Ravivihje: Toto5 Teivo 10.9.2019

Julkaistu:

TOTO5
Morison on Teivon Toto5-pelin todennäköisin voittaja.

Toto5-1

Suosikki: 11 Morison jyräsi Derby-päivänä tätä kovemmassa porukassa komeaan voittoon hurjalla tuloksella. Ruuna on ollut aina äärimmäisen vahva, mutta osoitti viimeksi, että nopeuttakin löytyy. Suosikki on vahvoilla, mikäli se ravaa, mutta ei se vieläkään sen puolesta ole täysin luotettava tapaus.

Haastajat: Voitokas 2 Siporin Santtu on suosikiin tapaan epävarma, mutta pystyvä. Vermon taukostartti ei ollut loistokkainta suorittamista lyhyen laukan kanssa ja ruuna on pieni arvoitus, sillä yleensä se on ollut tauolta hyvä.

10 Sokker teki kesällä varsinaisia haamujuoksuja laukkojen jälkeen, mutta oli viimeksi tauolta pettymys. Parhaalla tasollaan suorittaessaan ori voi haastaa jopa suosikkia.

6 Virin Vihtori aloitti positiivisesti uudelta valmentajalta, mutta hävisi Morisonille selvästi. Nyt ori menee alustavan infon mukaan viime kerrasta poiketen kengillä.

Yllättäjät: 9 Rankkari on juossut kovia lähtöjä ja suorittanut tasaisesti. Ruuna tarvitsee hyvän juoksun, mutta palkitsee sellaisen hyvällä kirillä. 1 Haltija on ollut varjojen mailla pitkään, mutta väläytti Seinäjoella. Ori on uudella kuskilla mielenkiintoinen, varsinkin kun valmentaja vaikuttaa pitkästä aikaa oikein luottavaiselta. 5 Kukkarosuon Iita oli positiivinen kakkonen Vermossa, mutta on enemmän seurailija- kuin voittajatyyppiä. 4 Jumiini puskee rehdisti, mutta laukkariski on iso varsinkin alussa. 3 Leijan Loimulta löytyy terävä pala, jos sen pääsee käyttämään sopivasti loppusuoralla. 8 Villiäijä ei tunnu löytävän kevään huippuvirettään, mutta saattaa parantaa kun startteja kertyy tauon jälkeen.

Pelijakauma: Morison (59 %) voittaa hyvin todennäköisesti ravilla. Aika oikein pelattu suosikki on varmaehdokas, mutta epävarmaan hevoseen ei tietysti ole aina mielekästä luottaa. Pari yllättäjää on vähällä huomiolla. Sokker (1 %) ja Haltija (1 %) ovat varsinkin peliosuuttaan kyvykkäämpiä.

Juoksunkulku: Haltija ja Leijan Loimu avaavat reippaasti, mutta kummallakaan tuskin halutaan ajaa keulasta. Siporin Santtu etenee sinne, mikäli avaa ravilla. Morison tulee takaa ajoissa eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto5-2

Suosikki: Toinen Toto5-kohde on sekava aloittelevien suomenhevosten tasoitusajo, jossa hevosia on neljällä paalulla. Tasaisesti pelatussa lähdössä ottaisi mielellään kantaa, mutta se ei ole helppo tehtävä. 12 Karisman Helmi on aiheesta suosikki. Varttuneemmalla iällä aloittanut pelisuosikki omaa voltin vitoselta alkuun laukkariskin, mutta on muuten osoittanut, että ei kaihda kiertelemistäkään.

Haastajat: 9 Jasun Ilo on käynnistynyt valmentajansa ajamana hitaasti, mutta osoittanut loppua kohden kiihtyviä kyytejä. Teivossa tamma polkaisi laukan jälkeen 28-pintaan läpi ja on ammattikuskilla mielenkiintoinen.

16 Vatrik on suorittanut oikein tasalaatuisesti ja polki viimeksi hurjan Jamas Vilmerin takana jo 28-tuloksen.

8 Ämpäri on viimeksi pitkältä tauolta positiivinen ja saattaisi terävöityä startti alla ihan merkittävästikin.

