Ravivihje: Toto75 Superlauantai 24.8.2019 – 500 000 euroa ekstraa

Julkaistu: , Päivitetty:

SUPERLAUANTAI
Superlauantain Toto75-rivi ratkeaa Porissa ja Jyväskylässä. Tarjolla on 500 000 euron jackpot, joka jaetaan kaikkien seitsemän oikein veikanneiden kesken. Ensimmäinen kohde starttaa klo 19.00.

Toto75-1

Suosikki: Reipas matkavauhti mailin kilpailussa olisi etu 4 Bwt Caesarille, joka tulee aina hyvin perille. Porin pitkä loppusuora on sille etu. Kuntokin on hyvä, sillä Vermossa viisivuotias ehti toivottomista asemista kakkoseksi. Ori ei ole rakettiavaaja eikä sillä ole nopeiden lähtijöiden ulkopuolelta asiaa keulaan eli juoksupaikka löytyy mitä todennäköisimmin parijonosta.

Haastajat: Jere Taulion ja 3 Gollumin yhteinen taival on alkanut nousujohteisesti. Joensuussa johtavan takaa voittanut ruuna pääsi viimeksi mielipaikalleen keulaan, mistä hevonen nappasi vuorenvarman ja helponkin voiton. Gollum on nopea lähtijä, joka tähtää jälleen keulapaikalle. Se ei todennäköisesti irtoa yhtä helposti kuin viimeksi. 1 Anni Sue palasi upeassa iskussa tauolta ja voitti 4. ulkoa näytöstyyliin. Tamma on mainettaan parempi avaaja, mutta ohjastaja joutunee ottamaan alun sen verran varman päälle että nopeimmat ehtivät alussa ohi. Mikäli juoksu onnistuu ja kiritila aukeaa sopivasti, ei kirikykyinen tamma jää voittotaistossa jalkoihin.

Yllättäjät: 11 Diesel Degato voitti Teivossa keulasta ja Jyväskylässä tarkalla reissulla kärjen tuntumasta. Tällä kertaa voitto ei irtoa helpolla, sillä lähtöpaikka on hankala ja vastus kova. Valmentaja on odottanut 2 Silver Wingin parantavan syksyä kohti mentäessä. Vermossa saatiin esimakua tästä, kun ruuna meni johtopaikalta hyvän tuloksen. Matkavauhti oli sen verran reipasta, että taipuminen oli ymmärrettävää. 6 Cavalier Brodde joutui viimeksi pakittelemaan hännille. Juoksu epäonnistui, muttei hevonenkaan ollut terävimmillään. Lahdessa ruuna teki johtavan rinnalta valmentajan mukaan yhden uran parhaista suorituksista. Yhden vaisun startin jälkeen sitä ei kannata täysin unohtaa peleistä. 8 Uccio on hyvä menijä sarjoihinsa, mutta tauko ja heikko kasirata pudottavat sen osakkeita tuntuvasti. Näistä lähtökohdista ruunalla ajetaan kengät jalassa ja normaalikärryillä, kun optimiasetuksilla hevonen kilpailisi kengittä ja jenkkikärryillä. 10 Cousin Evert nyrkkeili Härmässä valmentajan ajamana rehdisti toiselta ilman vetoapua. Kuski vahvistuu tähän kisaan. 12 Wall Street Comery olisi paras kärkipäästä eli lähtöpaikka on suuri miinus etenkin mailin matkalle. Oikeana päivänä ruuna pystyy näistäkin asemista suorittamaan tukun ohituksia.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Anni Sue on hyvä avaaja, mutta sillä tuskin pystytään satsaamaan täysiä lähtöön laukkariskin takia. Silver Wing lähti Vermossa hyvin matkaan, mutta jää nähtäväksi ajetaanko sillä toisen kerran peräkkäin yhtä aggressiivisesti. Gollumilla tähdätään taatusti voimalla keulapaikalle, minkä se myös todennäköisesti saa haltuunsa.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 4, 3, 1, 11, 2, 6
Suuri: 4, 3, 1, 11, 2, 6, 8, 10, 12, 5, 7, 9

Toto75-2

Suosikki: 6 Obrigadon juoksut eivät voittostarttien jälkeen menneet putkeen, mutta viimeksi ruuna sai aidon mahdollisuuden ja käytti sen hyväkseen. Hannu Torvinen kierrätti kuusivuotiaan johtavan rinnalle, mistä hevonen on tehnyt hyviä esityksiä läpi kauden. Maalisuoralla ruuna vastasi varmasti ohitusta yrittäneelle 5 Gute Bandille. Obrigado tähtää tälläkin kertaa keulahevosen kupeelle eikä sen vastustajilla liene sen suhteen poikkisanaa sanottavana.

