Ravivihje: Toto75 Oulu 7.9.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO75
Kavioliiga starttaa lauantaina. Kohteina ovat Toto75-pelin kaksi viimeistä lähtöä.

Toto75-1

Suosikki: 9 Raggarin juoksu ei Jyväskylässä mennyt putkeen, mutta hevonenkaan ei ollut parhaimmillaan. Kiri jäi tasaiseksi. Ylivieskassa ja Joensuussa ruuna runttasi ykköseksi sen verran varmoin ottein, ettei sitä voi yhden tasaisemman startin perusteella tuomita. Ruuna pääsee nopean lähtijän takaa asemiin ja on vaarallinen Oulun maalisuoralla.

Haastajat: 4 Koveri oli Kuopiossa tyly kaveri päästyään johtopaikalle. Myös Porissa ori pääsi vetotöihin ja voitti 21,5-lopetuksessa helposti. Ori on hyvä avaaja, mutta on vaarana, ettei keulapaikka irtoa tällä kertaa yhtä helposti kuin viimeksi. Kunto on hyvä, mutta esimerkiksi johtavan rinnalta lähdön voittaminen ei olisi helppoa. 3 Kartier omaa rajun luokan ja on aina vaarallinen starttiviivalla ollessaan. Ori on epäonnistumisaltis tapaus, vaikka taulussa näkyykin vain yksi laukkamerkintä. Urallaan ongelmista kärsinyt Kartier on yleensä ollut hyvä tauolta. Silloin moni hevonen on terveimmillään. Toisaalta laukkariski voi olla suurempi, jos painetta on pannussa liikaa. 8 Menoks voitti Seinäjoella hurjalla tuloksella kuolemanpaikalta. Teivossa ori jäi suljetulta lähtöpaikalta 7. ulos, mistä esitys ei ollut huono muttei uran paraskaan. Viime aikoina ori on kulkenut ravia, mikä on ollut tärkeintä. Silloin Menoks ei ole juoksupaikasta riippuvainen.

Yllättäjät: 1 Lakuri tekee jatkuvasti hyviä suorituksia. Porissa ori kiri reippaasssa 21,5-vauhtisessa lopetuksessa juosten matkattuaan 3. sisällä/3. ulkoa. 5 Iikorin taulun voitot ovat tulleet keulasta. Tällä kertaa johtopaikalle pääseminen ei ole kirkossa kuulutettua. Muualta ori ei ole ollut yhtä hyvä, ja Markus Porokan kakkosvaihtoehto lienee kuolemanpaikkajuoksu. 2 Tarun Tykki piti Rovaniemellä tempon raikkaana juostuaan keulahevosen rinnalla ja runttasi mukavasti perille. 11 Vernanto on voitokas tapaus, joka starttaa tällä kertaa erittäin tasokkaassa lähdössä. Voitto yllättäisi, kun starttiväli on pitkä eikä kilpailuterävyys ole välttämättä tapissa. 7 Kobardi on selvästi tauluaan vaarallisempi ja kuuluu laajimpiin kuitteihin mukaan. Hyvänä päivänään ori pystyy runttaamaan kuolemanpaikaltakin korkealle. Jorma Kontion ajama 6 Villi-Anna on nopea lähtijä, joka pystyy katsomaan ensimmäiset keulat. Markus Porokka väläytti taktiikkaa, jota noudattamalla Villi-Anna luovuttaisi keulat vain tallikaveri Iikorille. Tämä ratkaisu saattaisi tietää reipasta alkuvauhtia, mikäli rinnalle tulee joku muu pelihevosista kuten Koveri.

Pelijakauma: Menoks (6%) on paras ruksi.

