Ravivihje: Toto4 Tornio 25.8.2019

Julkaistu:

toto4
Tornion Toto4-pelin paras varma on päätöskohteen huippulupaava Vixus. Peliaika loppuu klo 16.15

Toto4-1

Suosikki: 6 Like A Boieng ei vielä Oulun starteissa erityisemmin säkenöinyt, mutta viimeksi ruuna näytti luokkaansa. Se avasi lujaa keulaan ja sai vastustajalta armotonta prässiä, kierroskin hurjasteltiin 12-vauhtia. Takasuoralla ruuna näytti hetken jo antautuvan, mutta piti lopussa urhoollisesti varmaan voittoon, vaikka sillä vauhdinjaolla taipuminen olisi ollut täysin hyväksyttävää. Kari Alapekkala suuntaa nopealla lähtijällä nytkin kohti keulapaikkaa. Menipä juoksu miten tahansa, Like A Boieng nähdään kärkitaistossa sopivan näköisessä lähdössä.

Haastajat: 2 Tilda Sonik on tehnyt hyvät juoksut johtavan takaa viime startteihin ja vastaavanlaisena tamma on nytkin kärkipäässä. Voltin kakkosrata aiheuttaa kysymysmerkin, sillä ainakaan kauden ainoassa volttilähdössä Kurtakossa se ei edes yrittänyt lähteä ravilla matkaan. 5 Bea Conchita saattaa luokaltaan olla jopa lähdön paras hevonen, mutta viime starteissa paras terä on ollut hukassa.

Yllättäjät: 14 The Chief Of Rome onnistuu kykyihinsä nähden varsin harvoin. Toissa kerralla tuli vihdoin kauden avausvoitto kun se kesti 13-vauhtisesta avaustonnista huolimatta keulasta ykköseksi. Viimeksi sillä prässättiin raakasti nytkin mukana olevaa Like A Boeingia ja lopun taipuminen oli ymmärrettävää. Nyt kuski paranee ja juoksun onnistuessa ruuna pystyisi pärjäämään, kunhan pysyy rauhallisena. 1 Quadrifoglio ei vakuuttanut kesän aiemmissa kisoissaan, mutta viimeksi Bodenissa se tuli keulasta hyvin perille ja hävisi voitonkin vasta viime metreillä. Loistopaikaltaan se juoksee nytkin keulassa tai johtavan takana. Viime startin perusteella uran avausvoitto leijuu ilmassa. 7 Veer on kyvykäs tamma, joka ei tällä kaudella ole vielä parastaan näyttänyt. Viime startin voi unohtaa, sillä se menetti mahdollisuutensa loppukurvin kolaritilanteessa. 16 Staro Kung Fun kirivaihe ei mennyt sujuvasti viimeksi Bodenissa, muuten se olisi ollut pari sijaa korkeammalla. Paremmalta paikalta siihen voisi uskoa enemmänkin, nyt kaikkien kiertäminen tulisi yllätyksenä, vaikka ruuna kunnossa onkin. 15 Spartan Fury on tehnyt koko kauden hyviä esityksiä, mutta viime kerran vaisuuden takia se on nyt iso kysymysmerkki. 13 Alfas Finans saanee nopeana lähtijänä hyvän juoksun ja totosija ei tulisi yllätyksenä, voittaminen olisi.

Juoksunkulku: Quadrifoglio pitää aluksi keulat. Like A Boieng lähtee myös lujaa liikkeelle ja todennäköisesti se pääsee keulaan asti.

Pelijakauma: Veer (15%) on liikaa pelattu. The Chief Of Rome (3%) puolestaan aivan liian vähän.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 6
Suuri: 6, 2, 5, 14, 1, 7

Toto4-2

Suosikki: 6 Quartam De Caelo ei ole ollut viime starteissaan parhaimmillaan, mutta lähdötkin ovat olleet tämänkertaista kovempia. Viimeksikin se oli mukana avoimessa lähdössä ja oli siinä nappijuoksulla asiallinen neljäs, eikä hävinnyt kakkossijakaan paljoa. Lähtö on nyt todella sopivan näköinen ja ruunalla on hyvä mahdollisuus päästä keulaan, josta se on ottanut viimeisimmät voittonsa.

Haastajat: 12 Willy Fog hävisi toissa kerralla keulasta vain kovalle Gold Narvalle. Viimeksi se laukkasi menestyjän oloisena viimeisessä kurvissa. Paikka on karu, mutta Kari Alapekkalan ajokki pystyy nousemaan sopivan näköisessä tehtävässä korkealle. 1 Spitfire Effe kesti viimeksi hienosti 11-vauhtisen avauskierroksen ja oli parempi kuin pitkään aikaan. Viime voitosta on yli kaksi vuotta aikaa, mutta vastaavanlaisena kuin viimeksi pitkään kuiva kausi ei jatku. Ykkösradalta on tiedossa loistoreissu. 4 Big Boss Kemp on luokaltaan kenties lähdön paras hevonen. Viimeksi se väläytti uuden tulemisen merkkejä kirimällä neljännestä sisältä lujaa toiseksi häviten vain Hard To Trickille. Taakse jäi muunmuassa suosikki Quartam De Caelo. 10 Mountain Hooligan oli viimeksi pieneltä huililta ihan asiallinen ja ruuna parantaa huomattavasti saatuaan startin alle.