Haastajat: 1 Jack Vader ei Lahdessa yltänyt 2. ulkoa parhaimpaansa, mutta palasi Teivossa positiivisten esitysten äärelle runttaamalla 3. ulkoa kakkoseksi. Jack Vader on erittäin kirikykyinen menijä, jolla pystyy kääntämään aikaisin oikeasta ohjasta. Ykkösrata on tasaiselle lähtijälle miinus eikä juoksun onnistuminen ole näistä asemista mitenkään varmaa. Gute Band jäi Teivossa hyvännäköisenä pussiin. Kunto on hyvä ja hyvistä asemista parijonosta se pystyy nousemaan mukaan voittomatsiin. 2 Tapiro Jet lopetti Mikkelissä 4. ulkoa aivan Starzinnerin kupeelle. Lahdessa ori jäi heikolta lähtöpaikalta 5. ulos. Tapiro Jet on nopea avaaja eikä keulataktiikka yllättäisi, kun hevonen starttaa säädylliseltä lähtöpaikalta matkaan ensimmäistä kertaa puoleentoista kuukauteen. Tapiro Jet otti kauden ainoan voittonsa keulasta mailin matkalla Kaustisella huhtikuussa. 11 Pascha Tilly voitti Vermossa 2. ulkoa ja vastasi varmasti Jack Vaderille. Lahdessa kirikykyinen ruuna oli 6. ulkoa sijoitustaan parempi. Ylivauhtinen juoksu auttaisi sitä selvästi ykkössijan saalistamisessa.

Yllättäjät: 4 Donato E. parantaa koko ajan ja ruuna pääseekin auton takaa hyvin liikkeelle. Teivossa ruuna kiri tasaisesti saatuaan 2. ulkoa vapaata. Donato E. on tehnyt uransa aikana hyviä juoksuja keulasta, mutta on kysymysmerkki pääseekö hevonen sinne ja halutaanko sillä vieläkään ajaa aktiivisesti, kun ruunalla on vasta yksi ehjä startti alla pitkän tauon jälkeen. 7 Sahara B Boy kilpailee tauluaan paremmassa vireessä. Teivossa ruuna joutui heikolta lähtöpaikalta kiertämään johtavan rinnalle eli juoksu meni turhan haastavaksi. 9 Everest de Ginai aloittaa Reima Kuislan valmennuksesta maltillisin odotuksin eikä hän nähnyt suojattiaan vielä tässä vaiheessa pelihevosena.

Pelijakauma: Suosikkimme Obrigado (21%) on alipelattu merkki.

Juoksunkulku: Tapiro Jet avaa keulaan ja Donato E. puikkaa tämän katnaan. Obrigado kiertää keulahevosen rinnalle Gute Bandin eteen.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-3

Suosikki: Ville Korjus ja 3 Välähdys ovat tottuneet menestymään, mutta Porissa kaksikko on uuden tilanteen edessä, kun selviä epävarmuustekijöitä on taustalla. Kuten ohjastaja-valmentaja Korjus totesi, normaalisti Välähdys voittaisi lauantain tehtävän heilahtamalla, mutta lauantaina ykköstilaa ei voi pitää kirkossa kuulutettuna. Lahden kuninkuuskilpailussa Välähdyksen otteissa oli nopeus tallella, mutta kovien ajojen ja starttien puute näkyi happoina ratkaisuhetkillä. Kovat startit vievät luokkahevosia eteenpäin. On hyvin mahdollista että näin tapahtui Välähdyksen kohdalla ja Porissa nähdään jälleen normaalia menoa siltä.

