Ravivihje: Toto4 Rovaniemi 1.9.2019

Julkaistu:

Toto4
Rovaniemen selväpiirteisen Toto4-pelin paras varma on Capitol Hill. Peliaika päättyy klo 17.15.

Toto4-1

Suosikki: 3 Like a Boeing vakuutti varsinkin toissa kerralla kestäessään keulasta selvään voittoon 12,5-vauhtisesta avauskierroksesta huolimatta. Viimeksi se sai vetää haluamaansa tahtia avaustonnin ja reipasvauhtisella toisella kierroksella piti niukkaan voittoon. Paperilla kaikki näyttää suosivan Kari Alapekkalan ajokkia, ruuna pääsee taas keulaan eikä vastus ole juuri viime starttia kovempi.

Haastajat: 13 The Chief Of Rome kiri viimeksi tulisesti Like a Boeingin takaa ja hieman aiemmin tilaa saadessaan se olisi voittanut. Positiivista oli myös sen pysyminen rauhallisempana selkäjuoksulla, sillä ruuna on painanut vapaalta radalta ohjille aivan liikaa. Suljetulta lähtöpaikalta se saa väkisin selkäjuoksun ja kunhan ei jää täysin toivottomiin asemiin, niin ruuna hurjat vauhtivarat omaava ruuna kirii lopussa kärkitaistoon. 11 King Casper olisi parhaimmillaan jopa selväkin suosikki voittamaan tämän lähdön, mutta näytöistä alkaa olla aikaa. Viimeksi se sai myöhään kiritilaa kolmannesta sisältä ja tuli voimissaan maaliin. 10 Sunday's Robertta on rehti tamma, joka on perushevosia jos suosikkia varmistelee. Pieni huili aiheuttaa kysymysmerkkejä.

Yllättäjät: 8 Frazier Boko on luokaltaan kova tekijä tähän lähtöön ja se on urallaan pärjännytkin kovissakin porukoissa. Pitkään alisuorittanut ruuna teki viimeksi ensimmäisen starttinsa Jukka Siipolan treenistä ja jäi todella hyvävoimaisen näköisenä pussiin. 15 Staro Kung Fu teki lupaavan startin jo toissa kerralla Bodenissa ja viimeksi se tsemppasi hyvin perille asti johtavan rinnalta, vaikka oli joutunut tarpomaan alkumatkasta pitkään kolmatta. 9 Black Reaction olisi riittävä hevonen luokaltaan, mutta tammasta on puuttunut viime starteissa paras terä. 4 Jolly Jane on tehnyt pariin viime starttiin nousukuntoiset esitykset. Toissa kerralla sillä kierrettiin kierros jäljellä johtavan rinnalle, josta tamma tsemppasi asiallisesti perille. Viimeksi se jäi johtavan taakse täysin pussiin. 14 Joana's Roadrunner on voitokas menijä, joka ei vielä tauoltapaluussaan vakuuttanut, mutta toki juoksukin meni vaikeaksi. Parhaimmillaan ollessaan ruuna pystyisi nousemaan korkeallekin. 2 Lady Spell ei meinaa millään ravata, kyvyiltään tamma ei olisi nolo hevonen. 1 Oak Broline saa täydelliseltä paikaltaan makoisan reissun kenties suosikin perässä ja jos matkavauhti on rauhallista, niin totosija ei saa yllättää. 6 Ancor Rich kokee mielenkiintoisen ohjastajanvaihdoksen. 7 Anna's Boy oli asiallinen tauolta ja parantaa taatusti paljon.

Juoksunkulku: Like a Boeing avaa keulaan. Matkavauhti saattaa viime kerran tapaan olla ensimmäisen kierroksen osalta hyvinkin rauhallista.

Pelijakauma: Frazier Boko (1%) on huippumerkki.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 3, 13, 11, 10, 8
Suuri: 3, 13, 11, 10, 8, 15, 9, 4, 14, 2, 1, 6, 7

Toto4-2

Suosikki: 1 Party Hard on tehnyt jo pidemmän aikaa hyviä juoksuja ja kolmeen viimeiseen se on hävinnyt vain hevosille, jotka olisivat suursuosikkeja tähän lähtöön. Voitontahdossa ei ole vikaa ja asetelmat puoltavat nyt todella paljon Mauri Jaaran ajokkia. Maili on ruunan lempimatka, vastus on oikein sopiva ja ykkösradalta Party Hard pitänee helposti keulat.

Haastajat: 8 Mountain Hooligan kuritti viimeksi ylivauhtia vetänyttä kärkeä kirimällä voittoon kuudennesta ulkoa. Kasiradalta juoksusta uhkaa tulla vaikea, vaikka ruuna kyllä kestää vähän rankempaakin reissua. 10 Chris Crystal on hyväluokkainen tamma, jonka risaiseen tauluun ei liikaa kannata tuijottaa. Pieneltä paussilta se tuskin on aivan terävimmillään ja maililla takarivistä Party Hardin kukistaminen tulisi ainakin lievänä yllätyksenä.

Yllättäjät: 4 Seachocolate esiintyi viimeksi pitkästä aikaa positiivisesti. Ruuna nousi sisäpareista toiselle ilman vetoapua reilu kierros jäljellä, siirtyi kärkeen viimeisellä takasuoralla ja kamppaili rehdisti perille asti. Samanlaisena se kärkkyy totosijoja. 6 Flourlake's Adam väläytti nousukuntoa jo ennen Kaukosen voittoa. Ruuna lähtee hyvin liikkeelle ja Jarmo Saarela ei taatusti lähde pakittelemaan. 5 Full Pull olisi luokaltaan riittävä hevonen, muta se ei ole viime starteissaan vakuuttanut ja ruunan ravi ei ole stemmannut niin kuin parhaina päivinä. 3 Alfas Finansilla saisi olla enemmän puristusta loppusuoran taistoissa. Tammalla ladataan taatusti alkuun suosikin selkä mielessä ja tarkalla juoksulla se pystyy totoon. 7 Ocu on luokaltaan hyvä hevonen, mutta Bodenin kisan perusteella huippukuntoon on pitkä matka. Ori pakitti kolmannesta ulkoa porukan läpi jo viimeisellä takasuoralla.