Juoksunkulku: Lakuri on hyvä avaaja, mutta se ei pystyne vastaamaan Tarun Tykille, Koverille ja Villi-Annalle. Viimeksi mainittu täräyttää sisäradalle ja odottaa joko Iikorin tai todennäköisemmin Koverin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 9, 4, 3, 8
Suuri: 9, 4, 3, 8, 1, 5

Toto75-2

Suosikki: 13 Anni Sue on takamatkaltakin suosikki tammalähdön voittajaksi. Kuusivuotias sai Lahdessa hyvän selän eteensä ja pystyi ratkaisuhetkillä olemaan jopa ylivoimainen kirin päätteeksi. Porissa Anni Sue nousi toiseksi viimeisessä kaarteessa toisen radan veturiksi ja runttasi pronssille. Vastus ei ole tällä kertaa pahaa tasoa ja ehjällä juoksulla Anni Suen kuuluu osallistua voittomatsiin, kun se pystyy tarvittaessa tekemään pitkän kirin ulkoradoilla. Kakkosradalta tammalla on olemassa laukkariski.

Haastajat: Myös 1 War Child pyrkii keulapaikalle. Tamma on voltista suhteessa nopeampi lähtemään matkaan kuin auton takaa ja tasavauhtinen menijä olisi johtopaikan pitäessään vahvoilla. Turussa 3. ulkoa ykköseksi kiertänyt War Child laukkasi Forssassa maalisuoralla kesken voittomatsin. 7 Amaranth Artist on asiallinen avaaja ja ohjastaja tähdännee sillä johtopaikalle. Kaustisella tamma nousi johtavan takaa toiselle viimeisellä takasuoralla ja tappeli loppuun asti voitosta. Tätä ennen hevonen lopetti mukavasti 2. ulkoa tilaa löydettyään. 3 Outfield Olga oli Ylivieskassa sijoitustaan parempi tullen viime metrit terävästi. Oulussa tamma oli hyvä 4. ulkoa eikä hävinnyt kuin hyvälle Little Bossille.

Yllättäjät: Torniossa ei ollut 14 Luna de Parisin päivä, mutta Ylivieskassa tamma oli parempi. Se ei saanut 2. sisältä ajoissa mahdollisuutta ja kuskin mukaan jossiteltavaa jäi. Tamma avaa voltista hyvin ja saattaa takamatkaltakin päästä yllättävän hyviin asemiin. 10 Angelico ei ole viime starteissaan pystynyt nousemaan kärkeen. Tällä kertaa vastus on sopivampi kovista lähdöistä rutiinia keränneelle menijälle. 8 Madonna S.T. kiri Kuopiossa sisäratajuoksun jälkeen asiallisesti ja kokee tähän starttiin ohjastajanvahvistuksen. Ylivieskassa sisäratajuoksulla yllättänyt 15 Esmeralda Jons joutuu tällä kertaa tekemään enemmän töitä kuin silloin. Kokkolassa kuusivuotias ei jaksanut runtata toiselta ilman vetoapua.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Amaranth Artist tai War Child juoksee johdossa. Amaranth Artist päässee edelle, mikäli startti onnistuu.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 13, 1, 7, 3
Suuri: 13, 1, 7, 3, 14, 10

Toto75-3

Suosikki: 3 Batman Godiva aloitti väkevällä esityksellä uudessa kotimaassaan runttaamalla johtopaikalta ykköseksi kovalla loppuajalla. Lahdessa ori kiersi puolimatkassa johtavan rinnalle ja tsemppasi mainiosti perille. Vain ulkoa kirinyt Grainfield Aiden ehti edelle. Batman Godiva pääsee loistopaikalta matkaan ja päässee johtopaikalle, mistä ori olisi vaikea ohitettava. Se kestää reippaankin matkavauhdin.

Haastaja: Jos Batman Godiva jollekin keulajuoksulla häviää, 6 Global Solidarity on ensimmäisenä haaskalla. Se on ollut erittäin hyvä johtajan kupeelta ja runtannut periksiantamattomasti maaliin. Ruuna ei ole nopea avaaja eikä juoksun onnistuminen ole kirkossa kuulutettu, mutta keulahevosen vierelle päästessään se pystyy ottelemaan lähdön voitosta. Kuopiossa Global Solidarity voitti nimen omaan kuolemanpaikalta yhden hutistartin jälkeen.

