Ravivihje: Toto65 Magic Monday 9.9.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO65
Toto65-pelin varma säästetään päätöskohteeseen, mistä löytyy erittäin mielenkiintoinen ideapiikki.

Toto65-1

Suosikki: Avauskohteen 6 Cheri Sane avaa hyvin ja mailin matkalla ruuna kestänee reippaankin matkavauhin. Toissa kerralla ruuna teki hyvän juoksun keulasta tasaisen reippaalla tempolla. Viimeksi hevonen kiri haastavista asemista aivan hyvin perille amatöörikuskilla.

Haastajat: 5 Lovely Easyn tulosrivistö on suht' korea, ja tamma hakee kolmatta voittoaan neljään starttiin. Edellisissä voittojuoksuissa reissut ovat onnistuneet mainiosti, kun hevonen on päässyt iskemään kärjen tuntumasta sisäradalta. Lovely Easya on vaikea sivuuttaa peleistä, mutta toisaalta sitä ei uskalla jättää varmaksikaan. 11 High Profilen kunto on stabiili. Ruuna kiersi Seinäjoella 5. ulkoa vahvasti totoon ja voitti Jyväskylässä astetta paremmalla juoksulla 2. ulkoa toista rataa pitkin. Nykyiskussaan High Profile pystyy nousemaan näistäkin asemista maililla kärkitaistoon mukaan. 1 Crystal Cool sai viimeksi myöhään vapaata ja piti asemansa. Tätä ennen tamma piti johtopaikalla tempon raikkaana ja taipui hieman lopussa. Crystal Cool on hyvä avaaja, joka pystynee tarvittaessa pitämään johtopaikan. Saattaa olla, että selkäjuoksu on lopullisin taktiikka.

Yllättäjät: 4 Pitbull runnoi keulahevosen rinnalta kärkeen viimeisellä takasuoralla ja kesti hämmästyttävän hyvin kolmanneksi vaikka ensimmäinen kierros oli tempoltaan tappavan kovaa. Hyvällä voittoprosentilla 9 Trouble Leader meni Kaustisella vinossa, mutta pysyi ravilla ja lopetti kärjen tuntumasta positiivisesti. Laukkariski on olemassa jälleen. 3 Elzevier Lloyd lopetti Kaustisella hyvin takapareista ja sai kehut ohjastaja Veli-Erkki Paavolalta.

Pelijakauma: Suosikkimme Cheri Sane (17%) ja yllättäjäosaston kärki Pitbull (3%) ovat parhaat ruksit avauskohteeseen.

Juoksunkulku: Crystal Cool joko juoksee keulassa tai päästää Cheri Sanen eteensä.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 6, 5, 11, 1
Suuri: 6, 5, 11, 1, 4, 9, 3

Toto65-2

Suosikki: 10 Knocking Match ei toissa kerralla Derby -karsinnassa riittänyt parhaille. Lahdessa ruuna joutui pakittelemaan kolmannelta radalta hännille, mistä hevonen teki hyvän juoksun eikä saanut vapaata kuin hieman ennen maalia. Knocking Match kohtaa tällä kertaa sopivan vastuksen ja kuuluu aikaisin peleihin.

Haastajat: 7 Highscore Luca lopetti Vermossa joukon perältä aivan asiallisesti. Viimeksi viisivuotias eteni keulaan, minne hyvä avaaja saattaa tälläkin kertaa hakeutua. Highscore Luca ei ollut Teivossa terävimmillään loppuhetkillä, mutta tällä kertaa tiedossa voi olla parempaa. 8 Earthquaker kiersi Seinäjoella vahvasti ykköseksi. Teivossa hevonen nousi viimeisellä takasuoralla neljännelle ja eteni hyvin, mutta kiri katkesi hieman liian aikaisin. Onnistuneella juoksulla Earthquaker on yksi mahdollisista. 3 MAS Bella keräilee hyviä sijoituksia. Lappeessa tamma ei saanut kunnolla kiritilaa sisäratajuoksun jälkeen, mutta Teivossa tilaa tuli ja hevonen lopettikin positiivisesti. Jälleen se saattaa saada hyvän juoksun kärjen tuntumassa.