Juoksunkulku: Party Hard pitää sisältä helposti keulat. Sen taakse on tunkua ja ensimmäiset sadat metrit mennään huikua. Mountain Hooligan etenee alkutohinoiden jälkeen johtavan rinnalle ja sillä voidaan antaa keulalle painetta.

Pelijakauma: Party Hard (39%) voisi olla enemmänkin pelattu. Chris Crystal (7%) on myös aliarvostettu.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 1
Suuri: 1, 8, 10

Toto4-3

Suosikki: 2 Athletic Boss pärjäsi etelässä kovemmassakin lähdöissä ja viimeksi pohjoisen debyytti oli lupauksia herättävä. Ruuna oli vielä loppukurvin täysin toivottoman kaukana kärjestä, mutta ehti kovalla lopetuksella toiseksi. Toki lopetus saattoi näyttää kovemmalta kuin se olikaan keulapään hiljentäessä, mutta joka tapauksessa esitys oli hyvä. Positiivista oli myös ruunan ravi, joka oli aiempaa parempaa. Maria Kurttilan ajokki on saanut parhaan mahdollisen lähtöpaikan ja sopivan näköisessä porukassa sen kuuluu ollakin selvähkö suosikki.

Haastajat: 4 Bwt Alarm on juossut kovemmissa porukoissa ja tehnyt niissä asiallisia esityksiä. Kesän lentokelit eivät ole optimiaikaa vahvalle ruunalle, mutta tässä porukassa Sanna Loukusan ajokki on perushevosia. 10 Tilda Sonik oli viikko sitten todella pehmeä kolmannesta sisältä. Yhteen starttiin ei pidä kuitenkaan liikaa tuijottaa, kiima saattoi vaikuttaa ja muuten tamma on tehnyt hyviä juoksuja.

Yllättäjät: 1 Kivarin Salsalla olisi luokkaa, mutta tamma ei ole suorittanut aikoihin tasollaan. Lähtöpaikka olisi nyt paras mahdollinen. 3 Crush Hoss avaa lujaa ja tarkalla juoksulla ruuna pystyy totoon. 5 Hope Maguire on luokaltaan lähdön eliittiä, mutta kärsinyt jo pitkään raviongelmista ja siihen on ennen tuoreita näyttöjä vaikea uskoa. Ruunan alleajo ja pruuvit kannattaa seurata erityisellä tarkkuudella. 6 Kenisha Windcape tekee pikkunäppärää työtä. Voittaminen vaatisi isoa tason nostoa.

Juoksunkulku: Amatöörilähdön ollessa kyseessä vaikeasti arvioitava juoksunkulku. Kivarin Salsa ja Crush Hoss kamppailevat ensimmäisestä keulasta. Kummallakaan tuskin keulasta ajetaan ja varsinkin jälkimmäiselle kelpaa mikä selkä tahansa.

Pelijakauma: Ei isompaa huomauttamista.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 2, 4, 10
Suuri: 2, 4, 10

Toto4-4

Suosikki: 2 Capitol Hill on kohonnut hirmuiskuun. Varsinkin toissa kerralla ruunan olemus oli jäätävän hieno sen lähtiessä johtavan rinnalta omille teilleen. Eikä moittia sovi viime starttiakaan Lapin Mestaruus-lähdössä. Mauri Jaara käskytti ajokkinsa kiriin toisesta ulkoa reilut 700 metriä ennen maalia, ruuna eteni hetkessä keulaan ja jatkoi varmaan voittoon. Vastus helpottuu viime startista, pahin vastus on takarivissä ja optimitapauksessa Capitol Hill pääsee keulaan vetämään haluamaansa matkavauhtia.

Haastajat: 10 Maffioso Face kiri viimeksi hienosti viidennestä ulkoa ja ehti lähelle tallikaveriaan Capitol Hillia. Juoksunkulusta tulee jälleen samanlainen ja Sanna Palosaarella on taas hyvä sauma päästä juhlimaan kaksoisvoittoa.

Yllättäjät: 8 Remote Control oli viimeksi sijoitustaan parempi. Ruuna juuttui liian pitkäksi aikaa väsyvän taakse pussiin tullen maalisuoraa hyvin. Starttiraketti saa kasiradaltakin hyvät asemat. 4 Pharaon Face masentui viimeksi keulasta kovan avauksen päätteeksi hyvissä ajoin. Startti alla se parantanee oleellisesti ja saa tässä hyvän reissun. 6 Flynn Boko on mielenkiintoinen seurattava ensimmäisessä kärrylähdössään uudelta treenarilta. Viikko sitten ruuna ei täysin vakuuttanut montelähdössä. Flynn Bokossa kyllä piisaisi luokkaa pärjäämiseenkin, mutta nyt se on ainakin jonkinasteinen kysymysmerkki. 7 Baretta Boko tekee aina voitavansa, mutta jälleen kerran lähtöpaikka vie isoimmat menestysodotukset.

Juoksunkulku: Pharaon Face avaa keulaan, jotka se luovuttaa joko Capitol Hillille tai Remote Controlille riippuen kumpi ehtii ensimmäisenä kysymään.

Pelijakauma: Capitol Hillin (47%) pinnat voisivat olla suuremmatkin.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 2
Suuri: 2