Yllättäjät: 7 Ronzon Face kesti Jyväskylässä keulasta totoon. Vermossa ruuna pääsi 3. sisälle, mistä ruuna lopetti asiallisesti viidenneksi. Ronzon Facella on alla kolme starttia uudessa kotimaassaan eikä kuntokäyrä osoita ainakaan alaspäin. Se on terävä avaaja auton perästä. Kuskin mukaan Ronzon Face hyötyi kengättömyydestä eli kenkäinfoa kannattaa tarkkailla. 11 Griminal Jack jäi toissa kerralla keulasta kakkoseksi, mutta viimeksi ruuna korjasi koko potin saatuaan sopivan selkäreissun. 9 Strait Iron onnistui Ylivieskassa kovassa lähdössä kelpo tavalla ja on tämän jälkeen ollut mainio. Sekä Seinäjoella että Kokkolassa ruuna ehti kaksariin 4. ulkoa. 2 Only Eyes Broline pystyy sijoittumaan ainakin kärjen tuntumaan. Oulussa ori olisi voinut sijoittua korkeammallekin, mikäli juoksu olisi mennyt tuubiin. Nyt ori joutui pakittamaan peräti 7. ulos, mistä voittaminen oli liian vaikeaa. 8 Elliot Web menee juostavan matkan. Kuopiossa 4. ulkoa lähimmäksi Global Solidaritya ehtineellä ruunalla on usein ajettu eteenpäin johtavan rinnalle, joka taitaa tällä kertaa olla varattu Global Solidaritylle.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko Batman Godiva (53%) - Global Solidarity (25%) erottuu ansaitusti muista ja duolla pärjää tässä lähdössä pitkälle.

Juoksunkulku: Batman Godiva joko avaa keulaan suoraan tai hakee paikan voimalla Ronzon Facelta. Global Solidarity tähtää keulahevosen rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 3, 6
Suuri: 3, 6

Toto75-4

Suosikki: 8 Parvelan Retu on megasuosikki suomenhevosten Oulu Expressin voittajaksi. Ori on hävinnyt urallaan vain kerran eikä ole viime starteissa joutunut lujille. Lahdessa ori lähti hyvin matkaan ja pääsi etenemään johtopaikalle, mistä hevonen oli vailla vastusta. Ehjällä juoksulla Parvelan Retu on erittäin lähellä voittoa.

Haastajat/yllättäjät: 5 Vauhti Teppo haastoi Mikkelissä mainiosti keulassa juosseen 11 Suven Sametin ja kamppaili tämän kanssa tasapäin loppuun asti. Viimeksi nelivuotias laukkasi kesken kirin viimeisellä takasuoralla. Vauhti Teppo on arvioissamme Suven Sametin kanssa suht' tasaväkinen ja nousee rankingin kakkoseksi paremman lähtöpaikkansa turvin. Suven Sametti jatkoi hyviä otteitaan Lahdessa nousten 3. sisältä/2. ulkoa kakkoseksi. Marginaali Parvelan Retuun pysyi selvänä eikä kakkossijakaan tullut helpolla, kun 3 Lucas lähestyi lopussa. Tiistaina Teivossa nelivuotias vastaili niukkaan voittoon. Lucas kohosi Lahdessa totoon hyvällä sisäratajuoksulla. Ori ei ole nopea avaaja, mutta hyvän juoksupaikan löytäessään se pystyy kampailemaan totosijoista. Nopea 2 Viisori piti Lahdessa johtavan takaa neljänneksi ja samassa lähdössä 6 Säihkeen Säpinä 5. sisältä viidenneksi. Kaksikko on melko tasaväkinen keskenään. 1 Touvotuli on mennyt hyvin tätä helpommissa lähdöissä. Loistopaikalta sijoitus kärjen tuntumassa on otettavissa, vaikka rima nouseekin selvästi.