Yllättäjät: 1 Belgram Pinus tsemppasi toissa kerralla hopealle toiselta ilman vetoapua eikä ollut huono viimeksikään kaukaa takapareista. Loistoasemista ori on yllätysvalmis. 4 Hurry Sundown ei Kouvolassa päässyt ravilla liikkeelle ja homma oli ohi aikaisessa vaiheessa. Tätä ennen ruuna lopetti hyvin sisäratajuoksulla ja vilautti nousukuntoaan.

Pelijakauma: Earthquaker (11%) on alipelattu yhdessä Belgram Pinus (4%) ja Hurry Sundown (3%) kanssa.

Juoksunkulku: Highscore Luca päässee etenemään keulapaikalle. MAS Bella hakeutunee myös sisälle. Knocking Match saattaa kiertää eteenpäin, mikäli tempo laskee selvästi.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 10, 7, 8, 3
Suuri: 10, 7, 8, 3, 1, 4

Toto65-3

Suosikki: 1 Mainio oli Derby-karsinnassa sijoitustaan parempi ja viimeksi lohdutuslähdössä ruuna kiri 3. ulkoa kiertelemättä mukavasti toiseksi. Tällä kertaa lähtöpaikka on mainio ja ruuna pystyy lataamaan johtopaikalle, mikäli hevonen avaa matkaan yhtä terävästi kuin teki Derbyn karsintalähdössä.

Haastaja: 12 Jimmy Ray tsemppasi Lahdessa keulahevosen rinnalta rehdisti perille ja viimeksi Santtu Raitala kiidätti hevosen ykköseksi 4. ulkoa. Lähtöpaikka on ikävä ja Mainion lyöminen on haastavaa mikäli tämä pääsee keulapaikalle tekemään oman juoksun.

Yllättäjät: 3 Proserpine pääsee terävästi matkaan mikäli tamma pysyy alussa ravilla. Suosikin ohittaminen ei välttämättä onnistu, mutta esimerkiksi paikka johtavan takana olisi huippumesta. 2 Black Maya kilpailee hyvässä iskussa. Joensuussa 4. ulkoa ykköseksi kirinyt tamma tsemppasi Teivossa periksiantamattomasti maaliin toiselta ilman selkää. 7 Smart Leader voitti Oulussa keulasta. Voitokas menijä pysyi ravilla tuolloin, mutta tällä kertaa tehtävästä on vaarana muodostua hankalampi. 5 Defrag Am otti voiton keulasta. Viimeksi ruuna jäi toiselle radalle pussiin, kun takaa hyökättiin. Tilaa saatuaan hevonen kiri varsin hyvällä tyylillä maaliin. 11 Celsius Evo on tauluaan vaarallisempi. Tauolta ori jäi toiselle radalle ilman selkää.

Pelijakauma: Proserpine (5%) on kohteen paras merkki. Toki Mainio (54%) on yksi Toto65-pelin todennäköisimpiä voittajia.

Juoksunkulku: Mainio pyrkii torjumaan alussa Proserpinen ja kumppanit ja onnistunee tässä.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 1, 12
Suuri: 1, 12, 3

Toto65-4

Suosikki: 3 Loveya Fashion omaa kovan luokan lähtöihinsä, mutta kahden vuoden mammaloman jälkeen se on luonnollisesti suuri arvoitus. Koelähdössä tamma meni reippaan ajan ja keräsi kuskin kehut, mutta tositilanne koittaa vasta sitten kun hevonen starttaa totolähdössä. Loveya Fashion omaa ison moottorin eikä ole juoksunkulusta riippuvainen, kun kaikki on kunnossa. Mikäli karstaa ei ole liikaa koneessa, pystyy hevonen heti kamppailemaan lähdön voitosta.

Haastaja: 1 Spunky Girl otti voittonsa keulasta eikä ollut huono viimeksikään kirien 6. ulkoa neljänneksi. Spunky Girl on hyvä avaaja, joka tähdännee keulajuoksuun.