Haastajat: 6 Pyörylän Paroni ei ruunana päässyt osallistumaan kuninkuuskilpaan, joten se keskittyi Ylivieskassa ajettuun Ruunaruhtinas -kisaan. Avausmatkalla hevonen kiri 4. ulkoa upeasti totoon ja toinen osamatka lähti hyvin käyntiin ruunan edettyä johtopaikalle. Pyörylän Paroni laukkasi prässin alla ensimmäisen puolikkaan täyttyessä ja hylättiin. Ruuna on nopea lähtijä ja saa ulkoakin asemat alussa. Mikäli Pyörylän Paroni saa sopivan juoksun, pystyy se heittämään haasteen suosikille.

Yllättäjät: Lyhyt matka suosii nopeaa 8 Camria, mutta ulkoradan lähtöpaikka ei. Ori tarvitsee hieman tuuriakin, että pääsee sopivaan paikkaan kärjen tuntumaan, mistä hyvä sijoitus olisi otettavissa. Myös 4 Nopsan Vauhti on paras pikamatkalla. Ruunaruhtinas -killpailussa ruuna vei ensimmäisen osamatkan johtavan takaa ja oli epäsopivalla 2600 metrin matkalla asiallinen viides siihen nähden, ettei juoksu mennyt täysin nappiin. Nopsan Vauhti on auton takaa nopea avaaja, jonka tähtäimessä siintää juoksupaikka Välähdyksen takana. 5 A.T. Veeti laukkasi Teivossa alkumatkalla, mutta teki tämän jälkeen erittäin hyvän juoksun. Ori on ylivoimaisesti paras johtavan rinnalta eli ohjastajan taktiikkaa ei tarvitse kauaa pohtia. 1 Larvan Hurmos lopetti Teivossa mukavasti neljänneksi 2. ulkoa ja sai sekä kunnon sijoituksen että loppuajan tulosrivistöön.

Pelijakauma: Lapuille rastataan vain suosikkikaksikko, joka erottuu muista.

Juoksunkulku: Välähdys avaa ravilla keulaan ja saa Nopsan Vauhdin taakseen. Myös Camri tulee alussa eteenpäin ja pyrkii 2-3. sisällle. A.T. Veeti kiertää toisen radan vetojuhdaksi.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 3, 6
Suuri: 3, 6

Toto75-4

Suosikki: Kuningatarkilpailuun osallistuneet tammat ratkaisevat todennäköisesti voiton kohtalon Toto75-pelin neljännessä kohteessa. Suosikiksi nousee kirikykyinen 1 Sävel-Taika, joka teki Lahdessa hyvän lopetuksen takapareista jokaisella osamatkalla. Lähtöpaikka ei ole tasaiselle avaajalle plussaa.

Haastajat: 4 Hetviina on tasavauhtinen menijä, jolle normaalia pitemmät matkat käyvät hyvin. Tamma teki yhden kauden kovimmista ellei kovimman suorituksen Vermossa heinäkuussa johtavan rinnalta ja ansaitsi lipun kuningatarkisaan. Siellä tamma väläytteli ja teki kahdella viimeisellä osamatkalla hyvää työtä päätöskierroksella. Hetviina pystyy ehjällä juoksulla paljoon johtavan rinnaltakin. 10 Huimariina ei ollut Lahden starttien aikoihin terve, mutta viime aikojen tähystysten perusteella hevonen on tervehtynyt. Siltä pitää odottaa vahvaa panosta Jyväskylässä, mikäli tamma tekee normaalin suorituksen. Juostava matka ei ole vahvalle menijälle ainakaan miinus. 6 Virin Camillalle juostava matka ei ole parhaasta päästä, sillä tamman lempimatka on maili. Tamma avaa kuitenkin hyvin ja pääsee alussa hyviin asemiin. Kärjen tuntumasta tamma on ainakin totomatsissa mukana. 8 Piskon Pouta pääsi Lahden kisoissa järjestään sisäradalle ja teki hyvää tulosta ensikertalaisena. Mikäli juoksu kasikaistalta onnistuu, kuuluu se mahdollisten pärjääjien joukkoon.