Pelijakauma: Parvelan Retu (89%) on hieman ylipelattunakin selvin varmaehdokas Toto75-peliin. Vauhti Teppo (0,4%) on alipelattu varmistusmerkki jota kannattaa harkita mukaan, mikäli Parvelan Retua ei lyö varmaksi.

Juoksunkulku: Viisori avaa sisäradalle ja päästää Parvelan Retun eteensä. Vauhti Teppo kiertää toisen radan veturiksi Lucasin eteen.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto75-5

Suosikki: Lämminveristen puolella on tasaisempaa ja monta ehdokasta löytyy Oulu Express -voittopokaalin ottajaksi ja 19 000 euron tallettajaksi. 4 Callela Ikaros voitti Lappeessa suht' varmasti, eikä ruunan tarvinnut sopivassa lähdössä olla terävimmillään. Viimeksi karsinnassa ruuna jäi sen verran painamaan matkalla ohjille, että yksi vastustaja ehti lopussa ohi. Mikäli Callela Ikaros on tällä kertaa tasaisempi keulassa tai saa vaihtoehtoisesti hyvän selkäjuoksun, ruuna on mukana taistossa voitosta.

Haastajat: 2 Raskolnikov Fridoa suosisi reipas alkuvauhti, millainen saattaa hyvinkin olla tiedossa. Oulussa ori sai tasaisen juoksun 2. ulkona ja käänsi ratkaisuhetkillä varmasti tilanteen edukseen. Raskolnikov Frido on itsekin hyvä lähtijä, muttei ehtine alussa nopeimpien matkaan. 1 Marschall Match voitti Vermossa keulasta. Ruuna sai tehdä oman juoksun eikä sen tarvinnut laittaa lopussa kaikkea peliin. Kolmevuotias avaa auton takaa hyvin ja pyrkii kaikin keinoin pitämään keulapaikan hallussaan. 5 Sahara Peyote nousi karsintalähdössä etusuoralla johtavan rinnalle, mistä ruuna hankki maltillisen matkavauhdin jälkeen lipun finaaliin. Sahara Peote on hyvä avaaja ja ruuna on ehtinyt hankkia mukavasti rutiinia nuorella urallaan. 11 Sahara True Lies nousi Teivossa Tammakriteriumin finaalissa kolmanneksi kovan kärkikaksikon Edwina Orden - First Class Lady jälkeen. Tehtävä ei ole yhtä kova kuin silloin, joten tammalla on hyvä sauma napata hyvä sijoitus ellei jopa voitto. Karsinnassa se ei saanut täyttä mahdollisuutta selkäjuoksun jälkeen.

Yllättäjät: 6 Samurai Comery teki karsinnassa asiallisen juoksun johtavan perästä. Ori on monen muun tavoin reipas avaaja ja omaa kuolemanpaikan välttäessään sauman korkealle. 12 Mercedes Match voitti Tammakriteriumin karsinnan keulasta ja laukkasi finaalissa heti startissa. Viimeksi OEX-karsinnassa tamma tsemppasi finaaliin keulahevosen rinnalta tehden hyvän esityksen. 3 Vaya Con Dios sai vetää omassa alkuerässään keulassa hiljaa ja piti varmasti ykköseksi. Ohjastaja vahvistuu finaaliin. 10 Main Stage voitti Kajaanissa tätä selvästi helpomman lähdön. Viimeksi se oli 2. sisältä aivan hyvä ja tuli loppuun asti juosten maalia kohti kiihtyneessä tempossa. Johtavan rinnalta finaalipaikan lunastanut 9 Bobby Blue Frido ei ole huono varsa sekään, mutta tällä kertaa saattaa muutama liian kova olla vastassa voittoa ajatellen.