Yllättäjät: 12 Vitesse hyötyisi tasavauhtisena menijänä kärjen ylivauhdista. Lahden startin perusteella kunto on edelleen hyvä. 14 Coldspring omaa hyvän kapasiteetin eikä taustajoukkojen mukaan ole yleensä vaatinut kovia ajoja alle ennen starttiviivalle palaamista. Tamma pystyy nousemaan korkealle kolmannesta lähtörivistäkin. 2 Glide On Fire voitti Kouvolassa suht' varmasti kierrettyään etusuoralla keulahevosen rinnalle. Startti alla se pystyy parantamaan. 7 Case Caroline omaa hyvän kapasiteetin eikä oikeana päivänä ole riippuvainen juoksusta. Toki nyt on pari niin hyvää vastustajaa viivalla, että niiden kukistaminen esimerkiksi johtavan rinnalta voi olla liian kova tehtävä. Kuskivahvistuksen kokeva 6 Sapphira oli Turussa kelpo kakkonen 2. sisältä. 9 Mascot Match teki viime starteissa tasaisen hyvää jälkeä. Tällä kertaa sillä on paussia alla. 11 Holiday Sund on paussin jälkeen saanut pari starttia runkoon ja petraa pikku hiljaa. Ohjastaja oli tamman suhteen varsin positiivisin mielin kisan alla.

Pelijakauma: Loveya Fashion (50%) on haastava tapaus, kun edellisestä startista on kulunut yli kaksi vuotta. Pidämme sitä enemmän yli- kuin alipelattuna tuoreen näytön puuttuessa.

Juoksunkulku: Spunky Girl pitää kiihdytyksessä keulat ja juoksee johtopaikalla ellei Loveya Fashion tule ajoissa vaativana rinnalle. Silloin selkä saattaa kelvata eteen.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 3, 1, 12, 14
Suuri: 3, 1, 12, 14

Toto65-5

Suosikki: 5 Hamlet Star ei ole tällä kaudella kaksarisijoilta erehtynyt ja tänään sillä on haussa kolmas peräkkäinen voitto. Ruuna on erittäin hyvä avaaja, joka on pystynyt hakemaan keulapaikan nimiinsä uloimmilta lähtöradoiltakin. Näin kävi toissa kerralla Teivossa, kun Hamlet Star täräytti seiskaradalta eteenäpäin ja pääsi lopulta piikkiin. Härmässä avaus oli peräti 08-vauhtinen, mutta tämä ei lopussa näkynyt Hamlet Starin lipuessa ylivoimavoittoon. Ruuna on selvä suosikki lähtöönsä ja hoitelee homman kotiin useammin kuin häviää.

Haastaja: 12 Bond Eagle oli itse varmuus viimeksi kuukauden paussilta ja voitti keulasta helposti. Lähtöpaikka parani yhden poisjäännin myötä ja antoipa ykkössuosikin kuskikin oriista suoraselkäiset kehut.

Yllättäjät: 3 Rim Bay Frenchy on hyvä avaaja, jolla on alla pari totovoittoa keulasta sekä Härmästä että Kokkolasta. Tamma saattaa katsoa ensimmäiset keulat, mutta Hamlet Starin selkä on todennäköisesti se juoksupaikka mitä ohjastaja havittelee. 9 Kathy Heel tsemppasi Teivossa Hamlet Starin ulkopuolelta hyvin perille tehden vahvan esityksen. Seinäjoella sisäratajuoksun jälkeen Bond Eaglea lähimmäksi ehtinyt 2 Cubus kokee jälleen ohjastajanparannuksen tähän kisaan. 4 Bugs Bunny Buzz ei valmentajan mukaan ole yleensä ollut hyvä tauolta, mihin nähden viime kertainen suoritus oli positiivinen. 6 Flirting yritti Kokkolassa haastaa Rim Bay Frenchyn, muttei päässyt tästä ohi. Viimeksi Bugs Bunny Buzz pysyi keulajuoksulla niukasti takana.