10 Nurmon Neito on hyvä hevonen sarjoihinsa, mutta kurjan epävarma. Laukka voi tulla missä kohtaa matkaa tahansa. Rattaille palaava Esa Holopainen tuli hevosen kanssa tosin hyvin toimeen viimeksi.

14 Laval Rols kehittyy hyvää tahtia, samoin kuin 13 Kilmisteri.

15 Marin Tase on vauhdikas, mutta saisi puristaa lopussa hieman hanakammin.

Yllättäjät: Kahden ensimmäisen paalun hevosilla on aika paljon parannettavaa tulosten perusteella, mutta lievää potentiaalia. 2 Vauhtipoku voitti Lappeessa vaatimattoman lähdön 2. sisältä ja on oudon paljon luotettu. 1 Rehulan Huvi kokee mielenkiintoisen muutoksen rattailla ja kykyjä on varmasti ennätystä parempaan. 3 Jylhäväre on petrannut paljon viime aikoina, mutta laukka on edelleen herkässä.

Pelijakauma: Jasun Ilo (10 %) on kiehtovin merkki. Vauhtipoku (14 %) on selvimmin liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Rehulan Huvi lähtee vetämään joukkoa tasaisesti kiihtyvällä tahdilla.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 12, 9
Suuri: 12, 9, 16, 8, 10, 14

Toto5-3

Suosikki: Kolmannessa Toto5-kohteessa erottuu kolme hevosta pelissä aika selvästi. Niistä 5 Almost One Year voitti arvonnan, pääsee keulaan ja on sen myötä niukka ykköshevonen. Ruuna oli Derby-karsinnassa kelpo viides ja palasi viimeksi keulapaikalta voittokantaan, vaikka sai keskipitkällä matkalla alussa prässiä totaaliselta startistilta.

Haastajat: 10 Santo Grial ylsi Derby-karsinnassa suosikkia yhtä sijoitusta korkeammalle ja oli esitykseltäänkin asteen parempi. Ruuna on tehnyt hyviä juoksuja jo tovin aikaa, mutta on hieman kainostellut voittamista.

9 Liberace ei ole juossut aivan yhtä kovia lähtöjä kuin edelliset, mutta löytänyt uusissa käsissä alkuvakeuksien jälkeen oivan vireen. Viime voitot ovat tosin keulasta ja nyt juoksusta tulee tyystin erilainen.

Yllättäjät: Yllättäjissäkin on kuitenkin potentiaalia. 6 Big Mas kulki viimeksi taukostartissaan alkulaukan jälkeen hurjasti 13,3/1400 metriä ja talvella mukavasti mennyt hevonen vaikuttaa olevan heti vireessä. 2 Arctic Mystery on ollut muutaman kerran peräkkäin sijoitustaan parempi. 1 Quite a Star oli nahkea Vermossa. Ruuna ailahtelee, mutta pystyy koviinkin suorituksiin. 8 Oilsheikillä on riittänyt epäonnea. Forssassa siltä vietiin häirinnällä voitto, Turussa ruuna oli paljon voimia tallell apussissa ja viimeksi juoksu meni aivan pieleen. Onnettomalta paikalta voitto olisi silti edelleen yllätys. 3 Inflammable Jam on tehnyt monta rehtiä esitystä putkeen, mutta rima on toki aika korkealla nyt. 4 Hola Alejandro on huoltotauolta kysymysmerkki, mutta ruuna on ottanut tällä kaudella jo kahdeksan totosijaa ja paremmalla onnella niitä olisi enenmmänkin.

Pelijakauma: Big Mas (2 %) on paljon peliosuuttaan vaarallisempi.