Yllättäjät: 7 Liisan Tulilintu malttoi Lahdessa lähteä viimeisellä osamatkalla ravia liikkeelle ja ampui aina keulaan asti. Liisan Tulilintu piti tempon reippaana, mikä näkyi taipumisena ratkaisuhetkillä. Mikäli Liisan Tulilintu ravaa, avaa se todennäköisesti jälleen keulapaikalle. Siitä menohaluinen tamma on yleensä tykännyt pitää tempon raikkaana. 2 Marmardu pääsee hyvältä lähtöpaikalta matkaan. kyseessä on epävarma mutta jaksava menijä. 9 B. Riitu otti Vermossa ansaitun voiton ja tuplasi uran voittosaldon. Ykköstammoja vastaan sijoitus kärjen tuntumassa olisi hyvä suoritus niin B. Riitulle kuin 5 Vennelmon Varmallekin. 11 Villi-Anna ei ole paras mahdollinen kurvijuoksija, joten tamma olisi paras kärjen tuntumasta sisäradalta. Nopeat 3 Annin Vappu ja 12 Komento laukkaavat harvoin mutta eivät toisaalta ole tunnettuja voittokoneitakaan. Kasikko kerää tasaisesti rahaa lähes jokaisesta startistaan.

Pelijakauma: Huimariina (7%) on unohdettu. Liisan Tulilintu (17%) on sen sijaan ylipelattu. Lapulle rastataan kolme parasta merkkiä.

Juoksunkulku: Virin Camilla avaa sisäradalle ja saa välittömästi Liisan Tulilinnun rinnalleen. Tämä menee keulaan ja pitää tempon tasaisen kovana, mikäli pysyy alussa kassassa ja ravilla.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 1, 4, 10
Suuri: 1, 4, 10

Toto75-5

Suosikki: 1 North Lexus kilpailee hyvässä vireessä ja tällä kaudella puolet starteistaan voittanut ruuna on viitoskohteen ykkösmerkki. Mikkelissä 5. ulkoa kaksariin kirinyt viisivuotias haki Lahdessa keulapaikan haltuunsa eikä kohdannut tämän jälkeen ongelmia. Sellaisia saattaa Porissa olla tiedossa ykkösradalta, mikäli ruuna ei saa keulapaikkaa pidettyä hallussaan. Kunnon puolesta North Lexus on paha lyötävä.

Haastajat: 2 Zo Zo Hoss kompuroi Teivossa kengät jalassa alussa laukalle tehden tämän jälkeen mainion esityksen. Lopussa pussiin juuttunut ruuna juoksee tällä kertaa optimibalanssillaan kengittä ja on loistoasemista varottava aikaisin. 9 Grainfield Aiden haki Teivossa keulapaikan haltuunsa ja voitti helposti. Viimeksi ruuna juoksi 5. ulkona ja teki pitkän sekä rehdin kirin päätöslenkillä. Kärjen reipas tempo auttaisi takarivistä matkaan ampaisevaa ruunaa. 8 Cantona America sai toisella radalla selän eteensä etusuoralla ja kiri päätöspuolikkaalla positiivisesti totoon. Startti alla ruuna saattaa olla lauantaina asteen parempi kuin viimeksi.

Yllättäjät: 7 Klena Vito kilpailee nousuvireessä ja on sopivalla selkäjuoksulla mahdollinen pärjääjä. Sitä ei kannata unohtaa useasta merkistä. 5 Detroit Rock Sisu oli viimeksi mukana taktiikkajuoksussa, jossa kilpailtiin vain viimeinen puolikas. Ruuna tuli hyvällä tyylillä maaliin ja sai startin alle. 4 Carleman ei ollut Lahdessa parhaimmillaan, mutta ohjastaja oli tyytyväinen pitkään kiriin viimeksi Vermossa 5. ulkoa. 10 Arctic Loverin kiriruuti oli Loviisassa kuivinta loppusuoralla. 12 Juliet Ale pääsi Ylivieskassa keulaan, missä tamma ei ravannut kurveja sataprosenttisesti. Laukka loppukurvissa ei tullut siksi täytenä yllätyksenä. 11 Double Boost on tauluaan parempi menijä, joka hyötyisi kärjen hurjastelusta avauskierroksella.

