisellä takasuoralla ruuna räjäytti kärkeen ja näytti karkaavan ykköseksi, mutta raju reissu näkyi lopussa sen verran että Carleman ehti ohi. Cantona America on saanut pari starttia alle tauon jälkeen ja kilpailee nousuvireessä.

Haastajat: 2 Jugador on Olli Koivusen mukaan selättänyt lamavaiheen ja seuraavaksi pitäisi päästä eroon lyhyistä laukoista, joita ruuna ottaa silloin tällöin. Kunto olisi riittävällä tasolla menestystä ajatellen. 8 Jack Vader on kirikykyinen menijä. Se jatkaa hyvässä iskussa, mutta kasiradalta voitto voi olla liikaa vaadittu mikäli ruunan juoksupaikka löytyy porukan perältä. 9 Pascha Tilly ei jaksanut Jyväskylässä rutistaa voittokamppailuun juostuaan 4. ulkona ja kierrettyään kirivaiheessa kolmatta ilman selkää. Pascha Tilly on normaalisti vauhtikestävä ja periksiantamaton menijä, jota ei voi unohtaa peleistä.

Yllättäjät: 7 Sue's Photo jäi Lahdessa pussiin palattuaan pieneltä paussilta. Ruuna saattaa päästä yllättävän hyviin asemiin, kun sisäpuolelta starttaa tasaisia lähtijöitä. 10 Trot Kronos lopetti Lahdessa mainiosti 4. sisältä ja ehti ykköseksi. Takarivistäkin se kuuluu huomioida useaan merkkiin, kun parannuspotentiaalia on olemassa. 5 Zo Zo Hoss ei kuskin mukaan kyennyt vastaamaan rytminvaihdokseen viimeksi Vermossa juostuaan 2. sisällä. 2620 metrin matkalla matkavauhti on yleensä tasaisempaa, mikä suosii ruunaa. Ahkerasti kilpaileva 6 Por Nie Rock ei ole alussa nopeimpia, mutta vastaavasti ruuna tekee aina parhaansa. Se menee monipuolisena menijänä matkan. 4 Issaquah Sund kiri Lahdessa 2. ulkoa neljänneksi. Kyseessä on tulosriviään parempi menijä, jonka takavuosien lentokeli antaa edelleen odottaa itseään.

Pelijakauma: Sue's Photo (2%) nostetaan alipelattuna merkkinä mukaan jo pikkukuittiin.

Juoksunkulku: Zo Zo Hoss avaa johtoon ja joko juoksee siitä tai luovuttaa paikkansa Sue's Photolle.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 11, 2, 8, 9, 7, 10
Suuri: 11, 2, 8, 9, 7, 10