Juoksunkulku: Almost One Year täräyttää johtoon. Santo Grial saattaa kiertää matkalla johtavan rinnalle, mikäli vauhti rauhoittuu merkittävästi.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5, 10, 6
Suuri: 5, 10, 9, 6

Toto5-4

Suosikki: 4 Juliet Ale ei ole hetkeen menestynyt, mutta on hyvä huomioida, että hevonen on juossut äärimmäisen kovia lähtöjä. Tamma pääsee tässä mielimatkallaan erittäin todennäköisesti johtoon, josta sitä ei ole helppo lyödä. Ylivieskan taipuminen herättää ksymyksiä, mutta silloin juostava matkakin taisi olla vastaan.

Haastajat: 5 Freelancer voitteli näitä lähtöjä säännöllisesti keväällä. Ruuna on huilannut kesän ja on luonnollisesti kysymysmerkki tauolta, mutta ohjastajan mukaan hevonen on treenannut hyvin.

1 Real Red tähtää suosikin kantaan ja on sieltä varmasti vaarallinen, mikäli kiritila aukeaa. Tamma oli viimeksi huoltotauolta kohtalainen tavallisilla kärryillä ja eiköhän nyt palata optimivarustukseen.

8 Wicasa Sioux ei häpeä hevosena tässä kenellekään, mutta onnettomaksi kääntynyt arpaonni jatkuu ja 8-radalta on vaikea löytää juoksua, jolla ruuna voittaisi tämän.

Yllättäjät: 9 Bean Coktaililla on kykyjä, mutta suoritustaso on ollut valju, kun voimia on kulunut turhaan painamiseen. Viimeksi hevonen tyytyi kovassa seurassa seurailemaan, mutta polki kuitenkin 11-tuloksen. Nopea 6 Westcoast Victoria hyytyi Turussa kaahoittelun jälkeen. Maili sopii paremmin, mutta monen nopean ulkopuolelta ei ole helppo saada juoksua. 12 Earn n'Burn on parantanut nahkean Suomen alun jälkeen, mutta lähtöpaikka on toivoton.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Real Red (10 %) voisi olla nappipaikalta hieman enemmän luotettu. Wicasa Sioux (11 %) on puolestaan kurjalta paikalta liikaa pelattu.

Juoksunkulku: Eturivissä on monta nopeaa, mutta Juliet Ale on aika selvä keulasuosikki. Real Red ja Freelancer kamppailevat paikasta sen takana ja se olisi tässä arvokas.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4, 5, 1
Suuri: 4, 5, 1

Toto5-5

Suosikki: Toto5-pelin päätöksessä kisaavat amatöörit. Juoksupaikat ratkaisevat näissä lähdöissä paljon. 1 E.V. Mici avasi TUrussa hyvin sisäradalta, eikä sen perusteella ole mahdoton ajatus, että ruuna pitää keulapaikan. Sen jälkeen olisi paljon voitettu, vaikka 4-vuotias osaa olla työstettävää mallia.

Haastajat: 3 Stonecapes Payman on herännyt 6-vuotiaana sukunsa edelyttämälle tasolle ja tehnhyt nyt jo monta sitkeää suoritusta putkeen.

7 Nazareth on pari kertaa päästänyt keulasta lopussa hevosia edelleen, mutta on kelpo menijä tähän seuraan. Tamma on suosikkikolmikon nopein avaaja, mutta näin ulkoa juoksusta uhkaa tulla raskas.

10 My Iver kiri Teivossa 2. ulkoa varmaan voittoon ja on tauon jälkeen hyvässä nosteessa. Takarivistä juoksu voi mennä tällaisessä lähdössä helposti kovinkin pieleen, mutta hevonen riittää.

Yllättäjät: 4 Summerwind Son tuli Teivossa pirteästi loppua My IVerin voittamassa ja parantaa otteitaan saatuaan tauolta startteja. 2 Cool Type oli myös pitkään sivussa ja on nousussa.

Pelijakauma: Nelikko erottuu. Nazareth (7 %) on selvästi aliarvostetuin.

Juoksunkulku: E.V. Mici, Stonecapes Payman ja Nazareth mielivät johtoon. E.V. Mici ei ole raketti starttari, mutta voisi onnistua puolustamaan johtopaikan.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 1, 3, 7, 10
Suuri: 1, 3, 7, 10