Yllättäjät: 3 Kennet Sisu on juossut kovemmissa porukoissa ja ollut ihan asiallinen. Voittaminen on ollut sille todella työlästä. 5 Better Boostin taulu on karussa kunnossa, mutta taustajoukkojen mukaan se treenaa hyvin ja on yllätysvalmis. 7 Bold Choice on tasaisen varmassa kunnossa ja juoksun onnistuessa se kärkkyy himmeämpiä totosijoja. 11 Meslon pystyisi luokkansa puolesta pärjäämään. Viime startin perusteella huippukuntoon on pitkä matka.

Juoksunkulku: Rivakka kiihdytys, jossa Spitfire Effe pitää sisäradan turvin keulat, jotka lienevät jatkossa tarjolla Quartam De Caelolle.

Pelijakauma: Big Boss Kemp (10%) ja Spitfire Effe (7%) ovat maistuvimmat merkit.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 6, 12, 4, 1, 10
Suuri: 6, 12, 4, 1, 10

Toto4-3

Suosikki: 4 Capitol Hill sai viimeksi vihdoin ansaitsemansa vuoden avausvoiton. Ruuna pakeni johtavan rinnalta omille teilleen ja olemus oli jäätävän hieno. Mauri Jaaran ajokki on huipputikissä ja lähtee niin kovaa matkaan, että saanee keulat, josta Lapin Mestaruus olisi lähellä.

Haastajat: 8 Callela Leonard on kovassa lyönnissä vaikka tulosrivistössä ei totosijoja näykään. Viimeksi se taipui ymmärrettävästi kuolemanpaikalta. Toissa kerralla Bodenissa se hävisi todella kovassa lähdössä kolmossijan vasta aivan kalkkiviivoilla. Tällä kertaa Jarmo Saarelan ajama ruuna lähtee kovaa matkaan ja tässä lähdössä se kestänee myös kuolemanpaikankin. 10 Maffioso Face tekee luotettavaa työtä ja tekee aina parhaansa. Kovakirinen ruuna nousee takarivistäkin korkealle.

Yllättäjät: 7 Remote Control ampuu lujaa matkaan ja kuolemanpaikan välttäessään se pystyy pärjäämään. 11 Augustus F. kesti viimeksi kuolemanpaikan hyvin. Voittoon vaadittaisiin kovaa ylivauhtia kärjen osalta. 9 Premier Kronos meni viimeksi kovan tuloksen Harstadissa ja se pystyy tässäkin totokamppailuun. 12 Baretta Boko kirii aina rehdisti. Piippuhyllyn paikalta voitto olisi iso yllätys. 6 Poulter on nousukunnossa ja hävisi viimeksi vain Capitol Hillille. Vuoden avausvoitto on tuloillaan, mutta tuskin vielä tässä.

Juoksunkulku: Tulinen alkurynnistys, jossa Pharaon Face, Capitol Hill ja Remote Control iskevät yhteen. Capitol Hill on todennäköisimmin lopullinen keulahevonen.

Pelijakauma: Ei isompaa huomauttamista.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 4, 8, 10
Suuri: 4, 8, 10, 7, 11, 9

Toto4-4

Suosikki: 12 Vixus on hyvistä sijoituksistaan huolimatta ollut koko kauden hieman nahkea, mutta viimeksi Kajaanissa se oli jo huomattavasti parempi. Ori hyökkäsi 600 metriä ennen maalia toisesta ulkoa ja kiri hyvätasoisessa lähdössä selvään voittoon. Taakse jäi Metkutus, joka vaikuttaa nytkin kovimmalta haastajalta. Vixus lähtee voltistakin rivakasti liikenteeseen ja saa jo lähdössä etua muihin takamatkan kovanaamoihin, eikä pidä olla yllättynyt jos Janne Sorosen ajokki pääsisisi avauskierroksella keulaan asti. Vixus on todella liki voittoa tässä tehtävässä.

Haastajat/yllättäjät: 13 Metkutus tuli viimeksikin Kajaanissa johtavan rinnalta sitkeästi perille, Vixus vain oli jo mennyt menojaan. Tasainen lähtijä antanee jo nyt alussa liikaa tasoitusta Vixukselle, mutta ori on silti ravia polkiessaan erittäin todennäköinen troikkahevonen. 16 Vaellus on ottanut omituisia laukkoja viime starteissaan ja niiden takia siihen on suhtauduttava edelleen varauksella. Kyvyt kyllä riittäisivät mihin vain. 8 Niemen Eemil saa 20 metriä etumatkaa avoimen luokan hevosiin ja se saa nopeana lähtijänä tarvitsemansa tarkan reissun. 15 Vilma Lyydia ei ollut letkeimmillään kuningatarkilvassa. Parhaimmillaan ollessaan se pystyisi ainakin totosijoille tässä lähdössä eikä saisi olla vain prosentin verran pelattu. 1 Svartsjöfaks on paalun selvästi paras, mutta takamatkojen kovat ovat heti iholla ja voitto tässä porukassa olisi iso yllätys.

Juoksunkulku: Svartsjöfax on paalun nopein ja sillä yritetään ajaa keulasta. Vixus lähtee myös kovaa matkaan ja sillä saatetaan ajaa jo avauskierroksella eteenpäin. Matkavauhti lienee rauhallista ensimmäisen kilometrin osalta.

Pelijakauma: Vixus (47%) voisi olla isompikin suosikki.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 12
Suuri: 12