Pelijakauma: Callela Ikaros (16%) on alipelattu suosikkimme ja myös Sahara True Lies (3%) on jäänyt liian vähälle huomiolle. Main Stageen (10%) on uskottu liikaa.

Juoksunkulku: Radoilta 1,3,4,5 ja 6 avataan terävimmin. Callela Ikaros pystynee torjumaan ulkopuolelta avaavat, mutta on eri asia pääseekö se johtopaikalle ohi Marschall Matchin. Keulapaikan saamisessa saattaisi auttaa, jos Vaya Con Dios onnistuu nappaamaan ensimmäiset keulat. Avaus on vaarassa venyä ja ensimmäisen kierroksen väliaika saattaa olla reipas.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 4, 2, 1, 5, 11, 6
Suuri: 4, 2, 1, 5, 11, 6

Toto75-6

Suosikki: Hallitsevaksi ravikuninkaaksi noussut 7 Tähen Toivomus starttaa ensimmäistä kertaa Lahden kruunujahdin jälkeen. Tähen Toivomus starttaa lauantaina Oulussa, minkä jälkeen taustajoukot tähtäävät viikon päästä ajettavaan Pohjoismaiden Mestaruuteen. Sitten kausi on varmuudella paketissa. Tähen Toivomus ei ulkoradan lähtöpaikalta siirry astumalla keulaan, mutta saattaa päästä sinne avauspuolikkaan aikana. Kuolemanpaikkajuoksulla joku paremman juoksun saanut vastustaja saattaa tyrkätä lopussa edelle. Muualta Tähen Toivomukselta kuuluu odottaa voittoa.

Haastajat/yllättäjät: 4 Josveis oli Ylivieskassa ruunien kuninkuusraveissa jälkimmäisessä startissa hyvä keulasta Polaran jälkeen. Vermossa veto ei kestänyt ulkoradoilla perille asti, kun hevonen lähti ajoissa kolmannelle ja veti ulkoradan jonoa. Josveis on saanut tauon jälkeen startteja alle ja pystyy parantamaan. Kelien viilentyminen on ruunan etu. 6 Vixus voitti Kajaanissa 2. ulkoa. Torniossa ori pysyi etusuoralla raskaissa olosuhteissa parijonossa, kun takaa hyökättiin. Tilaa saatuaan ori olisi ilman muuta ollut lähellä voittoa, mutta nyt voimia jäi käyttämättä, kun hevonen ei saanut 1 Vaelluksen takaa vapaata. Vixuksen kyvyt ja kyydit piisaavat pitkälle myös avoimella tasolla. Edellisen täysveli 3 Vixen ei pystynyt Lahdessa parhaimpaansa, ja kolmen lähdön rupeaman jälkeen tehdyssä tarkemmassa tutkimuksessa hevosesta löytyi sanomista. Markus Porokan mukaan ori on tällä hetkellä paremmalla mallilla ja hän odotti hyvää suoritusta viikonlopulta. Nopeat 5 Koskelan Akseli ja 2 Virin Camilla tähtäävät kiihdytyksessä sisäradalle, mistä sijoitus kärjen tuntumassa on mahdollinen. Molemmat viimeistelivät Ouluun keulajuoksuilla. Voitto vaatisi lisäpuristusta viimeisille sadoille metreille.

Pelijakauma: Tähen Toivomus (74%) voittaa lähtönsä selvästi useammin kuin häviää, mutta yhtä todennäköisestä merkistävoittajasta ei ole kyse kuin Parvelan Retu.