Pelijakauma: Zo Zo Hoss (13%) maistuu loistoasemista, kun hevonen pääsee kilpailemaan optimibalanssillaan kengittä.

Juoksunkulku: Zo Zo Hoss haastaa alussa North Lexuksen ja pystyy riistämään tältä kärkipaikan. Detroit Rock Sisu tai Cantona America kiertää johtohevosen kupeelle ja voi olla, ettei North Lexuksellakaan jäädä sisälle mikäli hevonen menettää alussa keulat.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 1, 2
Suuri: 1, 2

Toto75-6

Suosikki: Derby on viisivuotiaiden suomenhevosten välinen kisa, jonka suosikki 2 Landen Paukku ei ole urallaan tappion karvasta kalkkia joutunut maistamaan, sillä saldo on puhdas: 11 starttia ja yhtä monta voittoa. Tauon jälkeen ori on jatkanut siitä mihin ennen paussia jäi. Lahdessa Landen Paukku oli ykkönen keulasta ja viimeksi Jyväskylässä Derby-karsinnassa se vei voiton johtavan rinnalta. Ori on hyvä avaaja, mutta keulaan se ei pääse ohi sisäpuolelta starttaavan vastustajan, mutta mikäli tällä halutaan ajaa selästä, edennee Landen Paukku tällöin joukon johtajaksi. Keulasta voitto olisi erittäin todennäköinen kun taas kuolemanpaikalta ykkössijaa ei voi pitää kirkossa kuulutettuna.

Haastajat: 1 Hiioppi ei Lahdessa riittänyt Landen Paukulle 4. ulkoa, mutta meni kovasta startista eteenpäin ja hallitsi Derby-karsintaa mielin määrin johtopaikalta. Tyyli oli erittäin hyvä ja sisälle näytti jäävän varastoon voimia vaikka millä mitalla. Hiioppi on niin nopea avaaja, että siltä on erittäin vaikea napata johtopaikkaa ulkopuolelta. Todennäköisesti Hiiopilla ajetaan keulasta, mistä se on mukana taistossa. 5 Vixeli nousi Lahdessa 3. ulkoa Landen Paukun kupeelle. Derby-karsinnassa oriilla oli laukkapäivä, kun viisivuotias otti laukan ensimmäisellä takasuoralla ja toisen hypyn kierrosta myöhemmin. Hyvän lopetuksen turvin ori ehti finaaliin, missä se on yksi suosikin pahimmista uhkaajista. Mikäli Landen Paukku juoksee johtavan rinnalla ja Vixeli pääsee iskemään lopussa tämän takaa, edes voitto ei ole mahdoton lopputulos.

Yllättäjät: 6 Sippimies taipui Lahdessa johtavan rinnalta. Jyväskylässä ori matkasi keulassa ja sai vetää maltilla. Liiankin maltilla, sillä laukka tuli loppukaarteessa vauhdin kiihdyttyä selvästi. Ohjastaja yritti ajaa Sippimiehellä kovempaa, mutta se ei onnistunut, kun yksin ori ei tee eroa muihin. Sippimies pystyy sijoittumaan kärjen tuntumaan ja ansaitsemaan hyvän tukun rahaa. Ohjastaja oli etukäteen erittäin optimistinen ja aikoi lähteä ajamaan lähdön voitosta. 9 Heporix seuraili Jyväskylässä sisäratajuoksulla finaaliin ja 10 Ypäjä Luotsi lunasti paikan loppukilpailuun 3./4. ulkoa. Suosikit ovat sen verran kovia, että jo sijoitus kärjen tuntumassa olisi hyvä saavutus sekä Heporixille että Ypäjä Luotsille. 3 Virin Varpu pääsi karsinnassa hyvään paikkaan sisäradalla ja seuraili Hiiopin takaa finaaliin. Tamma pääsee auton takaa terävästi liikkeelle. Myös 4 Eskolan Jyräys nappasi lipun loppukilpailuun sisäradalta ja tavoittelee lauantaina rahasijaa.

