Ravivihje: Toto4 Pori 8.9.2019

Julkaistu:

TOTO4
Porin Toto4 on mielenkiintoisen haastava ja isokin voitto-osuus on mahdollinen.

Toto4-1

Suosikki: Toto4-avaus on ennakkoon melkoisen tasainen koitos. 6 Quell on keulasuosikki ja maililla sen jälkeen vahvoilla. Ruuna kiskaisi viimeksi vastaavista asemista johtoon ja hallitsi helposti, joskin tätä helpompaa tehtävää. Kauden neljästä voitosta kolme on tullut johtopaikalta, mutta vanha herra osaa myös ailahdella.

Haastajat: 5 Cape's Caviar taipui viimeksi kovassa Toto75-lähdössä johtavan rinnalta, mutta niin olisi saattanut käydä monelle muullekin tämän lähdön osallistujalle.

3 Bee Snipes on mitellyt tammojen 3-vuotislähdöissä ja esiintynyt niissä positiivisesti. Hevosta on vaikea verrata rahasarjan rutinoituneempiin ja mailikin on kysymysmerkki, mutta kyseessä on takuulla lähdön lupaavin menijä.

4 Janis Joplin Boko hallitsi viimeksi Toto64-lähtöä keulasta, mutta se oli hieman bluffijuoksu. Hannu Korven talli on kovassa myötätuulessa ja tämäkin tamma on nostanut viime aikoina tasoaan.

8 Freddy K. on ainakin edullisimpia merkkejä, vaikka paikka on paha. Ori palasi voittajaksi Vermossa ja olisi viimeksikin menestynyt johtavan rinnalta ilman loppusuoran alun laukkaansa.

Yllättäjät: 1 Expanse's Hope ja 2 Scream Carambola kyttäävät nappipaikoilta yllätystä. 11 Bernetta puolestaan kärkkyy onnettomista asemista ylivauhtia. 12 Laptop Alley väläyttelee toisinaan, mutta on nyt pikkutauolta arvoitus.

Pelijakauma: Äärimmäisen tasainen lähtö. Bee Snipes (11 %) ja Freddy K. (9 %) ovat parhaat merkit.

Juoksunkulku: Eturivissä on useampikin nopea ja paljon riippuu siitä kenen askel osuu lankulle, mutta Quell on keulasuosikki. Avaus on kova, mutta vauhti rauhoittuu sen jälkeen.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 6, 5, 3, 4, 8
Suuri: 6, 5, 3, 4, 8, 11

Toto4-2

Suosikki: 6 Unbounded Stride oli viimeksi Kasvattajakruunun alkuerässä oikein positiivinen kolmas. Ruuna nousi etusuoralla johtavan takaa toiselle, prässäsi johtavaa rajusti 12-vauhtisella 3. puolikkaalla, löi sen, mutta joutui taipumaan kahdelle kirihevoselle. Nyt vastassa on vanhempia hevosia, mutta vastus on viime kertaa sopivampi ja varsalla alkaisi olla jo taas voiton vuoro.

Haastajat: 2 Taj One nosti viimeksi tasoaan etukengittä ja jäi pussiin. Nyt kengät ovat taas jalassa, mutta suosikkia lukuun ottamatta vastus ei pelota.

8 Hocuspocus Avenger on mahdollinen jättiyllättäjä. Tamma aloitti viimeksi uusista käsistä ja jäi paljon voimia tallella 2. sisälle pussiin.

Yllättäjät: 5 Here Comes The Sun on kilpaillut viime ajat katkonaisesti, mutta ennen viime kisaa tallia vaihtaneella hevosella on hyvä potentiaali. 7 Stoneisle Passion ei ole voittanut vielä koskaan, mutta oli esimerkiksi viimeksi ihan tasokkaassa lähdössä 2. ulkoa asiallinen kolmas. Vauhdikas 4 Day Credit saa tässä juoksun. 1 Twist In Time jäi Forssassa ilman kiritilaa ja voisi terävöityä kun startteja kertyy tauon jälkeen.

Pelijakauma: Unbounded Stride (60 %) erottuu aiheesta. Taj One (21 %) on liikaa luotettu. Hocuspocus Avenger (2 %) on kiinnostava haku.