Juoksunkulku: Vaellus, Virin Camilla ja Koskelan Akseli erottuvat alussa. Näistä Koskelan Akseli on nopein ja katsoo ensimmäiset keulat. Tähen Toivomus hakee todennäköisesti keulapaikan nimiinsä.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 7
Suuri: 7, 4, 6, 3

Toto75-7

Suosikki: 12 Sobel Conwayn ensimmäisiä voittoja Suomessa ei pääse moittimaan, mutta viimeksi ruuna vasta tempun tekikin. Kuusivuotias meni hurjan tuloksen 09,7/1600m - ja vieläpä kiertämällä! Viimeisen kierroksen se kulki 09,1-kyydillä ja viimeiset 400 metriä 08,4. Lähtöpaikka on jälleen heikko, mutta se ei ole niin suuri miinus 2100 metrillä kuin mailin matkalla olisi. On vaikea nähdä ruunan häviävän juoksemalla, mikäli hevonen on yhtä hyvä kuin viimeksi. Kyseessä on selvä varmaehdokas.

Haastajat: 2 Bret Boko on löytänyt hyvän syysvireen. Voitot ovat tulleet keulasta toki helpommista lähdöistä, mutta ruuna on jälleen varteenotettava ehdokas hyvälle sijalle, kun latu mielipaikalle johtoon näyttäisi olevan esteetön. Ainakin totoon Bret Bokoa kuuluu odottaa vaikka suosikki menisi menojaan. 9 Mr Golden Quick teki Lahdessa hyvän juoksun johtavan takaa, mutta Sobel Conway ehti parijonosta edelle. Bodenissa Mr Golden Quick eteni etusuoralla johtavan rinnalle ja näytti loppukurvissa jäävän alakynteen keulassa juossutta Höwings Staria vastaan. Mr Golden Quick ei antanut periksi vaan saavutti tämän juuri oikealla hetkellä maalipaalun kohdalla. Kunto on hyvä, mutta suosikin lyöminen voi olla liian kova tehtävä.

Yllättäjät: 1 Obrigado voitti Ylivieskassa johtavan rinnalta, muttei Jyväskylässä yltänyt yhtä hyvään suoritukseen samalta juoksupaikalta. Tällä kertaa ruuna tulee saamaan helpomman reissun ja pystyy monipuolisena menijänä noteeraamaan alle 13-alkuisen tuloksen. 3 Workout Wonder on saanut tauon jälkeen kolme starttia alle. Vielä ei olla nähty ruunalta huippuesitystä, sillä Porissakin hevonen oli johtavan takaa hieman tasainen. Kapasiteetti on hurja. 5 Testimonial O.K. voitti Kajaanissa niukasti mutta varmasti. Voitto ei ollut vielä vakuuttava, sillä alempien sarjojen Fade To Jamin olisi luullut jäävän kauemmaksi. Startit vievät italialaissyntyistä kilpuria koko ajan oikeaan suuntaan. 11 Edward Ale oli Vermossa selvästi sijoitustaan parempi pakitettuaan 6. sisälle. Sieltä ruuna tuli terävännäköisenä sisään saamatta täyttä mahdollisuutta. 10 Special Promise ei ole viime starteissa yltänyt sisäratajuoksuilla kärkeen. Tällä kertaa tehtävä on sopivampi ja Jorma Kontio voi kotiradallaan kannustaa oriin korkeammalle kuin viime sijoituksista voisi päätellä. 8 Stay Alert voitti Jyväskylässä ilmavasti saatuaan kirissä sopivaa vetoapua. 6 Tapiro Jet avaa hyvin ja tähtää sisäradalle, mistä sijoitus kärjen tuntumassa on otettavissa. Näin kävi Jyväskylässä 3. sisältä.

Pelijakauma: Sobel Conwayn peliosuus (43%) on varsin maltillisella tasolla, kun pelikansalla on Parvelan Retun ja Tähen Toivomuksen kaltaisia "helppoja" varmaehdokkaita Toto75:n. Sobel Conwayn varmaksi jättämistä ei tarvitse kauaa harkita.

Juoksunkulku: Bret Boko vastaa Tapiro Jetille kiihdytyksessä. Mr Golden Quick tai Sobel Conway etenee toisen radan vetojuhdaksi. Mikäli Sobel Conway tulee aikaisin eteenpäin, saattaa se päästä jopa keulaan asti.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 12
Suuri: 12