Pelijakauma: Landen Paukku (66%) on yksi kierroksen todennäköisimmistä voittajista, mutta paljon pelattuna siinä ei ole suurta pelillistä ideaa. Suuremmassa systeemissä ori varmistetaan.

Juoksunkulku: Hiioppi avaa keulaan ja Virin Varpu pääsee pudottamaan tämän kantaan. Landen Paukku ottanee alun varovaisemmin ja saa hyvän paikan parijonosta. Mikäli matkavauhti rauhoittuu, kiertää se eteenpäin johtavan rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 2
Suuri: 2, 1, 5

Toto75-7

Suosikki: Päätöskohteen suosikit tulevat Harri Koivusen tallista. 2 Springoverilla ajettiin debyyttistartissa maltillisesti heikolta lähtöpaikalta. Ori jäi 6. ulos, mistä hevonen nousi mainiolla kirillä totoon. Startti alla oriilla ajetaan todennäköisesti aktiivisemmin, kun kyseessä ei ollut mahdottoman pitkä tauko ja lisäksi lähtöpaikka on tällä kertaa täysin eri tasoa kuin viimeksi. Springover kuuluu näistä lähtökohdista ensimmäisenä lapulle.

Haastajat: 11 Sobel Conway aloitti voitokkaasti uudessa kotimaassaan. Viimeksi ruuna ei suostunut lähtemään voltista ravia ja jäi haastaviin asemiin eikä heikkoon sijoitukseen kannata siksi liikaa tuijottaa. Täydellä matkalla Sobel Conwayssa saattaisi olla jopa ideavarma-ainesta. Maililla ruunaa ei uskalla jättää piikiksi, kun juoksunkulun kanssa pitää olla ripaus onneakin matkassa. 1 Seabiscuit on selvästi tauluaan vaarallisempi ja maistuu näistä asemista. Ruuna tulee pääsemään todennäköisesti keulapaikalle, mistä hevonen on ollut selvästi paras. Ruuna pystyy paljoon, mikäli veteraanilla on lauantaina oikea kilpailu- ja taistelupäivä. Teivossa hevonen jäi kuolemanpaikalle, mistä prässi tuotti toisella puolikkaalla tulosta ja hevonen siirtyi keulaan. Reippaaseen alkuvauhtiin nähden esitystä ei voi missään nimessä tuomita. 5 Edward Ale hyötyy lähtöpaikasta, sillä kyseessä on hyvä avaaja. Ylivieskassa 5. ulkoa mainiosti kirinyt ruuna hävisi Joensuussa vain Atupemille. Kunto on edelleen hyvä.

Yllättäjät: 9 Workout Wonder matkasi Teivossa Seabiscuitin takana 2. ulkona, mistä ruuna oli tasainen. Sillä oli paussin jälkeen vasta yksi startti alla ennen Teivon vauhtilähtöä eli oli ymmärrettävääkin ettei ruuna saanut ratkaisuhetkillä parastaan ulos. 12 Starzinner kiersi Mikkelissä upeasti ykköseksi 5. ulkoa ja vastasi voittoväännössä Tapiro Jetille. Lahdessa ruuna kesti keulapaikalta kolmanneksi Sobel Conwayn viedessä voiton. Tällä kertaa Starzinner saattaa saada Sobel Conwaysta vetoapua päätöskierroksella. 4 Bret Boko ei viimeksi yltänyt kärkeen 5. ulkoa, mutta tällä kertaa nopea lähtijä pääsee paremiin asemiin. Startit vievät 10 Big Man Ev:tä jatkuvasti eteenpäin. Vermossa se oli tasainen 3. ulkoa.

Pelijakauma: Seabiscuit (16%) maistuu eniten kuumimmista pelihevosista. Myöskään Edward Alen (8%) peliosuus ei ole liian korkea.

Juoksunkulku: Seabiscuit saa haasteen Bret Bokolta ja Edweard Alelta, mutta pystyy pitämään keulapaikan nimissään. Toisella puolikkaalla tempo tasaantunee jonkin verran.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2, 11, 1, 5
Suuri: 2, 11, 1, 5, 9, 12, 4