Juoksunkulku: Day Credit avaa ensiksi johtoon, mutta huolinee selän eteensä. Hocuspocus Avenger avaa ulkoa lujaa ja suosikkikin pääsee aivan asiallisesti liikenteeseen.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 6
Suuri: 6, 8

Toto4-3

Suosikki: Suomenhevosten kovimmassa sarjassa on on Porin tyyliin tarjolla tutusti maaottelu Jouni Miettisen talli vastaan muut. Sarjamääritys suosii vahvasti 1 Komentoa, josta tehdäänkin sen myötä ideasuosikki. Tamma on ollut aivan asiallinen ja kun se pääsee kontrolloimaan lähtöä yksin paalulta, niin sitä ei ole helppo ohittaa.

Haastajat: 9 Larvan Hurmos on jäänyt pari kertaa pussiin Kuninkuusravien jälkeen ja on ihan kelpo vireessä, vaikka taulu on sekalainen.

10 Rapin Aatos lopetti Tähtisprintterissä taustalta alle 20-kyytiä ja on näihin hevosiin verrattuna tauluaan paljon vaarallisempi.

7 Jyllätys on on neljäs kova. Ruuna on tosin taas vaihteeksi sortunut laukkailemaan, eikä siihen olisi sunnuntaina varaa.

Yllättäjät: 2 Riipinen oli vaisu tauolta, mutta parantanee otteitaan. 5 Lover on taukonsa päätteeksi ottanut kaksi ylivoimaista paikallisravivoittoa ja ollut niissä suorempi kuin kevään starteissaan ja se lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

Pelijakauma: Kärkinelikko on näistä lähtökohdista aika tasainen.

Juoksunkulku: Komento lähtee vetämään joukkoa tasaisesti kiihdyttäen.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 1, 9, 10, 7
Suuri: 1, 9, 10, 7

Toto4-4

Suosikki: 4 Arvika By Knight on ollut pari kertaa vaisu, mutta viimeisimmän startin jälkeen löytyi selitys, sillä röörit olivat täynnä räkää. Tamma palaa sairaspaussilta tietysti pienenä arvoituksena, mutta oletettavasti viime startteja parempana. Nopealta hevoselta riisutaan kengät edestä ja takaa ja perään löydään ensimmäistä kertaa Suomessa jenkkikärryt. Se tietää maililla hyviä asioita ja koko matkan johto voisi olla lähellä.

Haastajat: 8 Deangelo on hevosena lähdön paras. Ruuna avaa uusista käsistä ja pitkältä tauolta positiivisin kommentein, mutta huonolta lähtöpaikalta ei ole tarkoitus revitellä, eikä viritellä varustustakaan optimiin. Viimeksi hevonen kilpaili Suur-Hollolan alkukilpailussa, eikä luonnollisesti riittänyt.

7 Werner Ors on juossut avoimia 4-vuotislähtöjä läpi kauden ja oli esimerkiksi Kuopio Stakesissa komeasti kolmas. Vastus ei niihin verrattuna pelota, mutta valmentajan ajamana huonolta paikalta voi olla luvassa rankka reissu.

1 Piquant Stride palaa myös lyhyeltä tauolta. Ennen sitä ruuna oli suorastaan loistava, kun se ehti kahden laukankin kera toiseksi Turun maililla. Ykkösrata on lähes varmasti loukku, mutta tiloilla hevonen ehtisi kauempaankin.

Yllättäjät: 11 May Rosella on potentiaalia, mutta onnistumiset kiertävät. Hankalalta paikalta tamma tarvitsee ylivauhdin menestyäkseen, mutta ei sitä tyystin kannata unohtaa. 5 Lemon Breezer ja 3 Spanish Rose suorittavat takuuvarmasti, mutta voitot ovat harvassa. Ahkerasti kilpaileva 2 Langen's Cza Cza ei ole ollut viimeisissä ihan terävimmillään, muttei huonokaan. 9 Sand Pirate Åsille jäi viimeksi kovassa lähdössä jossiteltavaa. Ruuna vaatii tarkan juoksun, mutta voittaakin vielä joskus tällaisen lähdön. Nyt paikka on takarivissä erityisen kurja, kun edestä ei avata kovinkaan lujaa.

Pelijakauma: Kovissa ikäluokkalähdöissä rutinoitunut Werner Ors (4 %) kiehtoo selvimmin.

Juoksunkulku: Arvika By Knight viuhtoo keulaan, josta sillä todennäköisesti ajetaan. Ainakin Werner Orsille voi povata ulkoa aggressiivista taktiikkaa.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 4, 7
Suuri: 4, 8, 7, 1, 11