Pelijakauma: Hamlet Star (64%) on rivin todennäköisin voittaja, mutta peliosuudessa on silti jonkin verran liikaa. Pienimpiin kuitteihin ruuna käy varmaksi.

Juoksunkulku: Radoilta 3-6 avataan reippaimmin. Hamlet Star prässää itsensä keulaan, mutta se voi maksaa reipasvauhtisen avauksen. Toisaalta ruuna on tällä kaudella tottunut hakemaan keulapaikan reipasvauhtisella avauspuolikkaalla.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 5, 12
Suuri: 5, 12

Toto65-6

Suosikki: 6 Rambo Rivner ei pysynyt Lahdessa voittajan peesissä johtavan takaa, mutta Vermossa hevonen oli keulajuoksulla parempi. Ruuna nousi maalisuoralla ulospäin, mikä hankaloitti selvästi rinnalta ohitusta yrittäneen vastustajan tehtävää. Lopputulemana ruuna siirrettiin voittajan pallilta hopeakorokkeelle. Kunto on hyvä ja nopea avaaja pystyy kamppailemaan lähdön voitosta.

Haastaja/ideavarma: 2 Harmimatic Tinker ei ole tällä kaudella vielä pystynyt esittämään parastaan, kun alkuvuoden starteissa hevonen köhi ja Mikkelissä toukokuussa puhkesi keuhkoputkentulehdus. Tuorein startti oli niin hyvä, että ongelmat näyttävät olevan takana päin ja kokeilemme ruunaa rohkeasti ideavarmana. Harmimatic Tinkerillä on kykyjä selvästi nähtyä parempaan ja Kuopion huiman loppuvedon perusteella hevonen on löytämässä itsensä. Samaa mieltä oli ohjastajakin, sillä hänen näkemyksen mukaan otteissa oli vanhaa hyvää Harmimatic Tinkeriä. Normaalina ollessaan Harmimatic Tinker pystyy avaamaan kovaa ja menestymään juoksulla kuin juoksulla.

Muut haastajat: 3 Golden Eleven ei ole urallaan ollut parhaimmillaan kesällä. Syksyä kohti ruuna on pystynyt parantamaan ja hevonen palaa pieneltä paussilta varsin positiivisin ennakko-odotuksin viivalle. Se juoksee optimibalanssilla eli kengittä. 5 Past Or Flash ei toissa kerralla riittänyt 2. ulkoa neljättä sijaa parempaan, mutta viimeksi rahkeissa olisi tilojen auettua ollut varaa nousta sijan tai pari korkeammalle. 9 Reverend Dred otti Lahdessa maksimit ja Jyväskylässä ruuna kiri 3. ulkoa aivan hyvin loppua. Paras vire on tällä hetkellä hakusessa monipuolisella ja voitokkaalla menijällä.

Yllättäjät: 4 Dust Collector on tasavauhtinen menijä, jota tasaisen reipas matkavauhti suosisi. Joskus ruuna ottaa laukkoja, mutta ravin sujuessa se ei ole täysin vailla mahdollisuuksia. 7 Hijack'em ei toissa kerralla pärjännyt johtavan rinnalta, mutta oli viimeksi jonkin verran sijoitustaan parempi 5. ulkoa. Ruuna kiri loppusuoraa terävällä otteella. 12 Moonlight Storm paikkasi Porissa hyvin alkulaukkansa ja kiri pirteällä otteella perille. Poisjäännit auttavat hyvän sijoituksen metsästämisessä.

Pelijakauma: Harmimatic Tinker (11%) on Toto65-pelin paras merkki ja jätämmekin sen rohkeasti varmaksi. Golden Eleven (6%) on myös alipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 1,2,6 ja 7 avataan reippaimmin. Harmimatic Tinker haluaisi keulaan, mutta Rambo Rivner saattaa olla eri mieltä. Ensimmäinen puolikas saattaa olla reipasvauhtinen.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 2
Suuri: 2*päivitys klo 15.23: korjattu Loveya Fashionin numero oikeaksi